RSS Feed for This PostCurrent Article

Χειροσφαίριση (handball)

Η χειροσφαίριση είναι ένα ολυμπιακό ομαδικό άθλημα που μοιάζει πολύ με το ποδόσφαιρο. Η διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την χειροσφαίριση είναι ότι η χειροσφαίριση παίζεται με τα χέρια. Μια ακόμα διαφορά είναι και ο αριθμός των παιχτών μέσα στο γήπεδο (συνήθως το γήπεδο του χάντμπολ βρίσκεται σε κλειστό χώρο). Η ομάδα του χάντμπολ δημιουργείται από 6 παίχτες και τον τερματοφύλακα.

Ένας αγώνας χειροσφαίρισης διαρκεί περίπου 30 λεπτά το ένα ημίχρονο. Ανάμεσα σε κάθε παιχνίδι μπορούν να υπάρξουν διαλείμματα 5 λεπτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιτευχθούν τα τέρματα, δηλαδή η μία ομάδα να βάλει όσο πιο πολλά γκολ μπορεί στην άλλη. Για να βάλει κάποιος ένα γκολ πρέπει να χρησιμοποιήσει μόνο τα χέρια του. Κάθε ομάδα μπορεί να κρατήσει την μπάλα, πριν γίνει η προσπάθεια για να μπει ένας πόντος, σε ένα περιορισμένο χρόνο και οι παίχτες πρέπει να πασάρουν γρήγορα ο ένας στον άλλο.

Στην περίπτωση που ένας παίχτης χτυπηθεί από κάποιον άλλο με αντιαθλητικό τρόπο, τότε δέχεται κόκκινη κάρτα. Εάν το φάουλ είναι σκληρό, τότε ο παίχτης θα δεχθεί πινή και για δύο λεπτά θα του απαγορευτεί να είναι μέσα στον αγώνα. Για να αποβληθεί τελείως από τον αγώνα ένας παίχτης θα πρέπει να συμπληρώσει τις τρεις δίλεπτες αποβολές. Ένα φάουλ δεν γίνεται μόνο μεταξύ παιχτών. Το γήπεδο περιέχει δύο μεγάλα ημικύκλια μπροστά από κάθε τέρμα. Αυτό περιορίζει την απόσταση που υπάρχει από το τέρμα και την απόσταση από την οποία ένας παίχτης θα ρίξει ένα γκολ. Σε αυτή την περιοχή μόνο ο τερματοφύλακας μπορεί να κινείται. Στην περίπτωση που ένας παίχτης μπει σε αυτή την περιοχή τότε η μπάλα θα είναι στην κατοχή της άλλης ομάδας και θα υπάρξει και φάουλ.

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Μαρ 27, 2013 | Reply

    Το παραπάνω άθλημα το οποίο περιγράφεις δείχνει να είναι πολύ ενδιαφέρον. Όπως και κάποια άλλα αθλήματα έτσι και η χειροσφαίριση είναι είδος ψυχαγωγίας με το οποίο μπορούμε παράλληλα να γυμναστούμε!!!!!

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση