Με αφορμή τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που ακολουθούν, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μιχαλοπούλου Αντωνία και Ρέμπελου Ελένη οργάνωσαν ένα μάθημα τηλεκπαίδευσης με όλους τους μαθητές του Σχολείου, προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μουσείο από τους ίδιους τους μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού της κοινωνικής ζωής, που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, και μέσα σ΄ αυτές την έκδηλη ανάγκη των μαθητών για συμμετοχή σε πολιτιστικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η συνάντηση υλοποιήθηκε στο περιβάλλον της ψηφιακής τάξης, όπου οι μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανέλαβαν να δημιουργήσουν τα εκθέματά τους για το μουσείο, με διαφορετική θεματολογία, πάνω στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, τονώνοντας το κίνητρό τους για δημιουργικότητα, την οποία, αυτές τις μέρες, έχουν μεγάλη ανάγκη.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο.

Καλή περιήγηση!

artsteps | Μουσείο Τέχνης

 

Τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι συνήθως τόσο μικρά, που εύκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στο περιβάλλον. Αν πετάξεις ένα στο δρόμο, στο πάρκο ή στην παραλία, πιθανόν να μην το θεωρήσεις και σπουδαία υπόθεση. Έρευνες, όμως, έχουν δείξει ότι τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι ένα από αντικείμενα που βρίσκονται περισσότερο στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας και είναι το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα!

 

Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία και εγκαταστήσαμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας μια κατασκευή για να μαζεύουμε τα καπάκια από τα τελειωμένα μπουκάλια που χρησιμοποιούμε!

Η κατασκευή μας έτοιμη να δεχτεί τα καπάκια!

 

Αυτό θα έχει ως απότέλεσμα:

α. να μειώσουμε τον όγκο των «άχρηστων» σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος και δημιουργούν ένα αισθητικά αρνητικό αποτέλεσμα.

β. να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική – οικολογική συνείδηση μας εντάσσοντας την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

Ο πρώτος μαθητής μας μάζευε τα καπάκια εδώ και 2 χρόνια!

γ. κυρίως όμως να έχουμε μία μεγάλη καρδιά και μία πολύ μεγάλη αγκαλιά ώστε να συμβάλουμε και να προσφέρουμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Διπλή γιορτή την Παρασκευή που μας πέρασε. Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι αρχάγγελοι, γιορτάζουν αλλά προστατεύουν την αεροπορία μας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους Ταξιάρχες, να παρακολουθήσουν την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου που προσπάθησαν πρώτοι να πετάξουν, να ακούσουν το υπέροχο τραγούδι του κ.Σκουλά «Ήλιος Θεός» ντυμένο με εικόνες των αεροσκαφών στον ελληνικό ουρανό. Τέλος, έφτιαξαν το μενταγιόν της σημερινής εορταστικής ημέρας, από τη μία μεριά οι Αρχάγγελοι και από την άλλη το σήμα της Ελληνικής Αεροπορίας! Αίεν Υψικράτειν..!

 

Το μενταγιόν μας και από τις δύο πλευρές

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής

Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας στις 26 Ιουλίου 1934.

Από μικρό παιδί έδειξε την κλίση του στη μουσική παίζοντας πιάνο, αφού πρώτα έβλεπε την αδερφή του, να παίζει. Είχε πατέρα γιατρό, που τον προόριζε για δικηγόρο. Όμως, ο τότε νεαρός Γιάννης, του ζήτησε να πάει πρώτα ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Ο πατέρας του τον άφησε, και έτσι ταξίδεψε με πρώτο προορισμό τη Γερμανία, όμως τελικά εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, αποφασισμένος να ασχοληθεί με τη μουσική. Εκεί έγραψε τραγούδια που τα τραγούδησαν καταξιωμένοι Γάλλοι, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό και η Ζιλιέτ Γκρεκό. Κάποια στιγμή επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, με την προοπτική να συνεχίσει τη μουσική του σταδιοδρομία.

Ο Γιάννης Σπανός εισήλθε στην ελληνική δισκογραφία με το τραγούδι «Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι». Έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα. Επίσης ήταν ο πρώτος που πίστεψε στη φωνή του Μιχάλη Βιολάρη και του στάθηκε, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή του, στο τραγούδι «Άσπρα καράβια». Αργότερα έκανε την ενορχήστρωση για τον δίσκο «Της Γης το χρυσάφι» του Μάνου Χατζιδάκι.

Σημαντικότεροι δίσκοι του:

 • 1965 Ο Γιάννης Σπανός Παίζει Σπανό
 • 1965 Αποδημίες – Καίτη Χωματά
 • 1966 Η Σούλα Μπιρμπίλη σε τραγούδια του Γιάννη Σπανού και του Νότη Μαυρουδή
 • 1967 Α’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
 • 1968 Β’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
 • 1968 Ο Γιάννης Σπανός Διευθύνει Γιάννη Σπανό
 • 1969 Σκιές στην άμμο -Καίτη Χωματά, Μιχάλης Βιολάρης
 • 1969 Μια Κυριακή -Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού
 • 1969 Όλο το καλοκαίρι -Μπέμπα Μπλάνς
 • 1971 Εκείνο το καλοκαίρι- Αφροδίτη Μάνου (Α’ Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)
 • 1972 Η γλυκειά Ίρμα -Έλλη Λαμπέτη
 • 1973 Μέρες Αγάπης -Δήμητρα Γαλάνη
 • 1974 Ο Μορμόλης – Χρήστος Λεττονός, Γιάννης Φέρτης, Ξένια Καλογεροπούλου , Τάνια Τσανακλίδου
 • 1974 Οδός Αριστοτέλους -Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου ,Γιάννης Καλατζής
 • 1975 Γ’ Ανθολογία -Αρλέτα, Κώστας Καράλης
 • 1976 η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
 • 1977 Η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδάει Γιάννη Σπανό
 • 1978 Μ’αγαπούσες θυμάμαι -Δήμητρα Γαλάνη
 • 1981 Στου καιρού τα ρέματα -Μανώλης Μητσιάς
 • 1982 Φίλε -Τάνια Τσανακλίδου
 • 1984 Έξοδος Κινδύνου -Άλκηστις Πρωτοψάλτη
 • 1985 Χάρτινες Καρδιές – Γιάννης Πουλόπουλος
 • 1988 Προσωπικά -Ελένη Δήμου
 • 1991 Ανάμεσα σε δυο αγάπες (β’ πλευρά με στίχους Αντ. Ανδρικάκη)-Χριστίνα Μαραγκόζη
 • 1992 Η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
 • 1992 Να’χα δυο καρδιές να σ’αγαπώ -Κατερίνα Κούκα
 • 1993 Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδάει Γιάννη Σπανό
 • 1996 Άκου λοιπόν -Ελένη Δήμου

Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του.

Είχε μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά.

Πέθανε στη γενέτειρά του, το Κιάτο Κορινθίας, στις 30 Οκτωβρίου 2019.

 

Θα ζεις μες στην καρδιά μας…

 

Πληροφορίες αντλήθηκαν από την wikipedia

Η αφίσα της γιορτής μας

Η πρόσκλησή μας

Με μεγάλη χαρά και δημιουργικότητα πέρασε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές έμαθαν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, είδαν, άκουσαν, κατασκεύασαν και είπαν ποιήματα και τραγούδια για να τιμήσουν τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Γυναίκες Ηπειρώτισσες, ο έφεδρος, Μάνα θα τους περιμένει……

Το σκηνικό μας

Άγιος Δημήτριος- Λευκός Πύργος

Δέμα στο φαντάρο του ’40

Φανταράκια έτοιμα για τη μάχη

Το δικό μας ΟΧΙ

http://https://www.youtube.com/watch?v=xzlF-PWg-6khttp://https://www.youtube.com/watch?v=OYSHzUPqi9Mhttp://https://www.youtube.com/watch?v=jTjqoCPfCjA

Την Παρασκευή γιορτάσαμε την Παγκοσμια Ημέρα των Ζώων !! Οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια την κοινωνία μας. Αφού πρώτα μίλησαν για την εμπειρία τους με τους φίλους του ανθρώπου, παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους «Η Ομπρέλα» με θέμα την αληθινή ιστορία εγκατάλειψης ενός κατοικίδιου από τον ιδιοκτήτη του. Στο τέλος, δημιούργησαν κολάζ με πολλά είδη του ζωικού βασιλείου σχηματίζοντας τέσσερις μεγάλες ομάδες: τα ζώα της θάλασσας, του αέρα, τα άγρια ζώα και τα οικόσιτα.!

Οι 24 μαθητές και οι 2 δάσκαλοι του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου».

Ύστερα από την προβολή βίντεο για την ιστορία του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές.Σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Οίακα Ναυπλίου εμφανίστηκε στο σχολείο με μπροστάρη τον προπονητή Χ. Κουλουριώτη και τον αρχηγό Δ. Παπαντωνίου.

Αφού τα παιδιά καλωσόρισαν την 14μελή αποστολή, τους υποδέχτηκαν με πολλές ερωτήσεις και απορίες για το άθλημα του μπάσκετ, τη δουλειά ενός επαγγελματία αθλητή ή προπονητή.Στη συνέχεια, οι παίκτες της ομάδας έγιναν «ένα» με τα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και μοίρασαν δώρα. Αποχαιρέτησαν τους μικρούς τους φίλους με την ευχή να τους ξαναδούν ως θεατές στα γήπεδα της Α2.

Τέλος,οι μαθητές έφτιαξαν ένα τεράστιο πανό με το κεντρικό σύνθημα της ημέρας να δεσπόζει. Οι δάσκαλοι Ν. Γαλάνης και Ν. Στρατή θα ήθελαν να ευχαριστήσουν μέσα από την καρδιά τους την ομάδα μπάσκετ του Οίακα (διοίκηση, προπονητές, παίκτες) για την τιμή που έκαναν να επισκεφτούν το σχολείο και τη χαρά που έδωσαν στους μικρούς μαθητές.

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου συμμετείχε στην πρώτη Γιορτή της Φύσης που οργανώθηκε στο Κεφαλάρι Αργολίδας με το εργαστήρι «Φρουτάκια και Μελισσάκια εν δράσει» σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Λάλουκα.

https://argolika.gr/2019/06/19/%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA/

Η εφημερίδα του νηπιαγωγείου μας εκδίδεται στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Παιδαγωγικής Φρενέ (Freinet) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του ΥΠΠΕΘ, το Γαλλικό Δίκτυο Φρενέ (ICEM), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και της Παιδαγωγικής Ομάδας για τη διάδοση της Παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα «ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ-Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας».

Η επιλογή του ονόματος της εφημερίδας, η επιλογή των θεμάτων, των κείμενων, οι ζωγραφιές και οι εικόνες έγιναν από τα ίδια τα παιδιά μέσα από το Συμβούλιο της τάξης. Επίσης, συμμετείχαν στη συγγραφή της εφημερίδας στον Η/Υ.

Εφημερίδα Αγίου Δημητρίου Αργολίδας ΦΥΛΛΟ 1ο

Εφημερίδα Αγίου Δημητρίου Αργολίδας ΦΥΛΛΟ 2ο

Εφημερίδα Αγίου Δημητρίου Αργολίδας ΦΥΛΛΟ 3ο

Με αφορμή το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»  Εκδόσεις Παπαδόπουλος, φτιάξαμε με τους/τις μαθητές/τριές μου το δικό μας ηφαίστειο (με ξίδι και μαγειρική σόδα)!

Επόμενη σελίδα: »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση