ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πως Θα Πορευτούμε Μέχρι να Ανοίξουν Ξανά Τα Σχολεία μας….

Αγαπητοί μας Γονείς… Αγαπημένα μας Παιδιά!

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!

Μετά από  την ζωντανή μας επαφή μέσω webex και μετά την συλλογή και την αποδελτίωση των απαντήσεών σας μέσω e-mails , είδαμε ότι οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες για την πραγματοποίηση της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως εκπαίδευσης  (Τηλεδιάσκεψη) ειδικά τις ώρες που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για το Νηπιαγωγείο (2:10′ – 4:20′ ).

Υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις σε πολλούς μαθητές μας, όπως η μη πρόσβαση  ή η έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο, η έλλειψη υπολογιστών και άλλων τεχνολογικών μέσων, η ταυτόχρονη εργασία γονέων ή μεγαλύτερων αδερφών.

Επιπλέον, δεν έχουμε παραλάβει τους υπολογιστές, που χρειαζόμαστε και ζητήσαμε τόσο  για το σχολείο όσο και για τους μαθητές.

Όλα αυτά δημιουργούν ανισότητες και εντείνουν τις διαφορές ανάμεσα στα παιδιά, κάτι που το ανοικτό σχολείο και η ζώσα διδασκαλία στην τάξη, τις αποτρέπουν και τις αποδυναμώνουν διατηρώντας την ισονομία και ισοτιμία σε όλους.

Γι’ αυτό κι εμείς σαν δασκάλες των παιδιών σας,  δεν θα θέλαμε να αφήσουμε κανένα παιδί του σχολείου μας, εκτός της οποιασδήποτε μορφής διδασκαλίας που θα εφαρμόσουμε. Ελπίζουμε να βρούμε κάθε τρόπο για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε μετά από τη τηλεσυνάντησή μας ότι :

  1.   Θα πραγματοποιείται η Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Τηλεδιάσκεψη) μέσω της εφαρμογής CiscoWebexMeeting καθημερινά και σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ. (Από τις 2:10′ – 4:20′)  και όποιος μπορεί να μπαίνει έστω και για λίγο.

  2.  Θα ενημερώνουμε το Blog μας με τις Θεματικές Ενότητες και τις Δραστηριότητες-Εργασίες που θα ασχολούμαστε, θα σας στέλνουμε μέσω e-mails οδηγίες και εργασίες, που όποιος μπορεί θα τις παρουσιάζει ζωντανά στην τηλεδιάσκεψη ή θα μας τις στέλνει για να τις αναρτούμε εδώ στο Blog μας.

Γι’ αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ : Να ανατρέχετε καθημερινά στα e-mails σας για να ενημερώνεστε άμεσα και να είμαστε σε επαφή.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες σε συνθήκες μέρες, η επαφή μας έστω κι από οθόνης θα δώσει χαρά και δύναμη όλους μας!

Σας Ευχαριστούμε για την συνεργασία! Να είστε όλοι καλά!

Οι Νηπιαγωγοί σας

Αφήστε μια απάντηση