Αρχική » It's Logical, dear Math! 2017 - 2020 » Παιχνίδια Λογικής με τον καθηγητή κ. Ν. Λυγερό

Παιχνίδια Λογικής με τον καθηγητή κ. Ν. Λυγερό

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 ο καθηγητής Νίκος Λυγερός παρουσίασε έξυπνα παιχνίδια στους μαθητές του σχολείου μας και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικίλα παιχνίδια μαθηματικών και λογικής.

Ο παιδαγωγικός στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν οι μαθητές, μέσα από τα παιχνίδια αυτά και τη δημιουργική απασχόληση, να αναπτύξουν δεξιότητες, ικανότητες, συγκέντρωση, αλλά ακόμα και να μάθουν να ξεπερνούν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Σε αυτή την παρουσίαση συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης  οι οποίοι συμμετέχουν και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του σχολείου μας με τίτλο “It’s Logical, dear Math!” και θέμα τα Μαθηματικά και τη Λογική. Αυτή η εμπειρία λειτούργησε προσθετικά στους μαθητές για τους στόχους του ευρωπαϊκού μας προγράμματος.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση παρουσίασης παιχνιδιών Στρατηγικής – Λογικής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Ο κ. Νίκος Λυγερός είναι Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ειδικεύσεις μαθηματικών, υπολογιστών, τεχνητή νοημοσύνη, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και εκπαίδευσης έχει ασχοληθεί, σε βάθος, με τις δομές του εγκεφάλου και την ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Είναι όλα από την σελίδα του κ. Λυγερού στο youtube.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση