Νέα-Ανακοινώσεις


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024


ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2-6/10/2023

προγραμμα2 10


ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται ότι στο σχολείο θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής  διδασκαλίας στα μαθηματικά για τη Β’ και Γ’  Γυμνασίου. Θα είναι μια διδακτική ώρα την εβδομάδα,  κάθε Τρίτη 14:15-15:00 ( ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών μπορεί να αλλάξει η ημέρα).  Η ενισχυτική διδασκαλία αφορά στην προετοιμασία των μαθητών για να λάβουν μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς . Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  σε αίθουσα του σχολείου. Θα διενεργηθεί κλήρωση σε περίπτωση που οι συμμετοχές-αιτήσεις  είναι πάνω από  15 μαθητές. Η αποχώρηση των μαθητών από τα μαθήματα θα γίνεται με την ευθύνη των γονέων. Οι αιτήσεις ξεκινούν από Παρασκευή, 29/9/2023 έως και Δευτέρα 02/10/2023.

ΑΙΤΗΣΗ-ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η εκπαιδευτικός

Κουτσώνα Αφροδίτη ΠΕ03


ΟΜΙΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Ανακοινώνεται ότι από  Παρασκευή, 29/9/2023  έως Δευτέρα 02/10/2023 μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στους προτεινόμενους Ομίλους του σχολείου μας.  Πληροφορίες για τις  θεματικές των Ομίλων, τις ώρες, τις ημέρες λειτουργίας καθώς και για τον τρόπο επιλογής των μαθητών θα βρείτε στο blog στο μενού “Όμιλοι”. Οι μαθητές γειτονικών σχολείων μπορούν να λάβουν μέρος στους Ομίλους υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κενές θέσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και δύο Ομίλους στην αίτηση-φόρμα συμμετοχής.

Η αποχώρηση των μαθητών από τα μαθήματα των Ομίλων θα γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Κανονισμός λειτουργίας Ομίλων

ΑΙΤΗΣΗ-ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 28/9/2023

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης μαθητή/τριας του σχολείου, τον/την μαθητή/τρια θα παραλαμβάνει από τον χώρο του σχολείου ο/η κηδεμόνας του, αφού πρώτα συμπληρώσει την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση που θα του/της δοθεί.

Σε περίπτωση που ο/η κηδεμόνας συμφωνήσει ο/η μαθητής/τρια  να αποχωρήσει ασυνόδευτος/η, θα πρέπει να αποστέλλεται το αντίστοιχο ηλεκτρ. μήνυμα στο ηλ. ταχυδρομείο του σχολείου, με το οποίο ο/η κηδεμόνας θα δίνει την έγκρισή του/της.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα  το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά αύριο 28/9/2023


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 27/09/2023

Ύστερα από σχετική ενημέρωση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με την εμφάνιση όμβριων υδάτων εντός των σχολικών αιθουσών και δίπλα σε καλώδια, ο Δήμος Αμαρουσίου αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων. Ο Διευθυντής και οι διδάσκοντες μερίμνησαν για την επικοινωνία των μαθητών/τριών με τους κηδεμόνες τους και την ασφαλή αποχώρησή τους από το σχολείο.


Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023 

Ελάτε να φτιάξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί τη Λέξη της Xρονιάς για το 2023! Συζήτησε με την οικογένειά σου, τους/τις φίλους/ες σου και τους/τις εκπαιδευτικούς στο σχολείο και σκεφτείτε μια λέξη με την οποία θα χαρακτηρίζατε τη φετινή χρονιά, μια λέξη η οποία εκφράζει μια κοινωνική, πολιτισμική ή πολιτική κατάσταση, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

γλωσσα

Οδηγίες συμμετοχής


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τουριστικά λεωφορεία

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου μας για το μήνα Οκτώβριο προσκαλούνται τα τουριστικά γραφεία να αποστείλουν προσφορές έως την Παρασκευή 29/9/2923.

Δείτε τη πρόσκληση ΕΔΩ

 


Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα  25-29/9/23

εβδομαδα 25 9


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 22/9/2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 8ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας το 1Ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου προτίθεται να συμμετάσχει στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί από 26 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023 στη Ρώμη με θέμα: «Αθήνα- Ρώμη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήμερα). Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία». 

Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Μαθητικών Συνεδρίων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας και της Association Européenne des Enseignants (AEDE), δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές της  Β’ + Γ΄ τάξης του Γυμνασίου να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τα βιώματα, τις σκέψεις, τις ιδέες, τον προβληματισμό και τα μηνύματά τους για ένα θέμα διαχρονικό (συνημμένη ενδεικτική θεματολογία).

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ:

  • Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ  ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ( ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 2εργάσιμες και 2 Σ/Κ)
  • ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 600€
  • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρακαλώ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις  υπεύθυνες καθηγήτριες Τσιαμαντά Αντιγόνη και Μακρή Κωνσταντίνα

Έντυπο Συμμετοχής


 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Παρασκευής 22/9/2023

παρασκευη 1


ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ – ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι οι κηδεμόνες των μαθητών/τριων  που δικαιούνται να πάρουν προσωποιημένες κάρτες  ελεύθερης μετακίνησης του ΟΑΣΑ για τη δωρεάν μετάβασή τους από  την κατοικία τους στο σχολείο και αντίστροφα  μπορούν να προσκομίσουν μέσω των κηδεμονευομένων τους σχετική απλή αίτηση και να την παραδίδουν στους καθηγητές κ. Λάμπρο Ντάλη και κα. Ελ. Σάρδη προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία αμέσως μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον ΟΑΣΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα:

50025_ΚΥΑ _ΦΕΚ 4217_Β΄_26-09-2018

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ FEK2022Tefxos B04294 12_08_2022 (1)

Διευκρινίσεις  Περιφέρειας Αττικής


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πέμπτης 21/9/2023

πεμπτη 1

Λόγω της αυριανής απεργίας, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τετάρτης 20/9/2023 – ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 19 142414

Αύριο, Τετάρτη 20-9-2023, την 6η και 7η ώρα θα γίνει συνεδρίαση του Συλλόγου  Διδασκόντων.  


ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου θα πρέπει να προσκομίσουν το Α.Δ.Υ.Μ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) μέχρι τις 25/9/2023.

Ατομικό Δελτίο Υγείας


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Δευτέρας  και  Τρίτης (18-19/9/23)

δευτερατριτη

Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις  στο πρόγραμμα λόγω  τοποθέσης  νέων εκπαιδευτικών στο σχολείο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 15/9/2023

Υπενθυμίζεται,   όσοι μαθητές/τριες  δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, μπορούν οι γονείς και οι κηδεμόνες   να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση-Αίτηση (κάθε γονέας-κηδεμόνας ξεχωριστά και μέσω gov.gr) στο σχολείο έως την Τρίτη  19/9/2023.


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Παρασκευής 15-9-23

παρασκευη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 14/9/23

Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία της σχολικής μονάδας αρχίζει στις 8:00 π.μ. (Δευτέρα-Παρασκευή). Η είσοδος και η παραμονή των μαθητών και των μαθητριών στον προαύλιο χώρο του σχολείου πριν από τη συγκεκριμένη ώρα γίνεται αυστηρά με ευθύνη των κηδεμόνων.


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τετάρτης   και Πέμπτης (13-14/9/23)

πεμπτη τεταρτη


Ωρολόγιο Πρόγραμμα – Τρίτη 12/9/23

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ

Δ ΩΡΕΣ

Οι μαθητές να έχουν μαζί τους μόνο τετράδιο και στυλό.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 08/9/2023

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (1 ΘΕΣΗ)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (2 ΘΕΣΕΙΣ)

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών οφείλουν να δηλώσουν ότι δέχονται ή αρνούνται τη σχετική θέση στο ΠΕΙ.Σ. με υπεύθυνη δήλωσή τους (μέσω του gov.gr)  μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες (έως Τρίτη 12/9/23 ώρα 11.00 π.μ)  μετά την γνωστοποίηση των επικυρωμένων πινάκων στην ιστοσελίδα της οικείας σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία χωρίς να κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς/κηδεμόνες του/της μαθητή/τριας, τότε αυτή θεωρείται ότι είναι αρνητική.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 07/9/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Αγιασμός  για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-24  θα γίνει τη Δευτέρα, 11-9-23, ώρα 8.30 π.μ  με ώρα προσέλευσης των μαθητών από τις 8.20 π.μ.  Οι μαθητές μετά τον Αγιασμό θα παραλάβουν ανά τάξη τα σχολικά τους βιβλία. Η Α΄τάξη θα παραλάβει δύο τσάντες με βιβλία , η Β΄και η Γ΄τάξη από μία.

Οι μαθητές, μετά την παραλαβή των βιβλίων  θα αποχωρήσουν  σταδιακά  ανά τάξη έως τις 10.30 π.μ.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Τρίτης  θα αναρτηθεί στο site έως τη Δευτέρα το πρωί.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 05/9/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ Β΄ΤΑΞΗ 

Οδηγίες

Υπεύθυνη Δήλωση – Αίτηση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 03/9/2023

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ

Έγγραφο – Οδηγίες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 23/8/2023

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ – ΠΡΟΤΥΠΑ 

Μοριοδότηση

Ανακοινοποίηση Πρόσκλησης Αποσπάσεων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 21/8/2023

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΚΤΩΝ – ΜΗ  ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Παρακαλούνται οι αιτούντες απόσπαση στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, να ενημερωθούν από τον παρακάτω αναρτημένο πίνακα Δεκτών – Μη Δεκτών Αιτήσεων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΚΤΩΝ – ΜΗ ΔΕΚΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Το σχολείο μας από το σχολικό έτος 2022-23 θα λειτουργήσει ως το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο  του Δήμου Αμαρουσίου . Η Διεύθυνση κι ο Σύλλογος των Διδασκόντων με αμείωτο το αίσθημα ευθύνης κι αυξημένη Επαγγελματική συνείδηση συνεχίζουμε το εκπαιδευτικό /παιδαγωγικό μας έργο με στόχο κυρίως τη μετάδοση της Γνώσης στους μαθητές μας αλλά και την καλλιέργεια της δυνατότητας για την αναζήτησή της από τους ίδιους , στοχεύοντας στη διαμόρφωση  ολοκληρωμένων  προσωπικοτήτων  . Παράλληλα  , με τη συνεχή επιμόρφωσή μας ,  εφαρμόζουμε σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας , επιλέγοντας τον προσφορότερο για τον καθένα από τους μαθητές μας  και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους  , για την καλλιέργεια σωστής συμπεριφοράς τους ,  σε συνεργασία με το Σύλλογο /Κηδεμόνων αλλά και κάθε Γονέα ξεχωριστά , όταν αυτό απαιτείται , τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις κι εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Στο πλαίσιο των σύγχρονων  εξελίξεων και των απαιτήσεων της κοινωνίας , ως χώρος παιδείας , συνεργαζόμαστε με φορείς κι  επιφανείς προσωπικότητες τη πόλης μας  , το Δήμο Αμαρουσίου , Πολιτιστικά κι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μέσα από  δράσεις , Ομίλους και Προγράμματα . Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι  προσβλέποντας  στη καλλιέργεια της Διαπολιτισμικότητας,  την  αποδοχή της διαφορετικότητας ,  τηρώντας  τις  αρχές και τις αξίες μας  , τα ήθη  κι έθιμά  μας , μεταφέρουμε την παράδοσή μας  σε άλλους λαούς  και συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Διαγωνισμούς .

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας , τους Γονείς/Κηδεμόνες τους Υγεία και  καλή Σχολική χρονιά !

Η αν Διευθύντρια  Χατζελη Δήμητρα
Ο Σύλλογος των καθηγητών

 

 

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Το λογότυπο του σχολείου μας , εκφράζεται μέσα από στοιχεία του Δήμου μας και βέβαια του σχολείου.Χαρακτηριζεται από ένα πήλινο αγγείο, χαρακτηριστικό δημιούργημα της Αγγειοπλαστικής τέχνης που δημιουργείται στο Μαρούσι από τα αρχαία χρόνια, δείγμα ύπαρξης νερού στον τόπο και καλής ποιότητας χώματος . Ακόμη από ένα στεφάνι δάφνινο για να θυμίζει τη νίκη του Μαρουσιωτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.Τελος χαρακτηρίζεται από το περιβλημα  ενός μαθητικού επαίνου στον οποίο προσβλέπουν όλοι οι μαθητές μας κι ένα βιβλίο ανοικτό που  δηλώνει την αγάπη τους στη γνώση και την πρόοδο.

(Το λογότυπο στηρίχτηκε στην ιδέα της Διευθύντριας κ.Χατζελη Δήμητρας,επικυρώθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων κι υλοποιήθηκε στην τάξη από την καθηγήτρια Καλλιτεχνικων  κ.Μαργαριτη Σεβαστή με την ιδιαίτερη συμβολή της μαθήτριας Σέχου Λουανας)

 

150x150 1

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον Ιούλιο και Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Παρασκευή από 9.00 -13.00.

Καλό καλοκαίρι!!

 

 

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Με πολλή συγκίνηση αλλά και ενθάρρυνση για καλή πρόοδο στη συνέχεια στο Λύκειο έγινε η αποφοίτηση των μαθητών της Γ τάξης, για το σχολ. έτος 2022-23 ,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας

IMG c80b547ace7fdc671723007d0c239359 V

 

ΕΠΑΙΝΟΣ

Το 2ο Τεύχος της εφημερίδας του σχολείου μας συμμετείχε σε διαγωνισμό στον εκπαιδευτικό οργανισμό horizontes4all για τη θεματολογία του και το αφιέρωμα του σε 3 από τους 17 Βιώσιμους στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ_

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 

( Η κατάσταση δεν αφορά σε αλλαγές που κατατέθηκαν  στο σχολείο μετά τις 9-06-23 . Αυτές θα φανούν σε κατάσταση που θα αναρτηθεί το   Σεπτέμβρη)

blogΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ,ύστερα από συνεδρίαση, ότι η φοίτηση όλων των μαθητών είναι επαρκής και συνεπώς όλοι οι μαθητές δικαιούνται να προσέλθουν στις εξετάσεις .

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων , λόγω συστέγασης του σχολείου μας με το Εξεταστικό Κέντρο Πανελλαδικών Εξετάσεων “1ο Λύκειο Αμαρουσίου ” για την εξυπηρέτησή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το mail του σχολείου :

mail@1gym-amarous.att.sch.gr

 

 

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

ΤΑΞΗ Α’

ΤΑΞΗ Β’

ΤΑΞΗ Γ’

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α’-Β’ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΟ

Η διάρκεια των Γραπτών Προαγωγικών κι Απολυτηρίων εξετάσεων είναι δίωρη για όλα τα μαθήματα εκτός από τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας των οποίων οι δύο κλάδοι Γλωσσική Διδασκαλία -Νεοελληνική Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα – Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση 

 

ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ 5 page 0001

ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2023-24

ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΤΑΞΗ ( ΚΛΗΡΩΣΗ )

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ  ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

To 1o Πειραματικό Γυμνασίο Αμαρουσίου συμμετείχε στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό  με τίτλο  “ΕπιSTEAMουσική”, που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, κατακτώντας τη 2η θέση. Οι μαθητές/τριες του  Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παρουσίασαν   την διαθεματική δραστηριότητα STEAM  “Προσομοίωση Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου με χρήση Arduino”  εστιασμένη  στον ήχο και τη μουσική. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου (1η θέση) και στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας (3η θέση) για τις εξαιρετικές τους  εργασίες και παρουσιάσεις.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης:

Αλεπού Σοφία, Βοσίνης Κων/νος, Γρυπάρη Ιωάννα, Λιάπη Ελευθερία και Φουντουλάκη Αντωνίνα.

Την επιμέλεια της διαθεματικής δραστηριότητας και την καθοδήγηση των μαθητών  είχαν οι εκπαιδευτικοί:

Θεοχάρη Βανέσσα, Ντάλης Λάμπρος και Παπαδοπούλου Μαρία.

21

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

 

ΕΦΗΒΕΙΑ

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΣ και ΠΕΙΣ 10_5_2023_signed

 

 

 

 

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15-05-23

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΥΣ 2023-24

Αποτελέσματα_κλήρωση_ΠΕΙΣ (3)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28/4/2023 και ώρα 18:00 και θα θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι Youtube του Υ.ΠΑΙ.Θ. στον σύνδεσμο:

 

 

καθώς και στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ στον σύνδεσμο:

 

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-4.html

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

 

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

1οΠΕΙΡΓΣΙΟΑΜΑΡ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ο οριστικός  πίνακας καταλόγου υποψηφίων, Α τάξης  για το  1ο   Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, για το σχολικό έτος  2023-24.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (2)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ο προσωρινός πίνακας καταλόγου υποψηφίων, Α τάξης  για το  1ο   Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, για το σχολικό έτος  2023-24.

Ο τελικός κατάλογος υποψηφίων  θα κοινοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 για να ενημερωθούν οι γονείς που αιτήθηκαν αλλαγές στην Κ.Ε.Ο.Ε.Κ για την έγκριση ή μη των αιτημάτων τους ή τη διόρθωση των στοιχείων.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (2)

 

Το σχολείο μας στην ΕΡΤ

Το Α1 του σχολείου μας κι ο Όμιλος Δημοσιογραφίας επισκέφτηκαν την ΕΡΤ. Ηταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για τους μαθητές μας  !!Γνώρισαν το χώρο και τον τρόπο παραγωγής ενημερωτικών ζωντανών εκπομπών , σημαντικούς επαγγελματίες που εργάζονται στην Ελληνική Τηλεόραση , το Ραδιόφωνο και  την Ορχήστρα της ΕΡΤ που τις βάσεις έβαλε ο Μάνος Χατζιδάκις. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας που συνέβαλε στην επίσκεψη κι ιδιαίτερα τον κ.Πενη! Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για τη φιλοξενία που μας χάρισε!!

 

IMG 20230404 115427IMG 20230404 110752IMG 20230404 111910

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών-μελών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Παιδεία στα Μέσα»

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παιδεία στα Μέσα: Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Κινηματογράφος». Σκοπός του Δικτύου είναι η καλλιέργεια του οπτικοακουστικού αλφαβητισμού σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων και η προώθηση της Παιδείας στα Μέσα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο πρόγραμμα αυτό λαμβάνουν μέρος από κοινού οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας και του Ομίλου Ιστορίας και Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών. Την Κυριακή 26/3/2023, οι υπεύθυνες καθηγήτριες των δύο Ομίλων, κα. Αικ. Χουλιαρά και κα. Ελ. Σάρδη αντίστοιχα, παρακολούθησαν στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο οκτάωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με μέλη του Δικτύου από όλη την Ελλάδα, όπου υπήρξε διάχυση καλών πρακτικών από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία και ενίσχυση για τις  επόμενες δράσεις των μελών του Δικτύου.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 04 155439

 

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-03-23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

 

Η  ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ – 27/3/2023

Γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου για πρώτη χρονιά φέτος η  Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων με στόχο “οι νεότερες γενιές να επανασυνδεθούν με το βιβλίο και να ανακαλύψουν την ευρωπαϊκή λογοτεχνία”. Ο νέος αυτός θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μαρίγια Γκάμπριελ. Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει την βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου που θα  διαβάσει λογοτεχνία και θα  μιλήσει για τα συγγραφικά της ταξίδια.

#ReadWithEurope

 

οθόνης 2023 03 24 210251

 

Παρέλαση – 25ης Μαρτίου 2023

 

Το σχολείο μας έδωσε δυναμικό παρόν στην Παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές μας καμάρωναν για τους προγόνους τους κι όλοι εμείς καμαρώναμε γιατί….οι πρόγονοι όλων μας έχουν άξιους συνεχιστές!!!

par1par2

 

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΝΥΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ – 16/3/23

Διαδικτυακές εκδηλώσεις και επιμορφωτικό υλικό

 

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ  – 10/3/23

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα αιτήσεων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) είναι  στη διαδρομή:

Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00

Χρήσιμα Έγγραφα

Υπουργική Απόφαση Εισαγωγής

Αριθμός Εισακτέων ανα Σχολείο

Οδηγίες  Υποβολής Αίτησης

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ 

Το σχολείο μας δήλωσε τη συμμετοχή του στο τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό συμβάν στα Τεμπη και τιμησε τους νεκρούς με τηρηση ενός λεπτού σιγής στην πρωινή συγκέντρωση και δράση του 15μελους στο προαύλιο του σχολείου.

viber image 2023 03 05 19 12 43 669

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΞΕ – 23833 – 2023 – Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24 (1)

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΤΕΧΝΩΝ

Το Παιδαγωγικό τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα Αξιολόγησης Ομοτεχνων με συνεργατικές πρακτικές “Το σχολείο Οργανισμός και Κοινότητα μάθησης”. Το σχολείο μας συμμετείχε στην α φάση με τρεις συνεργατικές πρακτικές στα μαθήματα: Λογοτεχνία -Φυσικη Αγωγή, Μαθηματικά -Θρησκευτικα και Γαλλικά -Τεχνολογία. Οι καθηγητές των μαθημάτων συνεργάστηκαν από θέσεις παρατηρητή -παρατηρουμενου και τα αποτελέσματα της συνεργασίας παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το παραπάνω Πανεπιστημιακό τμήμα.

IMG 20230304 130653 IMG 20230304 130143 IMG 20230304 130331

 

 

ANAKOINΩΣΗ – 3/3/2023

Πρόγραμμα ενημέρωσης  γονέων για τη Δευτέρα 6-03-23

 

Το 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

OKM AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΜΟΤΕΧΝΩΝ ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 4 3 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πρόγραμμα Ημερίδας_τελικό (1)

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 17/2/2023

Πρόγραμμα ενημέρωσης  γονέων για τη Δευτέρα 20-02-23

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 8/2/2023

Την Πέμπτη, 9-02-23, το σχολείο θα λειτουργήσει δια ζώσης, κανονικά . Η προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση της Περιφέρειας, μπορεί να γίνει έως τις 9.00πμ.

Ανοιχτά αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στην πλειονότητα τους τα σχολεία στην Αττική. Μέχρι τις 9 π.μ. η προσέλευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 7/2/2023

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής, Τετάρτη 8-02-23 , το σχολείο μας θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση , λόγω καιρικών συνθηκών

Πρόγραμμα 8/02/23

1

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 6/2/2023

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής κι αύριο , Τρίτη 7-02-23 , το σχολείο μας θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση , λόγω καιρικών συνθηκών

Κλειστά Σχολεία, Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Πολιτιστικές & Αθλητικές δομές, ΚΑΠΗ και αναβολή εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Αμαρουσίου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 5/2/2023

Λόγω καιρικών συνθηκών και σύμφωνα με την Υ.Α 131451/ΓΔ4, αύριο το σχολείο μας θα λειτουργήσει με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία .
Σας έχουν ήδη σταλεί όλες οι διευθύνσεις των Ηλεκτρονικών Τάξεων όλων των καθηγητών .
Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα γίνει όπως έχει δοθεί στους μαθητές και για τη διά ζώσης διδασκαλία. Οι ώρες λειτουργίας των μαθημάτων θα είναι όπως σας έχουν σταλεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα webex.
Oι Όμιλοι θα λειτουργήσουν από 2.15μμ-3.00μμ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόβλημα θα έχετε παρακαλώ να επικοινωνείτε με το mail του σχολείου
Καλή εβδομάδα !
Η αν . Διευθύντρια Χατζέλη Δήμητρα

ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
1η      8:30 – 9:10
2η      9:20 – 10:00
     10:10 – 10:50
4η     11:00 – 11:40
     11:50 – 12:30 
     12:40 – 13:20
     13:30 – 14:10

 

viber image 2023 02 03 18 42 34 492 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 31/1/2023

Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων για την Πέμπτη 2-2-2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 27/1/2023

Την Τετάρτη 25-01-23, με αφορμή την ολοκλήρωση του Α’ τετραμήνου η Διευθύντρια, κ.Χατζελη Δήμητρα κι ο Υποδιευθυντής κ Τσικος Νικόλαος, συναντήθηκαν με όλα τα μέλη του 15/μελους του σχολείου μας. Στη συνάντηση αυτή έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας του 15μελους με τη Διεύθυνση του σχολείου, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα από τη συνεργασία αυτή και τέθηκαν νέοι στόχοι. Ακόμη συζητήθηκαν τα βασικότερα προβλήματα του σχολείου που απασχολούν τους μαθητές ως προς τις σχέσεις μεταξύ τους, την εκπαιδευτική διαδικασία , τις ανάγκες του Πειραματικού σχολείου μας και έγινε ένας αρχικός προγραμματισμός δράσεων, εκδηλώσεων κι εκδρομών, για το επόμενο τετράμηνο. Η Διεύθυνση του σχολείου δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Σύλλογο Διδασκόντων τα θέματα που απασχολούν το 15μελες καθώς και τα όποια αιτήματα τους.Ήταν μία πολύ γόνιμη κι εποικοδομητική συνάντηση.

2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 17/1/2023

Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων για την Πέμπτη 19-01-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 12/1/2023

Πρόγραμμα ενημέρωσης  γονέων για τη Δευτέρα 16-01-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 11/1/2023

Σας ενημερώνουμε ότι το μήνα Ιανουάριο, οι μέρες κι οι ώρες υποδοχής Γονέων στο σχολείο είναι :
Δευτέρα, 16-01-23 και Πέμπτη 19-01-23, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Διδασκόντων .

Ευχαριστούμε πολύ
Η Διευθύντρια
Χατζέλη Δήμητρα

οθόνης 2022 12 20 220619

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 16-17/12/22  ΣΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο εορταστικό διήμερο που διοργανώσαμε από κοινού οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 

“Ο Υπέροχος Κόσμος του Διαδικτύου μας προκαλεί! Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε”- Σάββατο 17/12/22 – Ώρα 11 π.μ.

τελικό

Ακούστε το 5ο Επεισόδιο του podcast, αφιερωμένο στην ημερίδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 30/11/2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Η χορωδία μας συμμετέχει και σας προσκαλεί στη Γιορτή του Αγ Ανδρέα, στο Δάσος Συγγρού.

316545201 520687513417049 2959032181786058273 n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2022-23

Πρόγραμμα από 23-11-22

Ενισχυτικης 22 23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 21/11/2022

ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι καθηγητές, καθώς κι οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, δέχονται τους Γονείς /Κηδεμόνες για ενημέρωση της επίδοσης των μαθητών την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα και τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη, στα κενά τους, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.
Οι κ.κ. Λαζαρίδου, Σαλαπάτα και Μαργαρίτη δέχονται κάθε πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, ημέρα Τρίτη, στα κενά τους σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:

Τον μήνα Δεκέμβριο η ημέρα Υποδοχής Γονέων είναι η Πέμπτη 1-12-22. Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνίας με καθηγητή/-τρια (για κάποια άλλη ημέρα) μπορείτε τηλεφωνικά να κλείσετε μαζί του/της τη συνάντηση σας.

Ευχαριστούμε πολύ,

από το Γραφείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΤΑΞΗΣ

Την Τετάρτη, 16-11-22, στο χώρο του σχολείου έγινε η ενημέρωση στους Γονείς /Κηδεμόνες της Β και Γ τάξης  Η διευθύντρια κ. Χατζέλη Δήμητρα παρουσίασε τις αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου από τη μετατροπή του σε Πειραματικό και τους νέους Υποστηρικτικούς θεσμούς όπως του Συμβούλου σχολικής ζωής, του Μέντορα και του Συντονιστή Τάξης ή Γνωστικού Αντικειμένου. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ερωτήματα των Γονέων. Τέλος ανάλογα με την τάξη οι Γονείς /Κηδεμόνες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους καθηγητές οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τον τρόπο διδασκαλίας τους, τις ανάγκες των μαθημάτων τους καθώς και τη γενικότερη επίδοση των μαθητών.

 οθόνης 2022 11 20 214129

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ

Τη Δευτέρα 17/10/22 έγινε στο σχολείο  η ενημέρωση για τους γονείς των μαθητών της Α τάξης. Αρχικά η Δ/ντρια κ.Χατζελη Δήμητρα, παρουσίασε ένα ιστορικό του σχολείου , στη συνέχεια επεσήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας του σχολείου , ως Πειραματικό , έδωσε κατόπιν σχετικές απαντήσεις σε ερωτήματα των Γονέων.  Τέλος οι καθηγητές έδωσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις των μαθημάτων που διδάσκουν στην Α τάξη.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί  πολύ τους Γονείς  και τους καθηγητές που παρευρέθηκαν.

1666028591131               viber image 2022 10 18 15 19 19 863

1666028548111

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την συμμετοχή των μαθητών στην ενισχυτική διδασκαλία συμπληρώστε την επισυναπτόμενη αίτηση-δήλωση  και στείλτε την στο email του σχολείου (δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία).

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ 

Φ.Ε.Κ Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2022-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας των Ομίλων για το σχολικό έτος 2022-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Παρακαλούμε τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού , προκειμένου να γίνει ανάθεση εκπαιδευτικών εκδρομών , εντός Αττικής , το σχολικό έτος 2022-23 , να προσκομίσουν τις προσφορές τους , έως Παρασκευή 14-10-22 .

Ραδιοφωνική Εκπομπή: “Μικρασιάτικες αναμνήσεις”

Α’ μέρος

Β’ μέρος

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Ένα σχολείο θυμάται….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όλες οι αιτήσεις (β φάσης) των Γονέων/Κηδεμόνων για φοίτηση των παιδιών τους στη Β τάξη γίνονται δεκτές ,λόγω μη κάλυψης του αριθμού των κενών θέσεων 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όσοι από τους Γονείς/Κηδεμόνες  ενδιαφέρεστε για την έκδοση Μαθητικού Δελτίου για τη μετακίνηση των μαθητών ( ΦΕΚ μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω ) παρακαλείσθε μέχρι την Τετάρτη 28-09-22 , να έχετε αποστείλει , μέσω των μαθητών ,  μία φωτογραφία και το Μαθητικό Δελτίο , προκειμένου το σχολείο να προβεί στις  περαιτέρω ενέργειες . Οι μαθητές να τα παραδώσουν στους Υπεύθυνους Καθηγητές .

Ευχαριστούμε πολύ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές που κινούνται  με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν με την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους να ζητήσουν με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ , κάρτα  μετακίνησης τους . Για όσους διαμένουν σε μακρινές από το σχολείο αποστάσεις αναμένεται εγκύκλιος για δωρεάν μετακίνησή τους  , για την οποία και θα σας ενημερώσουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Ένα σχολείο θυμάται…. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, η εκπομπή του REAL FM 97.8 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με τη Λίτσα Πισκερά, στο πλαίσιο ενός αφιερωματικού κύκλου εκπομπών για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μεταδίδει αποσπάσματα από το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Η έρευνα των μαθητών για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στη συνέχεια των προσφύγων, καθώς και η εμπειρία της δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής εκπομπής θα συζητηθούν με την εκπαιδευτικό και Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου κυρία Δήμητρα Χατζέλη, ενώ παρέμβαση θα κάνουν και τρεις μαθητές.

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λίτσα Πισκερά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αλέξανδρος Αγαθαγγελίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ: Γιώργος Νταβαρινος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ VIDEO: Tάσος Δενεσίδης

Ημέρα και ώρα μετάδοσης:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00 από τον Ρ/Σ REAL FM 97.8 για την Αθήνα και 107.1 για τη Θεσσαλονίκη καθώς και μέσω webradio: http://www.real.gr/
Email: enaskosmosellada@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/EnasKosmosEllada
You Tube channel: https://www.youtube.com/channel/UCl6Y1X41rBzhIta3Nm8E1rA

Ακόμη, η εκπομπή αναμεταδίδεται από το «Hephaestus Radio», το πρώτο ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Βιέννης, κάθε Δευτέρα 19.00 με 20.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης: http://radio.hephaestuswien.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Επιστολή για την μετακίνηση των μαθητών/τριών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages)

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές  του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία σε διαδοχικές συναντήσεις για κάθε τάξη                (Α’, Β’ & Γ’) να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και να συζητήσουν για τη σπουδαιότητα της πολυγλωσσίας, τη χρησιμότητα της γλωσσομάθειας αλλά και τη σημασία της διαφύλαξης της γλωσσικής μας κληρονομιάς. Επίσης, συμμετείχαν σε κάποια από τα παιχνίδια που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών ( https://edl.ecml.at/Games/tabid/3196/language/en-GB/Default.aspx ).

Ωστόσο, επειδή μια ιδέα τόσο σημαντική όσο αυτή της πολυγλωσσικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης δεν εξαντλείται σε μια μέρα, ξεκινήσαμε τη συγκρότηση ομάδων ΜΜ (Μεταφράστριες και Μεταφραστές). Πρόκειται για μαθητές/τριες οι οποίοι/ες θα αναλάβουν τη μετάφραση μέρους της ιστοσελίδας του σχολείου μας στις ξένες γλώσσες που διδάσκονται, δηλ. Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.  Τέλος, ήδη έχουμε και τους πρώτους     εθελοντές/ντριες για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό σχεδίου για Tshirt με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών για το έτος 2023. Για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και όλες τις σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://edl.ecml.at/T-shirts/EDLT-ShirtContest/tabid/3147/Default.aspx.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: B. Δεριζιώτη και Θ. Μπουγιούκου

1664255076479 1664255076488

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Β΄ ΤΑΞΗΣ 

Την Τετάρτη 21-09-22 ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων της Δ/ντριας του σχολείου κ. Χατζέλη Δήμητρας, με τους μαθητές , με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές της Β’ τάξης ενημερώθηκαν για το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου, ως Πειραματικό , για τις βασικές αρχές που πηγάζουν από τον κανονισμό του σχολείου (θα επικαιροποιηθει τις επόμενες ημέρες) και για τους νέους θεσμούς του σχολείου, όπως ο σύμβουλος σχολικής ζωής , για τον οποίο περισσότερες πληροφορίες έδωσε στους μαθητές η κ.Δεριζιώτη που μαζι με την κ.Παπαδοπούλου εκπροσωπούν το θεσμό.

ταξη

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τα ορiζόμενα στο: Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 – 03.08.2021) Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις ,  έγινε η πρώτη ωριαία διαδικτυακή, για το σχολ.έτος 2022-23 , επιμόρφωση των καθηγητών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου στα εκπαιδευτικά προγράμματα της MICROSOFT, την Παρασκευή 16-09-22 κι ώρα 13.30, μετά το τέλος του ωρολογίου  σχολικού προγράμματος .
Η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Microsoft κ. Zαγκλαρίδου Ελένη, μας ενημέρωσε για τα ατομικά κατά ειδικότητα ή συλλογικά  προγράμματα για  όλες τις ειδικότητες των καθηγητών που υλοποιούνται σε Εθνικό ή και Διεθνές επίπεδο. Η ποικιλία των προγραμμάτων  κέρδισε την προσοχή των επιμορφούμενων καθηγητών που έθεσαν ερωτήματα και ζήτησαν διευκρινίσεις από την κ. Ζαγκλαρίδου , προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που επιθυμούν. Η Δ/ντρια του σχολείου αποδέχτηκε την πρόταση της κ. Ζαγκλαρίδου για  τη συνέχιση  της ηλεκτρονικής τους επικοινωνίας , λόγω της μεγάλης συμμετοχής και του ενδιαφέροντος των καθηγητών  και δεσμεύτηκε για την προώθησή  του υλικού που θα  σταλεί στους καθηγητές.

received 443153557632526

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Γ΄ ΤΑΞΗΣ 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τις όλες τις τάξεις του σχολείου, και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την Παρασκευή , 16-09-22 , έγινε η συνάντηση της Δ/ντριας του σχολείου κ. Χατζέλη Δήμητρας , του κ. Τσίκου και των Συμβούλων σχολικής ζωής , καθηγητριών κ.κ. Δεριζιώτη και Παπαδοπούλου με την Γ΄τάξη . Η κ. Χατζέλη ενημέρωσε τους μαθητές  γενικά για το νέο πλαίσιο Λειτουργίας του σχολείου και εστίασε στην τήρηση του Μαθητικού Κανονισμού . Στη συνέχεια οι καθηγητές που συμμετείχαν επεσήμαναν τη σημασία που έχει ο σεβασμός στην Προσωπικότητα του Άλλου και τους πληροφόρησαν για το Θεσμό του Συμβούλου σχολικής ζωής.

received 1252462848879938

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Πρώτη ημέρα στο σχολείο μετά τον Αγιασμό! Το μυαλό όλων μας στα «πρωτάκια μας». Το «μας» στο σχολείο μας αφορά σε καθηγητές και μαθητές. Έτσι η Δ/ντρια του σχολείου κ. Χατζέλη, ο Σύλλογος των καθηγητών με εκπροσώπους τους κκ. Πραντσίδου, Τράντου, Σαρδή, Ρουμπή και Τσίκο καθώς και εκπρόσωποι μαθητών της Γ’, η Αλίκη, η Εύα, ο Κων/νος, η Ελπίδα, η Δέσποινα, η Τσαμπίκα και η Χρυσοβαλάντου  διοργανώσαμε ένα καλωσόρισμα και μια υποδοχή  «στην ομάδα» μας, στους μαθητές της  Ά τάξης.

Αρχικά η Δ/ντρια αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του σχολείου μας και στις σημαντικές προσωπικότητες που έχουν αποφοιτήσει από αυτό  καθώς και στις διαφορές της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, από όπου προέρχονται οι μαθητές,  με την Δευτεροβάθμια  που τώρα ανήκουν. Στη συνέχεια επεσήμανε τις βασικές αρχές οργάνωσης  και λειτουργίας του σχολείου. Τέλος έγινε διάλογος μαζί τους για τις πρώτες εντυπώσεις από το σχολείο στον οποίο συμμετείχαν  και οι μαθητές της Γ΄ τάξης που αντάλλαξαν με τους συμμαθητές τους , πλέον, της Α΄ τάξης απόψεις για τη λειτουργία του σχολείου και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους  για τη «δική τους πρώτη ημέρα» σε αυτό, που με νοσταλγία θυμούνται. Οι μαθητές της Γ΄τάξης, συνοδευόμενοι κι από τους καθηγητές ανά τμήμα ξενάγησαν «τα πρωτάκια» μας σε όλο το σχολείο και τους περιέγραψαν την χρησιμότητα και λειτουργικότητα του κάθε χώρου του σχολείου. Ήταν μια πολύ «ζεστή», ωφέλιμη κι ιδιαίτερη ημέρα.

Καλή χρονιά σε όλους!

1663068955116 1663068955125 IMG 20220913 101345 IMG 20220913 101349

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Ο Αγιασμός  ,για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-23 , θα γίνει τη Δευτέρα , 12-09-22, ώρα 10.00π.μ . Οι μαθητές μετά τον Αγιασμό θα τακτοποιηθούν στις αίθουσες τους , όπου θα τους δοθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα . Στη συνέχεια θα τους διανεμηθούν τα σχολικά τους βιβλία . Η Α΄τάξη θα παραλάβει δύο τσάντες με βιβλία , η Β΄και η Γ΄τάξεις από μία

Προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης των μαθητών από το σχολείο 12.00μ.μ .

Οι Γονείς /Κηδεμόνες των μαθητών της Α΄τάξης που θα παρευρεθούν στον Αγιασμό μετά την ολοκλήρωσή του θα έχουν μικρής διαρκειας ενημέρωση για τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών .

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Ανακοινώνουμε την Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου μας κ. Μακρή Δήμητρας για το σχολ.έτος 2021-22.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ Φ.Ε.Κ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ  ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

221006_met_math_BT_anakoinosi

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ FEK2022Tefxos B04294 12_08_2022

(1)ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Ο.Α.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 20222023 (ΑΑ)

50025_ΚΥΑ _ΦΕΚ 4217_Β΄_26-09-2018

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΜΔ_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΟΑΣΑ_2022-23

egkyklios_parallilis_stirixis_2022-23_proypotheseis_kai_diadikasies_

Fwd_ 2 Προωθημένα Μηνύματα

ΕΞΕ – 108730 – 2022 – Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π_θμιας και Δ_θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ΦΕΚ Β 4695_22_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝ

ΦΕΚ Β 4644 Τροποποίηση της 79942 αρ 25.pdf 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Λόγω μη κάλυψης των κενών θέσεων στη Β ΄τάξη παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων μέχρι 30/09/22. Οι θέσεις για αγόρια είναι 10 και κορίτσια 1 θέση . Παρακαλούμε να αποστείλετε στο mail του σχολείου την παρακάτω Αίτησή σας .

Υ.Δ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛ_ΚΛΗΡΩΣΗ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (1)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  

Αγαπητοί μας Γονείς /Κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η  κλήρωση κάλυψης των κενών θέσεων στη Β΄τάξη του σχολείου μας , που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 6-09-22  , στις 12μ.μ , δε θα πραγματοποιηθεί  .

Οι αιτήσεις όλων των Γονέων /Κηδεμόνων για την συμμετοχή στην κλήρωση γίνονται δεκτές .

(Ο αριθμός των αιτήσεων ήταν μικρότερος του αριθμού των κενών θέσεων στη Β΄τάξη . Συνυποβάλλουμε σχετικά ΦΕΚ ) 

Το σχολείο θα επικοινωνήσει μαζί σας για τα περαιτέρω .

ΦΕΚ4100_συμπλ εισαγ μαθτ πειρ

Εισαγωγή πειραματικά ( Β2.2) 

Καλή σχολική χρονιά

Η αν . Διευθύντρια

Χατζέλη Δήμητρα

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

Οι κενές θέσεις στη β’ τάξη για την παρακάτω ανακοίνωση  είναι 12 αγοριών και 6 κοριτσιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Για την πλήρωση κενών θέσεων 12 αγοριών και 7 κοριτσιών της Β΄ τάξης  του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου, διενεργείται κλήρωση σύμφωνα με τις παρ. 10 και 11 του κεφ. Β’ της υπό 58877/Δ6/25.05.2021 (Β’ 2184) υπουργικής απόφασης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής,  έως την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 12.00 μμ με τους παρακάτω τρόπους,  στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 , ώρα 12.00.

Α) με προσωπική παρουσία των δυο γονέων/κηδεμόνων, άλλως, η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του απόντος γονέα/κηδεμόνα από το περιεχόμενο της οποίας θα προκύπτει ότι συναινεί στην συμμετοχή του τέκνου του στη διαδικασία και προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής καταστάσεως ή

Β) ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας ενδιαφέροντος με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά θα πρέπει να επισυναφθούν υπεύθυνες δηλώσεις και δυο γονέων/κηδεμόνων μέσω τη διαδικασίας που προβλέπεται στην ιστοσελίδα gov.gr. Σε κάθε αίτηση αναφέρεται ο κωδικός ο οποίος επέχει θέση αριθμού πρωτοκόλλου αυτής.

Οι γονείς/κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση σε ένα (1) μόνο Πειραματικό Σχολείο.

Η συμμετοχή στην κλήρωση επιτρέπεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του/της μαθητή/τριας.

Η κλήρωση διενεργείται στο οικείο Πειραματικό Σχολείο με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. και των οργάνων διοίκησης της σχολικής μονάδας από Τριμελή Επιτροπή κλήρωσης που ορίζεται από το ΕΠ.Ε.Σ. και τα όργανα διοίκησης του σχολείου. Στην κλήρωση, δύναται να παρασταθούν εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων/κηδεμόνων του σχολείου. Η αρμόδια Επιτροπή Κλήρωσης έχει ως έργο της, την διεξαγωγή της κλήρωσης και την σύνταξη του σχετικού πρακτικού διενέργειας κλήρωσης, συνοδευόμενο από συνημμένο πίνακα κατάταξης, όπως προκύπτει από τη διαδικασία, το οποίο υποβάλλει στο ΕΠ.Ε.Σ., με το πέρας της διαδικασίας.

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών  οφείλουν να δηλώσουν ότι δέχονται ή αρνούνται τη σχετική θέση στο Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά την γνωστοποίηση των επικυρωμένων πινάκων στην ιστοσελίδα της οικείας σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία χωρίς να κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς/κηδεμόνες του/της μαθητή/τριας, τότε αυτή θεωρείται ότι είναι αρνητική.

Η αν Διευθύντρια

Χατζέλη Δήμητρα

ΣΧΟΛΙΚΟ ETOΣ 2021-22

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ 

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τελ.αξιολ.Τοποθ

ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 

Ανακοινώνεται ο  αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ79.01 /Μουσικής Επιστήμης , που υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση  ,στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου , για το σχολ.έτος 2022-23 .

Επισημαίνεται ότι  ενστάσεις στη μοριοδότηση μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 15:00 μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αρχικής αίτησης .

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ_ΠΣ_και_ΠΕΙΣ (1)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

ΣΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Παρακαλούνται οι αιτούντες απόσπαση στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου , να ενημερωθούν από τον παρακάτω αναρτημένο πίνακα Δεκτών Υποψηφίων  .

Αιτήσεις_ΠΣ_και_ΠΕΙΣ (1)

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σχολείο μας τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη , από 9.00πμ-13.00μμ

Για την εξυπηρέτηση σας μπορείτε να επικοινωνείτε, καθημερινά, με το mail του σχολείου στη διεύθυνση: mail@1gym-amarous.att.sch.gr

Καλό καλοκαίρι ! Καλή επάνοδο το Σεπτέμβριο !!

1655966599882 Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της όμως το πότισμα συνεχίζεται και όλο το καλοκαίρι! Ευχαριστούμε κυρία Κούλα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές που απουσίασαν για λόγους υγείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων , λόγω συστέγασης του σχολείου  με το Εξεταστικό Κέντρο  , 1ο Λύκειο Αμαρουσίου , για την εξυπηρέτησή σας  μπορείτε να επικοινωνείτε με το mail του σχολείου : mail@1gym-amarous.att.sch.gr

ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2022-23

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Ή ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΤΟ 1ο  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Όλοι οι Γονείς των μαθητών που κληρώθηκαν στα Πειραματικά Γυμνάσια  έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν για σοβαρούς λόγους, την αποδοχή της εγγραφής στο σχολείο επιτυχίας, την οποία είχαν δηλώσει υπεύθυνα στην αίτηση που κατέθεσαν για εισαγωγή σε Πειραματικό ή Πρότυπο Γυμνάσιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και οι δυο γονείς ή κηδεμόνες να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27/5/2022 Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως   . Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνουν ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων που κυρώθηκαν από τα ΕΠ.Ε.Σ. των ΠΕΙ.Σ ή Π.Σ. και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, έπειτα από την κλήρωση που διεξήχθη την 6η Μαΐου 2022 ή από τις εξετάσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Η εν λόγω Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να αποσταλεί:
i.στο σχολείο που δεν επιθυμούν να φοιτήσουν στις περιπτώσεις που: iα) οι
μαθητές/τριες κληρώθηκαν σε Πειραματικό Γυμνάσιο και είναι ταυτόχρονα επιτυχόντες
σε Πρότυπο Γυμνάσιο και iβ) οι μαθητές/τριες φοιτούν σε Πειραματικό Δημοτικό
συνδεδεμένο με Πειραματικό Γυμνάσιο, στο οποίο εγγράφονται αυτοδίκαια, αλλά είναι
επιτυχόντες σε Πρότυπο Γυμνάσιο.
ii.στο σχολείο επιτυχίας τους σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Εκ του Αυτοτελούς Τμήματος Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων Υ.ΠΑΙ.Θ

ΥΠΕΥΘ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΙ-ΟΧΙ (1)

ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (1)

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ & ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2022

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης της γραπτής εξέτασης.Λήψη αρχείου


Μονοήμερη σχολική εκδρομή

Την Παρασκευή, 20-05-22, το σχολείο μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Παλαιά Επίδαυρο. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και κατόπιν απόλαυσαν
το υπέροχο τοπίο του παραθαλάσσιου χωριού της Παλαιάς Επιδαύρου. Η χαρά, μαθητών και καθηγητών, ήταν μεγάλη γιατί λόγω covid οι εκδρομές είχαν ανασταλεί εδώ και δύο περίπου χρόνια.

IMG 20220520 124824IMG 20220520 124957


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 _____________________________

      ERASMUS 2019-22

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα φιλοξενίας Ισπανών και Φινλανδών μαθητών και καθηγητών

στο πλαισιο προγράμματος  ERASMUS+  My sustainable way of life με θέμα την κλιματική αλλαγή.

1652034921472 facebook 1652035025648 6929137116217980768 facebook 1652035048197 6929137210793875111 1652021988406 1652022121589 1652022162863

Ευχαριστούμε τους χορηγούς Bread Factory  και Σκλαβενίτη για την υποστήριξή τους!

_______________________________________________________________

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΚΛΗΡΩΣΗ

________________________________________________________________________

Με μεγάλη χαρά και περηφάνεια το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από Ισπανία και Φινλανδία στο πλαίσιο Erasmus+ με τίτλο My sustainable way of life!

Copy of Spirit Week Flyer Made with PosterMyWall

Επιμόρφωση στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη  Δευτέρα, 11 και την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, οι επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα:

α) “Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαχείριση κρίσεων στη σχολική ζωή”με εισηγητή  τον κ. Ραφτόπουλο Αθανάσιο και
β)”Διαφοροποιημένη διδασκαλία” με εισηγήτρια την κ. Μακρή Δήμητρα, αντίστοιχα.

1 2 3


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνονται  οι τελικοί πίνακες,   κατ αύξουσα σειρά, των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την Α΄τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου .

Παρακαλείσθε να εκτυπώσετε εκ νέου την οριστικοποιημένη αίτησή σας από την πλατφόρμα των αιτήσεων (https://www.iep.edu.gr/services/pps ). Kατόπιν να αντιπαραβάλλετε τα στοιχεία της αίτησης με αυτά που έχουν ανακοινωθεί στους τελικούς πίνακες .

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Ανακοινώνεται ο προσωρινός πίνακας κατ αύξουσα σειρά των εξαψήφιων κωδικών των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την Α΄ τάξη του 1ου Πειραματικού σχολείου Αμαρουσίου .

Επισημαίνεται   ότι θα πρέπει η αίτηση  να εκτυπωθεί  από την Ιστοσελίδα των αιτήσεων και   να ελεγχθούν  προσεκτικά τα στοιχεία . Σε περίπτωση λάθους ενημερώνεται  η σχολική μονάδα με Υπεύθυνη δήλωση για το λάθος και τη διόρθωση που πρέπει .

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ1

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ COVID 

  ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 

Διαχείριση στενών επαφών κρουσμάτων COVID-19

Α) Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον του ενός (1) υποχρεωτικού προληπτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανά εβδομάδα 1) σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ (όπως είναι κάθε φορά αναρτημένες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: eody. gov.gr/komy-testing-eody/), δύο (2) φορές στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια. 2) Επιπροσθέτως θα πρέπει να υποβληθούν σε έναν (1) δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ειδικότερα: Ως ημέρα 0 υπολογίζεται η ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα διενεργηθούν τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου rapid-test. Την ημέρα 3 οι ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβληθούν σε ένα επιπλέον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test).Τις ημέρες 2 ή 4, οι ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβληθούν στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Β) Εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου μαθητές/τριες, πρέπει να υποβληθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, σε έναν προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), επιπλέον του ενός (1)  υποχρεωτικού προληπτικού συστηματικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανά εβδομάδα (self-test). Οι δύο (2) συνολικά αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν την ημέρα 0 έως 1 και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή τους με το κρούσμα. Μετά την πάροδο της πενθήμερης περιόδου παρακολούθησης με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικά και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, δε χρειάζεται να υποβληθούν περαιτέρω σε κάποια μορφή συστηματικού προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου.

ΦΕΚ 1539_τ.Β_01-04-2022 (1)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ενημ__εισαγ_μαθητων_2022-23_SIGNED

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ανακοινωση Πειραματικου σχολειου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το σχολείο μας από το σχολ.έτος  2022-23  , σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ , θα λειτουργήσει ως Πειραματικό σχολείο . Παρακαλούμε να διαβάσετε το παρακάτω αρχείο 

ΦΕΚ 22822_nea_peiramatika_sholeia_

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε πως και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη,  στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα δια ζώσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεπώς, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. 

ANAKOΙΝΩΣΗ 

Διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των Σχολείων του Αμαρουσίου (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, προληπτικά, λόγω επικείμενης κακοκαιρίας, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης των αρμοδίων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Αμαρουσίου. Τα  μαθήματα , σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ , θα γίνουν διαδικτυακά , μέσα από την πλατφόρμα webex .

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ WEBEX
1η 8:30 –   9:10
2η 9:20 –  10:00
3η 10:10 – 10:50
4η 11:00 – 11:40
5η 11.50 –   12.30
6η 12.40 –  13.20
7η 13.30 –   14.10

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με αφορμή την  “Διεθνή Ημέρα για τη συμμετοχή των Κοριτσιών και των Γυναικών στις θετικές επιστήμες” επισκέφτηκε το σχολείο μας και συζήτησε σχετικά με μαθήτριές μας.

IMG 20220209 093758 Ιστοσελίδα 1 IMG 20220209 104312 IMG 20220209 104314 2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  , 13-02-22

Ο Όμιλος Δημοσιογραφίας του σχολείου μας συμμετέχει στον εορτασμό με μήνυμα, μέσα από το european school radio.

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

Το Α3 του σχολείου μας συμμετείχε με video, που οι μαθητές μόνοι τους έφτιαξαν,  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του SAferinternet4kids. Το βραβείο κέρδισε, από όλα τα Γυμνάσια που έλαβαν μέρος, το Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Οι μαθητές μας έλαβαν από τους διοργανωτές ατομικό έπαινο συμμετοχής!

https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2022/symmetoxes-sid-2022/2257-1o-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%85/


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για τις βασιλόπιτες που πρόσφερε σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας και στο Σύλλογο των καθηγητών! Και του χρόνου!

b8ef60ec10fa08341ac19ead0f09cb1b.065b3752755c9ecc4fdcdc1e1fe1d754a.0

ΤΑ 1ΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO

Οι ευχές μας για τα 10 χρόνια του ΕUROPEAN SCHOOL RADIO


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

https://www.minedu.gov.gr/news/51263-29-01-22-dienergeia-self-test-gia-tin-evdomada-31-1-4-2


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα από την Δευτέρα, 24/1/22

Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το σχολείο  Πέμπτη 27-01-22 και Παρασκευή 28-01-22  θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί (δημοσιεύεται παρακάτω )  στις ηλεκτρονικές τάξεις  των καθηγητών,  με τις διευθύνσεις που σας έχουν αποσταλεί .

Η Διευθύντρια

Αρέστη Ελπινίκη


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τετάρτη 26/1/22, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη τα σχολεία θα παραμείνουν 
κλειστά Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα 
διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ WEBEX
1η 8:30 –   9:10
2η 9:20 –  10:00
3η 10:10 – 10:50
4η 11:00 – 11:40
5η 11.50 –   12.30
6η 12.40 –  13.20
7η 13.30 –   14.10
Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου


Τις καλύτερες ευχές μας  για
Καλά Χριστούγεννα  και
ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Κούλα και την κυρία Βικτωρία!
Κάρτες των μαθητών/τριών:
16399442313581639944195719163994434629116400144647321640018359518

Έναρξη Ενισχυτικής  Διδασκαλίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ από 13-12-21


Σας  ενημερώνουμε για τις ώρες που οι καθηγητές δέχονται τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών .

ΑΡΕΣΤΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3Η ΩΡΑ
ΔΕΡΙΖΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 3Η ΩΡΑ
ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ   3η ΩΡΑ
ΔΟΥΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3Η ΩΡΑ
ΚΟΛΥΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 4η ΩΡΑ
ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 5η ΩΡΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΡΙΤΗ 4Η ΩΡΑ
ΜΠΕΤΣΙΜΕΑ ΣΤΕΛΛΑ  ΤΡΙΤΗ 4Η ΩΡΑ
ΜΠΟΥΤΣΙΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 6η ΩΡΑ
ΠΡΑΝΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΤΗ  2η ΩΡΑ
ΡΟΥΜΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4η ΩΡΑ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 3η ΩΡΑ
ΣΓΑΡΔΕΛΗ ΕΛΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4Η ΩΡΑ
ΤΡΑΝΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5η ΩΡΑ
ΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3η ΩΡΑ
ΦΕΛΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4Η ΩΡΑ
ΧΑΤΖΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2η ΩΡΑ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΡΙΤΗ 3η ΩΡΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΡΙΤΗ 4η ΩΡΑ
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΩΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3Η ΩΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ   4Η ΩΡΑ

Η χρονική διάρκεια των διδακτικών ωρών είναι η παρακάτω :

Α΄και Β΄τάξεις

1η ) 8.15-9.00

2η ) 9.10-9.50

3η) 10.00-10.45

4η ) 10.55-11.40

5η)11.50-12.35

6η) 12.45-13.30

7η) 13.40-14.10

Γ ΤΑΞΗ

1η ) 8.15-8.50

2η ) 9.00-9.40

3η ) 9.50-10.35

4η ) 10.45-11.30

5η ) 11.40-12.25

6η ) 12.35-13.20

7η ) 13.30-14,10


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΛήψη αρχείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τη Δευτέρα 8-11-21 , στις 5 το απόγευμα , θα γίνει στο Γυμναστήριο του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία του σχολείου και τη μαθησιακή διαδικασία της Γ τάξης .

Παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον covid 19 ( πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης , πρόσφατο rapid ή self test για τους μη εμβολιασμένους και μάσκες ) . 

Η Διευθύντρια
Αρέστη Ελπινίκη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ EDUPASS

ΕΞΕ – 140791 – 2021 – Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS

Δήλωση των selftests 

Παρακαλούμε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο,  σχετικά με την πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ, για τη δήλωση των selftests:

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis 


Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου τιμά το έπος του ΄40!

Χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα , 25-10-21 , θα γίνει Ενημέρωση Γονέων -Κηδεμόνων ,  για την Α΄και Β΄τάξη του Γυμνασίου μας από Τη Διευθύντρια κ. Αρέστη Ελπινίκη για τη Λειτουργία του σχολείου και από τους καθηγητές των τάξεων για τη διδασκαλία των μαθημάτων . Η παραπάνω ενημέρωση θα υλοποιηθεί για την Α΄τάξη από 16.30 -17.30 και για τη Β΄τάξη από 17.30-18.30 στο Γυμναστήριο του σχολείου .
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν για τους συμμετέχοντες τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον covid 19 : α) Βεβαίωση εμβολιασμού ή Νόσησης β) rapid test πριν 48 ώρες .
Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη .
Η Διευθύντρια
Αρέστη Ελπινίκη


Διακοπή λειτουργίας σχολείων την Παρασκευή 15/10/2021, λόγω
έκτακτων αναγκών που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες

Η σχετική απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής:Λήψη αρχείου


Συμμετοχή τεσσάρων μαθητριών του σχολείου μας στο Διεθνή Διαγωνισμό :

I° TURING MACHINE PROGRAMMING INTERNATIONAL CONTEST

(  http://www.turingcontest.com )

Μεγάλη περηφάνια και ξεχωριστή εμπειρία για το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου!

38 ομάδες συμμετείχαν στο διαγωνισμό: 1 από Αλβανία, 3 από Κίνα, 2 από Γεωργία, 2 από Ελλάδα, 5 από Ινδία, 2 από Ιράν, 1 από Ιορδανία, 1 από Μεξικό, 1 από Μογγολία, 2 από Πορτογαλία, 4 από Ρωσία, 2 από Ισπανία, 5 από Τουρκία, 2 από Ουκρανία, 5 από Ιταλία.

Με τα λόγια των μαθητριών:

«Το τριήμερο 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021 είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό προγραμματισμού που ονομάζεται TIC (Turing International Contest) και βασίζεται σε μία μηχανή προγραμματισμού (Turing machine). Αρχίσαμε την προετοιμασία τον Μάιο του 2021 λύνοντας ασκήσεις, που οι οργανωτές μας δώσανε, είτε μόνες μας είτε με το δεύτερο μέλος της ομάδας μας, ώστε να εξασκηθούμε. Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μία φορά την εβδομάδα, μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε μικρά σεμινάρια σχετικά με τη χρήση της μηχανής Turing.

Πιο αναλυτικά, ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να δημιουργήσουμε μία σειρά από οδηγίες με τις οποίες η μηχανή μπορεί να επιλύσει αποτελεσματικά κάποια συγκεκριμένα προβλήματα.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρώτη μέρα, αφού μας έκαναν μία γενική εισαγωγή, συνεχίσαμε με μία προσομοίωση του διαγωνισμού έτσι ώστε να είμαστε τελείως προετοιμασμένες για τον κανονικό διαγωνισμό της επόμενης ημέρας. Νιώθαμε έναν συνδυασμό αγωνίας, για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες,  αλλά και χαράς και ενθουσιασμού που εφαρμόζαμε επιτέλους όλα αυτά που είχαμε μάθει τους τελευταίους μήνες.

Την επόμενη μέρα, υπήρχε μία ένταση στην ατμόσφαιρα. Βρισκόμασταν σε εγρήγορση και ήμασταν ενθουσιασμένες για τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν μπροστά μας. Η διαδικασία ήταν αδιάβλητη, κάτι που μας έκανε να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Εν τέλη τα πήγαμε αρκετά καλά και ήμασταν ικανοποιημένες για το τελικό αποτέλεσμα.

Την τελευταία μέρα του διαγωνισμού, ήταν η ημέρα της βράβευσης καθώς και ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής;”

Εκείνη τη μέρα, παρόλο που ήμασταν πιο χαλαρές σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, η αγωνία και το άγχος δεν έπαυαν να επικρατούν.Μπορεί να μην καταφέραμε να μπούμε στη δεκάδα, όμως τα οφέλη που μας χάρισε ο διαγωνισμός είναι σίγουρα πολλά και χρήσιμα για μελλοντικές μας δοκιμασίες.

Ήταν μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία που μας έδωσε την δυνατότητα να συνεργαστούμε, να προβληματιστούμε και να αναπτύξουμε καινούργιες πτυχές του εαυτού μας.

Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχουμε!»

1η ομάδα

Παπανικολάου Μαρία-Φραντσέσκα

Τριάντου Βασιλική

2η ομάδα

Σαράτση Μαρία

Φιλιππίδη Σοφία

______________________________________________________________________________

Παρακαλούμε να ανοίξετε και να διαβάσετε το παρακάτω αρχείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22
θα τελεστεί στις 10.30πμ, ημέρα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Μετά τον Αγιασμό θα γίνει η διανομή των βιβλίων στους μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας και
θα τους δοθεί ωρολόγιο 
πρόγραμμα για την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια
θα αποχωρήσουν 
από το σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική και ο/η μαθητής/μαθήτρια θα πρέπει να έχει μαζί του την πιστοποίηση του αποτελέσματος του self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης.

Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου


COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣΛήψη αρχείου


Ώρες διδασκαλίας – ώρες διαλειμμάτων

ΤΑΞΗ Α + Β

ΩΡΑ

ΑΡΧΗ ΩΡΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΣ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΡΧΗ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΟΣ

1

8:15

9:00

9:00

9:10

2

9:10

9:50

9:50

10:00

3

10:00

10:45

10:45

10:55

4

10:55

11:40

11:40

11:50

5

11:50

12:35

12:35

12:45

6

12:45

13:30

13:30

13:40

7

13:40

14:10

ΤΑΞΗ Γ

ΩΡΑ

ΑΡΧΗ ΩΡΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΣ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΡΧΗ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΟΣ

1

8:15

8:50

8:50

9:00

2

9:00

9:40

9:40

9:50

3

9:50

10:35

10:35

10:45

4

10:45

11:30

11:30

11:40

5

11:40

12:25

12:25

12:35

6

12:35

13:20

13:20

13:30

7

13:30

14:10


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα ERASMUS+ για την κλιματική αλλαγή: εργασίες και ΒΡΑΒΕΥΣΗ         

Το σχολικό έτος 2020-21 υπήρξε ξεχωριστό και απρόβλεπτο. Οι δυσκολίες πολλές αλλά για την ομάδα erasmus του σχολείου μας αποδείχθηκε ιδιαιτέρως δημιουργικό!

Ενημερώσεις, ευαισθητοποίηση της σχολικής μονάδας πάνω στη διατροφή και τη βιώσιμη μόδα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές δημιούργησαν

Α) ένα ηλεκτρονικό βιβλίο συνταγών χωρίς κρέας στοχεύοντας στη μείωση κατανάλωσης κρέατος και στη μεσογειακή διατροφή

https://www.canva.com/design/DAEi27qKGEI/R1y-_Z7-nAP5l3fvZqupaw/view?utm_content=DAEi27qKGEI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Δοκιμάστε τις συνταγές μας και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

και

Β) μία εναλλακτική επίδειξη μόδας (green catwalk) από ρούχα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι ίδιες οι μαθήτριες από ρούχα που δε φορούσαν πια, δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή, και ανακυκλώσιμα υλικά.

https://1drv.ms/u/s!AkvW8FOIZWz1iQsCuknl7SXDYBxY?e=FAuHP

Απολαύστε το βίντεο αυτήςντης εναλλακτικής επίδειξης μοδας !

____________________________________________

Μεγάλη χαρά και περηφάνια πήραμε από τη βράβευση της ομάδας NEGT από τη WWF. Συγκεκριμένα:

“Παγκόσμια πρώτη έκαναν την Πέμπτη 3 Ιουνίου τα WWF Panda Youth Awards, τα βραβεία που έδωσαν οι ίδιοι οι νέοι αναγνωρίζοντας τις πιο πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις που έγιναν το τελευταίο σχολικό έτος, δράσεις ή project που είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο ή πέτυχαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στο σχολείο ή στην κοινότητά τους.

Οι μαθητές παρουσίασαν τη δράση/το project τους σε ειδική διαδικτυακή τελετή που έγινε την Πέμπτη 3 Ιουνίου. Στη συνέχεια αξιολόγησαν οι ίδιοι και βράβευσαν τις δράσεις για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα τους, την αποτελεσματικότητα τους, τη διάχυση και την δυνατότητα συνέχειας. Τέλος αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες και έβαλαν τα θεμέλια για να χτίσουν μελλοντικές συνεργασίες.

Award for Dissemination/Reach
Gold A young climate activist
Silver AllCaretta
Bronze Climate change is here & NutriEcoGrowth Team “

Tα θερμά μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στην ομάδα NEGT !!!!!

Τριάντου Βασιλική, Παπανικολάου Μαρία Φραντσέσκα , Σαράτση Μαρία, Πορτέλλου Χαρά και Ρούσσου Κρυσταλία

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά  που συνέβαλαν με τις ιδέες και την εργασία τους στην επιτυχία και των φετινών μας προγραμμάτων!

Καλό καλοκαίρι!

Η παιδαγωγική ομάδα του erasmus

_____________________________________________________________________________________

Πολιτιστικό πρόγραμμα:

«Εκπαίδευση στη Δημοκρατία και τη Συμπερίληψη: Όλοι διαφορετικοί  όλοι Ίσοι»

Τη φετινή χρονιά είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας, με τίτλο «Εκπαίδευση στη Δημοκρατία και τη Συμπερίληψη: Όλοι διαφορετικοί όλοι Ίσοι.» Λόγω, βέβαια, των δύσκολων συνθήκων που αντιμετωπίζαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας, οι συναντήσεις μας έγιναν διαδικτυακά. Η κάθε μια από αυτές τις συναντήσεις αποτέλεσε ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο. Σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος διαλέξαμε κάποιες βιωματικές δραστηριότητες και τις διαμορφώσαμε έτσι ώστε να μπορούν να διεξαχθούν από εμάς για τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας.

Δια ζώσης πλέον και με μεγάλη χαρά κάναμε τη βιωματική μας δράση σε όλες τις τάξεις του σχολείου με προσδοκώμενα την ευαισθητοποίηση και την ενσυναίσθηση των συμμαθητών μας στα θέματα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και τη Συμπερίληψη.

Ευχαριστούμε πολύ τη Θεολόγο καθηγήτρια Δήμητρα Κολάση, που μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε αυτήν την όμορφη εμπειρία.

Παζοπούλου Καλλιόπη                                         Σπατιδέα Ιωάννα

Παπαδοπούλου Νικόλ                                          Πορτέλλου Χαρά

Παπανικολάου Μαρία-Φραντσέσκα                     Φιλιππίδη Σοφία

Πετσίνη Βαλέρια                                                   Ρούσσου Κρυσταλ

Σαράτση Μαρία                                                    Φουντεδάκη Κρυσταλία

Τριάντου Βασιλική 

Ευχαριστώ θερμά τα κορίτσια της ομάδας, που μου θύμισαν με τον καλύτερο τρόπο, ότι λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να αλλάζουν τον κόσμο. Δήμητρα Κολάση.


Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον αφανή ήρωα, την κυρία Κούλα που μας φροντίζει κάθε μέρα με αυτές τις δύσκολες συνθήκες!

Το Α3 της έφτιαξε μία κάρτα!

______________________________________________________________________________________

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ραδιοφωνική μας εκπομπή “Νότες καραντίνας ” από το  European School Radio. 

http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/5002

Η ομάδα ηχογραφεί και το απολαμβάνει πραγματικά !!Αξέχαστες στιγμές !!

 

________________________________________________________________________________

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 2ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Αττικής από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ 80) κ. Δήμητρα Μακρή, το σχολείο μας συμμετείχε στην  3η Διαδικτυακή Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου με θέμα «Οικονομία & Πανδημία».

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κοινή Συνέντευξη Τύπου ήταν:

  • To Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με εκπρόσωπο τη δρα Σ. Κολυβά, βιολόγο
  • Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με εκπρόσωπο τον κ Ν. Φίλιππα, καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο ΠΑ.ΠΕΙ
  • Η DOCKΣυνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) με εκπρόσωπο την κ. Γ. Μπεκριδάκη, κοινωνιολόγο

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε ζωντανά στο youtubeκαι συμμετείχαν 16 σχολεία της περιφέρειας επιστημονικής ευθύνης της Συντονίστριας κ Δ.Μακρή.

Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου Ιωάννα Σχίζα και Νεφέλη Σχίζα επιμελήθηκαν τις αφίσες για την 3η Διαδικτυακή Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου με θέμα «Οικονομία & Πανδημία».

Οι μαθητές της Α΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Χριστίνα Λιβιτσάνου και Εμμανουήλ Ρόυσσος σε ρόλο δημοσιογράφου έθεσαν τα ερωτήματά τους στην εκπρόσωπο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και παρουσίασαν τις απαντήσεις που έλαβαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου  «Νότες Καραντίνας» μέσα από το EuropeanSchoolRadio : http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/5002

Υπεύθυνοι καθηγητές

Χατζέλη Δήμητρα ΠΕ02

Φέλλιου Γεωργία ΠΕ80

Χατζηιωάννου Υπαπαντή ΠΕ04.04


Εργασίες μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21 στο μάθημα της Τεχνολογίας εκπονήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας αρκετές εργασίες και κατασκευές από όλες τις τάξεις τόσο ατομικές όσο και ομαδικές:

_______________________________________________________________________________

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας για τα χόμπι και τα αθλήματα και με αφορμή τους Ολυμπιακους Αγώνες στο Παρίσι το 2024 , μαθητές της Β΄ Γυμνασίου πήραν πληροφορίες
από το επίσημο site του Paris 2024 και ετοίμασαν ομαδικές παρουσιάσεις Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων:

Παρουσιάσεις μαθητών Β΄ Γυμνασίου

Δύο Παιχνίδια Απόδρασης (Escape games) στα γαλλικά:

Διακοπές στο Παρίσι

Σε γαλλικό εστιατόριο

_______________________________________________________________________________

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Αγγελική Ξεπαπαδέα του Β2 που πέρασε με επιτυχία τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό
(Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και προκρίνεται να συμμετάσχει στην Εθνική Μαθηματική
Ολυμπιάδα « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου

________________________________________________________________________________

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Σοφία Φιλιππίδη του Γ3 που συμμετείχε στο 

3ο Διαγωνισμό Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους ‘200 χρόνια από το 1821’ με θέμα τη ζωή της  Ευανθίας Καΐρη

Η εργασία της βρίσκεται στον σύνδεσμο https://video.sch.gr/

_________________________________________________________

Σας προσκαλούμε να ακούσετε την Τρίτη , 18-05-21 , στις 11.30 , την ζωντανή εκπομπή μας με τίτλο ¨Νότες καραντίνας”μέσα από το European School Radio   στην παρακάτω διεύθυνση :

http://europeanschoolradio.eu/player.php

«Χαρτογραφώντας τις μουσικές του τόπου μου»

Η ελληνική παραδοσιακή μουσική είναι η μουσική που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό, είναι η μουσική του χτες και του σήμερα. Οι ρίζες της ανάγονται στη βυζαντινή περίοδο και την αρχαιότητα. Παρουσιάζει, δε, μεγάλη ποικιλομορφία από τόπο σε τόπο, συνενώνοντας τη δημοτική ποίηση με τη μουσική, τον χορό, τα ήθη και τα έθιμα σε ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο.

Κοινός τόπος των τραγουδιών είναι το προσωπικό πάθος και η προσωπική συμμετοχή. Ο άνθρωπος τραγουδά το προσωπικό του βίωμα, άλλοτε μονολογώντας κι άλλοτε ως μέλος του χορού κάποιου θιάσου. Ο έρωτας, η στοργή, ο θρήνος, η δουλειά, το παιχνίδι, η πατρίδα, η ξενιτιά, οι κοινές χαρές και θλίψεις, οι θρησκευτικές γιορτές, η ίδια η ιστορία είναι οι αφορμές για να ενώσουν οι άνθρωποι τη φωνή τους.

Σε αυτό τα πλαίσιο, οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου μέσω της εργασίας «Χαρτογραφώντας τις μουσικές του τόπου μου» δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη για να μας ταξιδέψουν με ήχους, εικόνες και χορούς όπου υπάρχει Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας  :

Χαρτογραφώντας τις μουσικές του τόπου μου

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του 1ου Γ. Αμαρουσίου καλησπέρα,
Σας καλούμε στην ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν οι μαθητές για την φοίτηση στα ΕΠΑΛ
Παρασκευή 26 Μαρτίου 17:00 εως 19:00
και Σάββατο 27 Μαρτίου 17:00 εως 19:00

https://minedu-secondary.webex.com/meet/earonis

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας webex και ο τρόπος σύνδεσης είναι ο
ίδιος  που συνδέονται οι μαθητές στα μαθήματα.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης Μαρτίου 1821

Την  Τετάρτη , 24-03-21 , τη δεύτερη (2η ) διδακτική  ώρα ,  θα γίνει η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και θα διαρκέσει ( περίπου δύο διδακτικές ώρες  ) . Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την γιορτή στις παρακάτω ηλεκτρονικές τάξεις
    Α1 : ΜΗΤΣΙΟΥ . ,Α2 :  ΝΙΚΟΛΙΝΆΚΟΥ -ΜΠΟΥΤΣΙΆΝΗ , Α3 : ΡΟΥΜΠΗ , Α4 :ΜΠΕΤΣΙΜΕΑ

    Β1 ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ , Β2 :ΡΟΥΜΑΝΗ , Β3 :ΤΣΙΚΟΣ

    Γ1 :ΔΗΜΟΥ , Γ2 :ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και  Γ3 :ΤΡΑΝΤΟΥ

  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
 ΑΡΕΣΤΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τιμούν τον

απελευθερωτικό  αγώνα των Ελλήνων κατά της Τουρκοκρατίας: 

Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου

Η χορωδία του σχολείου δίνει ξεχωριστό τόνο ερμηνεύοντας τα τραγούδια:

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι από τη Χορωδία μας

Τσάμικος από τη Χορωδία μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας ενημερώνουμε για την πρόσκληση των μαθητών μας από το Συνήγορο του Παιδιού.  Παρακαλείσθε να ενημερωθείτε από το παρακάτω αρχείο, προκειμένου να υποβάλλετε, εφόσον σας ενδιαφέρει,  την αίτηση που επισυνάπτεται .

ΟΕΣ 2021-Συνήγορος Παιδιού

ΟΕΣ 2021-αίτηση (1)

 

Το μήνυμα των μαθητών/μαθητριών μας για τον σχολικό εκφοβισμό μέσω του μαθήματος των Γαλλικών:

Σχολικός εκφοβισμός

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2021

AΠΟ 8-2-2021


Μαθητές και μαθήτριες της Β΄Τάξης περιγράφουν Πορτραίτα διάσημων ζωγράφων:

Décrire un portrait

https://padlet.com/elkarop/5w58tkct4bev8wat


Την Τετάρτη, 27-01-21 , ώρα 17.45 ,  η  Ψυχολόγος του  σχολείου μας , σας προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη. (Ο προσωπικός της σύνδεσμος webex έχει σταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο) .

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από απόφαση του ΥΠΑΙΘ τοποθετήθηκε στο σχολείο μας ψυχολόγος. Η σχολική ψυχολόγος  θα είναι μαζί μας μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους.

Όσοι γονείς ή μαθητές επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για  θέματα που ίσως σας απασχολούν, μπορείτε να στείλετε e-mail στην επαγγελματική της  διεύθυνση  , που σας έχει σταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο , ώστε να δρομολογηθεί ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτεστε από την εχεμύθεια και το απόρρητο της ψυχολογικής δεοντολογίας.

Την Τρίτη 19-01-21 , ώρα 18.00-19.30 , η  Ψυχολόγος στο σχολείο μας , σας προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη .(Ο προσωπικός της σύνδεσμος webex έχει σταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο) .
   

Η Διευθύντρια
Αρέστη Ελπινίκη

 

 

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά για όλον τον κόσμο!

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και πάλι η τηλεκπαίδευση!

Δείτε το πρόγραμμα: 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ’21 

ΗΜΕΡΕΣ -ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ       ΗΜΕΡΑ                  ΩΡΑ
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ              ΤΡΙΤΗ                    11.50-12.10
ΑΡΕΣΤΗ                              ΔΕΥΤΕΡΑ               1 1.50-12.10     ΤΕΤΑΡΤΗ  6-7 WEBEX
ΔΗΜΟΥ                               ΔΕΥΤΕΡΑ               17.30-18.30      WEBEX
ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ                  ΔΕΥΤΕΡΑ                11.00-11.45
ΚΟΛΑΣΗ                              ΤΕΤΑΡΤΗ               18.00-19.00     WEBEX
ΚΩΤΑΚΗΣ                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        10.30-11.10
ΜΗΤΣΙΟΥ                             ΤΡΙΤΗ                     10.10-10.50      WEBEX
ΜΟΣΧΟΥ                              ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ         11.35-12.10
ΜΠΕΤΣΙΜΕΑ                        ΤΕΤΑΡΤΗ              9.00-9.50
ΜΠΟΥΤΣΙΑΝΗ                    ΤΕΤΑΡΤΗ                10.10-10.50
ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥ ΣΚΑΡ         ΤΡΙΤΗ                     12.35-13.20 και 17.00-18.30   WEBEX
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ                     ΠΕΜΠΤΗ             12.40-13.20
ΠΡΑΝΤΣΙΔΟΥ                        ΠΕΜΠΤΗ             17.30-18.30         WEBEX
ΡΟΥΜΠΗ                                ΔΕΥΤΕΡΑ               18.00-19.00        6932046935
ΤΡΑΝΤΟΥ                               ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            18.00-19.00
ΦΕΛΛΙΟΥ                               ΔΕΥΤΕΡΑ                  11.00-11.40
ΧΑΡΒΟΥΡΟΥ                          ΠΕΜΠΤΗ                  10.10-10.50
ΧΑΤΖΕΛΗ                              ΤΡΙΤΗ                          10.10-10.50
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            10.10-10.50
ΨΑΡΙΑΝΟΣ                           ΠΕΜΠΤΗ                    10.10-10.45
ΓΕΩΡΓΑΛΗ                           ΤΕΤΑΡΤΗ                      10.30-11.00
KOYZOYNA                         ΔΕΥΤΕΡΑ                    17.00-18.00 WEBEX
ΡΟΥΜΑΝΗ                           ΤΕΤΑΡΤΗ                    13.30-14 .10
TΣΙΚΟΣ                                 ΤΡΙΤΗ                          9.20-10.00

____________________

ΕΥΧΕΣ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ

Να τα πούμε ;

Καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας καραντίνας η χορωδία του σχολείου μας συνέχισε τις μουσικές συναντήσεις της διαδικτυακά, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Mε πολύ κέφι, ενθουσιασμό και προσπάθεια, μαθήτριες της χορωδίας ένωσαν ψηφιακά τις φωνές τους, ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια που με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε:

Ο μικρός Τυμπανιστής από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Feliz Navidad από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Deck the Halls από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από το μάθημα των

Γαλλικών του Σχολείου μας:

Ανακαλύψτε τι κρύβεται μέσα σε κάθε μέρα του Δεκέμβρη ως τα Χριστούγεννα!

Οι μαθητές-μας θυμούνται, στοχάζονται και εύχονται:

Η καθημερινότητα της καραντίνας ….μέσα από τη γραφή και ζωγραφική των μαθητών 

Πρόγραμμα που ισχύει από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟ 30-11-20

 Επικοινωνία καθηγητών με Γονείς /Κηδεμόνες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ -ΙΣΧΥΟΝ (2)

(Το αρχείο ενημερώνεται συνεχώς για ενδεχόμενες αλλαγές)

Ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς /Κηδεμόνες των μαθητών μας

Σύμφωνα με τα παρακάτω αρχεία ,  που εστάλησαν  από το ΥΠΑΙΘ , πρόκειται να ξεκινήσουν μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας . Παρακαλείσθε αφού ενημερωθείτε σχετικά να αποστείλετε την Αίτησή σας στο mail του σχολείου με τα μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας . 

Συν1_ΦΕΚ Β_4194_ΕΝ_ΔΙΔ_2020_21

Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_2021

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αύριο Τρίτη , 17-11-20 ,   θα γίνει η γιορτή για  την επέτειο του Πολυτεχνείου 73.

Οι μαθητές θα εισέλθουν  κανονικά στις τάξεις της 1ης ώρας (του μαθήματος )που έχουν την  Τρίτη , ώρα 8.30 , για να παρακολουθήσουν αφιέρωμα στην επέτειο αυτή 

( Παρακαλείσθε να διαβάσετε και την παρακάτω ανακοίνωση )

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ το πρόγραμμα του σχολείου μας ακολουθεί από Τετάρτη 18-11-20 , το παρακάτω ωράριο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία . 
    Από       Έως
1η 8:30 – 9:10
2η 9:20 –  10:00
3η 10:10 – 10:50
4η 11:00 –  11:40
5η 11:50 – 12:30
6η 12:40  – 13:20
7η 13:30 –  14:10

 

Αγαπητοί Γονείς /Κηδεμόνες

Η πλατφόρμα του ΠΣΔ σήμερα , Τρίτη 10-11-20 , δε λειτουργούσε κατά τόπους . Ωστόσο κάποιοι καθηγητές κατάφεραν να  συνδεθούν και κάποιοι όχι . Οι μαθητές οφείλουν στην αρχή κάθε ώρας να προσπαθούν για να εισέλθουν στο μάθημα , γιατί μπορεί το σύστημα να επανέλθει . 

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

 

 

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 9/11/20 ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η διάρκεια της κάθε διδακτικής ώρας θα είναι από 30 έως 40 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Η έναρξη κάθε διδακτικής ώρας παραμένει σταθερή και αυξάνεται η διάρκεια του διαλείμματος.

1η ώρα 8.15
2η ώρα 9.10
3η ώρα 10.00
4η ‘ώρα 10.55
5η ώρα 11.50
6η ώρα 12.45
7η ώρα 13.30

ΠΡΟΣΟΧΗ

Έχει προστεθεί την Παρασκευή, 7η ώρα ΧΟΡΩΔΙΑ για τους μαθητές που συμμετέχουν σ΄αυτήν.


Οι μαθητές πρέπει να εισέρχονται στην αίθουσα 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.

Την Κυριακή, 8/11/20, θα σας αποσταλούν οι σύνδεσμοι των καθηγητών του σχολείου, με τους οποίους θα μπαίνουν οι μαθητές στο μάθημα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Αρέστη Ελπινίκη


Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 16/11/20

Πρόγραμμα από 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σας ενημερώνει ότι σε όλη  τη διάρκεια που θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ,  μπορείτε να  αποστέλλετε  email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου: mail@1gym-amarous.att.sch.gr  ή να καλείτε τηλεφωνικά την κ. Αρέστη /Διευθύντρια του σχολείου  στον αριθμό: 6936066033 για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε την  επικοινωνία  σας με το σχολείο.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η Διευθύντρια

Αρέστη Ελπινίκη

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας παρουσιάζουμε την ενημέρωση που έγινε κατά τη διαδικτυακή μας συνάντηση τη Δευτέρα, στις 26-10-20 και αφορά στη φοίτηση και αξιολόγηση των μαθητών μας.

Θα σας αποσταλεί πρόγραμμα με τις διαθέσιμες ώρες των καθηγητών του σχολείου μας προκειμένου να γίνει συνεννόηση για τηλεφωνικό ραντεβού μαζί τους για ενημέρωσή σας για τη σχολική τους επίδοση . 

 ΦΟΙΤΗΣΗ -ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ( ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 -28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μια διαφορετική 28η Οκτωβρίου στο “φαίνεσθαι”, όχι όμως στην ουσία της, στο νόημά της. Η 28η Οκτωβρίου του 1940 παραμένει σύμβολο ελευθερίας, γενναιότητας, προάσπισης εθνικών δικαιωμάτων, σύμβολο αγώνα για αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν την πατρίδα μας ενάντια στο φασισμό,  για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Να ξεπερνάς πάντα τις δυσκολίες με ομόνοια και νικηφόρους αγώνες!

________________________________________________________________________________
Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940 τραγουδώντας: 
Χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο!
Ας αντλήσουμε από το μεγαλείο του ένδοξου παρελθόντος μας δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον.

https://drive.google.com/file/d/13guKz1W6sKc7ojhCXyOq5qYWZDXoOYXE/view?usp=sharing

Οι μαθητές και μαθήτριές μας  τιμούν, εμπνέονται και δημιουργούν:


 

Ανακοίνωση

Παρακαλείσθε να ενημερώνετε άμεσα την Διεύθυνση του σχολείου σε
περίπτωση απουσίας μαθητή/μαθήτριας.


Πρόσκληση

Αγαπητοί γονείς της Α΄ Γυμνασίου,

    Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που θα 
γίνει τη Δευτέρα, 26/10/20, ώρα 17.30-19.00, προκειμένου να συζητήσουμε
θέματα που αφορούν στη φοίτηση των παιδιών σας στο σχολείο 
μας.

    Μία ώρα πριν τη συνάντηση  θα σας αποσταλεί στο mail σας ο 
σύνδεσμος με τον οποίο θα συνδεθείτε για να επικοινωνήσουμε.
Η συμμετοχή όλων σας, θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Η Διευθύντρια
Αρέστη Ελπινίκη

Οι καθηγητές/-τριες της Α΄τάξης


Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:Λήψη αρχείου

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων και τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού covid_19 στην Κοινή Υπουργική Απόφαση  ΥΠΑΙΘ ΦΕΚ Β 3780:

ΚΥΑ-ΥΠΑΙΘ_ΦΕΚ-Β-3780


Ωράριο λειτουργίας:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Κατόπιν της τελευταίας εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 είναι 8.30πμ και των καθηγητών 8.15πμ.

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά  , 2020-21 , θα γίνει τη Δευτέρα , 14-09-20 , στις 10.45 π.μ .

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.00 π.μ , προκειμένου να τακτοποιηθούν στα τμήματά τους και να γνωρίσουν τους καθηγητές τους . Θα ακολουθήσει ο αγιασμός όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο Φ1/115739/ΓΔ4/4-09-20  (https://blogs.sch.gr/1gymamar/files/2015/09/egkyklios_agiasmos.pdf) . Στη συνέχεια θα τους δοθεί το Πρόγραμμα και θα παραλάβουν  τα βιβλία τους .  Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τη μάσκα τους . 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο 

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου αποχαιρετάμε  την Παρασκευή  , 03-07-20 , στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου , στις 4.00 το απόγευμα , την αλησμόνητη  συνάδελφο  μας Μαρία Σεπυργιώτη που έφυγε απρόσμενα από  κοντά μας   .  

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στους οικείους της και μαζί τους συμπονούμε ως “δεύτερη” οικογένειά της .Θα τη θυμόμαστε πάντοτε δυναμική κι ακμαία με όρεξη και πάθος για τη δουλειά της . 

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Μαρία !! Αιωνία σου η μνήμη !!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το σχολείο μας τον Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη ,

από 9.00 π.μ  -14.00 μ.μ . 

Καλό καλοκαίρι !!!!!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

«Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30».

Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων  Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως και την Παρασκευή  03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59». 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ /ΕΠΑΛ 

ΕΠΕΙΓΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όλοι οι μαθητές των τμημάτων  των Α΄και Β΄τάξεων προάγονται .

Όλοι οι μαθητές  των τμημάτων της Γ΄τάξης απολύονται . 

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

01 FEK-AITISIS-PROTIPA

02 eisagwgi-sta-protupa-peiramatika-apofash

Υποβολή_αιτήσεων_για_την_εισαγωγή_μαθητών-τριών_στα_Πρότυπα_και_Πειραματικά_Σχολεία_για_το_σχολικό_έτος_2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σάς ενημερώνει ότι  , σε όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων  ,το σχολείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ .  Εάν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε την  επικοινωνία  σας με το σχολείο , μπορείτε να στέλνετε   email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου : mail@1gym-amarous.att.sch.gr  ή να καλείτε τηλεφωνικά την κ. Αρέστη /Διευθύντρια του σχολείου  στον αριθμό :6936066033 .

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η Διευθύντρια

Αρέστη Ελπινίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας την Πέμπτη , 11-06-20 , θα σχολάσει στις 12.35  , επειδή οι καθηγητές θα μεταβούν για ενημέρωση , στα Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων , όπου  έχουν ορισθεί επιτηρητές . 

Επαναλειτουργία του σχολείου από τη Δευτέρα 18-5-2020

Χωρισμένοι όλοι οι μαθητές/τριες σε υποτμήματα η Α΄και Β΄τάξη όπως στην Πληροφορική/Τεχνολογία και η Γ΄ως εξής:

Γ1α από Ανεζ…έως Ζουγ… και Γ1β από Κακ… έως Κριτ…

Γ2α από Ανασ… έως Μαν… και Γ2β από Μαστ…έως Παπ…

Γ3α από Μπατ… έως Τσαου… και Γ3β από Τσαπ… έως Γεω…

Στο mail που ήδη έχετε  λάβει αναφέρεται το υποτμήμα στο οποίο ανήκει το  παιδί ή τα παιδιά σας. Αν ανήκει στο α΄ υποτμήμα, θα έλθει στο σχολείο την πρώτη εβδομάδα ΔευτέραΤετάρτη και Παρασκευή, ενώ αν ανήκει στο β’ υποτμήμα θα έλθει τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα θα γίνει το αντίθετο.

Αν θέλετε να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες, για να μην έλθει το παιδί ή τα παιδιά σας στο σχολείο, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει μια Υπεύθυνη Δήλωση και να  την έχετε στείλει με email στο σχολείο. 

Καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να μην έρχεστε στο σχολείο την περίοδο αυτή και για ό,τι χρειάζεστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με email.

Πρόγραμμα από 8-6-2020

Προγραμμα απο 1 Ιουνίου 2020

Πρόγραμμα από 18-5-2020

———————————————————————————————————————–

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Ευχόμαστε κάθε καλό στις οικογένειες σας τις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε.
Από τις 16 Μαρτίου ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε στο blog του σχολείου εκπαιδευτικό υλικό και στη συνέχεια από τις 23 Μαρτίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα e-class για τον ίδιο λόγο η οποία δίνει περισσότερες δυνατότητες. Από Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινάμε και τη σύγχρονη εκπαίδευση στην πλατφόρμα webex. Θα γίνει συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που σημαίνει πως εκπαιδευτικό υλικό θα συνεχίσει να ανεβαίνει στην e-class.
Οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους, είτε από την πλατφόρμα e-class είτε μέσω mail ακριβώς όπως γίνεται μέχρι τώρα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και για τα συγκινητικά μηνύματα που μας στέλνουν μαζί με τις εργασίες και τις απορίες τους! Η αλληλεγγύη βοηθά όλους μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες!

Tο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της σύγχρονης εκπαίδευσης θα αναρτάται στην ιστοσελίδα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Η Διευθύντρια
Ελπινίκη Αρέστη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18-5-2020 έως 29-5-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  11-5-2020 έως 15-5-2020

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΩΡΩΝ -ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΡΙΤΗ 12-05-20 , 2η ΩΡΑ : Α2     

ΠΕΜΠΤΗ , 14-05-20 , 1η ΩΡΑ : Α3 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  4-5-2020 έως 8-5-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 27-4-2020 έως 30-4-2020

________________________________________

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Webex

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

25η Μαρτίου

 Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως 10/5/2020

meno spiti

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Δωρεάν online παρακολούθηση ντοκιμαντέρ του ΙΜΕ

Εικονική περιήγηση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

Διαδικτυακά παζλ (Jigsaw)

Αγαπητοί γονείς,

Στην επιλογή Μαθήματα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό, σημειώσεις και ασκήσεις, ανά τάξη ή τμήμα, από τους καθηγητές. Το υλικό ανεβαίνει σταδιακά .

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 39731/Δ2/20-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

“Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να παραμείνουμε σε συνεργασία με τους μαθητές μας σε όλη τη διάρκεια που η σχολική λειτουργία θα είναι σε αναστολή σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας ακολουθεί και υλοποιεί μέχρι αυτήν  στιγμή όλες τις υποδείξεις που δέχεται από το ΥΠΑΙΘ . 
Παράλληλα σας παρακαλούμε  να ενημερώνεστε τακτικά από τις ανακοινώσεις μας στο blog του σχολείου  και ιδιαίτερα από τις αναρτήσεις στο menu ΜΑΘΗΜΑΤΑ , διότι εκεί θα αναρτώνται Επαναληπτικές/Ανακεφαλαιώτικες  ασκήσεις μαθημάτων για τους μαθητές μας . 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σάς ενημερώνει ότι ,  καθ όλη τη διάρκεια που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό , σύμφωνα με  το υπ.αριθμ. Φ.Ε.Κ 783/10-03-2020 , για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε την  επικοινωνία  σας με το σχολείο , μπορείτε να  αποστέλλετε  email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου : mail@1gym-amarous.att.sch.gr  ή να καλείτε τηλεφωνικά την κ. Αρέστη /Διευθύντρια του σχολείου  στον αριθμό :6936066033 .

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η Διευθύντρια

Αρέστη Ελπινίκη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
 
Λόγω της έξαρσης των ιών της γρίπης και του Κορωναϊού 2019, οι μαθητές να τηρούν τις  οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως προς τους κανόνες υγιεινής . Ακόμη εκτός από  τα αντισηπτικά που τους προσφέρει το σχολείο ,να έχουν μαζί τους χαρτομάντιλα(υγρά και στεγνά) ,  τα οποία αφού  τα χρησιμοποιούν, να τα πετούν στα καλαθάκια απορριμμάτων που έχει το σχολείο σε διάφορους χώρους του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟ 2019_nCoV

Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης_κορωναιός 2019_nCoV

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. Πρωτ.: Φ1/10578/Δ2/24-1-2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως του γονέα/κηδεμόνα προς το σχολείο και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρούπου να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  06/02/2020 από τις 12:00 έως τις 14:00

θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου

για το Α΄ τετράμηνο 2019-2020.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών σας από το σχολείο στις 12:00.

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της β’ τάξης, Γεωργαντίδη Αννα και στο μαθητή Βουτσαρά Δημήτρη της γ’ τάξης για την επιτυχία τους στο μαθηματικό Διαγωνισμό Θαλή!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2019-20Λήψη αρχείου

 

Έκτακτη Ενημέρωση                                                25 Νοεμβρίου 2019

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε όλα τα σχολεία του Νομού Αττικής να λειτουργήσουν μετά τις 10:00 το πρωί.

 

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15/11/2019 στις 08:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

 

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25/10/2019 στις 08:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αμφιθέατρο του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τον εορτασμό της Επετείου, θα λάβουν χώρα: α) η Παράδοση της Σημαίας, και β) η Απονομή Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Η εορτή  θα διαρκέσει έως τις 10:00 π.μ. (δύο [2] διδακτικές ώρες), ώρα κατά την οποία θα πρέπει να φροντίσετε για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών σας στο σπίτι.

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2019-2020

στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου. Αν το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τη συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που έχουν χαμηλή επίδοση στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της όλης διαδικασίας παρακαλούμε,  να μας επιστρέψετε άμεσα τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη.

Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2019_2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σας προσκαλούν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας εκπαιδευτικών- γονέων / κηδεμόνων , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου , ημέρα Δευτέρα  , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα : 

Α΄τάξη  : 17.30 μ.μ  – 19.00 μ,μ  και

Β΄, Γ΄τάξη : 19.00μ.μ -20.30.μ.μ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά , 2019-20 ,  θα γίνει , στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στις 11/09/2019 , ημέρα Τετάρτη , στις 11.00 π.μ .

Αμέσως μετά οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους καθώς και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα  της επόμενης ημέρας . 

Καλή σχολική Χρονιά 

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2018-19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργεί κάθε εβδομάδα , ημέρα Δευτέρα , από 9.00π.μ -14.00μ.μ  .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Την εβδομάδα από 08-14/07-2019, το σχολείο θα λειτουργήσει , ημέρα Τρίτη , από 9.00π.μ -14.00μ.μ .

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 ΕΞΕ – 103689 – 2019 – Παράταση ΒΦάσης Ηλεκτρονικών Εγγραφών στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ε-εγγραφές (1)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  Γ΄ΤΑΞΗΣ

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε από το παρακάτω αρχείο για την δεύτερη φάση ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών που αποφοίτησαν από την Γ΄τάξη του σχολείου μας και πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄τάξη ΓΕΛ ή ΕΠΑ.Λ

ΕΞΕ – 97514 – 2019 – Β φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ε-εγγραφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι , λόγω συστέγασης του σχολείου με το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου  που είναι Εξεταστικό κέντρο στα Αγγλικά και Σχέδιο  , τις ημέρες Παρασκευή 21-06-19 , Δευτέρα 24-06-19 και Τρίτη 25-06-19 το σχολείο μας θα λειτουργήσει , τις ημέρες αυτές από 11.00π.μ -14.00 μμ

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Οι έλεγχοι με την τελική επίδοση των μαθητών μας επιδίδονται στους Γονείς/Κηδεμόνες  από την Πέμπτη  13/06/19 και ώρα 10.00π.μ

Η Διευθύντρια 

Αρέστη Ελπινίκη 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην σελίδα του blog μας  “ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ”  έχει αναρτηθεί το υλικό που αφορά στην  παράλληλη στήριξη . Σας παρακαλούμε να ενημερωθείτε σχετικά .

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ  ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΥΛΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 -18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ /ΑΦΙΣΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  Doc11  , Doc10 ) 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση “Ο Μικρός Πρίγκιπας” που ανεβάζει φέτος το σχολείο μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στις 8 μ.μ. στη Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου (Ροδοδάφνης 20, Πολύδροσο Αμαρουσίου). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Αρέστη Ελπινίκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των διδασκόντων

του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Σας προσκαλούν σε σεμινάριο που διοργανώνουν, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 18.00μμ με θέμα:

“Ο ρόλος του γονέα στην εκπαιδευτική πορεία του παιδιού”

Εισηγήτρια:  κ. Αθηνά Τσουμάκη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας (www.athenaedu.com)

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει και θα μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε από κοινού για άλλες δράσεις, με όφελος την εκπαιδευτική εξέλιξη των μαθητών μας και παιδιών σας.

Μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση! Η εκπαιδεύτρια επικοινωνιακή, οι γονείς με διάθεση να μάθουν και έτσι όλοι φύγαμε με χαμόγελο και πολλές νέες ιδέες και πρακτικά εργαλεία για αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας!

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ειναι μεγάλη τιμή για το σχολείο μας η μουσικός μας Μαρία Δαγαλάκη , συνθέτρια κλασικής μουσικής,  να συμμετέχει σε εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου θα παρουσιαστούν  έργα της!

Συγχαρητήρια!

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Εαρινές εικόνες: Ελληνίδες συνθέτριες στον 21ο αιώνα
 
20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018/20:30
 
Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής που έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες γενιές των Ελλήνων δημιουργών, με παραγγελίες και πρώτες εκτελέσεις, υπό την μπαγκέτα του συνθέτη και μαέστρου Ιάκωβου Κονιτόπουλου, θα παρουσιάσει, σε μια ιδιαίτερη συναυλία, μόνο έργα Ελληνίδων συνθετριών σε πρώτη εκτέλεση.
 
Έργα: Μαρίας Δαγαλάκη, Φανής Κοσώνα, Μαρίας-Χριστίνας Κριθαρά, Εσθήρ Λέμη, Ασπασίας Νασοπούλου και Καλλιόπης Τσουπάκη

___________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

“Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης”
“Το αποτέλεσμα μιας υπέροχης συνεργασίας, της αγάπης για προσφορά, η δίψα για επιμόρφωση, μια υπέροχη υπεύθυνη του κυλικείου, η κα Σταυρούλα, η Eleni Svoronou, η Νίκη Αρέστη και όλοι εμείς…φτιάξαμε ένα πολύ γευστικό μείγμα!!!! Το σεμινάριο που υλοποιήσαμε στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και τη Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας, μας ενθουσίασε!
Ευχαριστούμε την Ελένη Σβορώνου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του WWF Ελλάς που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για συνεργασία (κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!!). Ευχαριστούμε την κα Σταυρούλα από το κυλικείο, που συμμετείχε ενεργά στο σεμινάριο (και φυσικά την ευχαριστούμε πολύ για τα νοστιμότητα εδέσματα που μας είχε ετοιμάσει!). Ευχαριστούμε φυσικά και την καταπληκτική μας οικοδέσποινα, τη Δντρια του σχολείου κα Αρέστη Νίκη, που από όποιο σχολείο κι αν πέρασε, άφησε εποχή ΚΑΙ για τη φιλοξενία της!”…….με το λόγια της υπεύθυνης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κυρίας Βαρβάρας Πετρίδου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ( 22/12/2017 )

Οι μαθητές μας αυτοοργανώνονται, κάνουν πρόβες, επιλέγουν ενδυματολογικό κώδικα και τραγουδούν  ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια !

  

     

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη μαθήτρια Βιολέτα Αράπι

που έχει αναλάβει ,  επάξια ,   σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις  , το ρόλο του σχολικού φωτορεπόρτερ!!!

       

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πανανθρώπινα ιδανικά!

Με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και διαχρονική ισχύ…

received_2067741480114037 received_2067741483447370 received_2067741503447368

28 Οκτωβρίου 1941…2017

Εορτάσαμε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ!

Τιμήσαμε όσους έχασαν τη ζωή τους και την αξιοπρέπεια του Λαού μας τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης! Αισθανθήκαμε εθνική υπερηφάνεια και συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε χρέος να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, γιατί λαός που δε γνωρίζει και δεν τιμά την ιστορία του δεν έχει μέλλον…

parel-38DSC_0671 received_10212724797808534received_10212724796528502 received_10212724794408449 DSC_0680 DSC_0818 DSC_0737

«Θεατρική Παιδαγωγία»

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Θεατρική Παιδαγωγία» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018. Το πρόγραμμα αυτό εισάγει την τέχνη του θεάτρου στα σχολεία με την καθοδήγηση μιας ομάδας θεατρολόγων σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη κ. Τζαμαριά. Οι καθηγητές των σχολείων του Αμαρουσίου που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα παρακολούθησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς ένα τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο, στο οποίο το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την καθηγήτρια Αγγλικών,  κ. Σεπυργιώτη Μαρία , υπεύθυνη του προγράμματος . Στόχος είναι το κάθε σχολείο να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο και στο τέλος της χρονιάς να παρουσιαστούν όλα αυτά τα θεατρικά έργα στη διάρκεια ενός φεστιβάλ θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου. 

pastedImage

H   4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 

Στο 1ο  Γυμνάσιο  Αμαρουσίου εορτάστηκε και φέτος  με μεγάλη επιτυχία . Το σύνθημα ήταν : Αθλούμαι – χαράζω το μέλλον….Στόχος μας ήταν η συμμετοχή όλων των μαθητών  μας, σε όλα τα αθλήματα , στο μέτρο που μας επέτρεπε η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας.

  ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ  2  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  από το πρωί μέχρι το μεσημέρι , μαθητές  και καθηγητές, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  και να παίξουμε μπάσκετ ,βόλλευ ,badminton  και πινγκ πονγκ.  Οφείλουμε να επισημάνουμε την εξαιρετική οργάνωση  από τον εκλεκτό κύριο Νικόλαο Τσίκο, γυμναστή του σχολείου μας, εμπνευστή και διοργανωτή των δραστηριοτήτων της ημέρας , ο οποίος  είχε καθορίσει τέσσερεις σταθμούς, έναν για κάθε άθλημα. Κάθε τάξη του σχολείου περνούσε από όλους τους σταθμούς ,κυκλικά. Εκεί, τους  υποδέχονταν οι υπεύθυνοι καθηγητές οι οποίοι φρόντιζαν να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι μαθητές , δοκίμασαν και δοκιμάστηκαν  σε όλα τα αθλήματα. Δεν είχαν κανένα νόημα οι πόντοι, οι νίκες και τα μετάλλια αλλά η χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής….

    Η Διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Αρέστη Ελπινίκη και ο σύλλογος των καθηγητών ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τσίκο Νικόλαο, τους επιβλέποντες καθηγητές,-τριες  του προγράμματος και όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που με άψογο τρόπο βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος.

  Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό όπου τα συναισθήματα φαίνονται ξεκάθαρα…….

DSC_3354DSC_3403

 22219126_1243313939105852_1499786130_o22251064_1243323409104905_1136392837_o22243498_1243323872438192_1138670451_o

  

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016-17 

Η Διεύθυνση , οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου μας , υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τους Γονείς  και Κηδεμόνες  την Παρασκευή 16/06/17 . Τους  παρουσιάσαμε  τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας   όπως  Αγωγής Σταδιοδρομίας , Πολιτιστικά ,  Περιβαλλοντικά και το Πρόγραμμα : Νοιάζομαι και Δρω. Στη συνέχεια ακολούθησε , σε κλίμα συγκίνησης και χαράς  , ο  “αποχαιρετισμός ” των μαθητών  της Γ΄τάξης  . Οι ευχές όλων μας τους συνοδεύουν !!!!!!

20170616195417 (1)2017061620493620170616212015 (1)20170616212333

 ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 

 ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Το σχολείο μας , σύμφωνα με Προγραμματισμό που απέστειλε το ΥΠ.Π.Ε.Θ ,διοργάνωσε το διήμερο 29-30/05/17 ,  επαναληπτικά μαθήματα αλλά και ενδοσχολικό πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο , πετοσφαίριση , καλαθοσφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση . Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων λειτούργησε έκθεση  Τεχνολογίας με ατομικές και  ομαδικές δημιουργίες των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης . Η άμιλλα και η δημιουργικότητα που επέδειξαν οδήγησε σε βράβευση με αναμνηστικά μετάλλια και βραβεία . Ακόμη σε συνεργασία του σχολείου με το Δήμο Αμαρουσίου έγινε στους μαθητές ενημέρωση από ειδικούς  σε θέματα ανακύκλωσης και  μαθήματα προπόνησης στην καλαθοσφαίριση από προπονητές του Δήμου Τέλος ο όμιλος χορευτικού του σχολείου μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και παρέσυρε στο ρυθμό του μαθητές και καθηγητές !!!!!!!

IMG_20170530_104804  IMG_20170530_105454IMG_20170530_110106IMG_20170530_111231IMG_20170530_112122

IMG_20170530_111931

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σταυρος2-1

ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Μαθητές και καθηγητές του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας επισκεφθήκαμε τη Ναυτική βάση ελικοπτέρων , στο Μαραθώνα . 
Είδαμε την ειδική πισίνα, τον προσομοιωτή σκάφους….αλήθεια τους βουτούν και σε 20 δευτερόλεπτα (τόσο κρατά η ανάσα) πρέπει να βγουν!!!!Εξάλλου ο… μεγαλύτερος φόβος ενός πιλότου ελικοπτέρου  είναι η πτώση του σε θάλασσα γι αυτό και  η ..ειδική εκπαίδευση διαφυγής από βυθισμένο ελικόπτερο . Γνωρίσαμε …….πληροφορηθήκαμε ότι ……., ενημερωθήκαμε πως……….αλλά και …εκπλαγήκαμε , προβληματιστήκαμε , χαρήκαμε , θαυμάσαμε …..
IMG_20170519_120815_HDR                                 IMG_20170519_111425_HDR

20170519114849          IMG_20170519_113838_HDR

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

αφισα-Λια Ζαννη

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

Οι μαθητές της Α΄τάξης καλλιεργούν την ενσυναίσθηση   της αναπηρίας αφενός μέσα από άσκηση προσομοίωσης  αφετέρου με  συζήτηση με άτομο με αναπηρία από το  Σ.Κ.Ε.Π ( Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και Εφήβους ) . 

Στο πλαίσιο του project “Σχολική και Κοινωνική Ζωή ”  που έχει ενταχθεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας , της Α΄τάξης , και της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω ” μαθητής , του Α3 τμήματος ,”κάθισε” σε αναπηρικό αμαξίδιο και προσπάθησε να κινηθεί στο χώρο του σχολείου , βιώνοντας τις δυσκολίες πρόσβασης  στους χώρους του αλλά και τις αντιδράσεις των άλλων συμμαθητών  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα . Στη συνέχεια μαθητές , όλων των τμημάτων της Α΄τάξης , συνομίλησαν με τον Παναγιώτη( από το Σ.Κ.Ε.Π)20170322_105907 (3)20170427_113650-1-1 - Αντιγραφή ,που στα 21 του χρόνια , μετά από τροχαίο , καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο , θέτοντας του ερωτήματα για τον τρόπο που βιώνει τη καθημερινότητά του . 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων Αμαρουσίου . Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων . 

Δελτίο Τύπου Τουρνουά 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου  στο
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χίου 
Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ταξίδεψε στη «Μυροβόλο Χίο»!
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης μας ξενάγησε στο νησί. Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό και ιδιαιτέρως το Διευθυντή του ΚΠΕ κύριο Σταύρο Σπυράκη!
Μαστιχοχώρια! Πυργί, το ζωγραφιστό χωριό!
Μεστά: ο Δήμαρχος μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στο  πιο καλοδιατηρημένο «Μαστιχοχώρι», το ωραιότερο καστροχώρι του νησιού!
Μουσείο Μαστίχας: ένα διαφορετικό μουσείο όπου η επιγραφή «μην αγγίζεται» δεν ισχύει. Αντιθέτως καθαρίσαμε το έδαφος, ασπροχωματίσαμε, κεντίσαμε!!!
Περπατήσαμε στον κάμπο μέσα σε μία θάλασσα από μανταρινιές, ανάμεσα από αρχοντικές κατοικίες του προηγούμενου αιώνα!
Επισκεφθήκαμε το ναυτικό μουσείο και ζήσαμε μια προσομοίωση γέφυρας πλοίου με 8 μποφόρ! Ένα από τους μαθητές έγινε καπετάνιος για λίγα λεπτά!!!
Εργαστήρι συντήρησης βιβλίων της βιβλιοθήκης Κοραή. Λαογραφικό μουσείο. Κάστρο της Χίου.
Σύμφωνα με τα λόγια των μαθητών: Αφήσαμε ένα κομμάτι της καρδιάς μας στη Χίο….
IMG_20170408_134348_HDRIMG_20170406_115823 (1)IMG_20170407_132919_HDR20170406103150received_1630404576987122 (1)IMG_20170407_104848

2/04/17 : ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ -ΓΟΝΕΙΣ …ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 

Η “ισχύς εν τη ενώσει ” έλεγαν οι πρόγονοί μας. Αυτό προσπαθήσαμε να  κάνουμε πράξη την Κυριακή , 2/04/17 , όλα τα μέλη της σχολικής μας μονάδας . Αν το καταφέραμε …θα δοκιμαστεί και θα αποδειχτεί  στο χρόνο . Ωστόσο συνεργαστήκαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το σχολείο είναι ευθύνη όλων μας  , προς όφελος  κυρίως των μαθητών . 

IMG_20170402_183119 IMG_20170402_183419 IMG_20170402_183259

IMG_20170402_182659 (1)

Τη δράση μας τίμησε με την παρουσία της η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Πετρίδου Βαρβάρα 

IMG_20170402_105137IMG_20170402_183241IMG_20170402_104526 (2)

Ζωντανή Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της Λέσχης Φωτογραφίας, καλέσαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες των μαθητών μας για να τους φωτογραφίσουμε πορτρέτα!

Και με αυτήν την ευκαιρία τους ζητήσαμε να λειτουργήσουν ως ζωντανή βιβλιοθήκη και να μοιραστούν μαζί μας τις σχολικές τους εμπειρίες. Σε μικρούς κύκλους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να ρωτήσουν, να συγκρίνουν.

Μάθαμε για το σχολείο ενός απομονωμένου χωριού της Ηπείρου, για τη σχολική ποδιά, για τη Αλίκη Βουγιουκλάκη που έπαιζε τη μαθήτρια στο σχολείο μας, για τις τιμωρίες και τα μαθήματα, για τις εκδρομές και φυσικά για τους πρώτους έρωτες!

Σύμφωνα με τα λόγια των μαθητών: «Οι ιστορίες σας ήταν σαν ιστορίες μυθολογίας, θαυμαστές και μοναδικές!»

Τελικά ίσως ……το χάσμα των γενεών να μην είναι  αγεφύρωτο !!!!!

_MG_8636 20170331151445

20170331151524 20170331144107

20170331142611 (1)  20170331141617

_MG_8714 IMG_20170331_140617

Διδακτική επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο

Με την  Α΄ τάξη του σχολείου μας , στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας , Ενότητα :Δημιουργικές δραστηριότητες , πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο.  Γνωρίσαμε πολλά δέντρα και φυτά , μάθαμε τί προσφέρει το κάθε ένα από αυτά, πού και πώς ευδοκιμεί  . Η χλωρίδα της πατρίδας μας , μας ενθουσίασε και από την ανάβαση σε τμήμα του όρους Υμηττού  . Γνωρίσαμε ωστόσο και άλλων περιοχών φυτά και δέντρα : αρωματικά ,υδρόβια ,  καρποφόρα , ανθοφόρα , βρώσιμα  …δηλητηριώδη . Τέλος ζητήσαμε από τον κύριο , που μας ξενάγησε ,  να μας προτείνει φυτά και λουλούδια  που μπορούμε να φυτέψουμε στο σχολείο μας . Εκείνος μας πρότεινε με χαρά κάποια από αυτά και μας σχεδίασε πού και πώς μπορούμε να τα φυτέψουμε .

Συνεχίζεται ….την Κυριακή  με το  φύτευμα στο σχολείο μας, γιατί ..

“Νοιάζομαι και Δρω ” .

20170330_11092420170330_11142420170330_12160720170330_123354 (2)20170330_12402020170330_103312

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στον 4ο Πανελλήνιο

Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου  

Blog Ρέθυμνο ( Διαβάστε εδώ )

( Περισσότερες φωτογραφίες στο μενού : Προγράμματα/Εκδηλώσεις )

P1140569P1140644P1140668P1140672

Και …για την  ιστορία του Ρεθύμνου 

Πόρτες : καλοδιατηρημένες ή εγκαταλειμμένες στο έλεος του χρόνου, οι πόρτες του Ρεθύμνου μαρτυρούν την ιστορία του από την εποχή των Ενετών.

P1140461 (2) P1140811

P1140804P1140806

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” οι μαθητές της Α΄τάξης και τα μέλη του 15/μελους  του σχολείου μας , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση από τον κ. Μόσχο Γ. , Συνήγορο του Παιδιού , σχετικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού , το ρόλο των Μαθητικών Κοινοτήτων καθώς και να συζητήσουν μαζί του θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με τη σχολική τους ζωή 

 IMG_20170314_121319_HDRIMG_20170314_121222_HDRIMG_20170314_121135_HDR

Παγκόσμια  ημέρα του “π”

Σήμερα 14/3  , αφιερώσαμε τη μέρα στη μελέτη του αριθμού π ! Το γνωστό 3,14 !!!
Κύκλοι, διάμετροι, διαιρέσεις και φυσικά η έννοια του άπειρου ήταν τα θέματα μελέτης και συζήτησης.
Σχεδιάσαμε κύκλους , χωρίς διαβήτη , μετρήσαμε μήκη χωρίς  χάρακα και φτιάξαμε ανθρώπινα γλυπτά στην αυλή!
Και του χρόνου….
IMG_20170314_130620_HDRIMG_20170314_130702_HDRIMG_20170314_131630_HDRIMG_20170314_210519IMG_20170314_132522_HDR (1)

“Χορεύω άρα επικοινωνώ”

18 παιδιά …ταξίδεψαν και μαζί τους κι… εμείς. Η Κυριακή 12 Μαρτίου θα μας μείνει αξέχαστη! Ήταν η ημέρα της παράστασης που έδωσαν δέκα ( 10 ) σχολεία από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτά και το σχολείο μας , μετά από 10 ημέρες προβών , με εξαιρετικούς χορογράφους .  
Ευχαριστούμε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που μας χάρισε ένα εισιτήριο για τη χώρα της …φαντασίας ..της δημιουργικής έκφρασης , της επικοινωνίας μέσα από το ρυθμό , την αρμονία και την κίνηση !
Στο παρακάτω link από το  12o λεπτό μπορείτε να δείτε τη χορογραφία του σχολείου μας

201703111503482017031116582420170312203330201703122038132017031115281620170311164314 (1)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΓΟΝΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ …ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω » που υλοποιείται από το σχολείο μας και με αφορμή την ημέρα Let s do it Greece , η καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών κ. Χαρβούρου συναντήθηκε με μητέρα μαθήτριας μας του Α3, την κ. Φιλιππίδη /Αρχιτέκτονα/Απόφοιτη του σχολείου   . Συζήτησαν , εικαστικές παρεμβάσεις στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας , που θα δημιουργήσουν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας  .

Θερμές ευχαριστίες προς τη μητέρα από τη Δ/νση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου  μας. Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να είναι η …αρχή τέτοιου είδους συνεργασιών !!!!

IMG_20170310_090846_HDRIMG_20170310_090903_HDR

Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ

ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας εκπρόσωπος από την Ύπατη Αρμοστεία , μίλησε στους μαθητές μας , για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των Γυναικών και για τους Πρόσφυγες , στο Θεματικό Άξονα των Έμφυλων Ταυτοτήτων .

Με την ευκαιρία αυτή η Ύπατη Αρμοστεία , ευχαρίστησε μαθητές παρελθόντων ετών του σχολείου μας , που συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ERASMUS+, πρόσφεραν σε ένδειξη Αλληλεγγύης , συμβολικό ποσόν , για ενίσχυση  στο έργο της .IMG_20170310_104733_HDR

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Την  Παρασκευή  , 10 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας, εφαρμόσαμε τη δραστηριότητα «Το συμπόσιο της πείνας». Για δυο ώρες σε μια αίθουσα διδασκαλίας «συνυπήρξαν » η πλούσια κοινωνική τάξη, η μεσαία και η φτωχή .Το χάσμα, οικονομικό, πολιτιστικό, διατροφικό, συναισθηματικό έγινε ξεκάθαρο και συζητήθηκε στο τέλος  της δραστηριότητας.

Ευχαριστούμε την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β” Αθήνας , κ. Πετρίδου Βαρβάρα , που μας τίμησε με την παρουσία της και η συμμετοχή της στη δραστηριότητα ήταν σημαντική  !
201703101450352017031014504420170310151505IMG_20170310_214334

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Στο πλαίσιο το μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα πολυτροπικά κείμενα , με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οι μαθήτριες του Α3  : Τσουμάνη Κατερίνα , Ειρήνη Τζεβελέκου , Φουντεδάκη Στέλλα έφτιαξαν τα παρακάτω πολυτροπικά κείμενα μεταδίδοντας το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ|SPEAK NOW» , συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του “Χαμόγελου του    Παιδιού»  για την ευαισθητοποίηση του κοινού 20170303_22263320170303_222607 (1)20170303_224906 

https://milatora.gr/schools/1%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bullying/#more-371

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

Στο πλαίσιο της εκπ/κης διαδικασίας , στο μάθημα της Μουσικής , η καθηγήτρια κ. Δαγαλάκη Μαρία , διοργάνωσε διαγωνισμό σε μουσικά παιχνίδια και ασκήσεις τόσο σε γραπτό όσο και προφορικό και ακουστικό επίπεδο . Νικήτριες στο διαγωνισμό ήταν οι μαθήτριες Βοσίνη Ελεάννα ( Α1 ) , Παυλοπούλου Ευτυχία ( Α2) και Στίνη Αναστασία ( Α3) .  Ως έπαθλο έλαβαν , από το σχολείο , από ένα  εισιτήριο για παρακολούθηση Αποκριάτικης συναυλίας , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , με την Ορχήστρα της ΕΡΤ , που πραγματοποιήθηκε στις 25/12/17 , στις 20.30 μ.μ . Οι μαθήτριες έμειναν ενθουσιασμένες  από την αισθητική του χώρου   και  το …άκουσμα που απόλαυσαν 

megaro

Συγχαρητήρια !!!!!!

Στο Σπιτά Αναξαγόρα , μαθητή της Γ΄΄ Τάξης του σχολείου μας , που πέρασε στο Διαγωνισμό “Ευκλείδης ” που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία . Ευχόμαστε και στον …”Αρχιμήδη”…στις 4/03/17

http://www.hms.gr/sites/default/files/subsites/competitions/2016/G_GYMNASIOY_EYKL-2017.htm

http://www.hms.gr/?q=node/1181

ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ 

Tο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινά η ψηφοφορία για το Βραβείο Ακροατών ESR “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017” ! Συνδεθείτε στην ειδική σελίδα του Διαγωνισμού (http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/) στην οποία θα μπορείτε, από το Σάββατο 25/2/2017 μετά τις 18:00, να ακούσετε όλες τις συμμετοχές και να ψηφίζετε κάθε αγαπημένο σας τραγούδι & ραδιοφωνικό μήνυμα. Η διαδικασία θα κρατήσει έως την ημέρα της Βράβευσης 17 Μαρτίου 2017 στις 15:00 !

Η μία και μοναδική συμμετοχή που θα προσελκύσει τους περισσότερους φίλους θα πάρει το Βραβείο Ακροατών του ESR!Τα σχολεία μπορούν από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και μετά να δημοσιοποιούν και να προωθούν τη συμμετοχή τους έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τις περισσότερες προτιμήσεις στην ψηφοφορία. Επίσης, όλα τα τραγούδια και τα ραδιοφωνικά μηνύματα θα ακούγονται στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του European School Radio.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό , στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος “Επικοινωνώ” με ραδιοφωνικό μήνυμα , και προγραμματίζει την ενεργό συμμετοχή του  , με πολυήμερη εκδρομή στο Ρέθυμνο , τις ημέρες του Διαγωνισμού . 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!!!!

Επίσκεψη στην Πάρνηθα 

Μαζί με τις περιβαλλοντικές ομάδες του Πειραματικού  Γυμνασίου Αναβρύτων και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού περάσαμε μια  όμορφη μέρα στο Βουνό! Μαζί με τα δύο αυτά Γυμνάσια «Επιχειρούμε πράσινα» και μοιραζόμαστε ιδέες!
 
Περπατήσαμε στο δάσος, περπατήσαμε και στα καμένα….μάθαμε για τις μεγάλες φωτιές της προηγούμενης δεκαετίας…αναπνεύσαμε καθαρό αέρα…γνωρίσαμε τη χλωρίδα του βουνου…΄με την πανίδα δεν είχαμε κάποια «συνάντηση»…είδαμε και χιόνι…φωτογραφίσαμε και μαζέψαμε σκουπίδια!!
 
 
Και σε άλλα με υγεία!!!
20170223133825IMG_20170223_102627IMG_20170225_231410IMG_20170223_115757_HDR
 

Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ /ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΟ

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

http://www.sgt.gr/gre/SPG1708

Πρόγραμμα “Dancing to connect ” από 2-10 Μαρτίου  , από 12.00-15.30 μ.μ  , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας , στον άξονα ανασταλτικοί παράγοντες στον εθισμό .  

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 

Οι μαθητές μας , τιμώντας τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς , ανέδειξαν τη φαντασία τους , μέσα από την πανδαισία των χρωμάτων και του συμβολισμού των αμφιέσεων τους , δίνοντας στην παράδοση τη …διαχρονικότητα που της πρέπει  . Και του Χρόνου !!!!

IMG_20170224_122925_HDRIMG_20170224_122932_HDRIMG_20170224_123052_HDRIMG_20170224_123218_HDRIMG_20170224_123528_HDR IMG_20170224_124105_HDRIMG_20170224_124211_HDR (1)IMG_20170224_124428_HDR

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετείχε στο κάλεσμα του Δήμου μας , σε αγώνα δρόμου Αλληλεγγύης “Σπύρος Λούης” .

Μαθητές και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Τσίκος Νικόλαος έδωσαν  δυναμική  παρουσία . Και του Χρόνου !16807449_10210518956823888_4511762760797390697_n16806936_10210518953063794_1955153490825173389_n16832225_10210518953263799_7098372414686618784_n

Το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στην ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επικοινωνώ» μαθητές και καθηγήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν  το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην  Αγία Παρασκευή,  την Πέμπτη 9/2/2017 για την ηχογράφηση σε στούντιο δύο ραδιοφωνικών μηνυμάτων.  Με τα μηνύματα αυτά το σχολείο μας θα πάρει μέρος στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017” με θέμα “Η τέχνη της επικοινωνίας“, καθώς και στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο Κρήτης, από τη Πέμπτη 16 μέχρι το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Με την επίσκεψη αυτή στην ΕΡΤ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Περιηγήθηκαν στο ιστορικό αυτό μέγαρο της ΕΡΤ, μίλησαν με επαγγελματίες του ραδιοφώνου,  μπήκαν οι ίδιοι στο στούντιο  και πήραν μέρος στην ηχογράφηση και παρακολούθησαν μετά πως γίνεται η επεξεργασία του ήχου και η τελική μείξη για ένα άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την ΕΡΤ που μας διέθεσε το στούντιο για την ηχογράφηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ που μας διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος  «Επικοινωνώ»

Μαρία Σεπυργιώτη

Γεωργία Φέλλιου

P1140248 (2) 3thumbnail_IMG_20170209_170956_HDR[1] (2) 3P1140226 3  P1140234 (3) 3

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου πήρε μέρος στο εργαστήριο με τίτλο «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους»  με συμμετοχή  10 μαθητών και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σεπυργιώτη Μαρία , στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επικοινωνώ “. Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την Κινηματογραφική  Λέσχη Πεύκης το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» στην Πεύκη. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ταινία μικρού μήκους και να πάρουν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να αναδείξουν τα μηνύματα της ταινίας και να βοηθήσουν στην επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. Στο διάλειμμα του εργαστηρίου προσφέρθηκαν στους μαθητές πίτσα και αναψυκτικά. Η συμμετοχή στο εργαστήριο αυτό ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία για όλους!

P1140278P1140259

7/02/17 :        ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

Η Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών , Τεχνολογίας και Δικτύων  με αντιπροσωπεία μαθητών από την Α΄τάξη : Φεργαδιώτη Εύα και Κριστιάν Πρελάϊ και από τη Β΄τάξη :Αράπι Βιολέττα και Γάτου Κωνσταντίνα τους οποίους συνόδευσαν η καθηγήτρια κ. Ρουμπή Αικ. και η κ. Χατζέλη Δήμ. Δ/ντρια του σχολείου . Την ίδια ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ) όλο το σχολείο παρακολούθησε στο “Σύγχρονο Θέατρο “την παράσταση “Ο παππούς εκπαιδεύεται “που έχει γράψει ο  Υπεύθυνος της γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς.

16640895_360868717639684_6285989557137350027_n20170207_13185320170207_124358 (1)

Mουσείο Ηρακλειδών 2-2-2017

Θέμα: “Μελετώντας την ουράνια τάξη…η αναγκαιότητα της τριγωνομετρίας”
Β’ τάξη
Παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια, πειραματιστήκαμε με κατασκευές, λύσαμε γρίφους, μπερδευτήκαμε με τις οφθαλμαπάτες των έργων του Escher!
Κατασκευάσαμε έναν τετράντα! Και με αυτόν είμαστε έτοιμοι να μετρήσουμε το ύψος του σχολείου μας και άλλων ψηλών κτηρίων και δέντρων!
‘Ενα διαφορετικό μάθημα! Μια διαφορετική εκπαιδευτική εξόρμηση!

IMG_20170202_105951_HDRIMG_20170202_101416_HDRIMG_20170202_153556IMG_20170202_104741_HDR

Συνεργασία και Δράση Λέσχης Φωτογραφίας  στο πλαίσιο του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”
 
Η ιδέα της Καραγιώργη Αναστασίας από το Μουσικό Γυμνάσιο  Ιλίου,πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.
Συναντηθήκαμε στην πλατεία Μοναστηρακίου . Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου  έπαιξαν μουσική . Γνωριστήκαμε, επικοινωνήσαμε, φωτογραφίσαμε και μοιράσαμε καραβάκια Αλληλεγγύης ευαισθητοποιώντας τους περαστικούς.
Συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι Σχολείων και Υπεύθυνοι Δράσεων :
 
Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Β Αθήνας
Ιωάννα Ντίνου,υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Γ Αθήνας
Αναστασία Καραγιώργη , Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου
Κατερίνα Ρουμπή, 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Αριστέα Μπουλουξή, Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων
Σταυρούλα Τζιάβα, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου
Μαρούλα Μαρκουίζου, 145 Δημοτικό σχολείο Αθηνών
Βασιλική Στρατάκη, 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας
Εφη Γεωργίου, 70ο Δημοτικό Αθηνών
Βιβή Ανθοπούλου, εκπρόσωπος  του  Ιδρύματος  Λαμπράκη
Ο Αλέξης Βλαχόπουλος Γονέας μαθητή 
Σας ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους μαθητές μας που με χαρά συμμετέχετε στις δράσεις στον ελεύθερό σας χρόνο.
IMG_20170128_165331IMG_20170129_115949καραβακια αλληλεγγυηςIMG_20170128_154100

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας  , της Α΄Τάξης ,  και σε Ενότητες για τη Σχολική και Κοινωνική Ζωή οι μαθητές έγραψαν σενάριο , υποδύθηκαν ρόλους , σκηνοθέτησαν και έφτιαξαν οπτικοακουστικό υλικό . Με αφορμή διαγωνισμό Για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσάρμοσαν και απέστειλαν το υλικό . Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και μαθητές της Γ΄Τάξης . Δεν πήραν το ..βραβείο . Πήραν όμως μεγάλη χαρά και απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία . Συγχαρητήρια σε όλους όσοι  συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό !!!

Οπτικό υλικό μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους 

Σύνδεσμος 1

Σύνδεσμος 2

Ατομικές …σχετικές εργασίες μαθητών 

20170118_213431        Στο διαγωνισμό οι μαθητές μας έστειλαν και εργασίες για τα επαγγέλματα    .(  Δείτε τες στους παρακάτω συνδέσμους )    

1ο Γυμν. Αμαρουσίου            -2Γατου             

 1ο Γυμν Αμαρουσιου-3

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Παρασκευή , 20/01/17 , το σχολείο επισκέφτηκε ανά τάξη  :Α΄,Β΄, Γ΄ το Αρχαιολογικό , Βυζαντινό ( που την εποχή αυτή φιλοξενεί εκθέματα του περίφημου Μουσείου του Ερμιτάζ της Ρωσίας ) και Πολεμικό Μουσείο ,  αντίστοιχα

Τί ποιο διαδραστικό εργαλείο μάθησης από την επίσκεψη σε ένα Μουσείο , όπου η γνώση που παράγεται στην τάξη έχει την ευκαιρία να εμπλουτιστεί και εμπεδωθεί με την οπτική αντίληψη της ζώσας εικόνας και του χώρου !!!!!

20170120_111123                                               image1

   Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας :”Παραδοσιακοί και όχι μόνο χοροί – Ο χορός ως επάγγελμα και ως ψυχική εκτόνωση “που υλοποιείται στο σχολείο μας από τις καθηγήτριες κ. κ. Ρουμπή και Χατζηιωάννου , έκανε την πρώτη του για το 2017 πρόβα παράλληλα με την κοπή της πίτας του . Οι ευχές …ανάλογες :  Υγεία και χαρά για τη νέα χρονιά με πολλά , πολλά …..παραδοσιακά γλέντια!!!

Ο τυχερός φέτος ήταν ο μαθητής της Α΄ τάξης Γιώργος Ινεπέκογλου!! Καλή πρόοδο Γιώργο!!!
IMG_20170116_173402 (1)

IMG_20170116_173248

30/01/17   …… Και του χρόνου !!!!IMG_20170201_105630_HDR

Ο Σύλλογος Γονέων /Κηδεμόνων του σχολείου πρόσφερε Βασιλόπιτες  σε  όλα τα τμήματα του σχολείου και στο Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και δώρα , για τους τυχερούς , που πέτυχαν το φλουρί .

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ  ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥΣ … ….ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 

20161208_12304920161208_130016 (1)20161209_085016 (2)20161209_100838 (2)    20161208_091207

20161209_094629 (2)   20161208_114141 (2)     20161208_114118 (1)

Έψαλαν τα κάλαντα

IMG_20161223_110324_HDR       IMG_20161223_110006_HDR

Απόλαυσαν IMG_20161223_110215_HDR…με μεγάλη όρεξη τα κερασμένα από το Σύλλογο  Γονέων γλυκά  IMG_20161223_105637_HDR

και  αποχαιρέτησαν …γιορτινά το σχολείο IMG_20161223_110252_HDR

για να επιστρέψουν ξεκούραστοι ΚΑΙ  ανανεωμένοι ΤΟΥ…ΧΡΟΝΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

http://www.hms.gr/?q=node%2F1143

http://www.hms.gr/sites/default/files/subsites/competitions/B_GYMNASIOY_2016_11_12.html

http://www.hms.gr/sites/default/files/subsites/competitions/G_GYMNASIOY_2016_11_12.html

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους καθηγητές τους !!!

Ευχόμαστε τα καλύτερα και για το δεύτερο επίπεδο του Διαγωνισμού !!!!!!!!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στο Μουσείο Ηρακλειδών στο πλαίσιο  του μαθήματος των Μαθηματικών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη, την Οπτική, την θεωρία πιθανοτήτων και γεωμετρικές ιδιότητες στερεών. Μελέτησαν πίνακες του M. C. Escher και δοκίμασαν να πλακοστρώσουν με κανονικά επίπεδα σχήματα ένα φύλλο χαρτί. Η γνώση προσεγγίστηκε μέσα από το παιχνίδι και τη διερεύνηση.

IMG_20161220_123304_HDRIMG_20161220_113623_HDR

IMG_20161221_164306

Πρόγραμμα : ¨ Νοιάζομαι και Δρω “

Έγινε τη Δευτέρα 19/12/16  η ενημερωτική συνάντηση  για το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω ” που καλλιεργεί τον εθελοντισμό , την αλληλεγγύη και την ενεργό  πολιτειότητα . Καλεσμένοι από το σχολείο μας ήταν  η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Πετρίδου Βαρβάρα , ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων , που εκπροσωπήθηκε από το Γραμματέα κ. Ζέγκο και γονείς των μαθητών μας. Τους στόχους του Προγράμματος ανέπτυξαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζέλη Δήμητρα , η κ Πετρίδου Βαρβάρα και η καθηγήτρια κ. Ρουμπή Κατερίνα  που συμμετέχει στο πρόγραμμα . 

IMG_20161219_181703_HDR

“Το καφέ της μάθησης” ( learning cafe ) :

Διδακτικό Εργαλείο για την Ομαδικότητα και τη συνεργασία 

Διαθεματική εργασία με θέμα την Επικοινωνία :

Γλώσσα Ελληνική, Γλώσσα Αγγλική, Γλώσσα των Μαθηματικών, Γλώσσα του Διαδικτύου, Γλώσσα της Τέχνης, Γλώσσα( το όργανο του σώματός μας )
Σύμπραξη πέντε ειδικοτήτων :
Ελληνική Γλώσσα – Τράντου Γεωργία
Μαθηματικά – Ρουμπή Κατερίνα
Αγγλικά – Σεπυργιώτη Μαρία
Βιολογία – Χατζηιωάννου Υπαπαντή
Οικ. Οικονομία – Φέλλιου Γεωργία
Τρεις διδακτικές ώρες Διαφορετικής Μάθησης…τρεις ώρες Ομαδοσυνεργατικής…τρεις ώρες Δημιουργίας…
Τί είπαν οι μαθητές:
Έμαθα να συνεργάζομαι με παιδιά που νόμιζα πως δε θα κατάφερνα να συνεργαστώ και δεν τα ήξερα και πολύ καλά….   
Καταφέραμε να φτιάξουμε και παρουσίαση στο τέλος
 Γελάσαμε, να το ξανακάνουμε!

IMG_20161215_150245IMG_1736 (1)IMG_1730 (1)15 (1)IMG_1740 IMG_1731 (2)

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η 1η φωτοβόλτα της χρονιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία!!!!

Με πάθος φωτογράφιζαν οι νέοι καλλιτέχνες!!! IMG_20161218_210729 (1)

20161217_132312ΠΑΖΑΡΙ 2016

Οι δημιουργίες των μαθητών μας ….αξεπέραστες , η συμπαράσταση των Γονέων παραδειγματική  !!!!!Και του χρόνου !!!

20161216_135247 (3)

20161216_135301 (1)20161217_132320     20161217_132417

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το 15/μελες των μαθητών  του σχολείου μας σας προσκαλούν  στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι  , το Σάββατο 17/12/2016 , από τις 11.00 π.μ έως 3.00μ.μ .

Μαθητές  από το  τη λέσχη Φωτογραφίας , του σχολείου μας , έκαναν την πρώτη τους δράση για το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω ” , συνεργάστηκαν  με το “Σύλλογο Γονέων ” και ετοίμασαν , για να σας παρουσιάσουν χειροποίητα  παραδοσιακά γλυκίσματα και ενθύμια καθώς και  Χριστουγεννιάτικα στολίδια  . 

Τα χρήματα , που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους , θα διατεθούν από το Σύλλογο Γονέων για την κάλυψη αναγκών του σχολείου .

20161216_140015                                                  IMG_20161216_141123 (1)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ : ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

….ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Παραδοσιακοί χοροί -Κάλυμνος

ΤΟ 10  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΕΙ

                                   ” ΘΕΑΤΡΟ  ΤΕΧΝΗΣ  ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ”

Την Τρίτη 13/12/16 το σχολείο μας παρακολούθησε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν την παράσταση “Η ζωή είναι ωραία ” . Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον  Άντον Τσέχωφ , μέσα από μία ,  έξυπνα σκηνοθετημένη , σύνθεση έργων του . Παράλληλα είχαν την τύχη  να γνωρίσουν το χώρο του Θεάτρου  Τέχνης , όπου έχουν φιλοξενηθεί αξιόλογες παραστάσεις με την καθοδήγηση του μεγάλου μας σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου , Κάρολο Κουν  . 

20161213130916 (1)

20161213131407 (2)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ /ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ 

Μας εξυπηρετούν…μας περικυκλώνουν….μας είναι απολύτως απαραίτητες…και στο “τέλος της ζωής τους” απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση!!!!

 Η ανακύκλωση πάει σχολείο!

Στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο από τις κ.κ Ρουμπή και Φέλλιου η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης  , σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια του σχολείου κ . Χατζέλη , πραγματοποίησε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές  ,κατά τάξη , διάρκειας μίας διδακτικής ώρας .

  Στην παρουσίαση συμμετείχαν  ενεργά οι μαθητές απαντώντας και θέτοντας ερωτήσεις αλλά και εκφράζοντας τη γνώμη τους. Το περιεχόμενο της παρουσίασης, συνοπτικά, περιλάμβανε  την παρουσίαση των προβλημάτων, που προκύπτουν στο αστικό και φυσικό περιβάλλον από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Παρουσιάστηκαν  βασικές έννοιες όπως η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, καθώς και οι πρακτικές εφαρμογές τους. Δόθηκε έμφαση στη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών και παρουσιάστηκαν υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους μπλε κάδους, αλλά και ο τρόπος που μπορούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους να το πραγματοποιήσουν . Στόχος αυτής της δράσης είναι οι μαθητές να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να αντιληφθούν το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο ή το Δήμο τους . 

IMG_20161209_120137

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 
IMG_20161117_112551_HDR (2)

H γιορτή είναι μνήμης ιστορία…κίνητρο μεταφοράς στο χθες για να ..γίνεται συνέχεια στο σήμερα και αύριο…

 Ό,τι ηρωικό….αντικομφορμιστικό…υψηλό και ελεύθερο…

Σε μια εποχή παραχαράξεων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των λαών και των ανθρώπων ζητούμενο η πατρίδα…

Στο σχολείο μας κάναμε προσπάθεια ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου να θυμίσουμε πως ο ήλιος της αληθούς δημοκρατίας αν και θολός αντικατοπτρισμός του φυσικού του μεγαλείου …μπορεί να ξαναγίνει  διαρκώς αναζητούμενο και αναγεννώμενο γεγονός σε κάθε μορφής καθημερινότητα…

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ζάγουρα που επιμελήθηκε τη γιορτή .

ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 

Προς τους Γονείς /Κηδεμόνες 

Σας ενημερώνουμε ότι έως 3/11/2016 , σύμφωνα με Εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ θα πρέπει να έχετε υποβάλλει (πατήστε για εκτύπωση ΑίτησΣυν. η-δήλωση μαθημάτων 2016-2017 (1)   , στο σχολείο ,προκειμένου να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας .

                             

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Στη φετινή σεμνή …περιεκτική σε νοήματα…αισθήματα…ιστορικά καταγραφήματα…γιορτή της 28ης Οκτωβρίου,πάντα επίκαιρη η διαχρονική φωνή της  Ελληνικής ψυχής  αντήχησε ως διαρκής και καθημερινή  αντίσταση σε οποιαδήποτε μορφή ανελευθερίας και ολοκληρωτισμού που αλλοιώνει  την  ανθρώπινη  ύπαρξη και τη σκοποθεσία της  στη ζωή…Φάνηκε  από τα νιάτα  μας  πως η σωστή γνώση της ιστορίας  τους , αντρειώνει την ψυχή και το νου και καθιστά ετοιμοπόλεμη τη ζωή τους για κάθε ελεύθερο…δημοκρατικό…άξιο…ωραίο…γνήσιο..αληθινό…ως άξιων  συνεχιστών και κληρονόμων  ένδοξων προγόνων.

 Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς συντελεστές  της ωραίας μας γιορτής, τους μαθητές και μαθήτριές μας  που μας την παρουσίασαν, τους/τις κ.κ. Ζαχαράκη, Δαγαλάκη , Χαρβούρου , Ψαριανό και Τσίκο που την οργάνωσαν και επιμελήθηκαν .

Ευχαριστούμε τους αξιότιμους Γονείς και Εκπροσώπους τους , όλους τους  παρευρισκομένους καθηγητές  και καθηγήτριες του σχολείου μας ….  Ζήτω το έθνος των Ελλήνων!!!

IMG_20161027_085930_HDR (1)IMG_20161027_093248_HDRIMG_20161027_090244_HDR

  Τιμή στο σχολείο μας η παρουσία των Ολυμπιονικών μας…

   Βραβείο η αγάπη τους…
  Ανάμεσά τους η Χρυσή Ολυμπιονίκης  ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ  μαθήτριά μας...
  Καμάρι και χαρά μας…
  Οι μαθητές και μαθήτριές μας διδάχθηκαν ήθος…βαθύτατο πολιτισμό και το “αιέν αριστεύειν”  πάντα με το “μηδέν άγαν”…Πανανθρώπινα σύμβολα αξιών ζωής και δημιουργίας…
 https://1drv.ms/f/s!AkvW8FOIZWz1gVE7jZ25hmKb8DZI
( Στη διεύθυνση αυτή  – copy paste – μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό ) 
 
IMG_0572 (1)IMG_0697
IMG_0659IMG_0628IMG_060414591604_10209222813301110_3999213472057197777_n (1)
Αναμιμνησκόμεθα Καλλιπάτειρα…Άσβεστη φλόγα Ολυμπίου Διός…Ελλάδα του Φωτός…Ένθα ακουμπά Απόλλων…Χριστός…Διονύσου κισσός…Χαρά αθλητών όλων των μορφών…Ύμνος του ανθρώπου…Χαίρε Αγία του Παντός…   
 
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών  του σχολείου θερμά ευχαριστούμε τους :
Αιμιλία Τσουλφά Χρυσή Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοϊα
Κουρούβανη Ειρήνη Ιστιοπλοΐα Αμεα, Χορεύτρια Αμεα
Βούλα Κοζόμπολη Αργυρή Ολυμπιονίκη στο Πόλο ,Αθήνα 2004
Δημήτρη Μιτελούδη Ολυμπιονίκη Πόλο
Βιργινία Κραβαριώτη Χάλκινη Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Άννα Στρούμπου Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και 
τις κ.κ. Πάλλη Θεοδώρα και Κόκκαλη Βέρα .
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                                                                                                                                                                           

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ /ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016Π

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ 

Για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

egkyklios-apallagis-apo-thriskeytika-12773-Δ2-23-01-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

images κουδ

Ο Αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους 2016-17

θα γίνει τη Δευτέρα , 12/09/2016 , στις 10.00 π.μ  .  

Αμέσως μετά θα διανεμηθούν στους μαθητές τα  βιβλία  τους .

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το σχολείο από 1/09/2016 λειτουργεί  , τις εργάσιμες ημέρες , από  8.00 π.μ – 14.00 μ.μ 

   ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στις 17/06/2016 λειτούργησε στο σχολείο μας  η έκθεση των έργων που κατασκεύασαν οι μαθητές της Α΄τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας . Μαθητές , γονείς , καθηγητές αφού απόλαυσαν τις δημιουργίες των ¨μικρών ” δημιουργών είχαν την ευκαιρία ,  παρόντος του καθηγητή του μαθήματος κ. Κλαδά ,  να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα 3 καλύτερα έργα ( από τα 5 που είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ) σε σύνολο 50 έργων . Συνολικά : Ψήφισαν 42 άτομα . Έγκυρα : 41  , Άκυρο : 1   Νικητές αναδείχθηκαν : ΚΑΚΙΖΗΣ : 14 Ψήφοι , ΤΣΕΛΙΚΑΣ :14 ψήφοι , ΣΑΡΑΤΣΗ  9 ψήφοι    Το βραβείο ήταν  ….Μία ολόκληρη ημέρα στο Allou Fun Park  !!!!!!!!!!! Μπράβο παιδιά  !!!!!!!!Πάντα επιτυχίες !!!!!!!!

IMG_20160617_122326IMG_20160617_122405IMG_20160617_122444

DSC05191DSC05189DSC05198

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ   

IMG_20160621_224503 (2)

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο Δίκτυο ( 35 σχολείων ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας “Σημερινοί Μαθητές -Αυριανοί Ενεργοί πολίτες του κόσμου ” με τη Διασχολική Δράση που υλοποίησε με το 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και τη συμμετοχή όλων των μαθητών της Γ΄τάξης απέσπασε το 2ο  Βραβείο .

Η Δράση έγινε με αφορμή το Δημοτικό τραγούδι “Του γεφυριού της Άρτας ” που διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας .

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και τους εύχονται πάντα επιτυχίες ! 

               

ΕΚΔΗΛΩΣΗ :“Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”

Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ( Για να διαβάσετε , παρακαλώ πατήστε στον τίλο της εκδήλωσης )

Νέο Παρουσίαση του Microsoft Office PowerPoint ( Φωτογραφικό υλικό )

                                            

Επιχειρηματικότητα Νέων

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ”, το οποίο υλοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-μη κερδοσκοπικός οργανισμός- που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας.

Το Πρόγραμμα “OIKONOMIA KAI ΕΓΩ” δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αξιολογήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και ενδιαφέροντα, να διερευνήσουν επιλογές για τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν ικανότητες χρήσιμες για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας. Επιπλέον μαθαίνουν να συντάσσουν τον ατομικό προϋπολογισμό, κατανοούν την έννοια της αποταμίευσης και της επένδυσης, εξοικειώνονται με τα είδη τραπεζικών συναλλαγών και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.

Διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος : 6-8 εβδομάδες

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων της Α΄ τάξης

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Φέλλιου Γεωργία( κλάδου ΠΕ15)

Εθελόντρια υλοποίησης του Προγράμματος: Nιώπα Άννα (στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας)

  Photos

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βορείων Προαστίων διοργάνωσε στις 19 Μαρτίου το 1ο  Τουρνουά Αλληλεγγύης  . Οι μαθητές μας συμμετείχαν ,  συγκεντρώνοντας με ευχαρίστηση αρκετά τρόφιμα και αναλώσιμα προϊόντα εκφράζοντας έτσι τα ευγενή τους συναισθήματα στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη .  

IMG_20160318_111908IMG_20160318_111855IMG_20160318_111849 (1)

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Διήμερο Διασχολικό Διαθεματικό βιωματικό πρόγραμμα (2) (1)

IMG_20160315_11520512522957_1098639050186213_4716687660561531623_n

1797534_1098637680186350_2574799102727268811_n11905774_1098638193519632_4010222674906263566_n

IMG_20160315_1313179197_1051875248206958_1405794697193183667_nDSC_0217

DSC_0202 (1)DSC_0159DSC_0157 (1)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στις 27/04/2016 θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο -Καλλιμάρμαρο – εκδήλωση για την παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας . Στη χορωδία που θα λάβει μέρος στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν τρεις μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου οι : Αράπι Βιολέττα , Ζάφτη Μαρία – Ιωάννα και Παπαπαύλου Ειρήνη . Η εκδήλωση αυτή θα μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης .

 

 ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ  Γ΄ΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ[1]   ( Πατήστε εδώ )

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

http://www.athensmuseums.net/museum.php?id=6

Η Β΄τάξη του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου υλοποίησε Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων . Οι μαθητές άκουσαν τους μελωδικούς  ήχους  των Οργάνων και γνώρισαν καινούργια μουσικά όργανα . Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Μουσείο τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν τον αττικό ήλιο κάνοντας έναν περίπατο στην Αρχαία Αγορά  Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές κΔαγαλάκη , μουσικός , που διοργάνωσε την επίσκεψη , ο κ. Τσίκος και η κ. Χατζηϊωάννου .

IMG_20160302_115148-1

 
Eκπαιδευτική Επίσκεψη στη Σύρο
Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου πραγματοποίησε  3/μερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σύρο στο πλαίσιο  προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιείται στο σχολείο με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ρουμπή και έχει τίτλο “Ο χορός ως επάγγελμα και ψυχική εκτόνωση “. Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και τις απόψεις των μαθητών που συμμετείχαν και αποτυπώνουν καλύτερα από όλους τις εντυπώσεις από αυτή την επίσκεψη . Τους  μαθητές συνόδεψαν οι κ.κ. Ρουμπή και Μονοκρούσος .
IMG_5551IMG_5736
 
IMG_5576

http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4659:episkepsi-mathiton-sto-radiofoniko-stathmo-tis-mitro

Άρτεμις: παντού μας περίμενε μια θερμή υποδοχη, αισθάνομαι σα να είμαι στο σπίτι μου, η Άνω Σύρος δεν ξεχνιέται, γεμάτη μυστήριο σα λαβύρινθος, δεν ήξερα που θα με οδηγήσει…

Ντενάτα: κορυφαία φιλοξενία, μάς φερθηκαν σα να είμαστε βασιλιάδες…μάθαμε την ιστορία του τόπου, τί έζησαν οι προγονοί μας και αυτό που ζούμε τώρα…οι εκκλησίες της Σύρου ειναι εκθαμβωτικές…καταπληκτικοί οι πίνακες στο Δημαρχείο…και τα λουκούμια σκέτη γλύκα…

Δανάη:  μου άρεσε που χορέψαμε μαζί με άλλους σε έναν μεγάλο κύκλο και μάθαμε εύκολα καινούριους χορούς….δεν περίμενα να γνωρίσω το Δήμαρχο, μεγάλη τιμή για μας, ευχαριστούμε…

Βάσω:   φιλόξενοι, χαρούμενοι άνθρωποι…θα ήθελα να είχαμε γνωρίσει παιδιά στην ηλικία μας…

Διονυσία:  έμαθα πως πριν το 1821 δεν υπήρχε Ερμούπολη…θα ηθελα να είχαμε δει το ναυπηγείο σε λειτουργία…επίσης θα ηθελα να μέναμε περισσότερο…ήταν πολλές οι εμπειρίες και λίγος ο χρόνος…

Αλέξανδρος:  μηχανές κάθε είδους, πατέντες, ηλεκτρικό αμάξι, επαγγέλματα που χάνονται και τόσες πολλές πρωτιές για τους Συριανούς! Μπράβο!

Κωνσταντίνος:   οι καλύτεροι μάστοροι είναι απο τη Σύρο…όλος ο κόσμος το ξέρει, μέχρι την Κίνα και την Ιαπωνία!!!

Σαράντης:  θα θυμάμαι πάντα τη φιλοξενία τους…μέχρι και στο δρόμο βγήκαν για να μας κεράσουν! Και την Άνω Σύρο με τα δρομάκια και το μύλο….

Φένια:  με εντυπωσίασε το Νεώριο…πώς κόβουν τα μέταλλα, πώς βυθίζεται η δεξαμενή σε 4 ώρες…είναι επικίνδυνο…

Λίνα:  ζούνε μαζί, αρμονικά ορθόδοξοι και καθολικοί…είναι ωραίο αυτό. Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για περπάτημα μέσα στην Ερμούπολη

 ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Για 13η χρονιά γιορτάστηκε στις 9/02/2016 η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου . Οι μαθητές μας συζήτησαν με τις καθηγήτριες κ.κ Ρουμπή Κατερίνα και Χατζηϊωάννου Υπαπαντή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατάχρηση του Διαδικτύου , διετύπωσαν τις εμπειρίες τους από τη σχέση τους  με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αποτύπωσαν τη θέση τους και τις προτάσεις τους σε αφίσες και δημιουργία Οπτικοακουστικού υλικού .

IMG_20160306_141445IMG_20160306_141600IMG_20160306_141642

IMG_20160306_141544IMG_20160306_141526

1.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ

Στις 21/02/2016 το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετείχε στον 3ο Αγώνα Δρόμου -Αλληλεγγύης , ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου . Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Δήμαρχο κ. Πατούλη Γεώργιο καθώς και το Μουρούτσο Μιχάλη , Ολυμπιονίκη του ταεκβοντό . Μαθητές όλων των τάξεων με τη συνοδεία του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Τσίκου Νικολάου διέθεσαν την οικονομική προσφορά τους   , έτρεξαν  και διακρίθηκαν. Οι Κιρίτσα Ιωάννης ( Γ2) και Πρίφτης Νικόλαος ( Γ3 ) διακρίθηκαν στην πρώτη 25άδα ανάμεσα σε χιλιάδες δρομέων .

Μπράβο στους μαθητές που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν την αριστεία με την κοινωνική προσφορά !IMG_20160221_180146IMG_20160221_121632

H ΔΙΑΚΡΙΣΗ…. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο μαθητής της Β΄3 τάξης Σπιτάς Αναξαγόρας πέρασε με επιτυχία τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας “Ευκλείδης”και θα συνεχίσει στην τρίτη και τελευταία φάση . Οι συμμαθητές και καθηγητές του τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στην επόμενη προσπάθειά του .

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ¨ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ”

Οι μαθητές μας στις 8/02/2016 επισκέφτηκαν το Πλανητάριο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων . Είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρόγραμμα “Ο ζωντανός Πλανήτης ” αλλά και να περιηγηθούν τον ενδιαφέροντα αυτό χώρο. Παράλληλα  επισκέφτηκαν την έκθεση για το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου που φιλοξενείται την εποχή αυτή στο Ίδρυμα Ευγενίδου .

Πατήστε εδώ

IMG_20160208_104043-1IMG_20160208_104028-2.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συγχαίρει τους μαθητές της Β΄τάξης Ταγματάρχη Ιωάννα  και Σπιτά Αναξαγόρα που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας “Θαλής “. Ευχόμαστε τη συνέχεια της διακρίσεως τους και στο επόμενο επίπεδο . Συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη στις οικογένειες και τους καθηγητές τους .

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

23/12/2015τελευταία μέρα του χρόνου στο σχολείο μας . Προσπαθήσαμε να είναι διαφορετική . Έτσι σήμερα το πρωί σημείο συνάντησής μας ήταν η εκκλησία του Αγ. Νικολάου . Κάποιοι όμως έπρεπε να μεταφέρουν εκεί τα διάφορα φαγώσιμα που οι μαθητές μας  θέλησαν να προσφέρουν , με πολύ ενθουσιασμό και πολλή αγάπη , στους συνανθρώπους μας που υποστηρίζει  η συγκεκριμένη εκκλησία . Έτσι και έγινε .Ο πατήρ Βασίλειος  ευχαρίστησε τους μαθητές μας και εκδήλωσε την επιθυμία να  επισκεφθεί μετά τις γιορτές  το σχολείο μας . Τον περιμένουμε …Στη συνέχεια επιστροφή στο σχολείο για …μάθημα . Όμως κάτι έλειπε ακόμη από τις στολισμένες αίθουσες των μαθητών μας κάτι …μελωδικό …τα κάλαντα ..που ανέλαβαν το 15/μελες με τη Δ/ντρια του σχολείου να πουν  στους μαθητές  . Η μέρα τελείωσε …όχι δεν τελείωσε ακόμη , γιατί ο Σύλλογος Γονέων -Κηδεμόνων διοργάνωσε  το απόγευμα γιορτή ψυχαγωγικού περιεχομένου . Η τελευταία μέρα του χρόνου στο σχολείο …ήταν διαφορετική …ακόμη και σε ..διάρκεια

Και του χρόνου , παιδιά !!!!!!!!!!20151223_082713-1

IMG_20151223_102734-3

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Κοινωνική Σχολική Δράση

Την Πέμπτη 17/12/2015 το σχολείο μας, με την Γ΄τάξη ,έλαβε μέρος στην αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α. Π. και συμμετείχε  ο Δήμος Αμαρουσίου. Η μετακίνηση των μαθητών  έγινε με πούλμαν του Δήμου Αμαρουσίου .Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Μονοκρούσος , η κ. Ρουμπή και η Διευθύντρια κ. Χατζέλη .

                                                                               Πήραμε τα γλαστράκια μας

Έτσι ξεκινήσαμε ….                                      IMG_3459    

IMG_3453

IMG_3466

IMG_20151217_103658

και η δεντροφύτευση άρχισε

IMG_20151217_102804-1  IMG_20151217_102538-1

IMG_20151217_102307-2

IMG_20151231_110222

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Φέτος η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου γιοτράστηκε με εστίαση στις θετικές πλευρές της χρήσης του . Έτσι δόθηκε οδηγία στους μαθητές να προβάλλουν με  οπτικοακουστικό υλικό ( video ) την πόλη τους , τονίζοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της . Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθηγήτρια κ . Ρουμπή  επέλεξαν να επισκεφτούν την Έκθεση Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής  και να μας προβάλλουν την τέχνη της  κατεργασίας του πηλού . Η τέχνη αυτή  γνώρισε μεγάλη άνθηση στα μέσα του 19ου αι στο Μαρούσι λόγω του πηλώδους χώματος της περιοχής . Σας παραθέτουμε το οπικοακουστικό υλικό που οι ……επίδοξοι αγγειοπλάστες ..του μέλλοντος μαθαίνουν την τέχνη του πηλού  από έναν έμπειρο πηλοπλάστη . Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου τον ευχαριστεί θερμά .

https://www.youtube.com/watch?v=N-nA4nvc5zE

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ …ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΟΡΟΙ

Δείτε την αφίσα μας !!!!!!

αφισα-χιπ-χοπ-1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Το σχολείο μας τίμησε το Έπος του 1940 με εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Γυμναστήριο του σχολείου μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ.κ Χατζηϊωάννου Υπαπαντής και Φέλλιου Γεωργίας . Οι μαθητές διάβασαν κείμενα αφιερωμένα στο Έπος , παρουσίασαν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό , συνόδευσαν με μουσικά όργανα τη χορωδία του σχολείου και μονωδία μαθήτριας της Γ΄τάξης . Μέσω του σχολείου η Πολιτεία τίμησε με Βραβεία και Αριστεία τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2014-15 για  την επίδοσή τους . Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημογέροντας Κων/νος , πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και εκπαιδευτικοί του σχολείου .

Το σχολείο οφείλει στους αγωνιστές του 1940 να μεταλαμπαδεύσει  τις αξίες τους στους μαθητές .

IMG_20151027_105924IMG_20151027_111602IMG_20151027_115148IMG_20151027_110217 .

Συμμετοχή του σχολείου σε αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου 

Το σχολείο μας με το Β2 τμήμα έλαβε μέρος στις 15/05/2015 στο σταθμό Η.Σ.Α Π Αμαρουσίου σε βιωματικές εκδηλώσεις Μνήμης για τον εορτασμό της 6ης Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Eunice Kennedy Shriver , ιδρύτριας των Special Olympics. Οι μαθητές μας γνωρίστηκαν , επικοινώνησαν και συναθλήθηκαν με άτομα με αναπηρία ,κάτω από υποδείξεις έγκριτων προπονητών , στέλνοντας έτσι μήνυμα σε όλους πως τα άτομα αυτά είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας . Συγχαίρουμε τους μαθητές μας , για τη συμμετοχή τους αυτή αλλά κυρίως για το ήθος και την ωριμότητα που επέδειξαν .

IMG_20151015_102917-2IMG_20151015_111848-1

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Εορτάστηκε και φέτος, για δεύτερη χρονιά, η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας. Το σύνθημα ήταν
«συμμετέχω και συνεργάζομαι».
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 από το πρωί μέχρι το μεσημέρι μαθητές και καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να παίξουμε μπάσκετ, badminton, πινγκ πονγκ και χάντμπολ για ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες.
Συγκεκριμένα ο κύριος Νικόλαος Τσίκος, ο γυμναστής του σχολείου μας και εμπνευστής και διοργανωτής των δραστηριοτήτων της ημέρας, είχε καθορίσει πέντε σταθμούς, έναν για κάθε άθλημα και έναν για προβολή ντοκυμαντέρ. Κάθε τμήμα του σχολείου περνούσε από
όλους τους σταθμούς κυκλικά. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι μαθητές δοκίμασαν και δοκιμάστηκαν σε όλα τα αθλήματα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό όπου τα συναισθήματα φαίνονται ξεκάθαρα!

1IMG_20151005_091748    Περισσότερα…

1

 

«2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Το Υπουργείο ΠοIMG_20151005_091748λιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Περισσότερα…..

   Καλή Σχολική Χρονιά
2015-16… δυναμική, δημιουργική, μοναδική!

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του σχολείου μας θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π μ.
IMG_20150827_113052

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΠΟΥ-ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ-ΣΤΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΑ-ΤΟ-ΣΧΟΛΙΚΟ-ΕΤΟΣ-2014-15
1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ERASMUS+
Erasmus+

Αγωγή Σταδιοδρομίας

Ο συγγραφέας, ο τυπογράφος και άλλες επαγγελματικές μονογραφίες μέσα από τη λέσχη ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας

Καθηγήτριες: Ρουμπή Κατερίνα  ΠΕ03, Κουτσώνα Αφροδίτη ΠΕ03