• Μας επισκέφτηκαν:

  wordpress com stats
 • Μία καλή κουβέντα…

  Μία καλή κουβέντα…

  Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
  Σ. Μπόβι

 • Φτάνει πια…

  Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
  ------------
  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 • Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

  31 Οκτωβρίου 2017 από

                           Την γιορτή επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γραμμενούδη Σοφία ΠΕ 07

  Απόσπασμα από το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου

  «……..Αγαπητά μας παιδιά, είστε  οι μελλοντικοί πολίτες. Χορτάστε τη  δίψα σας για ειρήνη. Ονειρευτείτε. Διεκδικήστε το δίκιο σας και το δίκιο του διπλανού σας, γιατί μόνο έτσι θα είστε ελεύθεροι.

  Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, εσείς έχετε την ευκαιρία και την ευθύνη να εμφυσήσετε στα παιδιά  μας  την  αγάπη  στην  ελευθερία  και  στην  ισότητα,  τον  σεβασμό  στα  δικαιώματα  όλων  των συνανθρώπων  μας.  Και  ξέρουμε  ότι  το  κάνετε  όχι  απλώς  με  διδαχές  αλλά  με  την  καθημερινή πρακτική σας.»

  ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

  ΦΩΤΟ 3 ΦΩΤΟ 2 ΦΩΤΟ 1

   

  Απόσπασμα από το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

  κ. Παναγιώτη Ζ. Ανανιάδη  «……..Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και την ομοψυχία του ελληνικού λαού. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και την φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας…»

   

  Κατηγορία Γενικά | με ετικέτα | | 91 σχόλια

  Η Πνοή των Ανέμων στο Μουσείο Πέλλας

  30 Οκτωβρίου 2017 από

  Πνοές Ανέμων

  Δανειζόμαστε δυο λόγια από το υπέροχο φυλλάδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που συνόδευσε τη δράση:

  «…Στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία ο αέρας, η κίνηση του οποίου προκαλεί τους ανέμους, αποτελεί ένα από τα βασικά κοσμογονικά στοιχεία. Οι «Πνοές των Ανέμων» επιδρούν καθοριστικά στον ανθρώπινο βίο, καθώς επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την καθημερινή ζωή, τη λατρεία, τις τέχνες, τις επιστήμες και την τεχνολογία.»

  Οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας, με συνοδούς τη Διευθύντρια Δρ. Νομικού Ποθητή και την καθηγήτρια Σοφία Χαριτίδου ΠΕ06, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και συμμετείχαν στο παρακάτω πρόγραμμα:

  «Ο Πύργος των Ανέμων» ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που γίνεται για να γνωρίσει το εκπαιδευτικό κοινό αφενός την αντίληψη των αρχαίων για τους ανέμους, την καθοριστική επίδρασή τους στην καθημερινή ζωή και αφετέρου τη σημασία ενός μοναδικού μνημείου της αρχαιότητας, έργο ενός Μακεδόνα δημιουργού, που θεωρείται ο αρχαιότερος γνωστός μετεωρολογικός σταθμός. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλα.
  Διάρκεια προγράμματος: 60-90΄.
  Υπεύθυνος προγράμματος: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος), με τη συμβολή της Δέσποινας Ζηλίδου (Σχεδιάστριας) και της Ιωάννας Κεχαγιά (Συντηρήτριας).

  Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του προγράμματος για την άριστη οργάνωση και ενημέρωση – εκπαίδευση των μαθητών μας.

  Κατηγορία Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 91 σχόλια

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

  26 Οκτωβρίου 2017 από

  ΦΩΤΟ 1

  Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) καθιέρωσε και από το 2003 έθεσε σε εφαρμογή τη λειτουργία συστήματος εξετάσεων για την αξιολόγηση και πιστοποίηση της γνώσης σύγχρονων γλωσσών το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.). Οι εξετάσεις για την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης και ικανότητας χρήσης της γλώσσας στόχου, διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο και αφορούν πολλές γλώσσες.

  Στο Γυμνάσιο Πέλλας γίνεται προετοιμασία από το σχ. έτος 2016-17

  στα πλαίσια της διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στην κανονική τάξη και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μαθησιακά κίνητρα ώστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου στην πιστοποίηση της Γερμανικής Γλώσσας. Ευελπιστούμε επίσης να δημιουργήσουμε μελλοντικά και όμιλο προετοιμασίας για τις εξετάσεις μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος.

  Στην πρώτη συνάντηση Γονέων για το σχ. έτος 2017-18 έγινε ενημέρωση στους γονείς από την υπεύθυνη καθηγήτρια Γερμανικών Γραμμενούδη Σοφία.

  Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό και να ενημερωθείτε  περαιτέρω

  http://rcel2.enl.uoa.gr/kpgeschool/entypo-yliko.html

  http://rcel2.enl.uoa.gr/kpgeschool/goneis.html

  http://rcel2.enl.uoa.gr/kpg/

  http://rcel2.enl.uoa.gr/kpgeschool/mathites-ypopsifioi.html

   

  ΦΩΤΟ 2H Διευθύντρια του Γυμνασίου Πέλλας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η καθηγήτρια Γερμανικών συγχαίρουμε

  τον Σιχλιμοίρη Γιώργο μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου το σχολικό έτος 2016-17,

  ο οποίος έλαβε μέρος στις εξετάσεις Γλωσσομάθειας τον Μάιο του 2017 και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Α2 στην  Γερμανική Γλώσσα.

   

   

  Κατηγορία Διακρίσεις | με ετικέτα | | 91 σχόλια

  15μελές Μαθητικό Συμβούλιο σχολικής χρονιάς 2017-18

  23 Οκτωβρίου 2017 από

  Στις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη σύσταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας. Προετοιμάστηκαν οι κάλπες, εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και αποδόθηκαν οι ρόλοι.

  Τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ήδη υποβάλλει την υποψηφιότητά τους και το ψηφοδέλτιο ήταν έτοιμο. Οι υποψήφιοι είχαν προετοιμαστεί να τοποθετηθούν μπροστά στους ψηφοφόρους για όσα προτίθενται να προσφέρουν στη σχολική κοινότητα και εν συντομία να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους, ώστε να αποσπάσουν την ψήφο τους.

  15μελές φωτογραφικό υλικό

  Στη συνέχεια έλαβε χώρα η μυστική ψηφοφορία και ακολούθησε η καταμέτρηση των   ψήφων.

  Όπως είναι αναμενόμενο τα παιδιά ενσωματώνουν στη νοοτροπία τους συνήθειες και συμπεριφορές των μεγάλων που τις παρατηρούν σε ανάλογες διαδικασίες. Οι ψηφοφόροι ήθελαν οι υποψήφιοι να τους «τάξουν», ενώ οι υποψήφιοι από τη μεριά τους προσέγγιζαν τους ψηφοφόρους για να κατοχυρώσουν περισσότερες ψήφους.

  Μόλις ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του 15μελούς, προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Δύο δημοσιογράφοι της σχολικής μας εφημερίδας «CoolSchool», η Μητρικούδη Ράνια και η Καψάλη Αναστασία μαθήτριες της Γ” τάξης, συνέταξαν ερωτήσεις με θέματα που αφορούν το σχολείο μας και τις απηύθυναν στα μέλη του 15μελούς. Δόθηκε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο, ώστε το 15μελές να συνεδριάσει, να μελετήσει τα ζητήματα και να τοποθετηθεί.

  Οι απαντήσεις που θα δοθούν, αποτελούν τις δεσμεύσεις των μελών του 15μελούς για το έργο τους μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά και θα δημοσιευθούν στο ιστολόγιο του σχολείου μας,  καθώς και στη σχολική μας εφημερίδα. Με δεδομένο πως η εφημερίδα μας τυπώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι δημοσιογραφική ομάδα τότε θα συγκρίνει τις τοποθετήσεις του 15μελούς με το έργο που θα έχει προσφέρει καθ” όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα αξιολογήσει τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

  Στο σημείο αυτό θα έπρεπε οι μεγάλοι  να παραδειγματιστούν από τα παιδιά. Όλα τα συμβούλια, και τα πρόσωπα που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να δεσμεύονται δημόσια για όσα προτίθενται να προσφέρουν από τη θέση ευθύνης τους και όταν λήξει η θητεία τους να αξιολογείται, δημόσια και πάλι, η συνέπεια λόγων και έργων, ώστε όταν παρατηρείται αναντιστοιχία να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη του και φυσικά τα εύσημά του όταν σημειώνεται συνέπεια λόγων και έργων.

  Ακολουθούν οι αρχαιρεσίες του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας.

  Ευχόμαστε καλές συνεργασίες με τη Διεύθυνση του σχολείου μας, το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών-τριών.

  Σύσταση 15μελούς

   

  Κατηγορία Μαθητές | με ετικέτα | | 91 σχόλια

  CoolSchool 2014-15, ebook

  11 Οκτωβρίου 2017 από

  Σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε ψηφιακό αρχείο με τα φύλλα της σχολικής μας εφημερίδας, παρουσιάζουμε σε μορφή e-book το φύλλο της σχολικής χρονιάς 2014-15.

  Καλή ανάγνωση!

   

  CoolSchool 2014-15, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του Γυμνασίου Πέλλας

   

  Πηγή: http://online.anyflip.com/uxex/jmmb/

  Κατηγορία Γενικά | με ετικέτα | | 91 σχόλια

  « Παλιότερα άρθρα
 • Αλήθειες

  > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

  > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

  > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Ετικέτες

 • Kατηγορίες

 • Σεργιανίζουμε εδώ…


 • Οι Ομάδες μου

 • Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 •  
  Top
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων