• Μας επισκέφτηκαν:

  wordpress com stats
 • Μία καλή κουβέντα…

  Μία καλή κουβέντα…

  Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
  Σ. Μπόβι

 • Φτάνει πια…

  Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
  ------------
  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 • Πρόσκληση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

  22 Μαρτίου 2017 από

  Πρόσκληση 25 Μαρτίου

  Κατηγορία Ανακοινώσεις | | | 90 σχόλια

  Αγώνες Λόγου – 20/22.1.17 στο Κολλέγιο Ανατόλια

  30 Ιανουαρίου 2017 από

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ Γ΄ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ¨ΑΝΑΤΟΛΙΑ¨ ΤΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   20170120_174749  

  Το τριήμερο 20-21 και 22 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Αμερικάνικο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη, οι Γ΄ σχολικοί  αγώνες λόγου, με συμμετοχή Γυμνασίων και Λυκείων δημοσίων και ιδιωτικών από όλη την Ελλάδα αλλά και του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών.

  Το σχολείο μας συμμετείχε με εννέα μαθητές σε τρία διαφορετικά είδη αγώνων λόγου: του προτρεπτικού αγωνίσματος, του αγώνα αυθόρμητου λόγου και της εκφραστικής ανάγνωσης. Την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή καθώς και την προετοιμασία των μαθητών  ανέλαβε η φιλόλογος του σχολείου κ. Καρατάσιου Ιωάννα ως σύμβουλος καθηγήτρια και κριτής των αγώνων. Οι μαθητές πραγματοποίησαν την προετοιμασία τους από την αρχή της χρονιάς με τη συμμετοχή τους στο Ρητορικό Όμιλο που δημιούργησε γι ΄αυτό το σκοπό η κ. Καρατάσιου.

  Πολύτιμη δε ήταν και η βοήθ20170120_174700εια των συναδέλφων εκπαιδευτικών κ. Στεφανίδου Φωτεινής, Θεολόγου και Παυλίδου Κυριακής καθηγήτριας Πληροφορικής οι οποίες συμμετείχαν στους αγώνες ως κριτές και συνοδοί των μαθητών μας στη Θεσσαλονίκη. Την ουσιαστική στήριξή της μας παρείχε και η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Οικονομίδου Αικατερίνη, που παραβρέθηκε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ενθαρρύνοντας τους μαθητές μας στην πρωτόγνωρη γι΄ αυτούς διαδικασία ενός διαγωνισμού υψηλού επιπέδου.

  20170120_173656

  Επίσης πολύτιμοι αρωγοί ήταν οι γονείς των μαθητών μας, που μετέφεραν και τις τρεις ημέρες τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στους αγώνες και  ήταν διακριτικοί υποστηρικτές τους στο να ξεπεράσουν το άγχος  και την αγωνία που εύλογα είχαν τα παιδιά.

  Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, όπως πάντα, στήριξε αυτήν την προσπάθεια καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής των μαθητών στους αγώνες.

  Όλοι οι παραπάνω παράγοντες αλλά κυρίως ο  ιδιαίτερος  κόπος που κατέβαλαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, συνετέλεσαν στο να έχουν μια εξαιρετική παρουσία στους αγώνες,  αν και ήταν η πρώτη φορά που διαγωνίζονταν με συνομήλικούς τους μαθητές από άλλα σχολεία. Αυτό το αποδεικνύουν και οι θέσεις που κατέλαβαν στην τελική κατάταξη στους μαθητές Γυμνασίου. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

  Α. ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ σε σύνολο 21 μαθητών

  α. Κούλης Γεώργιος,  Γ1, 7ος

  β. Μπαλλή Δάφνη,     Γ1, 10η

  γ. Πιτσόκα Γεωργία,   Γ2, 12η

   

  Β. ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σε σύνολο 27 μαθητών

  α. Καραμούζα Ερμιόνη,  Γ2, 8η

  β. Μήντου Θάλεια,          Γ2, 14η

  γ. Μαντζανά Ευθυμία,     Γ2, 16η

   

  Γ ΆΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ σε σύνολο 32 μαθητών

  α. Γουργούνη Άννα,        Γ2, 12η

  β. Παναγιωτέλλης Αθανάσιος, Γ2, 15ος

  γ. Σιχλιμοίρης Γεώργιος, Γ2, 16ος

   

  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους  τους μαθητές  που συμμετείχαν στους αγώνες και  μια ευχή γι΄ αυτούς αλλά και για όλους τους μαθητές του σχολείου μας :

  να εξερευνούν  και να ξεπερνούν τα όριά τους, να τολμούν και να ρισκάρουν στη ζωή τους γιατί μόνο όποιος τολμάει ανακαλύπτει και τότε είναι πραγματικά ελεύθερος!

   

  Κατηγορία ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Δημιουργία video – «Οδοιπορικό στην περιοχή μου»

  12 Ιανουαρίου 2017 από

  Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές της Β” τάξης κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα video με θέμα «Οδοιπορικό στην περιοχή μου».

  Οι μαθητές όφειλαν να συντάξουν ένα μικρό σενάριο περιγράφοντας την κεντρική ιδέα του οδοιπορικού που σκοπεύουν να παρουσιάσουν και κατόπιν να το υλοποιήσουν.

  Οι τελικές εργασίες παρουσιάστηκαν στην τάξη και αξιολογήθηκαν, από την υπεύθυνη καθηγήτρια Παυλίδου Κάκια – ΠΕ19 και από όλους τους μαθητές της Β” τάξης, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  -τρόπος προσέγγισης και υλοποίησης του σεναρίου
  -σκηνοθετική οπτική
  -μουσική επένδυση

  καθώς και
  -στάση σώματος
  -ευχέρεια λόγου
  κατά την παρουσίαση του video μέσα στην τάξη.

  Η εργασία που ξεχώρησε και φιλοξενείται στο κανάλι του σχολείου μας είναι της Γεωργίας Μπαλλή.

  Κατηγορία Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Χρηματικά Βραβεία κληροδοτήματος κ. Μακαρόνα, 2015-16

  22 Δεκεμβρίου 2016 από

  Ζεύγος Μαγαρόνα

  H κ. Ελλη Μακαρόνα, φιλόλογος και σύζυγος του αρχαιολόγου κ. Χρήστου Μακαρόνα, Διευθυντή Ανασκαφών στην Πέλλα, την περίοδο 1957 – 1964, έχει καθιερώσει από το 1992 στη μνήμη του συζύγου της  χρηματικό βραβείο για τον πρώτο αριστούχο μαθητή της Α΄, Β΄, και Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Πέλλας. Το χρηματικό βραβείο συνεχίζεται και μετά το θάνατο της, το Νοέμβριο του 2007, ως τμήμα του κληροδοτήματος της προς την Πέλλα.

  Για το σχολικό έτος 2015-2016 οι αριστούχοι μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας που πρωτεύσαν σε κάθε τάξη και δικαιούνται το χρηματικό βραβείο των 150 ευρώ ο καθένας, είναι οι παρακάτω:

  • Από την  Α΄ τάξη: οι μαθήτριες Θεοδωρίδου Παρασκευή και Μυσίρκου Δήμητρα
  • Από την  Β΄ τάξη: η μαθήτρια Μπαλλή Δάφνη
  • Από την Γ΄ τάξη: ο μαθητής Μυσίρκος Γιώργος

   

   

   

  Κατηγορία Ανακοινώσεις | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Λέμε ΟΧΙ στο Bullying, ΝΑΙ στη Συμφιλίωση.. Πάρε θέση.. 12/2016

  15 Δεκεμβρίου 2016 από

  Οι Διαγωνισμοί σκοπό έχουν την ενεργοποίηση. Πάντα το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ευθιξία της εκάστοτε κριτικής επιτροπής και ειδικά σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε παιδιά χαμένοι δεν υπάρχουν.

  Οπότε, αυτές οι ομάδες των μαθητών που εμπνεύστηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία των 2 videos είναι ήδη Νικητές γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε «Ο Νους που επινόησε μία Ιδέα, ποτέ δεν επιστρέφει στις προηγούμενες διαστάσεις του.»

  Οι μαθητές ευχαριστούν τον κ. Γαϊτάνη Χαράλαμπο για τη βοήθειά του στην ενορχήστρωση του τραγουδιού, τους στίχους του οποίου έγραψαν οι ίδιοι στο 1ο video  και για τη μουσική επένδηση της ειδαγωγής του 2ου video.

  Α” Ομάδα μαθητών (1o video):
  Μπαλάσκα Μαρία – Γ2
  Μπουράκης Στέλιος – Α2
  Μπαλάσκα Αναστασία – Γ2
  Εμμανουηλίδου Πολυνίκη – Β2
  Πιτσάρης Τρύφων – Γ2
  Ρέκος Διονύσης – Β2
  Μπάρμπας Απόστολος – Γ2

  B” Ομάδα μαθητών (2o video):
  Ζαφειρίου Κυράνθη – Β2
  Μήντου Θάλεια – Γ2
  Τζάκρη Σταματία – Β2
  Μπαντάς Γιώργος – Γ2
  Μπουρσούκης Χρήστος – Β1
  Τζαχαλάκη Γεωργία – Γ2
  Καραμούζα Χαρά – Β2

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παυλίδου Κάκια ΠΕ19

  Ευχαριστώ τους μαθητές μου που μέσα από τη συνεργασία μού διδάσκουν όσα ίσως δεν μπορώ εγώ να τους διδάξω μέσα από την απλή διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου.

  Δημιουργία video στα πλαίσια του Διαγωνισμού antiBullying:
  https://respect-diversity.org/

   

   

  Κατηγορία ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Ενώνουμε τη φωνή μας με την εκστρατεία #Emergency της Unicef

  29 Νοεμβρίου 2016 από

   

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γραμμενούδη Σοφία – ΠΕ07

  Σχ. έτος: 2016-17

  Κατηγορία Δραστηριότητες, Εθελοντισμός | με ετικέτα , | | 90 σχόλια

  Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων (σχ. έτος 2016-17)

  10 Οκτωβρίου 2016 από

  Η συνεργασία των εκπαιδευτικών  με τους γονείς και κηδεμόνες των  μαθητών/τριών παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας του/ης  μαθητή/τριας εντός και εκτός του χώρου του σχολείου. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε συχνή επικοινωνία με εποικοδομητική συζήτηση που αφορά θέματα συμπεριφοράς και επίδοσης του/ης κάθε μαθητή/τριας.

  Στη συνέχεια παραθέτουμε τις ώρες ενημέρωσης των γονέων και των κηδεμόνων των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για το τρέχον σχολικό έτος 2016-17.

  Ενημέρωση Γονέων 2016-17

   

   

   

  Κατηγορία Ανακοινώσεις | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Αθλοπαιδείες στη διαδρομή που περπάτησε ο Αλέξανδρος

  4 Οκτωβρίου 2016 από

   

  Ζώντας σ’ αυτόν τον τΓυμνάσιο Πέλλας, Αθλοπαιδεία 3-10-2016όπο, ο Αλέξανδρος, φυσικά και περπάτησε τις διαδρομές όπου βαδίζουμε κι εμείς σήμερα, με εκείνο το αγωνιστικό ανάστημα ψυχής το οποίο παλεύουμε πρωτίστως να σμιλεύσουμε στον εαυτό μας για να είμαστε σε θέση να το εμπνεύσουμε στους μαθητές μας.

  Υπεύθυνος για την δράση που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου  μας κ. Χαράλαμπος Γαϊτάνης – ΠΕ11. Με την εμπειρία των τόσων χρόνων κινήθηκε σε πολλαπλά επίπεδα δημιουργώντας ομάδες πολλών ταχυτήτων. Μία ομάδα δρομέων, δύο ομάδες ποδηλασίας, μία με τους μαθητές της Α’ τάξης και μία με τους μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης και μία ομάδα πεζοπορίας. Στο χάρτη από την Πέλλα προς τη Νέα Πέλλα σχεδιάστηκαν δύο διαδρομές, μία για τους δρομείς και μία για τις υπόλοιπες ομάδες. Η προετοιμασία της δράσης περιελάμβανε και μία πρόσκληση προς την Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών, ώστε κάποιοι εκπρόσωποί της να συμμετάσχουν στο δρώμενο με τους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους και δίνοντας το παράδειγμα της δια βίου άθλησης. Με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος της Ο.Μ.Γ. κ. Στέλιος  Φιούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας Χρυσταντώνης Δημήτρης και ο μαραθωνοδρόμος Γεωργίου Γιώργος, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που με κάθε τρόπο στηρίζει όλες τις δράσεις μας.

  Στη διαδρομή όλοι μας δοκιμαστήκαμε στις ανηφόρες και στις κατηφόρες, ακριβώς όπως κάθε διαδρομή συμβολικά αντιπροσωπεύει την ίδια τη Ζωή. Ο καθένας κινήθηκε με το δικό του ρυθμό και ταυτόχρονα όλοι μαζί ως μία ομάδα. Σημείο συνάντησης των ομάδων ήταν το γήπεδο της Ν. Πέλλας. Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα των δρομέων έφτασε πρώτη. Τους περίμεναν οι μαθητές του παιδικού σταθμού της Νέας Πέλλας, χειροκροτώντας την προσπάθειά τους και ατενίζοντας το μέλλον, όπου οι ίδιοι σε 8 περίπου χρόνια θα αναλάβουν τα ηνία μιας ανάλογης ομάδας του σχολείου μας! Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Μαρία Ελευθεριάδου για τη θετική ανταπόκρισή της στη δράση μας. Στο πάρκο, δίπλα στο γήπεδο της Ν. Πέλλας, αφιερώσαμε λίγο χρόνο για ξεκούραση. Εκεί μας περίμενε η παλιά συνάδελφος Τασούλα Μήτου με χειροποίητα εδέσματα. Έπειτα ξεκινήσαμε για την επιστροφή, ρυθμίζοντας το «ρολόι» του εαυτού μας, ώστε να καταγράψουμε καλύτερο χρόνο διασχίζοντας τη διαδρομή.

  Το θετικό αποτέλεσμα της δράσης προκύπτει από τα σχόλια των μαθητών, που ενώ λαχάνιασαν στις ανηφόρες και στις κατηφόρες, ενθουσιασμένοι ζήτησαν η δράση να επαναλαμβάνεται τακτικά!

  Μέχρι την επόμενη ανάλογη δράση κρατάμε το λαχάνιασμα στην καρδιά και στο νου, ακολουθώντας τα βήματα του Αλέξανδρου στο πεδίο κατάκτησης των ατομικών μας  στόχων.

  Κατηγορία Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Γερμανικά – Α” & Β” Γυμνασίου

  20 Σεπτεμβρίου 2016 από

  Παρακάτω παραθέτουμε το βιβλίο μαθητή  «Αναγνωστικό» για τα Γερμανικά της Α” και Β” Γυμνασίου.

  Βιβλίο μαθητή – σελ. 1-64

  Βιβλίο μαθητή σελ. 62-125

  Βιβλίο μαθητή σελ. 126-184

  Ακολουθεί το βιβλίο «Τετράδιο Εργασιών»

  Τετράδιο εργασιών σελ.1-44

  Τετράδιο εργασιών σελ. 45-93

  Τετράδιο εργασιών σελ. 94-151

  Κατηγορία Μαθητές | με ετικέτα | | 90 σχόλια

  Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2016-17

  8 Σεπτεμβρίου 2016 από

  20160908_170329

  Σας ενημερώνουμε πως ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς 2016-17 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ.

  Στους μαθητές θα μοιραστούν βιβλία, οπότε είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες τους.

  Καλή Δύναμη και Καλή Έμπνευση σε όλους μας.

  Κατηγορία Ανακοινώσεις | | | 90 σχόλια

  « Παλιότερα άρθρα
 • Αλήθειες

  > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

  > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

  > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Ετικέτες

 • Kατηγορίες

 • Σεργιανίζουμε εδώ…


 • Οι Ομάδες μου

 • Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 •  
  Top
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων