Νοέ 12

Πάμε ορχήστρα!!!

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές των Γ’, Δ’ Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας, ύστερα από πρόταση της εκπαιδευτικού μουσικής κας. Πανταζή Πηνελόπης, επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης …

 

και παρακολούθησαν την παράσταση που διοργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με σπουδαστές του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος.

Η παράσταση είχε τον τίτλο «Πάμε Ορχήστρα!».

Με τη βοήθεια των ηθοποιών, οι μαθητές ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας, γνώρισαν τα μουσικά όργανα που την αποτελούν, ήρθαν σε γνωριμία με μερικά από τα γνωστότερα έργα κλασικής μουσικής και τους συνθέτες τους, αλλά και γέλασαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους!

Ήταν μία εμπειρία που μαθητές και εκπαιδευτικοί θα θυμόμαστε για πολύ καιρό…!

Νοέ 02

Γιατί, «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι!»

31 Οκτωβρίου: παγκόσμια μέρα αποταμίευσης!!!

Τα παιδιά του Γ1΄τμήματος αφού μίλησαν για την αποταμίευση και τη χρησιμότητά της, υποσχέθηκαν να την ξεκινήσουν αμέσως!

Η αρχή έγινε με την κατασκευή του δικού τους κουμπαρά, από «άχρηστα» υλικά. Έδωσαν το δικό τους στυλ στο χαρτί και…

 ορίστε οι κουμπαράδες τους!

 

 

 

 

Οκτ 31

Επίσκεψη σε δύο υπέροχα μουσεία των Νέων Μουδανιών

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων επισκέφθηκαν δύο υπέροχα μουσεία των Νέων Μουδανιών: Το Λαογραφικό Μουσείο Βιθυνίας και το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων.

Το Λαογραφικό Μουσείο Βιθυνίας στεγάζεται στην Οικία Τούρκου Χατζή Οσμάν στην περιοχή Αλμύρας στα Ν.Μουδανιά. 

Στο Μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, φωτογραφίες κ.λπ. από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, το γενέθλιο τόπο των προσφύγων της περιοχής.

Η ξενάγηση των μαθητών έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Βιθυνία»

κα. Ελένη Καρατζή, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!

Το μουσείο  αλιευτικών σκαφών και εργαλείων  είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 2001.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν παραγάδια, καμάκια, αγκίστρια, ομοιώματα από βάρκες μικρές και μεγάλες αλλά και εργαλεία που αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα και τα οποία αποτελούσαν, μέρος της καθημερινή ζωής των ψαράδων.

Στη δεύτερη ενότητα του μουσείου είδαν και έμαθαν για το θαλάσσιο πλούτο, σε ειδική αίθουσα όπου παρουσιάζεται ο μαγευτικός κόσμος των οστράκων , καθώς επίσης για τα αλιεύματα τις αξίες και τα οφέλη αλλά και για την κακομεταχείριση που δέχεται η θάλασσα.  

Τέλος στην τρίτη ενότητα του μουσείου παρακολούθησαν βίντεοπροβολή με θέματα από τη μοναδικότητα του βυθού και της θάλασσας.

Την ξενάγηση των μαθητών ανέλαβαν οι κυρίες Βασιλική Παπαμέτη και Πολυξένη Κοντομηνά,

τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ!!!

Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα

και εμείς υπερήφανοι για τα δύο μοναδικά μουσεία μας!

 

Οκτ 31

Επίσκεψη στον ιστορικό «Φάρο»

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα γραφεία  του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος» στα Νέα Μουδανιά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο της τοπικής ιστορίας με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία τόσο της κωμόπολης μας, όσο και τη σημασία των ονομάτων των οδών αλλά και του ίδιου του δήμου στον οποίο κατοικούν.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια στην προσπάθεια μας αυτή της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κας. Βούλας Παπαδοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Η κα. Παπαδοπούλου μέσα από φωτογραφίες και ντοκουμέντα, εξήγησε στα παιδιά την ιστορία του τόπου μας και βοήθησε ώστε να σχηματίσουν μια ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εικόνα για το πως και το γιατί των ονομάτων, αλλά και των γεγονότων.

 

 

Οκτ 31

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Δικαίωμα και υποχρέωση όλων

Το σχολείο μας για 3η συνεχή χρονιά εφαρμόζει το πρόγραμμα – δίκτυο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Συναισθηματική Νοημοσύνη».

Ένα από τα πλέον σημαντικά μαθήματα του δικτύου είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Η συνεργασία μεταξύ των μαθητών, μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών,  γονέων και μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού.

Με σκοπό τη συνεργασία αποφασίστηκε με τους μαθητές του Γ1 τμήματος η πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης. Η αφορμή δόθηκε όταν κάποιος μαθητής ανέφερε ότι στις 16 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα διατροφής και θα μπορούσαν να κάνουν κάτι σχετικά με αυτό. Οι συμμαθητές του συμφώνησαν και το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε.

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η παράσταση με τον τίτλο «Μαγική συνταγή». Όλα τα παιδιά μας μάγεψαν.

Με τη συνοδεία της πάντα χαμογελαστής και ταλαντούχας κας. Πανταζή Πηνελόπης, την οποία ευχαριστούμε πολύ… πάρα πολύ…, τα παιδιά τραγούδησαν για τα οφέλη της  σωστής διατροφής.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος

και στη δασκάλα τους κα. Χρυσούλα Σαμαρά!

Οκτ 30

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΛΑΔΑ!!!

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσαμε κι εφέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με τη σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και γονέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη γιορτή της σημαίας και την παράδοση της σημαίας στους μαθητές των ΣΤ1΄ και ΣΤ2΄ τμημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η σχολική γιορτή, την οποία ανέλαβαν μαθητές και μαθήτριες των Δ1΄ και Δ2΄ τμημάτων με την υποστήριξη και επίβλεψη των εκπαιδευτικών Αθανάσιου Γκαντάρα και Πηνελόπης Πανταζή. Οι μαθητές με ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1940, κάνοντας όλους μας να συγκινηθούμε και να νοιώσουμε εθνικά υπερήφανοι.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Στο τέλος της ημέρας συμμετείχαμε στην κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των σχολείων, παρουσία του κυρίου Δημάρχου.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η σημαιοφόρος και οι παραστάστες εκπροσώπησαν το σχολείο μας στη δοξολογία και οι υπολοιποι μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων ετοιμαζόντουσαν για την παρέλαση.

Η παρέλαση ξεκίνησε και το σχολείο μας περνάει….

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και στους γυμναστές του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντέλη και Ευριπίδη Χειμωνίδη για την ωραία παρέλαση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Οκτ 24

Πως σώσαμε 145 δέντρα!

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών,τριων σε περιβαλλοντικά ζητήματα, αποφάσισε να εμπλέξει τους μαθητές σε θέματα ανακύκλωσης και συγκεκριμένα ανακύκλωσης ενός υλικού ιδιαίτερα γνωστού σε αυτούς: ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ.

Μέσα σε ένα σχολικό έτος  συγκεντρώθηκε μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα παλιών χρησιμοποιημένων σχολικών βιβλίων.

Η τελευταία φάση της δράσης περιελάμβανε επίσκεψη των μαθητών σε εργαστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού, ώστε να δοθούν οι συγκεντρωμένες ποσότητες βιβλίων για ανακύκλωση.

Έτσι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες των  Δ΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού Μ.Ε.Λ. Α.Ε στη Θεσσαλονίκη.Το εργαστάσιο Μ.Ε.Λ. αποτελεί σήμερα  τη μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο ανακύκλωσης του χαρτιού και φυσικά να παραδώσουν τα παλιά και χρησιμοποιημένα βιβλία. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 850 κιλά χαρτιού.

 

 

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδωσαν συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την προσπάθειά τους

και δήλωσαν ότι οι μαθητές του σχολείου μας

 

δίνοντας για ανακύκλωση 850 κιλά χαρτιού,

κατάφεραν να αποτρέψουν το κόψιμο 145 δέντρων!!!!

 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων