Αρχική » Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων

Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

«Ενημερώνομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο»

Δείτε τον απολογισμό των δράσεων του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα « Ενημερώνομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» στο βιντεάκι εδώ!

https://video.sch.gr/asset/detail/WWLmbDf6fVVcbP9Enmnp07vK/

 

Μαζεύουμε καπάκια!

20160122_083429(1)

Πλαστικά καπάκια συγκεντρώνουν οι μαθητές του σχολείου μας εδώ και λίγες ημέρες, συμμετέχοντας στη δράση ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ- ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ που διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των σχολείου έχουν τοποθετηθεί κουτιά περισυλλογής  και ενημερωτικά αφισετάκια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την ανακύκλωση θα διατεθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

12647785_10100486782992005_183405329_n 12648160_10100486783006975_1162494444_n

Η δράση συνεχίζεται κατά το σχολικό έτος 2016-17

Η δουλειά μαθητών του σχολείου μας παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Bordeaux της Γαλλίας

 

Bordeaux_1 Bordeaux_2

 

Στις 13 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και με αφορμή το «Ευρωπαϊκό έτος πολιτών», ημερίδα με θέμα « Ο ρόλος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολίτη». Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν προγράμματα των Ευρωπαϊκών δράσεων Comenius, eTwinning, Grundtvig, Leonardo da Vinci και Youth in Action, τα οποία μέσα από τις δράσεις τους προώθησαν τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών. Μεταξύ των 3 προγραμμάτων eTwinning που παρουσιάστηκαν, ήταν και το πρόγραμμα “What about a greener school?” στο οποίο συμμετείχε το τμήμα Β4 (της σχολικής χρονιάς 2011-2012) του σχολείου μας σε συνεργασία με το Γαλλικό σχολείο College Pasteur (VrigneauxBois). Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Μονέφτση (υπεύθυνη του προγράμματος), Μαγδαληνή Νικολαΐδου και Πηγή Τσιούντου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την πολύ καλή δουλειά τους!!!

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Στις 3 Απριλίου 2013, 2 ομάδες μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν στην Προσυνεδριακή εκδήλωση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η 1η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 6 μαθητές από τα τμήματα Γ3 και Γ4, παρουσίασε την συνεργασία eTwinning “What about a greener school?” την οποία υλοποίησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι 24 μαθητές του περσινού τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Άννα Μονέφτση, την κ. Μαγδαληνή Νικολαΐδου και την κ. Πηγή Τσιούντου. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά μέσω του Διαδικτύου, ανάμεσα στο σχολείο μας και το σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Γαλλίας και απέσπασε το 1ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e-Twinning. Στόχος της ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η 2η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 9 μαθητές του τμήματος Β4, παρουσίασε την εργασία «Learning by six Thinking Hats-Ταξιδεύω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο», την οποία υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Παναγιώτα Μαλλιαρού, την κ. Χαρούλα Καραγιαννακίδου και την κ. Ειρήνη Χριστοφορίδου. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να μάθουν οι μαθητές με έναν διαφορετικό τρόπο ενεργητικής μάθησης για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο τα 6 καπέλα μάθησης του de Bono. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν ως βασικό εργαλείο την πλατφόρμα Wikispaces όπου κατασκεύασαν ένα wiki μέσα από το οποίο συγκέντρωσαν υλικό για να δημιουργήσουν ένα e-book.

Τα παιδιά παρακολουθήσαν και χειροκρότησαν και τις παρουσιάσεις των άλλων σχολείων και γενικά αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις από την εκδήλωση αυτή.

«What about a greener school?»: Η βράβευση των μαθητών μας !!!!

Στις 25 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς», η τελετή βράβευσης των μαθητών που υλοποίησαν το eTwinning έργο «What about a greener school». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές, αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους από το Διευθυντή του σχολείου κ. Καραμουζά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Οικονομίδου και το μέλος του Συλλόγου κ. Σαρρή, στη συνέχεια παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Το έργο “What about a greener school?” ήταν μια συνεργασία μέσω του Διαδικτύου με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική ανάμεσα στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς» και στο σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Βορειοανατολικής Γαλλίας. Στόχος ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η μαθήτρια Χρηστόφ Ελεονώρα ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα εξής: «Η συνεργασία μας με το Γαλλικό σχολείο ήταν πολύ πετυχημένη! Με τις δραστηριότητες που κάναμε ανακαλύψαμε καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον και τη γη μας, και είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα παιδιά από το Γαλλικό σχολείο. Το μόνο μειονέκτημα του προγράμματος ήταν το γεγονός ότι όλη η δουλειά ήταν απαραίτητο και αναγκαστικό να γίνει στα Αγγλικά, πράγμα που για ορισμένα παιδιά και από τα δύο σχολεία αποτέλεσε σοβαρή δυσκολία. θα πρότεινα το eΤwinning και σε άλλα σχολεία να το δοκιμάσουν!».

Πανελλήνια διάκριση eTwinning!

