Στο πλαίσιο των δράσεων του Ενεργού Πολίτη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα όμορφη και ουσιαστική επίσκεψη στο 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου, γεμάτη χαμόγελα, συνεργασία και χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά της Δ΄ τάξης ανέλαβαν με ενθουσιασμό τον ρόλο του μικρού αφηγητή και διάβασαν στους μικρούς φίλους τους δύο χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης στον Ουρανό» και «Ο Άγιος Βασίλης κόλλησε». Η αφήγηση έγινε σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των νηπίων, που συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό.
Στη συνέχεια, τα παιδιά των δύο σχολείων συνεργάστηκαν και έγραψαν γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη, ανταλλάσσοντας ιδέες, σκέψεις και ευχές. Μέσα από αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα ενισχύθηκε η επικοινωνία, η συνεργασία και το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών και μαθητριών διαφορετικών βαθμίδων.