Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Ψυχολογική στήριξη

Ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των παιδιών που υποστηρίζονται από την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας ότι έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της υποστήριξης και κατά τις ημέρες που τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν email στη διεύθυνση 1gymsyke@sch.gr , ώστε να διαβιβάσουμε το αίτημά τους. Ευχαριστούμε.

Από το Γραφείο

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίαςΛήψη αρχείου

Ηλεκτρονική Τάξη – Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 οι μαθητές μπορούν να εισέρχονται στις ηλεκτρονικές τάξεις του σχολείου, να βρίσκουν τα μαθήματα του Τμήματός τους, να μελετούν το υλικό που αναρτάται και να ακολουθούν τις οδηγίες. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά Φύλλα Εργασίας και ό,τι άλλο κρίνει σκόπιμο, που θα σχετίζεται κυρίως με την ύλη που έχει διδαχθεί. Σύντομα θα σας στείλουμε πρόγραμμα, αλλά γενικώς ισχύει το πρόγραμμα που ήδη έχουν.

Επισημαίνουμε εκ νέου ότι για την πρόσβαση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την Ηλεκτρονική Τάξη (e-class) ισχύουν οι κωδικοί που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής. Λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν εκτός μαθήματος Πληροφορικής έχουν τεθεί σε αδράνεια, γιατί δημιουργούσαν πρόβλημα στη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Τάξης.

Διάφορα τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται συχνά, γι’ αυτό θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι υπομονή και επιμονή!

Τέλος, επισυνάπτουμε έγγραφο του Υπουργείου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε την υγεία σας!

Με εκτίμηση, Η Διευθύντρια, Ζαφειριάδου Κορνηλία.Λήψη αρχείου

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οδηγίες για παραμονή στο σπίτιΛήψη αρχείου

Το πρόγραμμα KIDS SAFE LIVES στο σχολείο μας!!

 

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) – KIDS SAFE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.!

Κοπή Βασιλόπιτας 2020!

Την Πέμπτη 16/01 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στο σχολείο μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε βασιλοπιτάκια σε όλους τους μαθητές, καθώς και δώρα στους τυχερούς κάθε τμήματος! Τυχερή του Συλλόγου Διδασκόντων ήταν η Διευθύτρια κ. Κορνηλία Ζαφειριάδου.

Καλή χρονιά!

 

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι ανέβηκαν στην ιστοσελίδα μας τα ανανεωμένα αρχεία σχετικά με τη Λειτουργία του σχολείου μας:

  • Ημέρες και ώρες επισκέψεων γονέων και κηδεμόνων – κατεβάστε το αρχείο εδώ
  • Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής 2019-2020 – κατεβάστε το αρχείο εδώ
  • Ενημερωμένη λίστα των εκπαιδευτικών του σχολείου – βρείτε την εδώ.

 

Κάλεσμα σε Bazaar για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες  και μαθητές,

εν όψει των Χριστουγέννων το 1ο Γυμνάσιο Συκεών διοργανώνει φιλανθρωπικό Bazaar για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και δωράκια που σας καλούμε να μας προσφέρετε, φέτος θα μαζέψουμε και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα  και άλλα.

Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών αλλά και αντίστοιχα των σπιτιών στα οποία διαμένουν, μπορούν να γίνουν δωρεές σε είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), καθώς και παιχνίδια.

Σας  καλούμε να σταθείτε αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια και σας περιμένουμε την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. 

Η Διευθύντρια                                               Η Διοργανώτρια

Κορνηλία Ζαφειριάδου                               Κωνσταντίνα Πακλατζή

Αίτηση για Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-20 (μέχρι 18/10)

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 3588 Β ́/26-09-2019 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 144869/Δ2/18-09-2019 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019-2020». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2019-2020 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικό κέντρο που θα οριστεί με απόφασης της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις  θα πρέπει να κατατεθούν στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 18/10/2019 υπογεγραμμένες από γονέα ή κηδεμόνα.

 

Το σχετικό Φ.Ε.Κ. (αρχείο .pdf): Συν1_ΦΕΚ Β 3588_2019_2020_ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΚΑΕ_ΕΝ_Δ (2)

Υπόδειγμα αίτησης (αρχείο .doc): Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2019_2020

 

H εφημερίδα μας – Διαβάστε online!

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων