Αρχική » The many-facet personality of Ioannis Capodistrias 2018-2020 » 1st Blended Mobility στο Ettal της Γερμανίας

1st Blended Mobility στο Ettal της Γερμανίας

Την εβδομάδα από Δευτέρα 28 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, 5 μαθητές του σχολείου μας με τους συνοδούς καθηγητές τους κ. Δ. Καλκανάκο και κ. Δ. Παπακωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Ettal της Γερμανίας, στις Βαυαρικές Άλπεις. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Το σχολείο-εταίρος που οργάνωσε τη φιλοξενία των άλλων 4 συνεργαζόμενων σχολείων ήταν το Benediktiner Gymnasium που ανήκει στο καθολικό Μοναστήρι του Ettal.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές μας αφορούσε στην φιλελληνική δράση που υπήρχε στην περιοχή την εποχή του 19ου αιώνα.
Την πρώτη ημέρα στο σχολείο Benediktiner Gymnasium που μας φιλοξένησε, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τους συνοδούς των εταίρων μας από τη Γερμανία, την Κέρκυρα, τη Σλοβενια και Ρουμανία. Παρουσίασαν του εαυτούς τους, τα σχολεία τους και τις χώρες τους. Έπειτα ξεκίνησαν τις δραστηριότητες σε σχέση με το πρόγραμμα. Tο απόγευμα ξεναγήθηκαν στο Ettal από μαθητές του γερμανικού σχολείου.

        

Τη δεύτερη ημέρα στο Ettal οι μαθητές όλων των σχολείων εταίρων (40 συνολικά) ξεκίνησαν πολύ νωρίς τη μέρα τους με επίσκεψη της Κινέζικης Αίθουσας της μονής και παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας. Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν τους χώρους του μοναστηριού στο οποίο ανήκει το σχολείο του Ettal: το οικοτροφείο, η βασιλική, το μοναστήρι, η βιβλιοθήκη. Ο επίσκοπος του μοναστηριού δέχθηκε όλους τους εταίρους. Οι δραστηριότητες τελείωσαν το απόγευμα, όπου όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν μάθημα αγγλικών στο σχολείο του Ettal .

Κατά την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο. Οι μαθητές μας με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν σημεία ενδεικτικά του Γερμανικού Φιλελληνισμού. Το πρωί ξεναγήθηκαν στην Königsplatz (η Πλατεία του Βασιλιά) και στην Κρατική αρχαιολογική συλλογή Μονάχου.Και το απόγευμα επισκέφτηκαν το Deutsches Museum (το Γερμανικό Μουσείο).

 

Και την τέταρτη ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Ettal οι μαθητές από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο σχολείο και είχαν δραστηριότητες για το θέμα του σχεδίου, τον Ι. Καποδίστρια στην Ευρώπη. Μέσα στο πρωινό ξεναγήθηκαν και στο κάστρο του Linderhof. Και το απόγευμα επισκέφτηκαν την πόλη του Oberammergau.

Η πέμπτη ημέρα ήταν ημέρα αποτίμησης του προγράμματος και ταξιδίου για τους μαθητές και τους συνοδούς τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση