-
To Παράξενο Ταξίδι της Συννεφένιας
Το Α2 Ασπροπύργου σας παρουσιάζει το Παράξενο Ταξίδι της Συννεφένιας, ένα παραμύθι για τον άνεμο και τη βροχή!
Με αφορμή τα δύο τελευταία μαθήματα της τέταρτης ενότητας « Το σύννεφο έφερε βροχή» αποφασίσαμε να αναδείξουμε την ξεχωριστή ιστορία της Συννεφένιας με το δικό μας τρόπο!
Αφού εντοπίσαμε τους ήρωες καθώς και τα σημαντικά στοιχεία – αντικείμενα της ιστορίας ξεκινήσαμε να τους δίνουμε μορφή κατάσκευάζοντάς τα με πλαστελίνη. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε σκηνές από την ιστορία μας, ανατρέχοντας στο βιβλίο και συζητώντας για ιδέες και έμπνευση!
-
Μια Χριστουγεννιάτικη Επίσκεψη από το ΣΤ1 στο Α1
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 επισκέφθηκαν την τάξη μας, το Α1, για να μοιραστούν μαζί μας το πνεύμα των γιορτών!
Με χαμόγελα, γλυκές ευχές και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι «μεγάλοι» του σχολείου μας έγιναν για λίγο… βοηθοί του Άη Βασίλη, γεμίζοντας την τάξη μας χαρά και μαγεία. Μαζί τραγουδήσαμε κάλαντα, ανταλλάξαμε χαρμόσυνες ευχές δημιουργώντας όμορφες στιγμές που θα θυμόμαστε.
Ευχαριστούμε πολύ το ΣΤ1 για τη ζεστή τους παρουσία και τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και μια δημιουργική νέα χρονιά!
-
«Το Ταξίδι του Χελιδονιού»
Στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μας συμμετείχαν στη διαδραστική αφήγηση «Το Ταξίδι του Χελιδονιού», από την ομάδα Μελωδικές Εξερευνήσεις. Μέσα από μουσική, αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά ακολούθησαν το χελιδόνι στο μεγάλο του ταξίδι, γνωρίζοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον.
Η δράση στόχευε στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, καθώς τα παιδιά μπήκαν στη θέση του χελιδονιού και των άλλων ζωντανών οργανισμών που πλήττονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Ήταν μια εμπειρία βιωματική και ουσιαστική, που συνδύασε τη μάθηση με την τέχνη και άγγιξε την καρδιά των παιδιών.
-
Καλωσόρισμα στους Μαθητές του Α1’
Με χαρά καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Α1’ στην οικογένεια του σχολείου μας! Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, γεμάτη ευκαιρίες για μάθηση, δημιουργία και όμορφες εμπειρίες.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή, παραγωγική και ευχάριστη χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, φιλία και πρόοδο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα, με στόχο να κάνουν τη σχολική καθημερινότητα ενδιαφέρουσα και ασφαλή.
Καλή αρχή!
—————– 2024-2025 ————
-
ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΗΠO!
Μέσα στον Μάρτη, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων τα δύο τμήματα της Α΄τάξης φύτεψαν σε γλάστρες στην αυλή του σχολείου μας και δημιούργησαν μια υπέροχη ανθοσύνθεση!












































