Η Εξ Αποστάσεως…Επαφή Συνεχίζεται!

Αγαπημένα μας παιδιά!

Καλή εβδομάδα σε όλους  μας !!!

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα, με την μαμά ,τον μπαμπά  και τα αδερφάκια (όσοι  έχουν ) παρέα!

Θυμάστε στο σχολείο μας , κάθε Δευτέρα , όταν μαζευόμασταν στην παρεούλα μας , στον κύκλο, καθόμασταν κ, λέγαμε τις καλημέρες μας και μετά ο καθένας μας , μοιραζόταν τις σκέψεις του, λέγοντας πως πέρασε το Σαβ/κο, που πήγε, τι έκανε και τι  του έμεινε ως ανάμνηση;

Τώρα που οι κάθε μέρες  μας είναι σαν ένα τεράστιο ΣαββατοΚύριακο, θα θέλαμε  να μάθουμε  πως είναι οι μέρες σας, τι κάνετε, πως περνάτε και τι θα κρατήσετε ανάμνηση ως σήμερα….

Μπορούμε να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει , από εδώ !

Να είναι το blog μας, το ιστολόγιό μας,  η παρεούλα μας…. που θα μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, τις στιγμές μας!

Τι λέτε θα τα καταφέρουμε;

Και βέβαια με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά, αφού σας ακούσουν και σας καταγράψουν,  θα θέλαμε  να μας  στείλετε τις σκέψεις σας (με όποιο τρόπο θέλετε ακουστικό ή γραπτό)

Και κάτι ακόμα σημαντικό:

Θα θέλαμε  να  σταθείτε για λίγη ώρα  στο παράθυρό σας ή στο μπαλκόνι σας  και  να παρατηρήσει προσεκτικά τι βλέπετε.

Μετά να πάρετε  ένα χαρτί λευκό, τις μπογιές , τους μαρκαδόρους ή ακόμα και το στυλό του μπαμπά ή της μαμάς  και να ζωγραφίσετε  ό,τι  βλέπετε  από το παράθυρο ή το μπαλκόνι  σας.

Θα περιμένουμε  τις ζωγραφιές σας για να  στολίσουμε τις σελίδες του blog μας!!!

Σας αφήνουμε  για την ώρα… και μέχρι να τα ξαναπούμε…

ακούστε   ένα ωραίο τραγουδάκι.

Και  να θυμάστε πως  … η Άνοιξη έρχεται πάντα μετά από ένα βαρύ Χειμώνα….

Γεια σας παιδιά!!!

Οι εκατό γλώσσες του παιδιού!

Στο Reggio Emilia της Βόρειας Ιταλίας παρουσιάστηκε μια πρωτοποριακή και καινοτόμος μέθοδος προσχολικής αγωγής στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Γνωστή σήμερα ως «Μέθοδος Reggio – Reggio approach», βλέπει τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας ως γεμάτα από περιέργεια, δημιουργικότητα και πλήθος ικανοτήτων.

Μέσα από το πρόγραμμά του εκμεταλλεύεται αυτά τα στοιχεία για να τα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το πρόγραμμα σπουδών που προτείνει είναι καθαρά παιδοκεντρικό. Οι δάσκαλοι κάνουν μάθημα, όπου τα παιδιά εμπνέονται να διδαχθούν: έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος της βιβλιοθήκης, η αυλή του σχολείου, ο χώρος του θεατρικού παιχνιδιού κ.λ.π.

Το σχολικό περιβάλλον και η σχολική διακόσμηση είναι εξαιρετικά σημαντικά και θεωρούνται τα ίδια ως διδακτικό μέσο και εργαλείο.

Οι δάσκαλοι διαμορφώνουν τη σχολική αίθουσα σαν μια περιοχή θεατρικού παιχνιδιού, αλλά και φτιάχνουν γωνιές με τραπεζάκια εργασίας και διαδραστικά περιβάλλοντα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, να λύσουν προβλήματα και να μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

(περισσότερα…)