Ημερήσια εκδρομή 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022.

Το εκπαιδευτικό μέρος της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη των μαθητών/τριών των Α, Β και Γ τάξεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, της πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου από τις αρχές του 4ου π. Χ. αιώνα και γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο μουσείο, όπου εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών του αρχαιολογικού χώρου, όπως ταφικά κτερίσματα, αγγεία, είδωλα και ψηφιδωτά, οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν σχετικά με την πολεοδομική οργάνωση της αρχαίας πρωτεύουσας και την ιστορική εξέλιξη του χώρου.

4

 

1 1

5

Οι μαθητές και μαθήτριες των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων επισκέφθηκαν το μουσείο των Βασιλικών Τάφων (Βασιλική Ταφική Συστάδα του Φιλίππου του Β΄) στη Βεργίνα. Εκεί είδαν πως κατασκευάζονταν οι τάφοι των Βασιλέων της Μακεδονικής Δυναστείας, σκεύη καθημερινής χρήσης, όπλα και πολλά ταφικά διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα βασιλικά που δείχνουν το μέγεθος της ανάπτυξης του πολιτισμού της εποχής εκείνης. Τα παιδιά επίσης εντυπωσιάστηκαν από τον φωτισμό του μουσείου, που προσδίδει και έναν μυστικισμό και μια ατμόσφαιρα δέους εφάμιλλη των εκθεμάτων του μουσείου.

.jpg

Το μεσημέρι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συναντήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο δίωρο με παιχνίδι!

 

31

Και του χρόνου!!!

Αφήστε μια απάντηση