Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2016

Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966, ώστε κάθε χρόνο ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής, να ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, με στόχο να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν την διεθνή συνεργασία, για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας .

Το 2016 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού ορίστηκε  το τμήμα της Βραζιλίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Luciana Sadroni και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον εικονογράφο Ziraldo.

2-Απριλίου-2016-αφίσα

το μήνυμα

   Στο νηπιαγωγείο μας, εντάξαμε τις δραστηριότητες για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την παιδική λογοτεχνία, στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Διαβάσαμε ένα βιβλίο, που επέλεξαν τα παιδιά, μιλήσαμε για την αξία των βιβλίων και ετοιμάσαμε σελιδοδείκτες, σύμφωνα με τα θέματα που δουλεύουμε στην κάθε τάξη.

σελιδοδείκτες 002

σελιδοδείκτες 001

   Ακόμη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, για την προώθηση της φιλαναγνωσίας,  έχουμε οργανώσει δράση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με το βιβλίο «Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα. Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια» των εκδόσεων Πατάκη.

Αφήστε μια απάντηση