Το έργο eTwinning “ What About a Greener School? «, το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2011-12 απο τους μαθητές του τμήματος Β4 και τις εκπαιδευτικούς Άννα Μονέφτση (Υπεύθυνη έργου), Μαγδαληνή Νικολαΐδου και Πηγή Τσιούντου, πήρε 1ο βραβείο στον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning στην κατηγορία Γυμνασίου. Η τελετή απονομής έγινε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για πρεσβευτές etwinning από όλη την Ευρώπη, ενώπιον των οποίων έγινε και η παρουσίαση του έργου. Το βραβείο για το σχολείο μας ήταν ένας βιντεοπροβολέας.

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning

Σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning «What About a Greener School?»!

Το έργο πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-12  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αννα Μονέφτση.

Το έργο της ομάδας εμφανίζεται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου  εδώ.

Δραστηριότητες Απριλίου 2012

1) Τρίτη 03-04-2012 και Τετάρτη 04-04-2012
Έρευνα Ομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις Διατροφικές Συνήθειες και την Ανάπτυξη των Εφήβων. Η έρευνα θα γίνει ανά τμήμα.
2) Τετάρτη 04-04-2012
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η αναχώρηση των μαθητών θα γίνει μετά την 2η διδακτική ώρα.
3) Πέμπτη 05-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως γύρω μου ,στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα επισκεφθεί τα Δυτικά Τείχη.
4) Παρασκευή 06-04-2012 14:00 μ.μ.
Αρχίζουν οι Διακοπές του Πάσχα έως και 22-04-2012
5) Δευτέρα 23-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Πλαταμώνα, Κάστρο Παντελεήμονα και Παλιό Παντελεήμονα.
6) Τετάρτη 25-04-2012
Ο συγγραφέας Παπαθεοδώρου Βασίλης θα συζητήσει με τα τμήματα Β2 και Β3 για 2 διδακτικές ώρες. Υπεύθυνη η κ. Μπέντση Ε.
7) Πέμπτη 26-04-2012
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθούν το Φράγμα της Θέρμης
8.) Δευτέρα 30-04-2012 οι μαθητές του Β4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μονέφτση Α. και Νικολαΐδου Μ. θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φράγμα της Θέρμης στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning

Από το Γραφείο

Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων 2011-12

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2011-12 θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας  έξι (6) προγράμματα καινοτόμων δράσεων:

Συνεχιζόμενα:

  • «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ – Συμμετέχω στην εφημερίδα του σχολείου μου» (2008-2012). Το πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης έχει σκοπό τη δημιουργία του 4ου τεύχους της εφημερίδας του σχολείου μας. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ματίνα Κουβέλα, Ειρήνη Χριστοφορίδου, Ελευθερία Μπέντση, Χαρά Καραγιαννακίδου, Ευδοξία Θεοδωρίδου, Γιάννης Λαθήρας
  • «…ανεπαισθήτως στη γειτονιά μου έκτισαν τείχη» (2009-12). Περιβαλλοντικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τα μνημεία και τις ομορφιές της γειτονιά τους, των Συκεών και της Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαρά Καραγιαννακίδου, Βάσω Κωνσταντινίδου

Νέα:

  • «What about a greener school?» Πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης etwinning με στόχο να γίνει το σχολείο μας περισσότερο περιβαλλοντικά φιλικό. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Άννα Μονέφτση, Αλίνα Νικολαΐδου, Πηγή Τσιούντου
  • «ΣυμμετECO για να…ECO!» Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών μας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ματίνα Κουβέλα, Ειρήνη Χριστοφορίδου
  • «Δεξιότητες για τη μετάβαση στην αγορά εργασίας – Οργάνωση προσωπικού φακέλου μαθητή/τριας (portfolio)» Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Θεοδοσία Καραογλάνη, Παναγιώτα Μαλλιαρού
  • «Το επάγγελμα που μ’ενδιαφέρει». Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κλεοπάτρα Θεοδώρου, Θεοδοσία Καραογλάνη

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Δραστηριότητες» στην ιστοσελίδα μας.

Συγχαρητήρια επιστολή στην περιβαλλοντική μας ομάδα

Συγχαρητήρια στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας για τη συμμετοχή της στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον που έγινε στις 10.2.2011 στο Ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα έλαβε μέρος με το πρόγραμμα «Δημιουργώντας την πράσινη γωνιά μας» με υπευθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Ν.Κουσουρέτα, Μ. Νικολαΐδου και Π. Μαλλιαρού.

Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο που τιτλοφορείται «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» βασίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης «Υγεία και Περιβάλλον των παιδιών για την Ευρώπη» (CEHAPE) (Children Environment and Health Action Plan for Europe). Το πρόγραμμα αυτό ορίζει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της επίδρασης που έχουν στην υγεία των παιδιών η ατμοσφαιρική ρύπανση, το νερό, τα χημικά και οι τραυματισμοί.

Η συγχαρητήρια επιστολή της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης -Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (αρχείο pdf).

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους και στα παιδιά.
Πάντα τέτοια όμορφα πράγματα. Για έναν καλύτερο κόσμο.
Ο Διευθυντής
Δημήτρης Γ. Στότας

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων