«

»

Ιούν 06

Υλοποίηση της δράσης «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης  «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» τα νήπια του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το σχολείο μας, συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους.

Τα παιδιά υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου και έγινε μια πρώτη γνωριμία με τους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια με τα παιδιά της Α΄ τάξης, έκαναν από κοινού μια κατασκευή. Με τα υλικά που τους δόθηκαν δημιούργησαν ένα λιβάδι με λουλούδια, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα μείνει αναρτημένο στην αίθουσα που την επόμενη σχολική χρονιά θα υποδεχθεί τους μαθητές της Α΄ τάξης.

22 Στη συνέχεια, έγινε ανταλλαγή δώρων. Τα νήπια προσέφεραν ένα γλύκισμα σε χειροποίητη κατασκευή. Οι μαθητές της Α΄ τάξης έδωσαν κάρτες με  δικές τους ευχές, μια δακτυλόκουκλα και ένα γλύκισμα, όλα εσώκλειστα σε σακουλάκι με το λογότυπο του σχολείου.

20220526 083349

Ακολούθησαν  μουσικοκινητικά παιχνίδια στην αυλή με τη βοήθεια του Γυμναστή του σχολείου και για αποχαιρετισμό τραγουδήσανε όλοι ένα  παιδικό τραγουδάκι συνδυάζοντας το με κινήσεις και χορό. Το τραγούδι το είχανε μάθει όλοι οι μαθητές της Α’ τάξης και των νηπιαγωγείων, κατόπιν συνεννόησης των εκπαιδευτικών.

2 3 4

23 24 25 26 29 35

Η μετάβαση από τη μια σχολική βαθμίδα στην άλλη είναι μια κατάσταση που δημιουργεί πολλά συναισθήματα, θετικά και αρνητικά στους μαθητές. Στόχος μας είναι η όσο πιο ομαλή μετάβαση και η εξασφάλιση ευνοϊκού κλίματος από τις σχολικές μονάδες υποδοχής. Το πρόγραμμα της μετάβασης θα συνεχιστεί με την ενημέρωση των γονέων για θέματα της μετάβασης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων