Αρχική

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Από τον Διευθυντή του σχολείου Νίκο Κωσταρά

Αγαπητέ επισκέπτη, σε  καλωσορίζουμε στην νέα και ανανεωμένη ιστοσελίδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Η δημιουργία της είχε και έχει στόχο να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής μας κοινότητας αλλά και με την κοινωνία, ώστε το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό Σχολείο που ονειρευόμαστε  να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα. Ευελπιστούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης για το όραμα, τις επιδιώξεις και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Όραμα μας

είναι ένα σχολείο αποτελεσματικό, που θα το χαίρονται και θα το εκτιμούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την εκπαίδευση∙ εκπαιδευτικοί, παιδιά, γονείς, τοπική κοινωνία και αρμόδιοι φορείς. Ένα σχολείο δημοκρατικό, ανοικτό στην κοινωνία που να αγκαλιάζει όλους τους μαθητές χωρίς προκαταλήψεις, που πολεμά την ενδοσχολική βία, ένα σχολείο ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και θα καλλιεργεί την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την αποδοχή στη διαφορετικότητα, την αγάπη στο περιβάλλον και τα ζώα.

Αποστολή μας

η καλλιέργεια της δια βίου αγάπης για τη μάθηση ώστε τα παιδιά να γίνουν ολοκληρωμένα και υπεύθυνα άτομα, με κριτική σκέψη και σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους.