1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου

το blog του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου Φλώρινας

Τολμήστε Linux!

Οκτ 201424

Το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου λέει “ναι” στα Linux!

Ο μαθητής μας Γιώργος Κατσουπάκης, της τάξης Γ’, τομέα Πληροφορικής θα προσπαθήσει να σας πείσει να κάνετε το μεγάλο βήμα!

steamworkshop_webupload_previewfile_151341897_preview

Άρθρο και Φωτογραφίες: Γιώργος Κατσουπάκης, Γ’ Πληροφορικής

 

Τα Windows είναι ένα λειτουργικό σύστημα φτιαγμένο από μια εταιρία. Είναι ακριβά για να τα αγοράσεις, επίσης είναι ακριβά και τα περισσότερα προγράμματα του. Πιάνουν ιούς. Κολλάνε (κρασάρουν) και χάνουμε τις εργασίες μας. Έχουν ένα κάρο οδηγούς όταν τα κάνουμε εγκατάσταση. Επίσης χαλάνε με το παραμικρό. Τα Windows είναι καλό να τα αντικαταστήσουμε , ίσως ήρθε η ώρα να στραφούμε σε ποιο ισχυρές λύσεις.
Τα Linux, είναι φτιαγμένα από προγραμματιστές και όχι από κάποια εταιρία. Διανέμονται δωρεάν και έχουν πολλές εκδόσεις για να επιλέξεις ποια έκδοση θα εγκαταστήσεις στο pc σου. Δεν πιάνουν ιούς, δεν κρασάρουν ποτέ. Τα προγράμματα τους είναι δωρεάν και τα βρίσκεις όλα στο κέντρο προγραμμάτων και όχι σε διάφορα site στο Internet. Το μόνο άσχημο είναι ότι δεν υπάρχουν τόσο καλά προγράμματα όσο στα Windows αλλά υπάρχουν αντικαταστάτες, το Libre Office αντί του M.S. Office, το Gimp αντί του Photoshop και το Inkscape αντί του Corel. Οι διάφορες διανομές του Linux μπορούν να καλύψουν και τον ποιο απαιτητικό χρήστη. Το Ubuntu μοιάζει με το λειτουργικό Mac OS , το Mint σε περιβάλλον mate είναι το ίδιο με τα Windows κοκ.
Όσον αφορά τη χρήση του υπολογιστή, τη διαχείριση των αρχείων και την περιήγηση στο Internet είναι καλύτερα από τα Windows μιας και έχεις περισσότερη ελευθερία, απουσία σφαλμάτων και γρηγοράδα. Υστερούν στα παιχνίδια λόγο αδυναμίας να αναπαράγουν πολύπλοκα γραφικά.Το περιβάλλον των Linux δεν είναι πολύπλοκα σαν τα Windows. Δεν έχουν τόσες ανούσιες ρυθμίσεις, δεν έχουν τόσο πολύπλοκη αρχειοθέτηση και είναι πάρα πολύ γρήγορα.Τα Linux είναι για όσους θέλουν να παίρνουν το μέγιστο από τον προσωπικό τους υπολογιστή. Είναι για όσους θέλουν να κάνουν απλές διεργασίες γρήγορα όπως επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα ή περιήγηση στο διαδίκτυο.
Είναι η μόνη επιλογή για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, μια και τα Linux δημιουργήθηκαν από διάφορους προγραμματιστές χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες προγραμματίζοντας τα ίδια τα Linux. Τέλος είναι η μόνη λύση για να τρέξεις παλιούς υπολογιστές.
Τα Linux θα είναι το κύριο λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιούμε όλοι τα επόμενα χρόνια. Εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά πλέον και ήταν μια αλλαγή ζωής μόνο προς το καλύτερο! Δοκιμάστε τα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Κοινωνικά Δίκτυα

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗ-ΛΗΞΗ

ΩΡΕΣ	ΕΝΑΡΞΗ-ΛΗΞΗ

Kαιρός



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων