RSS Feed for This PostCurrent Article

Το internet

Το internet είναι ένα μέσω επικοινωνίας για διάφορα πράγματα, που σε βοηθάει να βρεις πληροφορίες για οτιδήποτε σε απασχολεί. Μπορείς να βρεις και να παίξεις διάφορα παιχνίδια ακόμα και πολεμικά, στρατηγικά και πολλά άλλα. Επίσης έχει διάφορες ιστοσελίδες που εκεί μπορείς να μιλήσεις με τους φίλους σου (το λεγόμενο «chat») και να μιλάτε χωρίς να το βλέπει ούτε να το ξέρει κανείς, αλλά και το αντίθετο, να ξέρουν οι άλλοι πότε είσαι συνδεδεμένος και πότε όχι.

Το internet όμως έχει και την κακή του πλευρά αλλά και την καλή του. Για παράδειγμα το internet μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο σε μικρά παιδιά που μπαίνουν σε διάφορες ιστοσελίδες χωρίς να το ξέρουν οι γονείς τους. Εκεί δεν επιτρέπεται να μπεις, εκτός αν είναι 18 χρονών, τα παιδάκια όμως μπαίνουν και δίνουν ψεύτικες πληροφορίες. Μερικά παιδιά δίνουν πραγματικές πληροφορίες εκτός από το πόσο χρονών είναι για να γίνουν μέλος της ιστοσελίδας. Έτσι, κάνουν ξένους φίλους που δεν ξέρουν τίποτα για αυτούς. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα αυτοί να είναι επικίνδυνοι, βιαστές ή ακόμα να έχουν διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και να θέλουν να ξεσπάσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν κάποιον/α.

Επίσης μερικά άλλα παιδιά είναι εθισμένα σε διάφορα online παιχνίδια που βρίσκουν στο internet, με αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με το έξω κόσμο και να μην έχουν κοινωνική ζωή. Αυτά τα παιδιά κάθονται σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους που είναι ο υπολογιστής και παίζουν ΟΛΗ την ημέρα παιχνίδια και κάθονται μπροστά στην οθόνη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν από την ακτινοβολία του υπολογιστή.

Εμένα η γνώμη μου για το internet είναι ότι είναι πολύ καλό και πολύ χρήσιμο για όλον τον κόσμο, ΑΛΛΑ θέλει προσοχή, υπευθυνότητα και μέτρο.

Trackback URL



  1. 2 Comment(s)

  2.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Μαρ 14, 2013 | Reply

    Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη σου για αυτό και εγώ θεωρώ ότι το ίντερνετ έχει και θετική και αρνητική πλευρά.Βέβαια, αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς τους ίδιους.Είναι δική μας υπόθεση αν βλάψουμε τον εαυτό μας καθισμένοι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.Παρόλ’ αυτά έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους όπως γίνεται και τώρα και αυτή πιστεύω είναι μια από τις καλύτερες πλευρές χρήσης του ίντερνετ.Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να έχουν την επίβλεψη των γονιών τους γιατι οι γονείς είναι εκείνοι που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

  3.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Απρ 10, 2013 | Reply

    Σαφώς το internet έχει δυο πλευρές : την ωφέλιμη για εμάς και την βλαβερή. Από τη μία πλευρά μας παρέχει πλήθος πληροφοριών και μας βοηθά να ενημερωνόμαστε για θέματα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να ψυχαγωγήθουμε, ακούγοντας μουσική, βλέποντας βίντεο κ.τ.λ. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να εκτεθούμε σε ακατάλληλο υλικό ή να εθιστούμε από αυτό με αποτέλεσμα να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τους ίδιους τους εαυτούς μας. Έτσι θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε μόνο όταν είναι απαραίτητο έτσι ώστε να μας ωφελεί. 

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση