ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:
«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.
Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.
Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.
Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου». (Γιώργος Κρόκος)
Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει το καλό βιβλίο στην ανάπτυξη των παιδιών και πιστεύω πως όλοι μας προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών σ’ αυτό.
Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση με το βιβλίο και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό, καλέσαμε τη συνάδελφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων κυρία Κική Δημητριάδη για να τη γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά, να μας μιλήσει για το πως ξεκίνησε να γράφει και να μας διαβάσει ένα παραμύθι της. Ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά ήρθε στο σχολείο μας και μας γέμισε με νεραϊδόσκονη!!!
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;
-Να διαβάζετε στα παιδιά τα βιβλία σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού δείχνοντας κάθε φορά με το δάχτυλό σας αυτό που διαβάζετε.
-Να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου που τους διαβάσατε για να διαπιστώσετε κατά πόσο το κατανόησαν.
–Να παίζετε με τα παιδιά το παιχνίδι των ερωτήσεων και να καταγράφετε στο χαρτί τις απαντήσεις τους.
-Να ενθαρρύνετε τα παιδιά να αναδιηγούνται την ιστορία που μόλις άκουσαν.
– Επειδή το παιδί μιμείται τη συμπεριφορά των γονιών του, οφείλετε να διαβάζετε βιβλία , αποτελώντας έτσι ένα πρότυπο μίμησης για τα παιδιά σας.
“Το παραμύθι της μάγισσας γιαγιάς” της Κικής Δημητριάδη
Σύντομη περιγραφή:
Τι κάνει μια γιαγιά να είναι μάγισσα; Μα τι άλλο; Αυτή η τέχνη της να επικοινωνεί με ό,τι κινείται κι αναπνέει. Αλλά και με τα άψυχα το ίδιο καλά να τα καταφέρνει… Τι κάνει μια γιαγιά να είναι μάγισσα τελικά; Μα τι άλλο; Αυτή η τέχνη της ν’αγαπάει…