ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"


         Ιστότοπος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική

Γιατι ΕΠΑΛ

“Κάθε παιδί έχει ταλέντα και έχει δικαίωμα να τα αξιοποιήσει”

«Κάθε παιδί έχει ταλέντα και έχει δικαίωμα να τα αξιοποιεί για να είναι ευτυχισμένο στη ζωή του γιατί επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει σε αυτό που είσαι καλός. Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο μπορείς να βρεις το δικό σου μονοπάτι και να βγεις στην αγορά εργασίας με δεξιότητες που θα σε κάνουν να πετύχεις σε αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει σε αυτό που έχει προοπτική.»
Με αυτό το μήνυμα το Υπουργείο Παιδείας  προσπαθεί να αφυπνίσει μαθητές και γονείς, αλλά και όλη την κοινωνία, κάνοντάς τους να σκεφτούν πως τα επαγγελματικά στερεότυπα λειτουργούν ανασταλτικά στην πρόοδο των νέων σήμερα. Είναι σημαντικό γιατί το μήνυμα αυτό συνοδεύεται από δύο σποτάκια που έχουν ως στόχο να δείξουν στους μαθητές με πολύ απλό τρόπο ότι δεν είναι αναγκαίο να γίνουν όλοι δικηγόροι ή γιατροί. Το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι ένα κορίτσι και ένα αγόρι, δεν είναι τυχαίο. Η ύπαρξη  επαγγελματικών  στερεοτύπων στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα σχετίζεται αρκετά με το φύλο και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός του  διαχωρισμού  τεχνικών – ανθρωπιστικών μαθημάτων, με τα αγόρια να  κυριαρχούν περισσότερο στα πρώτα, ενώ τα κορίτσια στα δεύτερα.

Δομή και Λειτουργία των ΕΠΑΛ     (Ν.4186/2013 ΦΕΚ 193 Α” /2013)

Επαγγελματικό Λύκειο Διονύσου – “Ζήνων”

Το Επαγγελματικό  Λύκειο Διονύσου το Επιλέγεις γιατί σου προσφέρει Ειδικότητες με καλή επαγγελματική προοπτική και σωστή εκπαίδευση, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οδηγός Σπουδών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2024 ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση