ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

εικόνα Viber 2024 02 24 21 41 18 833

Την Παρασκευή 16/2/2024, με αφορμή την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργανώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση για θέματα σχετικά με την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και την «Ενδοοικογενειακή Βία». Η παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων έγινε από τον Ανθυπαστυνόμο, κύριο Φραγκάκη Κωνσταντίνο, Υπεύθυνο Πληροφοριακών Συστημάτων και Ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

Η επίσκεψή του κυρίου Φραγκάκη αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας σε τόσο σημαντικά θέματα. Ο ίδιος τους εξήγησε με σαφή και προσιτό τρόπο τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο (όπως: διαδικτυακή παρενόχληση και απάτη), αναφέροντας τρόπους προστασίας από αυτούς και τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προσωπικής τους ασφάλειας σε κάθε διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η αναγνώριση της ενδοοικογενειακής βίας και η αντιμετώπισή της μέσα από την ανοικτή επικοινωνία, ενώ παράλληλα τους έμαθε τρόπους για αναζήτηση βοήθειας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με τη σειρά τους, ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτή την εκδήλωση θέτοντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας ενεργά σε συζητήσεις σχετικές με τα θέματα που παρουσιάστηκαν, μέσα από τις οποίες αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις για τη διαμόρφωση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος τόσο στον κυβερνοχώρο, όσο και στο πλαίσιο των οικογενειών τους. Μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν και αφίσα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Πληροφορικής, κυρίας Χανιωτάκη Μαρίας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας, τον Ανθυπαστυνόμο κύριο Φραγκάκη για την τόσο ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίασή του, καθώς και την κυρία Χανιωτάκη για τις δράσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο της προετοιμασίας, της υλοποίησης και της διάχυσης της εκδήλωσης. Ως σχολείο, δεσμευόμαστε να υλοποιούμε ανάλογες δράσεις κάθε σχολικό έτος, έτσι ώστε τα παιδιά μας να είναι ενήμερα για τόσο σημαντικά θέματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν με κρίσιμο τρόπο την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, καθώς και τη μελλοντική τους πορεία στην ενήλικη ζωή.

εικόνα Viber 2024 02 16 12 17 26 477 εικόνα Viber 2024 02 16 12 17 26 999

εικόνα Viber 2024 02 14 21 28 11 567