Παιδιά, οι δάσκαλοι θέλουν να σας πουν κάτι……

Οι δάσκαλοί σας θέλουν να σας πουν, πόσο σας αγαπούν και σας σκέφτονται….

Αγαπητά μου παιδιά, δεν ξέρετε πόσο πολύ μου λείπετε. Σας φιλώ όλους έναν έναν χωριστά και να ξέρετε ότι ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!

Η κυρία Φούλη

 

 

Αγαπητά μας πρωτάκια ,

Αυτή η δύσκολη κατάσταση για όλους δυστυχώς θα μας κρατήσει καιρό μακριά. Εμείς όμως  είμαστε και για τα εύκολα και για τα δύσκολα! Ευκαιρία λοιπόν να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε για ν’ ανακαλύψουμε παρέα νέους τρόπους επικοινωνίας και μάθησης. Για παράδειγμα, μια που η 22 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα νερού σας προτείνουμε να βρείτε και να γράψετε όσες πιο πολλές παροιμίες για το νερό μπορείτε! Α! Και να μας τις ζωγραφίσετε φυσικά! Μέσα απ αυτήν την σελίδα θα επικοινωνήσουμε ξανά το συντομότερο.

Μέχρι τότε σας φιλούμε γλυκά.

Οι δασκάλες σας  κ.Μαρία και κ.Κατερίνα

 

 

Αγαπημένα μας παιδιά,

Οι νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις , που ζούμε, απρόσμενα μας κράτησαν μακριά. Εμείς ,όμως, είμαστε μαχητές και δεν το βάζουμε κάτω! Θα βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας, μέσω της τεχνολογίας! Μέχρι τότε θέλουμε να προσέχετε τον εαυτό σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε, να γελάτε πολύ, βρίσκοντας πάντα αφορμές στην ομορφιά της ζωής και να σκέφτεστε πως σύντομα θα ξαναβρεθούμε! Όλοι μαζί, όλοι γεροί, όλοι αγαπημένοι!!! Μεταξύ μας, αυτό σκεφτόμαστε κι ελπίζουμε κάθε μέρα!

Σας φιλούμε έναν έναν ξεχωριστά.

Οι κυρίες σας: Τασούλα, Άννα

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά,  εύχομαι να είστε όλοι καλά. Σκέφτηκα να διαβάσουμε όλοι μαζί το βιβλίο αυτό για να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο μας τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Όπως λέγαμε τα βιβλία μάς ταξιδεύουν σε κόσμους άγνωστους και συναρπαστικούς και μας βοηθούν να αναπτύξουμε την φαντασία μας. Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Είστε πάντα στη σκέψη μου…

Η δασκάλα σας κυρία Ανθή

 

 

“Αγαπητά μας “Δτάκια”,

ελπίζουμε να είστε όλοι καλά 

και να έχετε διαβάσει τουλάχιστον ένα εξωσχολικό βιβλίο…!

Θέλαμε να σας πούμε ότι όλα θα πάνε καλά και να μη στενοχωριέστε για τίποτα!

Είμαστε εδώ για σας!

 

Οι δασκάλες της Δ τάξης

κ. Χαρούλα

κ. Χρύσα”

 

 

 

Αγαπητοί μου μαθητές,

Αυτές τις μέρες βιώνουμε όλοι κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα η ζωή μας έχει αλλάξει προσωρινά. Σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι όλοι μαζί και θα ήταν καλό να μην ξεχάσουμε όσα μάθαμε αυτό το διάστημα. Όπως σας λέω πάντα, να έχετε επιμονή σε αυτό που κάνετε και να μην αφήνετε τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε ότι μια μέρα εσείς θα είστε μεγάλοι και θα πρέπει να παίρνετε σωστές και σοφές αποφάσεις για όλους εμάς. Σας σκέφτομαι πάντα.

Με πολλή αγάπη, η δασκάλα σας, Δέσποινα Δημοπούλου

 

 

Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες, γεια σας!!!

  Ελπίζω εσείς και οι οικογένειές σας να είστε καλά! Αυτή η κατάσταση που ζούμε είναι για όλους εξαιρετικά δύσκολη! Χρειάζεται υπομονή!

   Όμως, πίσω από κάθε δοκιμασία στη ζωή κρύβεται και κάτι θετικό για τον καθένα…. έτσι κι εμείς ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τον άφθονο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, με δημιουργικό τρόπο!

  Το διαδίκτυο θα μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνούμε! Τι υπέροχο!!!

 Θα κάνουμε ταξίδια στη γνώση και σε όσα έχουμε μάθει έως τώρα. Θα θυμηθούμε τα ταξίδια στην Ελλάδα που κάναμε μαθαίνοντας τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες…. Θα ξαναζωντανέψουμε πειράματα στη Φυσική, όπως κάναμε στην τάξη. Θα ταξιδέψουμε και πάλι στην εποχή του Βυζαντίου. Θα θυμηθούμε όσα μάθαμε στην Κοινωνική Αγωγή και φυσικά θα εξασκηθούμε στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά!

    Είμαι τόσο χαρούμενη που θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε έστω και μ’ αυτό τον τρόπο… Σας  στέλνω την αγάπη μου,

                 η δασκάλα σας ,

              Στέλλα Κεραμάρη

 

 

 

Αγαπητά μας παιδιά της ΣΤ τάξης, έχουμε καιρό να ιδωθούμε (υποτακτική αορίστου του βλέπομαι) χαχαχα κάποιες <κακές> συνήθειες δε κόβονται!

Λοιπόν παιδια έχουμε καιρό να βρεθούμε από κοντά ,αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, ακούμε τους γονείς στο σπίτι  και προσέχουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε σήμερα. Βέβαια είναι κοινό μυστιικό πως εσείς είστε οι καλύτεροι βοηθοί μας σε θέματα χρησης των υπολογιστών  μια κι εμείς είμαστε <πρωτάκια> μπροστά στις απίστευτες γνώσεις που έχετε!

Ήρθε όμώς η ώρα να επισκεφτούμε με έναν άλλο τρόπο το θεατρικό έργο, που λόγω συνθηκών,δεν το είδαμε <<το παλιόπαιδο>> Θα διαβασετε το βιβλίο οn line σε pdf μορφή    <Το παλοπαιδο της Αγγελικής Δαρλάση,εκδοσείς Πατακη> και επίσης θα ηταν καλό  να δείτε παρέα με τους γονείς το σχετικό βιντεάκι <EL SISTEMA-ΣΩΖΩΝΤΑΣ ΖΩΕΣ  ΕΞΑΝΤΑΣ > Φαντάζομαι να θυμάστε τι  ήταν το σύστημα στη Βραζιλια . Παρέα με τους γονείς. Γιατί να μην μαθουν κι εκείνοι πως η μουσική άλλαξε τη ζωή των πολύ φτωχών παιδιών και τους βοήθησε  να φύγουν απο την παραβατικότητα.

Λοιπον αυτά προς το παρόν. Διαβαστε το γιατί εχουμε και κατι ωραίες δραστηριοτητες γύρω απο το βιβλίο!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!

Οι δασκάλες σας κυρία Δέσποινα κια κυρία Άννα

 

 

Αγαπημένα μου μπόλικα μαθητούδια,

καταρχήν ελπίζω να σας βρίσκω όλα καλά στην υγεία σας! Μας ήρθε λίγο ξαφνική η διακοπή των μαθημάτων μας, και είχαμε τόσα πολλά όμορφα πράγματα μπροστά μας για να μάθουμε, να προετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε! Αλλά ακόμη κι αυτό το υποχρεωτικό διάλειμμα, μπορεί να γίνει ευχάριστο και δημιουργικό! Μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα είμαστε κοντά σας, έστω και διαδικτυακά, για να ανακαλύψουμε μαζί κι άλλους τρόπους να αποκτούμε γνώση και να δημιουργούμε! Είναι κάτι καινούριο για όλους μας, όμως μαζί θα τα καταφέρουμε! Σας στέλνω λοιπόν για αρχή τις μουσικές μου προτάσεις για κάθε τάξη, οι οποίες είναι σχετικές με τα θέματα που διαπραγματευόμασταν πριν κλείσουν τα σχολεία. Δεν μπορούμε να τραγουδάμε και να παίζουμε μουσική όλοι μαζί, όπως κάναμε στην τάξη και αυτό είναι κάτι που θα λείψει. Προχωράμε όμως με αυτά που έχουμε! Φυσικά, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες που προτείνονται για τη δική σας τάξη, αλλά και με των υπολοίπων!

Σας στέλνω μια αγκαλιά κι ένα ζεστό φιλί, και περιμένω να συναντηθούμε ξανά!

Η κ. Πηνελόπη

 

 

Γεια σας παιδιά!!! Είμαι η κυρία Θαλεια. Ποιος να το φανταζόταν ότι θα μένατε σπίτι και θα επιθυμούσατε τόσο πολύ να ξαναγυρίσετε στο σχολείο! Να κάνετε υπομονή και να ακούτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι γονείς σας. Μόλις τελειώσει όλο αυτό θα γεμίσετε και πάλι την αυλή του σχολείου με φωνές!!! Μέχρι τότε έχω να σας προτείνω κάτι ευχάριστο που είχα σκοπό να  κάνουμε στο Τμήμα Ένταξης. Μπορείτε λοιπόν να ακούσετε στο YouTube την αφήγηση από το παραμύθι: “Το δέντρο που έδινε”. Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία που εξυμνεί την αγάπη και την ικανοποίηση που παίρνει κάποιος όταν προσφέρει στον συνάνθρωπο του. Αυτές τις μέρες, μένοντας όλοι στο σπίτι, γινόμαστε σαν τη μηλιά της ιστορίας. Προσφέρουμε “υγεία” στους συνανθρώπους μας!!Ακούστε και δείτε λοιπόν την ιστορία και είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει και θα σας συγκινήσει. Μετά μπορείτε να ασχοληθείτε με τα φύλλα εργασίας που σας στέλνω και να ζωγραφίσετε με τα πιο ωραία χρώματα την “ΑΓΑΠΗ”. Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα περιμένω τις ζωγραφιές σας!!!!

Υπομονή!!! Σας σκέφτομαι πολύ!!!!

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά , σύντροφοί μου στα παιχνίδια, διασκεδαστές μου, μικροί μου καλλιτέχνες!!!

Πολλά φιλιά από την Κυρία Κένια που, όπως κι εσείς φαντάζομαι, νοιώθει λίγο σκουριασμένη. Αυτή η περίοδος, που όλοι είμαστε περιορισμένοι σε χώρους που δε μας επιτρέπουν να τρέξουμε και πολύ, είναι μια υπέροχη ευκαιρία να αφήσουμε τη φαντασία μας να τρέξει για μας!!!

Σας φιλώ όλους και ανυπομονώ να ξαναπαίξουμε όλοι μαζί

Με πολλή αγάπη!

Κυρία Κένια

 

 

Έρχονται και άλλες ευχές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση