Κάλαντα Πρωτοχρονιάς!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το τζάκι για να έρθει ο Άι-Βασίλης….

5450

5356

52 151

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς ( Χίος)

Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο
απ’ τ’ αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο.
Άγιε μου Βασιλάκη μου και Άγιε μου Νικόλα
προστάτευε τους ναυτικούς την ώρα του κυκλώνα.
Χρόνια πολλά να ‘στε καλά και σεις και οι δικοί σας
να ‘ρθουνε τα ξενάκια σας κι όλοι οι ναυτικοί σας.
Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη ειρήνη υγεία
καλή καρδιά χαμόγελο και θεία ευλογία.
Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
ψιλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή κι αρχή του Γεναρίου
του Μεγά του Μεγάλου Βασιλείου
Βασίλη μ’ από πού ‘ρχεσαι
κι από κι από πού κατεβαίνεις
και βαστάς- και βαστάς ρόδα και ραίνεις.
Κάτσε να φας κάτσε να πιείς
κάτσε τον πόνο σου να πεις
κάτσε κάτσε να τραγουδήσεις
και να μας καλωσορίσεις.
Κι έβγα να μας κεράσεις
που να ζεις που να ζεις και να γεράσεις.

25 Χριστουγεννιατικα ideas | καλά χριστούγεννα, χριστούγεννα, vintage χριστούγεννα

Νηπιαγωγεία – κραυγή απόγνωσης

 Ο τρομερός φόρτος διοικητικού έργου βλάπτει δραστικά το εκπαιδευτικό έργο

Οι συνθήκες εργασίας ενός Προϊσταμένου Νηπιαγωγείου δυσχεραίνουν συν τω χρόνω σε βαθμό που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες.

Σε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας που δημοσιεύουμε παρακάτω, Νηπιαγωγοί και Προϊστάμενοι/ες  Νηπιαγωγείου επισημαίνουν με αγωνία ότι ο φόρτος του διοικητικού έργου είναι ενάντια στο εκπαιδευτικό τους έργο και ότι οι συνθήκες εργασίας ενός Προϊσταμένου Νηπιαγωγείου δυσχεραίνουν συν τω χρόνω σε βαθμό που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες.

Έχοντας όλον αυτό τον όγκο καθηκόντων καθημερινά είναι πλέον αδύνατο να λειτουργήσουμε κοντά στα παιδιά μας, όπως θα θέλαμε, όπως οφείλουμε και όπως εκπαιδευτήκαμε!

Η επιστολή των Νηπιαγωγών

1ο, 2ο, 3ο,4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Ενόψει των επιλογών των νέων Προϊσταμένων στα Νηπιαγωγεία,  θεωρούμε καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για τις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα αυτό.

Είμαστε νηπιαγωγοί που υπηρετούμε χρόνια σε αυτή τη θέση, αλλά και νέες εκπαιδευτικοί, οι οποίες καλούνται να μας αντικαταστήσουν. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι συνθήκες εργασίας ενός Προϊσταμένου Νηπιαγωγείου δυσχεραίνουν συν τω χρόνω σε βαθμό που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες.

Όπως γνωρίζετε, μια Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου δεν απαλλάσσεται ωραρίου – εκτός από τα πολυθέσια, τα οποία είναι σπάνια. Επομένως, εκτός από το πλήρες διδακτικό της ωράριο των 25 ωρών με μια τάξη 25 παιδιών, βρίσκεται ενώπιον διοικητικών καθηκόντων, για τα οποία δεν έχει σχετική εκπαίδευση, ούτε καθοδήγηση, και, συχνά, ούτε δεξιότητες. Παραθέτουμε ορισμένα από αυτά:

  • Διαχειρίζεται τα οικονομικά της σχολικής μονάδας (τιμολόγια, ενημέρωση πλατφόρμας, μηνιαία και ετήσια απόδοση στη Σχολική Επιτροπή κλπ)
  • Έχει την ευθύνη των αναπληρωτών σε εργασίες έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής (έγγραφα ανάληψης υπηρεσίας, άδειες, ενημέρωση πλατφόρμας, μηνιαία παρουσιολόγια, παραλαβή και ενημέρωση αφισών ΕΣΠΑ κλπ)
  • Έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και επικαιροποίησης του  myschool για στοιχεία που αφορούν 1)τους μαθητές (απουσίες, κατανομή σε τμήματα,ατομική καρτέλα κλπ), 2) τους εκπαιδευτικούς (άδειες, απεργίες, ατομική καρτέλα, ανάθεση τμημάτων), 3)τη σχολική μονάδα( υλικοτεχνική υποδομή)  και πολλά άλλα
  • Αναλαμβάνει τη διαδικασία αιτήσεων, εκθέσεων, αναφορών και επικοινωνίας (γονείς, ΚΕΔΑΣΥ, Διεύθυνση) που αφορούν διαγνώσεις μαθητών και τοποθετήσεις αναπληρωτών για Παράλληλες στηρίξεις, σχολικούς νοσηλευτές, τμήματα ένταξης- περιπτώσεις που διαρκώς αυξάνονται
  • Είναι αρμόδια για την ίδρυση, λειτουργία, αξιολόγηση κλπ του Τμήματος Ένταξης- όπου υπάρχει
  • Συμπληρώνει μηνιαίες λίστες για πρόσφυγες, τμήματα Ολοήμερου, τμήματος Ένταξης κλπ
  • Συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα έγγραφα της λειτουργίας του σχολείου : τα Ωρολόγια προγράμματα, τους πίνακες κατανομής τμημάτων και επιτηρήσεων διαλειμμάτων
  • Συντάσσει ετησίως και οργανώνει την έγκριση για το Μνημόνιο Ενεργειών για περιπτώσεις σεισμών κλπ, τον Κανονισμό Λειτουργίας της σχολικής μονάδας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα προγράμματα Δεξιοτήτων  
  • Διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για την Αξιολόγηση
  • Κρατά καθημερινά ενήμερα τα βιβλία: Πρακτικών, Εισερχομένων- εξερχομένων, Μητρώου Μαθητών, Εμπιστευτικών εγγράφων, Βιβλιοθήκης, Υλικού, Ημερολογίου σχολικής ζωής  (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή)
  • Είναι αρμόδια για την έντυπη και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του σχολείου
  • Είναι υπεύθυνη για τη σύγκλιση και λειτουργία του Συλλόγου διδασκόντων, των συναντήσεων με γονείς, του Σχολικού Συμβουλίου
  • Συνήθως είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής και μετέχει στις συνεδριάσεις της, οπωσδήποτε όμως έχει την ευθύνη της συνεργασίας με τον Δήμο για τα διάφορα προβλήματα του σχολείου (στεγαστικά, βλάβες, συντηρήσεις, κήπος, φύλαξη κλπ)
  • Είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των σχολικών εκδρομών (πούλμαν, εισιτήρια, φορείς, εγκρίσεις γονέων)
  • Είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και ενημέρωση του ιστολόγιου, των κωδικών της eclass κλπ
  • Απαντά στα άπειρα τηλέφωνα
  • Η δυσχερέστερη ίσως φάση είναι αυτή των εγγραφών! Ταυτόχρονα με το εκπαιδευτικό και το τρέχον διοικητικό έργο, τις ημέρες των εγγραφών για το επόμενο σχολικό έτος,  η Προϊσταμένη δέχεται, ελέγχει και επεξεργάζεται- και δια ζώσης και ηλεκτρονικά – πολλές δεκάδες αιτήσεις νέων μαθητών. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία διαρκεί πολύ πέραν της προθεσμίας εγγραφών, αφού είναι δεδομένες οι εκπρόθεσμες εγγραφές, οι μετεγγραφές, ο διαμοιρασμός εγγεγραμμένων στα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία, οι λίστες που στέλλονται στη Διεύθυνση-  όλα αυτά που απαιτούν το καθένα πολύ μεγαλύτερη γραφειοκρατία. Έπειτα, ακολουθούν οι διαδικασίες εγγραφής των νηπίων στο Δημοτικό με τα απαραίτητα έγγραφα και τις συνεργασίες.

Πολύ πιθανό να κουραστήκατε, ή να βαρεθήκατε διαβάζοντας το διοικητικό μας καθηκοντολόγιο. Σκεφτείτε εμείς που το διεκπεραιώνουμε… Τα παραθέσαμε άλλωστε σε γενικές γραμμές, διότι εάν μπούμε σε λεπτομέρειες το τοπίο φαίνεται ακόμη πιο απελπιστικό.

Ας πάρουμε μόνο ένα παράδειγμα: τις άδειες των εκπαιδευτικών. Μια άδεια ξεκινά από την αίτηση, την οποία πρωτοκολλούμε, στη συνέχεια περνάμε τα στοιχεία της στο myschool, κατόπιν βγάζουμε την απόφαση έγκρισης, τη σφραγίζουμε, την υπογράφουμε, την πρωτοκολλούμε, την περνάμε στο myschool, την εκτυπώνουμε σε 3 αντίγραφα και τη στέλνουμε ταχυδρομικά στη Διεύθυνση. Εάν πρόκειται για αναπληρωτή, αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω, σκανάρουμε την αίτηση, την απόφαση και τη βεβαίωση, τα περνάμε στην πλατφόρμα και αρχειοθετούμε τα χειρόγραφα έντυπα στο φάκελο του εκπαιδευτικού.

Οι υποχρεώσεις που αναφέρθηκαν είναι οι δεδομένες, οι καθιερωμένες. Υπάρχουν φυσικά και πάρα πολλές έκτακτες – ατυχήματα, απεντόμωση, πυροσβεστήρες, συντηρήσεις, βλάβες, απώλειες, κλοπές, syzefxis, εκδόσεις βεβαιώσεων φοίτησης και γονικής παρουσίας, τράπεζες, ταχυδρομεία και πολλά πολλά άλλα.

Εννοείται ότι για όλο αυτό το έργο απαιτείται και στο σχολείο, αλλά και κατ’ οίκον εργασία και υπερωριακή απασχόληση απεριόριστου χρόνου. Η προσωπική μας ζωή πλήττεται, η οικογένειά μας δέχεται τις συνέπειες του φόρτου μας. Μην παραξενευτείτε λοιπόν εάν εμφανίζονται παραιτήσεις ή κλίμα απροθυμίας για ανάληψη της θέσης ευθύνης.

Εκείνο που κυρίως μας ανησυχεί, και σε αυτό επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, είναι πως αυτός ο φόρτος διοικητικού έργου είναι ενάντια στο εκπαιδευτικό μας έργο! Έχοντας όλον αυτό τον όγκο καθηκόντων καθημερινά είναι πλέον αδύνατο να λειτουργήσουμε κοντά στα παιδιά μας, όπως θα θέλαμε, όπως οφείλουμε και όπως εκπαιδευτήκαμε! Αυτή η αντίφαση μας πονά και μας φορτώνει με ενοχές ότι είμαστε ελλιπείς για το σκοπό “εφ ώ ετάχθημεν”.

Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η ποιότητα στην Προσχολική εκπαίδευση, καθώς  και η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία των σχολικών της μονάδων, επείγει να παρθούν μέτρα ανακούφισης των Προϊσταμένων όλων των Νηπιαγωγείων.

Με εκτίμηση,

Οι Προϊστάμενες                                                                           Οι Νηπιαγωγοί     

 

Ο Άι-Βασίλης στο νηπιαγωγείο μας!!!

GIFs Χριστουγέννων.......giortazo.gr - Giortazo.gr

Πρωταγωνιστής των ημερών και λατρεμένος ήρωας των παιδιών είναι φυσικά ο Άγιος Βασίλης. Τα περισσότερα παιδιά άρχισαν ήδη να γράφουν το περιβόητο γράμμα στον αγαπημένο Άγιο ελπίζοντας πως και φέτος θα ανταποκριθεί στις ευχές και τις επιθυμίες τους με τον παραδοσιακό τρόπο που το κάνει κάθε χρόνο.

Ο μύθος ορίζει πως ο Άγιος Βασίλης ταξιδεύει από το Βόρειο πόλο, όπου ζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε μια νύχτα σε ολόκληρο τον κόσμο, πάνω σε ένα ιπτάμενο έλκηθρο που το σέρνουν οκτώ ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι και μεταφέροντας ένα σάκο γεμάτο δώρα που κατασκεύασε και τύλιξε στο εργαστήριό του με τη βοήθεια των μικρών καλικάντζαρων, εισβάλλει από τις καμινάδες των σπιτιών και τοποθετεί τα δώρα των παιδιών κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο Άγιος Βασίλης είναι για τα παιδιά ένας καλοσυνάτος, χαμογελαστός, γλυκός και ευγενικός γέροντας με άσπρα μαλλιά, λευκή γενειάδα, κόκκινη στολή και φουσκωτή κοιλιά που τα αγαπάει και νοιάζεται για αυτά. Στην ουσία αποτελεί για τα παιδιά έναν άγνωστο φίλο και σύμμαχο που δεν τους χαλάει ποτέ χατίρι και τους φτιάχνει πάντα τη διάθεση.

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη αποτελεί τον πιο συναρπαστικό μύθο στο μυαλό των παιδιών και έχει μεγάλη σημασία για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Και αυτό γιατί είναι ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει σημαντικές έννοιες που μπορούν να διδαχθούν τα παιδιά από νωρίς, όπως την αγάπη, την ασφάλεια, την ανιδιοτέλεια, την κατανόηση, την προσμονή, τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, την ισότητα απέναντι στο δικαίωμα να νιώθουμε ευτυχισμένοι, τη ζεστασιά, το μοίρασμα, τη χαρά, την ειρήνη, τη δοτικότητα, την πίστη, την ελπίδα και τη γενναιοδωρία.

Ακόμη και αν οι γονείς δυσκολεύονται να αγοράσουν αυτά που επιθυμεί το παιδί, το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούν να του προσφέρουν και μάλιστα όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλο το χρόνο, είναι μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αποδοχή, αγάπη, κατανόηση και στοργή και η αίσθηση της ασφάλειας και της θαλπωρής μέσα στο σπίτι, που είναι πάντα το καταφύγιό τους. Δώρα ανεκτίμητης αξίας που κάθε παιδί εύχεται να έχει στη ζωή του.

Την Παρασκευή λοιπόν 23 Δεκεμβρίου ο καλός μας Άγιος Βασίλης ήρθε και στο νηπιαγωγείο μας!!!!! Τα λόγια εδώ είναι περιττά….

20 421 5

23 624 4

25 390 1

Ευχαριστούμε πολύ ΆιΒασίλη για τη χαρά που έδωσες στα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Βήματα για τη ζωή-8ος βοηθός

Την τελευταία εβδομάδα που είχαμε σχολείο ήταν βοηθός ο Θάνος.

Μας παρουσίασε το αγαπημένο του παιχνίδι και διαβάσαμε το αγαπημένο του παραμύθι που έφερε από το σπίτι του.

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

Στα παιδιά άρεσε πάρα πολύ το παραμύθι του Θάνου.Καλό θα ήταν να μην λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Στην παρέα μας την Παρασκευή και η μαμά του Θάνου η κ. Αθηνά.Θέλαμε να μάθουμε και άλλες πληροφορίες για τον Θάνο και της πήραμε συνέντευξη!!!

 Ο Θάνος περνάει όμορφα με την οικογένειά του, πηγαίνουν πολλές βόλτες και εκδρομές. Στο σπίτι με τους γονείς του παίζει πολλά επιτραπέζια παιχνίδια

Η μαμά του Θάνου μας παρουσίασε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

Στα κορίτσια έφερε στέκες χριστουγεννιάτικες και στα αγόρια σκούφοι του Άι-Βασίλη.Πήραν και από ένα σακουλάκι με γλυκίσματα και καραμέλες.

Άκουσε πολλές φιλοφρονήσεις από τα παιδιά που ζέσταναν πολύ την καρδούλα του και του δώσαμε το βραβείο βοηθού.

Ευχαριστούμε πολύ Θάνο για την όμορφη μέρα που μας χάρισες και μας έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε καλύτερα!!!

 Η μανούλα του πόσο χαρούμενη και περήφανη ένιωσε!

8 52 13

4 75 8

6 87 8

3 101 11

9 6

Επόμενος βοηθός η Πάολα.

OI ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΡΟΣ Γ'( ΙΜΜΑGE GIF) | ΜΟΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – SOLO – FOTO

Όμορφα λόγια από γονείς σε νηπιαγωγούς!!!

Χριστουγεννιάτικες κινούμενες εικόνες(GIFs) -Η ψυχή μου σ ένα στίχο-

Χθες διάβασα στο ιστολόγιο του 4ου νηπιαγωγείου Κιλκίς,  τα όμορφα και συγκινητικά λόγια που δημοσίευσαν στον Τύπο οι γονείς του 4ου νηπιαγωγείου Κιλκίς για το σχολείο τους και για τις νηπιαγωγούς των παιδιών τους.

Εύγε στους γονείς, που αναγνωρίζουν το ρόλο του νηπιαγωγείου στη ζωή των παιδιών τους!!!!!!

Υπογράφει ένας γονιός
Ο δημόσιος έπαινος δεν αποτελεί μια προσπάθεια προβολής και εντυπωσιασμού αλλά είναι η αναγνώριση και η ενθαρρυντική «ώθηση» για την κάθε μας μέρα.

Για αυτό και αξίζει πραγματικά να επισημαίνουμε γύρω μας την κάθε δημιουργική δουλειά που γίνεται, χωρίς να μένουμε μόνο στα «κακώς κείμενα» της πολιτείας και των δημόσιων λειτουργών της.

Μέσα από αυτήν την επιστολή, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παιδαγωγούς του 4ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά μας.

Κι αναφέρομαι στην αγάπη γιατί στη ζωή τους θα συναντήσουν πολλές ευκαιρίες μάθησης, πλείστα βιβλία και αναρίθμητους εκπαιδευτικούς, που θα βαθμολογήσουν τις γνώσεις τους. Όμως, είναι, δυστυχώς, μάλλον σπάνιο να βρουν παιδαγωγούς, που θα τους αγκαλιάσουν με τρυφερότητα, που θα τους βοηθήσουν να εκφραστούν και που θα τους μάθουν να είναι Άνθρωποι της αποδοχής και της αγάπης.

Η όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η Διευθύντρια και οι παιδαγωγοί του 4ου Νηπιαγωγείου είναι για μένα απλώς η αφορμή για να αναδείξω, όσο μπορώ, το εξαίρετο έργο τους.

Το αποτέλεσμα, όμως, της δουλειάς τους δεν φαίνεται μόνο από το χειροκρότημα μιας οποιασδήποτε γιορτής.

Εμείς, οι γονείς, έχουμε τη χαρά και την τύχη να απολαμβάνουμε αυτό το αποτέλεσμα στα μάτια των παιδιών μας όταν καθημερινά μας μιλούν με καμάρι για «όσα τους έμαθε η δασκάλα τους» και που αποτελούν για αυτά «απαράβατο και αλησμόνητο κανόνα».

Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο δεν είναι μόνο γέλια και χαρούμενα τραγούδια.

Είναι τα θεμέλια ενός σπιτιού, του σπιτιού των παιδιών μας, που θέλουμε πραγματικά να το χτίσουν, όπως αυτά ονειρεύονται, πάνω σε χώματα ελεύθερα και ελπιδοφόρα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Γιορτή Χριστουγέννων 2022!!!

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας για φέτος ήταν εμπνευσμένη από  ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά, Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι. 

Πρόκειται για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά ότι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους. Όσες δυσκολίες και να συναντούν στο δρόμο τους, να μη το βάζουν κάτω και να προσπαθούν συνέχεια για ότι έχουν ονειρευτεί. Αν καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα έστω κι ένα όνειρο, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος και για την πραγματοποίηση και των υπόλοιπων ονείρων.

Με πολύ μεγάλη χαρά λοιπόν, συγκίνηση και χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 1ου νηπιαγωγείου Φαλάνης την Τρίτη  20 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης .  Οι μελωδίες με τη συνοδεία χορευτικών από τα παιδιά του νηπιαγωγείου,  μας χάρισαν μια μοναδική παράσταση που θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στις μνήμες μικρών και μεγάλων.

Παιδιά σας ευχαριστούμε, ήσασταν υπέροχοι!!! 

8 47 6

3 921 4

5 512 8

22 515 5

9 54 5

3 71 10

2 1022 4

13 614 5

2 113 8

5 67 7

2 1220 3

23 525 2

4 65 7

Σας ευχόμαστε ολόψυχα  Χρόνια Πολλά με υγεία και όμορφες οικογενειακές στιγμές, γεμάτες ζεστασιά και αγάπη, δημιουργώντας πολύτιμες αναμνήσεις που θα ενώνουν την οικογένεια σας όσα χρόνια κι αν περάσουν!!!

Καλα χριστουγεννα κινουμενεσ εικονεσ

 

Σκηνικά γιορτής

Χθες έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου μας στο Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης.

6 52 9

1 914 4

4 47 5

12 75 4

13 5

Μετά τη γιορτή τα παιδιά πήραν το παραμύθι, το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι που το δώρισε η κ. Μαρία, μητέρα της Κατερίνας . Πήραν επίσης από ένα σακουλάκι με λιχουδιές, δώρο από τη μητέρα του Χριστόφορου. 

Ευχαριστούμε πολύ μανούλες του νηπιαγωγείου μας!!!

Χριστουγεννιάτικες Κινούμενες Εικόνες - Giortazo.gr

Βήματα για τη ζωή-7ος βοηθός

 

Ισιώνω Μικρογραφία κανω ΕΓΓΡΑΦΗ χριστουγεννιατικεσ εικονεσ που κουνιουνται υποχωρώ μετρό Ιδιο

Τα Χριστούγεννα έρχονται σε λίγες ημέρες, οι πρόβες για τη γιορτούλα μας συνεχίζονται αλλά δεν αφήνουμε το βοηθό της τάξης. Μπορεί ο Σωκράτης την προηγούμενη βδομάδα να ήταν άρρωστος, όμως αυτή την εβδομάδα επανήλθε με πολύ διάθεση και όρεξη για το ρόλο του βοηθού!!!

Επειδή αύριο Παρασκευή θα πάμε στο Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης για την πρόβα τζενεράλε… της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας, δεχτήκαμε σήμερα τη μαμά του Σωκράτη στο νηπιαγωγείο μας.

Η  κ. Ευαγγελία που είναι εκπαιδευτικός μας έστειλε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης την προηγούμενη βδομάδα.

Μας ετοίμασε ένα ευρετήριο με τα 24 γράμματα της αλφαβήτας με πολλές πολλές εικόνες για να τις τοποθετούν  τα παιδιά στους φακέλους.

Και είχε και μιά έκπληξη για μας!Δωράκια για να μας ευχαριστήσει για την υπέροχη μέρα που μοιράστηκε μαζί μας.Ετοίμασε  μία κατασκευή ταρανδάκι που μέσα είχε λιχουδιές και ένα δώρο με κουδουνάκι.

Το αγαπημένο βιβλίο του Σωκράτη που μας έφερε είναι η Οδύσσεια και το αγαπημένο παιχνίδι του, το καράβι του Οδυσσέα. Τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό έπαιξαν όλη την εβδομάδα.

Σήμερα η μανούλα του, έφερε και το μεταλλόφωνο του Σωκράτη που  μας έπαιξε διάφορα τραγουδάκια.

Μας μίλησε για τoν Σωκράτη και μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για το φίλο μας.

1 82 8

8 39 4

10 318 1

7 45 3

3 64 3

6 419 220 221 322 323 4

24 339

Επάξια o Σωκράτης πήρε το δίπλωμα του καλύτερου βοηθού με τις φιλοφρονήσεις των φίλων του και κέρδισε το θαυμασμό τους.

Πόσο ζεστάθηκε η καρδούλα του από τα πολύ όμορφα λόγια των φίλων του!!! και

 η μανούλα του πόσο χαρούμενη και περήφανη ένιωσε!

   Μα πόσο ωραία περάσαμε!  Μαμά Ευαγγελία αξίζεις πολλές αγκαλιές!!!Μας ετοίμασες ένα σωρό πράγματα. Ευχαριστούμε πολύ!

Επόμενος βοηθός ο Θάνος.

40 1Χριστουγεννιάτικες Κινούμενες Εικόνες Christmas Gif - Giortazo.gr