Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 17-18

Ωδείο Ωρώδου του Αττικού – Αρχαία Αγορά – 21/5/2018

Την Δευτέρα 21 Μαΐου οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ζωή μας στο σχολείο-Καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών» επισκέφτηκαν το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού και την Αρχαία Αγορά. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες: κ. Αιδωνά, κ. Βλαχονάσιου και κ. Μποκώρου.


Θέατρο Θορικού Καλυβίων – Ναός Ποσειδώνα – Λαύριο – Σούνιο – 16/5/2018

Στις 16 Μαϊου 2018, τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Η ζωή μας στο σχολείο», καθώς και οι μαθητές του τμήματος  Β3 επισκέφτηκαν αρχικά το αρχαίο θέατρο του Θορικού στην περιοχή του Λαυρίου. Εκεί ξεναγήθηκαν στο χώρο του θεάτρου, που ανήκει στην αρχαϊκή εποχή και είναι το αρχαιότερο σωζόμενο στην Ελλάδα και ενημερώθηκαν για τη σημασία της περιοχής λόγω των μεταλλείων του Λαυρίου. Στη συνέχεια έκαναν μια στάση στο Λαύριο για παγωτό και βόλτα, και τέλος ανέβηκαν στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου απόλαυσαν όχι μόνο τα ερείπια του ναού αλλά και τη μαγευτική θέα του Αιγαίου. Συνοδοί καθηγητές: Λ. Μποκώρου, Ντ. Αϊδωνά, Α. Βλαχονάσιου, Β. Κόγκα και Π. Λαφογιάννη


Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων – Ανάβυσσος Αττικής   –  8/5/2018

Την Τρίτη 8 Μαΐου μαθητές της Γ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου ξεναγήθηκαν από καθηγητές, συνομίλησαν με σπουδαστές  και δοκίμασαν γλυκές δημιουργίες τους! Για περισσότερες πληροφορίες www.mintour.edu.gr. Υπεύθυνη Επίσκεψης κ. Μποκώρου


Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Καρδίτσα, Μετέωρα, Τρίκαλα – 27 έως 30/4/2018

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Θεσσαλονίκη – Βεργίνα – Καρδίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα πραγματοποίησαν από τις 27-30 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά Προγράμματα «Τα μνημεία της UNESCO διηγούνται την ιστορία τους» και «Ταξίδι στο χθες και στο σήμερα της Ελλάδας». Σκοπός του ταξιδιού ήταν να προσεγγίσουν βιωματικά τα θέματα που μελέτησαν στα προγράμματά τους, ξεκινώντας με επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία της UNESCO.  Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν σε μνημεία της UNESCO (Βυζαντινά τείχη, Ροτόντα, ναός Αγίου Δημητρίου, Ναός Αγίας Σοφίας…) αλλά και στο Λευκό Πύργο, σύμβολο της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, όπου ξεναγήθηκαν σε Μονές των Μετεώρων (μνημεία της UNESCO). Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν τα Τρίκαλα, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν το περίφημο Κουρσούμ Τζαμί, μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, το οθωμανικό χαμάμ και το Μουσείο Τσιτσάνη. Συνοδοί καθηγητές: Κασκαντάμη Μαρία, Καλογερόπουλος Νικόλαος, Τζίτρου Ευαγγελία, Μεθοδίου Αγγελική


Ιερές Μονές – Μήλεσι Ωρωπού Αττικής – 30/4/2018

Την Δευτέρα 30 Απριλίου οι μαθητές του Γ3 επισκέφτηκαν τις μονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και της Παναγίας των Βρυούλων στο Μήλεσι Ωρωπού Αττικής. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ. Απέργη. Συνοδός: κ. Αϊδωνά.

(Εικόνες: https://www.trip2athens.com/el/city-areas/restofattica/northattica/attraction-566/)


Συμμαχικό Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο, Φαλήρου –  Ημέρα ΑΝΖΑΚ 25/4/2018

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Alphington Grammar School στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την Τετάρτη 25 Απριλίου μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς επισκέφτηκαν, κατόπιν πρόσκλησης της πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, το Συμμαχικό Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Φαλήρου. Οι μαθητές πήραν μέρος στην εκδήλωση προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης (25 Απριλίου 1915 – ANZAC DAY). Στην τελετή παρεβρέθηκαν πρέσβεις ξένων χωρών και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ακολούθησε συγκέντρωση στην κατοικία της πρέβειρας. Υπεύθυνες Επίσκεψης: Κασκάνταμη Μ., Γαρδίκη Ι., Μεθοδίου Α.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – 25/4/2018

Στις 25 Απριλίου η Α΄τάξη του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, όπου παρακολούθησε μία σπάνια για το κοινό δραστηριότητα: μία ανοιχτή πρόβα της παράστασης «Το Ενυδρείο» του Κ. Μουρσελά. Η εμπειρία αυτή ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές τις εξαντλητικές διαδικασίες που απαιτεί μια θεατρική παράσταση. Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του θεάτρου, όπου και πήραν θέση στην πλατεία, είδαν την τελευταία πράξη του έργου, όπως την δουλεύουν οι ηθοποιοί με τις οδηγίες της σκηνοθέτιδας και συνομίλησαν με τους συντελεστές της παράστασης. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ. Κόγκα. Συνοδοί:  κ. Βλαχονάσιου, κ. Λαφογιάννη και κ. Μποκώρου.

 


Ταξίδι στην Μελβούρνη –  Αυστραλία – 11-21/3/2018

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Alphington Grammar School στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε 11 με 21 Μαρτίου επίσκεψη ομάδας μαθητών της Γ΄Τάξης στην Μελβούρνη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Κασκαντάμη Μαρία, Γαρδίκη Ιωάννα και Μεθοδίου Αγγελική. Μαθητές και καθηγήτριες επέστρεψαν από το ταξίδι ενθουσιασμένοι τόσο από την πολύ όμορφη χώρα, όσο και από την εξαιρετικά φιλόξενη υποδοχή που τους επιφύλαξε το κολλέγιο Alphington αλλά και ολόκληρη η ελληνική ομογένεια. Δείτε στο video που ακολουθεί λεπτομέρειες από το «ταξίδι ζωής» που είχαμε την τύχη να ζήσουμε!


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Γκάζι – 7/3/2018

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου οι μαθητές της Β΄Τάξης επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, όπου ξεναγήθηκαν στο Βιομηχανκό Μουσείο Φωταερίου αλλά και στην Έκθεση “160 χρόνια made in Greece”, ένα ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ. Τζίτρου

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Κινηματογράφο “Mkrokosmos” – 15/2/2018

Στο πλαίσο του Πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για σχολεία, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» όπου προβάλλονται δωρεάν ταινιές ειδικά επιλεγμένες για σχολεία. Οι Α΄και Β΄ Τάξεις παρακολούθησαν τη γαλλική ταινία: «Σαν λιοντάρι (Comme un lion)”)», ενώ  η Γ΄Τάξη παρακολούθησε τη γαλλική ταινία «Δάσκαλε (Maestro)». Οι μαθητές επισκέφτηκαν, επίσης, το «Τροκαντερό» στη Μαρίνα Φλοίσβου για έναν σύντομο περίπατο. Υπεύθυνες επίσκεψης: κ. Αϊδωνά, κ. Βλαχονάσιου και κ. Μποκώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο “The VR Project” – 2/2/2018

Στις 2 Φεβρουαρίου οι μαθητές των τμημάτων Β4 και Β5 επισκέφτηκαν τους χώρους «εμβυθιστικής» (immersive) Εικονικής Πραγματικότητας του “The VR project”. Στόχος η εξοικείωση με τις ποικίλες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Δείτε λεπτομέρειες εδώ. Υπεύθυνη Επίσκεψης: κ. Γαρδίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

….

.. 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου – 26/1/18

Στις 26 Ιανουαρίου οι Α΄και Γ΄τάξεις επισκέφτηκαν το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, όπου παρακολούθησαν πέντε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρονται το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ » για την Α ‘ Γυμνασίου και το «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Από το A ώς το Ω » για τη Γ΄ Γυμνασίου. Υπεύθυνες καθηγήτριες οι κ. Κ. Αϊδωνά και  Α. Βλαχονάσιου.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο UTech-Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου – 19/1/18

Την Παρασκευή 19/1/18 οι μαθητές του τμήματος Β2 του σχολείου μας παρακολούθησαν εργαστήρια Ρομποτικής και 3D-printing στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ. Ιωάννα Γαρδίκη.


Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ.Συγγρού –  – 6/12/2017

Την Τετάρτη 6/12/2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στον Φάρο, τη βιβλιοθήκη, τους κήπους και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του κέντρου, ενώ ομάδες μαθητών μας παρακολούθησαν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ: Πραγματικό εργαστήριο κατασκευής μακέτας, με στόχο την προσέγγιση της έννοιας της αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές πειραματίζονται με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα και μαθαίνουν με ποιο τρόπο μια ιδέα μπορεί να μεταφερθεί στο χαρτί ή στην μακέτα

2. ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Πρόκειται για ένα εργαστήριο δημιουργίας μηχανικών κατασκευών, οι οποίες αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικών μηχανών. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τις έννοιες φύση, φυσικό περιβάλλον, μηχανές, κίνηση, ηλιακή και άλλες μορφές ενέργειας, αυτοματισμοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Διήμερη επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας – 23 και 24/11/2017

 


Σχολικός Περίπατος στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (skatepark) – 11/10/2017

IMG_0325

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση