ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"






         Ιστότοπος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική

5 Ιουνίου 2019

Από την Εκδήλωση Αποφοίτησης 2019 του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου “ΖΗΝΩΝ”

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας, η καθιερωμένη εκδήλωση Αποφοίτησης. Μια βραδιά αφιερωμένη στους απόφοιτους της Γ΄ τάξης του 1ου  ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Διονύσου κ. Παναγιώτης Τσούκας, ο Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αχαρνών κ. Ευάγγελος Μηλιωρίτσας, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό, η αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου κ/α Μαρένα Πολίτη, ο κ. Δημήτριος Μαχαίρας Δημοσιογράφος και Ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport 24, ο κ. Κωνσταντίνος Σταυριανάκης Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Α.Β. και ο κ. Απόλλωνας Κούνης Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου. Παρόντες ήταν Καθηγητές και Μαθητές του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί Συνεργάτες και φίλοι του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου “ΖΗΝΩΝ”.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε μορφή video οι Δράσεις, τα Προγράμματα, οι Συμμετοχές σε Διαγωνισμούς, οι Διακρίσεις των μαθητών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 καθώς και μερικές ιδιαίτερες στιγμές των αποφοίτων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τσούκας απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Μαρίνο Δ. Βενιέρη Συνταξιούχο Λυκειάρχη και Δημότη του Δήμου Διονύσου, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση του Τόπου μας. Ως Ιδιοκτήτης της Ιδιωτικής Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων «ΖΗΝΩΝ» που είχε στον Πειραιά,  και ως τέως πρόεδρος όλων των Ιδιωτικών Τεχνικών Σχολών, θέλησε να προσφέρει ως δωρεά, στο 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ», όλο τον εξοπλισμό των Ηλεκτρολογικών Εργαστηρίων της Σχολής του καθώς και εποπτικών μέσων διδασκαλίας της ειδικότητας αυτής. Ο εξοπλισμός αυτός μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στο σχολείο μας, με την σημαντική συμβολή του Δήμου Διονύσου, μαθητών και Γονέων. Αποτέλεσμα αυτής της δωρεάς, είναι  η ίδρυση και έγκριση λειτουργίας σχολικών εργαστηρίων του Τομέα Ηλεκτρολογίας.

Κατόπιν παρουσιάστηκε με ιδιαίτερο τρόπο η όμορφη και γεμάτη εμπειρίες, πορεία της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου. Συγκεκριμένα, η ομάδα των  RoboDIONics βρέθηκε…. και συμμετείχε : στην Έκθεση «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί» στο Σύνταγμα, στην Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής στο Σύνταγμα στην Βουλή των Ελλήνων, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Γαλάτσι, στο 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο στην Εκάλη και έκλεισαν την χρονιά στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Γαλάτσι.

Στην συνέχεια απονεμήθηκαν στους μαθητές οι τίτλοι σπουδών τους :

– το Απολυτήριο Λυκείου και

– το Πτυχίο της Ειδικότητας που ακολούθησαν , το οποίο αποτελεί και το πρώτο σημαντικό εφόδιο για την Επαγγελματική τους πορεία – εξέλιξη και αποκατάσταση.

 

Κλείνοντας την εκδήλωση και τιμώντας την 100η επέτειο από την Γενοκτονία των Ποντίων, οι μαθητές Τηλαβερίδης Παναγιώτης,

Ιντζιάδης Ευστάθιος και Σεϊντής Δημήτριος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης καθώς και το κατάστημα Σκλαβενίτη της Άνοιξης για την χορηγία των αναψυκτικών της εκδήλωσης.

 

Ευχόμαστε σε όλους τους απόφοιτους, του μοναδικού για τον Δήμο μας, Επαγγελματικού Λυκείου, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ με υγεία, ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ σε όλους τους υποψήφιους για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση και

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  !!!

Ο Διευθυντής                                                                                                             Ο Σύλλογος Διδασκόντων

© 2024 ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση