Δράσεις στο μάθημα των Γερμανικών

Δράση 1η 

Οι μαθητές του τμήματος Α3 (2013-2014) δημιούργησαν με τη βοήθεια του λογισμικού «Τα Κόμικς που Μιλάνε» ένα γερμανικό κόμικ με τίτλο «Inspektor Neugierig» (Επιθεωρητής Περίεργος). 

 Τα Κόμικς που Μιλάνε είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό, υποστηριζόμενο από υπολογιστή, το οποίο διευρύνει και εμπλουτίζει το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στοχεύει πρωταρχικά στην ώθηση του μαθητή να μιλήσει, και να χειριστεί καταστάσεις. Το υλικό αυτό παρέχει ποικιλία και δίνει κίνητρο στο μαθητή. Ο παιγνιώδης χαρακτήρας του επηρεάζει το χαρακτήρα του μαθήματος και το κάνει να ξεφεύγει από τη ρουτίνα. Δίνει νέες δυνατότητες για επικοινωνία, δημιουργικότητα και εξέλιξη του προφορικού και γραπτού λόγου. Κατεβάστε δείτε την παρουσίαση που ακολουθεί με τη δουλειά των μαθητών:

Κάντε κλικ εδώ: Τα κόμικς που μιλάνε !

=======================================================================================

Δράση 2η 

Οι μαθητές των τμημάτων Β3, Β4 και Γ3 (2013-2014) έφτιαξαν κολάζ με θέμα τον τουρισμό στις γερμανόφωνες χώρες. Στα πόστερ, που έφτιαξαν, απεικονίζονται η Λειψία, το Αμβούργο, οι Άλπεις, η Βιέννη και το Βερολίνο.

DSC01198 DSC01201 DSC01204 DSC01210

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση