Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο κα μια μοναδική εμπειρία έζησαν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου μας, καθώς επισκέφθηκαν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά.

Τα παιδιά άκουσαν ιστορίες επικοινωνίας που ξεκινούν από τις Φρυκτωρίες και τον ήχο του κέρατος και φτάνουν στον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_1ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_3ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_5ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_6ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_7ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_8ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_9, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_10ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_11,

Επίσης απόλαυσαν πλούσιες συλλογές εκθεμάτων και αρχειακού υλικού, αντικείμενα, τηλεγραφήματα και φωτογραφίες από άλλες εποχές.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό χώρο, έζησαν διαδοχικά τα στάδια από τη χειροκίνητη κλήση μέχρι την κινητή τηλεφωνία. Βίωσαν την εμπειρία μιας τηλεφωνικής κλήσης στο χώρο των αναλογικών τηλεφωνικών κέντρων αλλά και είδαν σύγχρονα ψηφιακά κέντρα.

Γνώρισαν τον μεταλλάκτη που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη οι τηλεφωνήτριες για να συνδέουν τις τηλεφωνικές γραμμές και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα μέσα από το tablet του μουσείου να ανακαλύψουν την ιστορία του Γκράχαμ Μπελ, του Μαρκόνι, του Μορς…

Άκουσαν τη φωνή τηλεφωνήτριας της δεκαετίας ’50 που ενημέρωνε τον κόσμο για την ώρα, λέγοντας την περιβόητη φράση «στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…» και απόλαυσαν την εικονική περιήγηση στο πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», ένα από τα πρώτα πλοία που τοποθετούσαν (πόντιζαν) υποβρύχια καλώδια προκειμένου να συνδέσουν με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική.

Τέλος, είδαν τηλεφωνικές συσκευές των δεκαετιών 1890 έως 1980, και τηλεφωνικούς θαλάμους με κέρματα και κάρτα.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με μία έκπληξη: το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο του 1967, όπου έγινε η πρώτη μετάδοση της ελληνικής τηλεόρασης!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1632

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση