RSS Feed for This PostCurrent Article

Η διαφορετικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους

Τα παιδιά αρχίζουν και χτίζουν τον χαρακτήρα τους από μικρή ηλικία, όμως στις μέρες μας πολλά παιδιά χάνουν τον χαρακτήρα και τον εαυτό τους και ζουν σε έναν χαρακτήρα που είναι διαφορετικός απ’ τον δικό τους, μόνο και μόνο για να νιώθουν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο. Αλλάζουν τρόπο ζωής και συμπεριφορά για να μην νιώσουν απόρριψη από την παρέα τους, φοβούνται να πούνε την γνώμη τους γιατί πιστεύουν ότι θα τους κοροϊδέψουν. Επίσης πιστεύουν ότι είσαι διαφορετικός αν δεν καπνίζεις, αν δεν συμμετέχεις σε πράγματα που κάνουν όλοι.

Πρέπει να διαφυλάττουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια, τις αρχές μας και το σεβασμό των άλλων στο πρόσωπό μας. Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται απόμακρα και αντικοινωνικά, όμως πρέπει να αποφεύγουν τις ασήμαντες συναναστροφές και να επιλέγουν σοβαρές και ωφέλιμες παρέες.

Όλοι οι άνθρωποι στην ζωή τους έχουν κάνει λάθος επιλογές που τους πλήγωσαν, που δεν σεβάστηκαν την επιλογή του κάθε ανθρώπου να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να είναι ίδιοι, ο κάθε ένας από εμάς έχει την δικιά του προσωπικότητα. Για μερικούς αυτό είναι κάτι σωστό για άλλους όμως είναι κάτι που δεν θέλουν και για αυτό προσπαθούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα από τους “φίλους” τους, ώστε να ταιριάζει με τον δικό τους.

Μας έχουν δώσει την εντύπωση ότι άμα είσαι διαφορετικός είναι ένα ελάττωμα. Αντιθέτως αν έχεις την δικιά σου προσωπικότητα και τις δικές σου αντιλήψεις θα μπορείς να  βρίσκεις πιο εύκολα στην ζωή σου ανθρώπους που ταιριάζετε πραγματικά. Καλό θα είναι στην ζωή μας να δεχόμαστε τους άλλους έτσι όπως είναι και να μην προσπαθούμε να τους αλλάξουμε προς το δικό μας συμφέρον, γιατί τότε θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους από την ζωή μας, με αποτέλεσμα να μείνουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό αν θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που πραγματικά μας νοιάζονται και να μην προσπαθούμε να τους αλλάξουμε για να ταιριάζει απόλυτα στον δικό μας χαρακτήρα.

Trackback URL



Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση