ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"


         Ιστότοπος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική

7 Ιουνίου 2020

Οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας αλλά κυρίως για την ασφάλεια όλων μας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ενόψει των νέων ΕγγραφώνΕπανεγγραφώνΠανελλαδικών εξετάσεων, ενημερώνοντάς σας για τους κανόνες που εφαρμόζονται και θα πρέπει με ευλάβεια να συνεχίσουμε να τηρούμε, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

  1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί των παιδιών δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, ή να συνωστίζονται στην εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας. Το ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών.
  2. Αν χρειαστεί γονείς να επικοινωνήσουν με το σχολείο, αυτό μπορεί να γίνει μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
  3. Οι μαθητές το πρωί θα εισέρχονται στο σχολείο ένας ένας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, θα πλένουν τα χέρια τους. Δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από μαθητή σε μαθητή. Κάθονται ένας ένας σε κάθε θρανίο και τοποθετούν την τσάντα τους στη διπλανή καρέκλα.
  4. Μόλις χτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, θα βάζουν τα πράγματά τους κάτω από το θρανίο. Η επιφάνεια του θρανίου πρέπει να είναι άδεια, ώστε να απολυμαίνεται με ευκολία από το καθαριστή/στρια. Οι μαθητές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα ένας ένας και σε απόσταση. Ποτέ δεν κρατιούνται χέρι-χέρι με τους συμμαθητές τους. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο που έχει οριστεί για κάθε τάξη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα.
  5. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών.
  6. Θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, τετράδια, βιβλία κλπ) τα οποία δε θα πρέπει να ανταλλάσσουν.
  7. Να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο. Μπορούν σε έκτακτη ανάγκη να ζητούν εμφιαλωμένο νερό που έχει διανείμει ο Δήμος Διονύσου.
  8. Σε κάθε τάξη υπάρχει αντισηπτικό και χαρτομάντιλα τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ευλάβεια.
  9. Δε δίνουμε στους μαθητές μας αθλητικό υλικό (μπάλες, ρακέτες) και δεν επιτρέπεται να φέρνουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι τους.
  10. Κατά την ώρα του μαθήματος δε θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

παρακαλούμε την προσοχή σας στους παρακάτω συνδέσμους:

Για τους Γονείς

Για τους εφήβους

COVID 19 πληροφορίες για τα σχολεία

© 2023 ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων