Αρχική » Ενημερώσεις/Προσκλήσεις

Αρχείο κατηγορίας Ενημερώσεις/Προσκλήσεις

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Επίδοση ελέγχων 1ου τριμήνου σχ. έτους 2014-15

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων του 1ου τριμήνου και η συνάντηση των κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα γίνει την Τετάρτη 17/12/2014 και ώρα 13:00-15:00.

Όσοι κηδεμόνες δεν μπορούν να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ώρες, μπορούν να παραλαμβάνουν τους ελέγχους από το γραφείο του διευθυντή την ίδια ημέρα κατά τις ώρες 18:30- 20:30.

Ο διευθυντής

Ν. Καραμουζάς

Ενημερωτικό σημείωμα για γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της εξαρτάται από όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, θεσμικούς φορείς της Παιδείας, καθηγητές, μαθητές, γονείς-κηδεμόνες.

Για το λόγο αυτό, παράλληλα με τις ευχές μας για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για απλά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Πρωταρχική υποχρέωση των μαθητών μας θεωρείται η έγκυρη προσέλευσή τους στο σχολείο. Η σχολική μέρα ξεκινά στις 8:10 π.μ. και τελειώνει στις 2:00 μ.μ. (περισσότερα…)

Επίδοση ελέγχων β’ τριμήνου 2013-14

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Συκεών προσκαλούν την Τρίτη 18-03-2014 και ώρα 14:00 – 16:00 μ.μ  τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση και επίδοση ελέγχων στο χώρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Καραμουζάς

Ενημερωτικό σημείωμα

LetsPartyRed_Logo_1_Medium

Την Παρασκευή 14-03-2014 και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί ο χορός του 1ου Γυμνασίου Συκεών στο κέντρο «Σκορπιός».

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του Γυμνασίου.9163325-editable-vector-silhouettes-of-men-and-women-standing-at-a-party-with-every-person-as-a-separate-obj

Στο χορό θα παρευρίσκονται και γονείς των μαθητών, προκειμένου να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του.

Τιμή εισόδου 5€.

Ενημέρωση Γονέων: Τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα 29/3-31/3

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 29/3/2013 έως Κυριακή 31/3/2013

Συνοδοί καθηγητές: Λαθήρας Ιωάννης, Θεοδωρίδου Ευδοξία, Χριστοφορίδου Ειρήνη, Κουβέλα Ματίνα.

Το κόστος των επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνει και το κόστος μεταφοράς στο νησάκι με τα καραβάκια.)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29/3/2013

 • Αναχώρηση από το σχολείο στις 7:30 (περίπου)
 • Έπειτα από την ενδιάμεση στάση στα Γρεβενά, φθάνουμε στα Γιάννενα στις 12:30 (περίπου) και κατευθείαν επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη μέχρι τις 13:30 (περίπου) και κατόπιν επίσκεψη σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης.
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 (περίπου). Τακτοποίηση- ξεκούραση
 • Το απόγευμα στις 19:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για φαγητό και περίπατο.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ.

Σάββατο 30/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και αργότερα (12:00) το Σπήλαιο του Περάματος(2651081521).
 • Το μεσημέρι φαγητό στα Γιάννενα .
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 περίπου για ξεκούραση.
 • Το απόγευμα στις 20:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για βραδινό φαγητό.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ

Κυριακή 31/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε το Νησί των Ιωαννίνων.
 • Αναχώρηση στις 13:00 για Θεσσαλονίκη
 • Το μεσημέρι φαγητό στο Μέτσοβο.
 • Αναχώρηση από το Μέτσοβο στις 17:00 (περίπου).
 • Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 20:00 (περίπου).

Το Μαθηματικό Πανηγύρι 2012 στο σχολείο μας!

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 4ο Μαθηματικό Πανηγύρι στις 23 Ιουνίου με τη συμμετοχή δέκα σχολείων.

Περισσότερα εδω

Στην εκδηλωση η συντακτική ομάδα της ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ παρουσιάσει τη δουλειά της!

Πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή (κ. Καλφοπούλου Κατερίνα): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώσουν  τους μαθητές των σχολείων τους, ώστε να έρθουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και, επιπλέον, εαν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο Παιχνίδι Ερωτήσεων που θα γίνει σε δύο φάσεις. Ο προκριματικός, 13.30-14.30 και το τελικός στις 18.00. Το παιχνίδι είναι ομαδικό και συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από το ίδιο ή από διαφορετικά σχολεία, κατά βούληση. Τα έπαθλα του παιχνιδιού είναι βιβλία Μαθηματική Λογοτεχνίας και Εκλαϊκευμένης Επιστήμης.

Ανακοίνωση – Προσφορά Εκδρομής

O Διευθυντής  του 1ου Γυμνασίου  Συκεών  πληροφορεί όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και  υπέβαλαν οικονομικές προσφορές  για την εκπαιδευτική εκδρομή της Περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου μας  στο Κάστρο Πλαταμώνα, Παλαιός Παντελεήμονας, ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στις 23 Απριλίου 2012 ότι οικονομικότερη προσφορά ήταν του πρακτορείου  ΤΣΙΓΓΕΡΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥΡΣ,  με συνολική τιμή για λεωφορείο 50 θέσεων στο ποσό των 330 Ευρώ.

Ευχαριστούμε όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

Ο  Διευθυντής

Καραμουζάς Νικόλαος

Δραστηριότητες Απριλίου 2012

1) Τρίτη 03-04-2012 και Τετάρτη 04-04-2012
Έρευνα Ομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις Διατροφικές Συνήθειες και την Ανάπτυξη των Εφήβων. Η έρευνα θα γίνει ανά τμήμα.
2) Τετάρτη 04-04-2012
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η αναχώρηση των μαθητών θα γίνει μετά την 2η διδακτική ώρα.
3) Πέμπτη 05-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως γύρω μου ,στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα επισκεφθεί τα Δυτικά Τείχη.
4) Παρασκευή 06-04-2012 14:00 μ.μ.
Αρχίζουν οι Διακοπές του Πάσχα έως και 22-04-2012
5) Δευτέρα 23-04-2012
Η περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου με θέμα «…ανεπαισθήτως στη γειτονιά μου, έκτισαν τείχη……» ΙΙΙ, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Καραγιαννακίδου Χ. και Κωνσταντινίδου Β. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Πλαταμώνα, Κάστρο Παντελεήμονα και Παλιό Παντελεήμονα.
6) Τετάρτη 25-04-2012
Ο συγγραφέας Παπαθεοδώρου Βασίλης θα συζητήσει με τα τμήματα Β2 και Β3 για 2 διδακτικές ώρες. Υπεύθυνη η κ. Μπέντση Ε.
7) Πέμπτη 26-04-2012
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθούν το Φράγμα της Θέρμης
8.) Δευτέρα 30-04-2012 οι μαθητές του Β4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μονέφτση Α. και Νικολαΐδου Μ. θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φράγμα της Θέρμης στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning

Από το Γραφείο

H εκδήλωση για την 25η Μαρτίου σε βιντεο!

Μία ξεχωριστή εκδήλωση παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 23/3 για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μια σχολική γιορτή που δεν είναι μόνο επετειακή αλλά εκφράζει διαχρονικά και το σήμερα. Μαθητές και καθηγητές (φιλόλογοι και μουσικοί) εργαστήκαμε με αγάπη και μεράκι για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Με θεατρικά δρώμενα και μουσική (χωρίς τον κουραστικό μονόλογο του καθηγητή και τις συνηθισμένες απαγγελίες των συμμαθητών) εκφράσαμε τον αγώνα του λαού μας Ελευθερία και Ανεξαρτησία από τους Τούρκους κατακτητές, αλλά και από τις Μεγάλες Δυνάμεις που ήθελε η καθεμιά να επιβάλει την πολιτική της στη χώρα μας και να ικανοποιήσει τα συμφέροντά της. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες». Μπορούν μόνοι τους να χαράζουν την πορεία τους. Είναι σημαντικό βέβαια να είμαστε ενεργοί πολίτες, να κινητοποιούμαστε για ό,τι μας αφορά και να μην επιτρέπουμε να πέρνονται αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.

Το άγχος δεν έλειψε, αλλά χαρήκαμε ό,τι παρουσιάσαμε. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε. Καταλάβαμε από την προσοχή των συμμαθητών μας ότι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όσα παρουσιάσαμε και απόλαυσαν μουσική και δρώμενα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους υπεύθυνους καθηγητές και στους συμμαθητές μας. Πάντα τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις!!!
Μαρία Δανιηλίδου

Δείτε όλη τη γιορτή σε video

Μερος 1

Παρακολουθηστε τα υπολοιπα βιντεο πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

Μερος 2 – Μερος 3 – Μερος 4 -Μερος 5

Mε τη Β’ Γυμνασίου στο Μουσείο!

Το Κρατικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) που ιδρύθηκε το 1997, φιλοξενεί ένα μέρος της συλλογής Κωστάκη, με έργα της ρώσικης πρωτοπορίας (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, βιομηχανικά αντικείμενα κ.α.). Την έκθεση «Σύνθεση – κατασκευή – παραγωγή, Ρωσική Πρωτοπορία και Σύγχρονη Τέχνη», επισκεφτήκαμε τον Φεβρουάριο, με τους μαθητές της δευτέρας τάξης. περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση…

Oι μαθητές με μουσειοπαιδαγωγούς, είδαν και συζήτησαν για τα έργα καλλιτεχνών της Ρώσικης πρωτοπορίας, ενω ταυτόχρονα έβλεπαν και έργα ελλήνων εικαστικών, γλυπτών, γραφιστών και σχεδιαστών ντιζάιν, που δημιουργήθηκαν μετά απο την επαφή (workshops) που είχαν με τα έργα των ρώσων καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια τα παιδιά είτε σε ομάδες είτε το καθένα μόνο του, δημιούργησαν σχέδια για υφάσματα, χάραξαν και τύπωσαν, συνέθεσαν έργα στο δάπεδο με χρωματιστά γεωμετρικά σχήματα κ.α.

Ειρήνη Χριστοφορίδου, καθηγήτρια εικαστικών

Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη της Β’ τάξης
του σχολείου μας μαζί με την καθηγήτρια των
καλλιτεχνικών στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που
στεγάζεται στη Μονή Λαζαριστών.
Το Μουσείο φιλοξενεί έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας
που διέδωσε, συνέλεξε ο Αλέξης Κωστάκης και τα δώρισε
στη χώρα μας. Εκτός από τη ζωγραφική, οι Ρώσοι
πρωτοπόροι χρησιμοποιούσαν απλά, καθημερινά υλικά
για να δημιουργήσουν έργα τέχνης.
Στην έκθεση υπήρχαν επίσης έργα σύγχρονων Ελλήνων που
εμπνεύστηκαν από τους Ρώσους πρωτοπόρους και αρκετά απ’ αυτά
μας εντυπωσίασαν.
Το πιο σημαντικό ήταν ότι γίναμε κι εμείς <<μικροί δημιουργοί>>.
Πρώτα χωρισμένοι σε ομάδες κάναμε κατασκευές επιλέγοντας σχήματα
και χρώματα. Στη συνέχεια ο καθένας μας ζωγράφισε ό,τι μας άρεσε
αφού παρατηρήσαμε το έργο απ’όποια οπτική γωνία θέλαμε.
Ήταν ένα δημιουργικό πρωϊνό και ξεφύγαμε από το καθιερωμένο
πρόγραμμα του σχολείου…!

Μαρία Δανιηλίδου, μαθήτρια Β1

H εφημερίδα μας – Διαβάστε online!

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων