Αρχική » Ενημερώσεις/Προσκλήσεις

Αρχείο κατηγορίας Ενημερώσεις/Προσκλήσεις

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Κάλεσμα σε Bazaar για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες  και μαθητές,

εν όψει των Χριστουγέννων το 1ο Γυμνάσιο Συκεών διοργανώνει φιλανθρωπικό Bazaar για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και δωράκια που σας καλούμε να μας προσφέρετε, φέτος θα μαζέψουμε και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα  και άλλα.

Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών αλλά και αντίστοιχα των σπιτιών στα οποία διαμένουν, μπορούν να γίνουν δωρεές σε είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), καθώς και παιχνίδια.

Σας  καλούμε να σταθείτε αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια και σας περιμένουμε την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. 

Η Διευθύντρια                                               Η Διοργανώτρια

Κορνηλία Ζαφειριάδου                               Κωνσταντίνα Πακλατζή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

 

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17ηΙουνίου 2019 και ώρα 00:00.

• Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.
• Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.
• Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.
Για περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Τηλέφωνο 1ου Γ/σίου Συκεών : 2310-203027.

Επίδοση ελέγχων 1ου τριμήνου σχ. έτους 2014-15

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων του 1ου τριμήνου και η συνάντηση των κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα γίνει την Τετάρτη 17/12/2014 και ώρα 13:00-15:00.

Όσοι κηδεμόνες δεν μπορούν να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ώρες, μπορούν να παραλαμβάνουν τους ελέγχους από το γραφείο του διευθυντή την ίδια ημέρα κατά τις ώρες 18:30- 20:30.

Ο διευθυντής

Ν. Καραμουζάς

Ενημερωτικό σημείωμα για γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της εξαρτάται από όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, θεσμικούς φορείς της Παιδείας, καθηγητές, μαθητές, γονείς-κηδεμόνες.

Για το λόγο αυτό, παράλληλα με τις ευχές μας για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για απλά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Πρωταρχική υποχρέωση των μαθητών μας θεωρείται η έγκυρη προσέλευσή τους στο σχολείο. Η σχολική μέρα ξεκινά στις 8:10 π.μ. και τελειώνει στις 2:00 μ.μ. (περισσότερα…)

Επίδοση ελέγχων β’ τριμήνου 2013-14

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Συκεών προσκαλούν την Τρίτη 18-03-2014 και ώρα 14:00 – 16:00 μ.μ  τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση και επίδοση ελέγχων στο χώρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Καραμουζάς

Ενημερωτικό σημείωμα

LetsPartyRed_Logo_1_Medium

Την Παρασκευή 14-03-2014 και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί ο χορός του 1ου Γυμνασίου Συκεών στο κέντρο «Σκορπιός».

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του Γυμνασίου.9163325-editable-vector-silhouettes-of-men-and-women-standing-at-a-party-with-every-person-as-a-separate-obj

Στο χορό θα παρευρίσκονται και γονείς των μαθητών, προκειμένου να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του.

Τιμή εισόδου 5€.

Ενημέρωση Γονέων: Τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα 29/3-31/3

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 29/3/2013 έως Κυριακή 31/3/2013

Συνοδοί καθηγητές: Λαθήρας Ιωάννης, Θεοδωρίδου Ευδοξία, Χριστοφορίδου Ειρήνη, Κουβέλα Ματίνα.

Το κόστος των επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνει και το κόστος μεταφοράς στο νησάκι με τα καραβάκια.)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29/3/2013

 • Αναχώρηση από το σχολείο στις 7:30 (περίπου)
 • Έπειτα από την ενδιάμεση στάση στα Γρεβενά, φθάνουμε στα Γιάννενα στις 12:30 (περίπου) και κατευθείαν επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη μέχρι τις 13:30 (περίπου) και κατόπιν επίσκεψη σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης.
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 (περίπου). Τακτοποίηση- ξεκούραση
 • Το απόγευμα στις 19:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για φαγητό και περίπατο.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ.

Σάββατο 30/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και αργότερα (12:00) το Σπήλαιο του Περάματος(2651081521).
 • Το μεσημέρι φαγητό στα Γιάννενα .
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 περίπου για ξεκούραση.
 • Το απόγευμα στις 20:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για βραδινό φαγητό.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ

Κυριακή 31/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε το Νησί των Ιωαννίνων.
 • Αναχώρηση στις 13:00 για Θεσσαλονίκη
 • Το μεσημέρι φαγητό στο Μέτσοβο.
 • Αναχώρηση από το Μέτσοβο στις 17:00 (περίπου).
 • Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 20:00 (περίπου).

Το Μαθηματικό Πανηγύρι 2012 στο σχολείο μας!

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 4ο Μαθηματικό Πανηγύρι στις 23 Ιουνίου με τη συμμετοχή δέκα σχολείων.

Περισσότερα εδω

Στην εκδηλωση η συντακτική ομάδα της ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ παρουσιάσει τη δουλειά της!

Πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή (κ. Καλφοπούλου Κατερίνα): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώσουν  τους μαθητές των σχολείων τους, ώστε να έρθουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και, επιπλέον, εαν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο Παιχνίδι Ερωτήσεων που θα γίνει σε δύο φάσεις. Ο προκριματικός, 13.30-14.30 και το τελικός στις 18.00. Το παιχνίδι είναι ομαδικό και συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από το ίδιο ή από διαφορετικά σχολεία, κατά βούληση. Τα έπαθλα του παιχνιδιού είναι βιβλία Μαθηματική Λογοτεχνίας και Εκλαϊκευμένης Επιστήμης.

Ανακοίνωση – Προσφορά Εκδρομής

O Διευθυντής  του 1ου Γυμνασίου  Συκεών  πληροφορεί όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και  υπέβαλαν οικονομικές προσφορές  για την εκπαιδευτική εκδρομή της Περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου μας  στο Κάστρο Πλαταμώνα, Παλαιός Παντελεήμονας, ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στις 23 Απριλίου 2012 ότι οικονομικότερη προσφορά ήταν του πρακτορείου  ΤΣΙΓΓΕΡΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥΡΣ,  με συνολική τιμή για λεωφορείο 50 θέσεων στο ποσό των 330 Ευρώ.

Ευχαριστούμε όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

Ο  Διευθυντής

Καραμουζάς Νικόλαος

Δραστηριότητες Απριλίου 2012

1) Τρίτη 03-04-2012 και Τετάρτη 04-04-2012
Έρευνα Ομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις Διατροφικές Συνήθειες και την Ανάπτυξη των Εφήβων. Η έρευνα θα γίνει ανά τμήμα.
2) Τετάρτη 04-04-2012
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η αναχώρηση των μαθητών θα γίνει μετά την 2η διδακτική ώρα.
3) Πέμπτη 05-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως γύρω μου ,στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα επισκεφθεί τα Δυτικά Τείχη.
4) Παρασκευή 06-04-2012 14:00 μ.μ.
Αρχίζουν οι Διακοπές του Πάσχα έως και 22-04-2012
5) Δευτέρα 23-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Πλαταμώνα, Κάστρο Παντελεήμονα και Παλιό Παντελεήμονα.
6) Τετάρτη 25-04-2012
Ο συγγραφέας Παπαθεοδώρου Βασίλης θα συζητήσει με τα τμήματα Β2 και Β3 για 2 διδακτικές ώρες. Υπεύθυνη η κ. Μπέντση Ε.
7) Πέμπτη 26-04-2012
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθούν το Φράγμα της Θέρμης
8.) Δευτέρα 30-04-2012 οι μαθητές του Β4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μονέφτση Α. και Νικολαΐδου Μ. θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φράγμα της Θέρμης στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning

Από το Γραφείο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων