«What about a greener school?»: Η βράβευση των μαθητών μας !!!!

Στις 25 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς», η τελετή βράβευσης των μαθητών που υλοποίησαν το eTwinning έργο «What about a greener school». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές, αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους από το Διευθυντή του σχολείου κ. Καραμουζά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Οικονομίδου και το μέλος του Συλλόγου κ. Σαρρή, στη συνέχεια παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Το έργο “What about a greener school?” ήταν μια συνεργασία μέσω του Διαδικτύου με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική ανάμεσα στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς» και στο σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Βορειοανατολικής Γαλλίας. Στόχος ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η μαθήτρια Χρηστόφ Ελεονώρα ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα εξής: «Η συνεργασία μας με το Γαλλικό σχολείο ήταν πολύ πετυχημένη! Με τις δραστηριότητες που κάναμε ανακαλύψαμε καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον και τη γη μας, και είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα παιδιά από το Γαλλικό σχολείο. Το μόνο μειονέκτημα του προγράμματος ήταν το γεγονός ότι όλη η δουλειά ήταν απαραίτητο και αναγκαστικό να γίνει στα Αγγλικά, πράγμα που για ορισμένα παιδιά και από τα δύο σχολεία αποτέλεσε σοβαρή δυσκολία. θα πρότεινα το eΤwinning και σε άλλα σχολεία να το δοκιμάσουν!».

Αφήστε μια απάντηση