no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Φαράγγι Αγριανών

Συγγραφέας: | 18 Νοεμβρίου, 2013
| 2 σχόλια |

Την Κυριακή 17/11/2013 επισκεφθήκαμε το φαράγγι των Αγριανών Πεδιάδας, το οποίο είναι καταφύγιο άγριας ζωής και βιότοπος CORINE.

agriana1Ξεκινήσαμε από τη θέση Ξηροκαμάρες. Σε μικρή απόσταση από την αφετηρία μας συναντήσαμε ένα πανέμορφο πετρόκτιστο πετρογεφύρι με μεγάλο τόξο, κρυμμένο πίσω από μεγάλες χαρουπιές.

Συνεχίσαμε, περπατώντας σε χωματόδρομο μέχρις ότου να φθάσουμε σε ένα μικρό χώρο  αναψυχής, όπου και έγινε το πρώτο διάλειμμα. Από το σημείο αυτό, αρχίζει το μονοπάτι που ακολουθεί το πλάι της κοίτης ή και την ίδια την κοίτη καθώς η στενή κοιλάδα παραχωρεί σταδιακά τη θέση της στο φαράγγι.

Η βλάστηση αλλάζει και περπατάμε στη σκιά ψηλών δέντρων όπως αριές, πρίνοι, αστύρακες, πλατάνια, χαρουπιές.agriana6

Στα στενέματα του φαραγγιού, μεγάλοι,  λειασμένοι από το νερό  αλλά και τους σεισμούς βράχοι κρύβουν το μονοπάτι και καλούν τους μαθητές να ελιχθούν ανάμεσα τους, να χρησιμοποιήσουν μυαλό και σώμα για να τους ξεπεράσουν.agriana4

Στον ουρανό τα όρνια κάνουν την εμφάνιση τους με υπερπτήσεις πάνω από το φαράγγι και επίδειξη προσγειώσεων και απογειώσεων από τις φωλίες τους στις σχισμές των κάθετων βράχων.

Το μονοπάτι μέσα από την κοίτη φιδογυρνά και ακολουθεί το φαράγγι που σβήνει σιγά σιγά προς τα βόρεια, μέχρι τον τελευταίο τόπο αναψυχής.agriana2

Ο χωματόδρομος μας οδηγεί κάτω από τις γέφυρες της νέας και παλιάς εθνικής οδού στη θάλασσα. Εμείς σταματήσαμε λίγο πριν για το λεωφορείο της επιστροφής.

Στην εκδρομή αυτή συμμετείχαν σαράντα μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο με τη συνοδεία των καθηγητών Γιάννη Καραδάμογλου, Νίκου Σπανουδάκη, Νίκου Ψαρουδάκη, Παναγιώτη Αμβροσιάδη και των γονιών Σήφη Χριστοφοράκη, Ειρήνη Μπολωνάκη, Νίκου και Μαρίας Τζαγκαράκη

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδρομής

 

κάτω από: Εκδρομές 2013 2014

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες