Αρχική » Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων » greener » Συμμετοχή του σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Στις 3 Απριλίου 2013, 2 ομάδες μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν στην Προσυνεδριακή εκδήλωση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η 1η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 6 μαθητές από τα τμήματα Γ3 και Γ4, παρουσίασε την συνεργασία eTwinning “What about a greener school?” την οποία υλοποίησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι 24 μαθητές του περσινού τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Άννα Μονέφτση, την κ. Μαγδαληνή Νικολαΐδου και την κ. Πηγή Τσιούντου. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά μέσω του Διαδικτύου, ανάμεσα στο σχολείο μας και το σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Γαλλίας και απέσπασε το 1ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e-Twinning. Στόχος της ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η 2η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 9 μαθητές του τμήματος Β4, παρουσίασε την εργασία «Learning by six Thinking Hats-Ταξιδεύω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο», την οποία υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Παναγιώτα Μαλλιαρού, την κ. Χαρούλα Καραγιαννακίδου και την κ. Ειρήνη Χριστοφορίδου. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να μάθουν οι μαθητές με έναν διαφορετικό τρόπο ενεργητικής μάθησης για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο τα 6 καπέλα μάθησης του de Bono. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν ως βασικό εργαλείο την πλατφόρμα Wikispaces όπου κατασκεύασαν ένα wiki μέσα από το οποίο συγκέντρωσαν υλικό για να δημιουργήσουν ένα e-book.

Τα παιδιά παρακολουθήσαν και χειροκρότησαν και τις παρουσιάσεις των άλλων σχολείων και γενικά αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις από την εκδήλωση αυτή.


Σχολιάστε

H εφημερίδα μας – Διαβάστε online!

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων