Αρχική » 2020 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2020

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Translate

Σκακιστική άσκηση

Πρόσφατα σχόλια

    Εβδομάδα Παγκόσμιας Κινητοποίησης για τον Άνθρωπο & τον Πλανήτη

    #inActionSDGsweek #ACT4SDGS #TurnitAround #GLOBALGOALS

    Αυτόν το Σεπτέμβριο ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες από 193 χώρες και δραστηριοποιούμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

    Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Ειδικότερα φέτος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο κόσμος έχει έναν κοινό στόχο – να βγούμε νικητές από την υγειονομική κρίση. Ένας στόχος που μας αγγίζει όλους, που αφορά την υγεία μας, τις συνθήκες διαβίωσής μας, την ελευθερία μας … με τους πιο «ευάλωτους» να πλήττονται περισσότερο.

    Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου: ενός κόσμου χωρίς φτώχεια και ανισότητες, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που φροντίζει για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

    Έχουμε ένα καθολικό σχέδιο που χρειαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία: τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!

    Μετά την περσινή βράβευση του Νηπιαγωγείου μας στο διαγωνισμό Bravo Schools 2020 δίνουμε και φέτος το παρόν στην Εβδομάδα Παγκόσμιας Κινητοποίησης για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη με τη δράση  “ΕΙΡΗΝΗ ν’ ανθίσει παιδιά” που αφορά στον 16ο Στόχο: ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

    https://inactionforabetterworld.com/my-profile/

    Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

    Για ενημέρωση σχετικά με τη διαχείρηση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 σε σχολικές μονάδες.

    Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις   https://eody.gov.gr/



    Λήψη αρχείου

    Αγιασμός

    Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου στις 2.00 μ.μ. υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την ώρα προσέλευσης των νηπίων την πρώτη μέρα του αγιασμού η οποία ορίζεται στις 8.15 π.μ. χωρίς την παρουσία των γονέων στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

    Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην αυλή του Νηπιαγωγείου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πρωταρχικά την ιδιαιτερότητα της σχολικής βαθμίδας (μικρή ηλικία παιδιών και άγχος αποχωρισμού ) και τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς αποφυγή συγχρωτισμού, ως Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίσαμε τα παιδιά να συνοδεύονται μόνο από ένα συνοδό-γονέα κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Οι συνοδοί  θα παραμείνουν στον κάτω χώρο της αυλής του Νηπιαγωγείου τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις με ατομική τους ευθύνη. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

    Η ώρα αποχώρησης παραμένει ως έχει στον αρχικό προγραμματισμό με τη λήξη του αγιασμού.

    Στη συνέχεια θα προσέλθουν οι γονείς στις 12.00 για να συζητηθούν θέματα διαδικαστικά της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου υποχρεωτικά  χωρίς την παρουσία παιδιών. Για όποιον γονέα αδυνατεί να παρευρεθεί θα γίνει ενημέρωση κατ’ ιδίαν σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικούς της τάξης,

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου

    Παρέα με το Μασκούλη

    Φέτος μαζί στην παρέα μας στο Νηπιαγωγείο ένας  καλός μας φίλος,  ο Μασκούλης,  μας μαθαίνει πως θα προφυλαγόμαστε…



    Λήψη αρχείου

     

    Ο Πολεμιστής έχει την ασπίδα του…

    Εικονογραφημένη ιστορία για τους μικρούς μας μαθητές με τους 4 χρυσούς κανόνες για την σωστή χρήση της μάσκας και την προφύλαξη από τη διάδοση του COVID 19.



    Λήψη αρχείου

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

    Στα πλαίσια της έναρξης των σχολικών μονάδων  έχει αποσταλεί προς ενημέρωση σας από τον ΕΟΔΥ, https://blogs.sch.gr/18nipkalam/files/2020/09/ΓΟΝΕΙΣ.pdfπρόσθετο αναλυτικό υλικό που αφορά σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.



    Λήψη αρχείου



    Λήψη αρχείου



    Λήψη αρχείου



    Λήψη αρχείου

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΠΡΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

    Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποσταλεί προς ενημέρωση για γονείς και εκπαιδευτικούς οι Οδηγίες  σχετικά με την  ασφαλή επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων.



    Λήψη αρχείου

     

     

    Επιστροφή στα θρανία για το σχολικό έτος 2020-2021

    Κεραμέως: Από το νηπιαγωγείο υποχρεωτική η μάσκα - Η Γάτα

    Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κι ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την απαραίτητη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς  στις σχολικές αίθουσες.

    Ωστόσο, οι αντιδράσεις των γονιών είναι έντονες την ίδια στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την ασφάλεια όλων μας.Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, τα διαφορετικά διαλείμματα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός είναι μερικά από τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας τα οποία έχει προτείνει η ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να υπάρξει διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

    Σίγουρα αυτή είναι μια πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση …το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με ένα διαφορετικό πρωτόκολλο υγιεινής.

    European Radio Logo

    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    Online βιβλία για παιδιά

    ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

    ΑΙΣΩΠΟΣ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

    Ψηφιακά Διδακτικά σενάρια

    ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

    ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

    Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης

    ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

    ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

    Οδηγός για το γονέα του παιδιού του νηπιαγωγείου, που επιχειρεί να τον πληροφορήσει για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση