15ο ΔΗΜΟΤΙΚO ΣΧΟΛΕΙO ΒΟΛΟΥ

ενημέρωση-εκπαίδευση-πολιτισμός-επικοινωνία

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Νοέ 202327

Στα πλαίσια της ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας 3ωρη επιμορφωτική δράση από την Ε.Ο.Δ. Μαγνησίας με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες», την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Την διοργάνωσή της την ανέλαβαν: το 25ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, το 11ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 24ο Δημοτικό Σχολείο.»

ee            ee1

Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης- ΣΤ τάξη

Νοέ 202326

«Η Στ τάξη είχε την ευκαιρία, την Παρασκευή 24-11-23, να επισκεφτεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου για να δει την μόνιμη έκθεση: «10+1 ιστορίες!». Έμαθαν τα στάδια της δημιουργίας της πόλης μας, και είδαν τις διάφορες πτυχές της ζωής στον Βόλο στην πορεία της ιστορίας του. Μέσα από φωτογραφίες και αντικείμενα έμαθαν για την βιομηχανική ζωή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τις δύσκολες περιόδους της Μικρασιατικής καταστροφής και του Β Παγκόσμιου πολέμου, την διασκέδαση και την καθημερινότητα. Μπροστά τους ζωντάνεψαν κτίρια, άνθρωποι και σημαντικές ιστορικές στιγμές!»

mp               mp1

Δράσεις του Σχολείου μας:Εξερευνώντας το Ηλιακό Σύστημα

Νοέ 202321

«Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος  «Plain with Protons Goes Digital», τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σενάριο με τίτλο: «Εξερευνώντας το Ηλιακό Σύστημα», καθώς αυτό συνδέεται με το 1ο κεφάλαιο της Γεωγραφίας όπου εμπλουτίζεται μέσω της χρήσης επαυξημένης πραγματικότητας (AR Augmented Reality) με ψηφιακά εργαλεία».

ri     ri2

Δράσεις του Σχολείου: Πειθαρχία και Όρια

Νοέ 202321

Την  Δευτέρα 13/11/2023 και ώρα: 18:00 – 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ομιλία προς τους γονείς-κηδεμόνες των συστεγαζόμενων σχολείων (15ου και 24ου) με θέμα: «Πειθαρχία-Όρια» από επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής”

pz

17 Νοέμβρη- Γιορτή Πολυτεχνείου

Νοέ 202318

Η Δ’ τάξη του σχολείου μας τίμησε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με μια σειρά ποιημάτων, τραγουδιών,και φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εποχή εκείνη, εξηγώντας την σημασία του συνθήματος Ψωμί, Παιδεία , Ελευθερία και προσφέροντας λουλούδια στους πεσόντες της μοιραίας εκείνης νύχτας της 17 Νοεμβρίου 1973.

πολυτεχ

Δράσεις του Σχολείου μας: Τα Σκουπιδοτόπια, ΣΤ’ τάξη

Νοέ 202318

«Συμμετοχή των μαθητών-τριών της Στ’ σε διδακτορική έρευνα με θέμα: «Τα σκουπιδοτόπια (wastescapes)». Σκοπός της διατριβής ήταν να διερευνήσει τους χώρους που καταλήγουν τα σκουπίδια και πώς αυτοί οι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε δημόσιους χώρους – στην περίπτωση που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή – ή να επανέλθουν στο φυσικό τοπίο – στην περίπτωση που το σκουπιδοτόπιο (wastescape) βρίσκεται μέσα σε φυσικό τοπίο και μακριά από κατοικημένη περιοχή.

σκου σκου1 σκου2

Δράσεις του σχολείου μας: Θεατρική παράσταση “Ο Τρομάρας”

Νοέ 202318

Η πορεία του Τρομάρα από το σκοτάδι του φόβου στη χαρά της ζωής, είναι το ταξίδι της καρδιάς που τολμά.Ο ήρωας καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που του φέρνει η ζωή αποκτώντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του έχοντας ως μότο του το ”βήμα-βήμα, ένα βήμα τη φορά” κερδίζει την απόλυτη αγάπη και γίνεται ο ήρωας της πόλης του

Η Β’ και η Γ’ δημοτικού παρακολούθησαν το θεατρικό έργο Ο Τρομάρας σε σκηνοθεσία της Άννας Παπαμάρκου, μία διασκεδαστική παράσταση με πολλά καρδιοχτύπια φόβου, χαράς ,αγωνίας ,ενθουσιασμού και έρωτα. 0ι μικροί μαθητές απόλαυσαν το θεατρικό έργο και έφυγαν από την παράσταση έχοντας στο μυαλό του ότι θαρραλεος δεν είναι αυτός που δεν φοβάται, αλλά αυτός που αντιμετωπίζει τους φόβους του και προχωρά

Καθορισμός ημερών συνάντησης εκπαιδευτικών και γονέων/ κηδεμόνων

Νοέ 20237

Αγαπητοί Γονείς

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερώνεστε  για το πρόγραμμα συναντήσεων με όλους τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ώστε να ενημερώνεστε για πρόοδο των παιδιών σας.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ-ΗΜΕΡΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ-ΜΕ-ΓΟΝΕΙΣ

Δράσεις του σχολείου μας: Έτσι Πολεμήσαμε Στ Τάξη

Νοέ 20231

Τα παιδιά της Στ’ τάξης σε πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στις 31-10-23 με τίτλο: «Έτσι πολεμήσαμε». Ένα πρόγραμμα επίκαιρο, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπου, σκίτσα και ζωγραφικοί πίνακες του στρατιώτη – ζωγράφου Αλέξανδρου Αλεξανδράκη ζωντάνεψαν στα μάτια των μαθητών, προσφέροντας ένα μάθημα ιστορίας και ιστορίας της τέχνης, μια διαφορετική σκοπιά για να δουν οι μαθητές τον Πόλεμο του 1940 καθώς και τη συνεισφορά του Λυκείου των Ελληνίδων.

blog4

γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 202329
Ο δικός μας λαός, φωτισμένος από την πίστη του στην αιωνιότητα της Χάριτος,  διψασμένος για αθανασία, διαπαιδαγωγημένος από την Εκκλησία του, ήξερε να θυσιαστεί και να νικήσει, για να προσφέρει σ’ εμάς μια τίμια και υπερήφανη ζωή και να μας γίνει υπόδειγμα.
Χρόνια Πολλά για τη μεγάλη μέρα του Ελληνισμού.
Χρόνια Πολλά, Ειρήνη κι Ευημερία στα σπίτια μας!
Από την γιορτή του σχολείου μας, σημαιοφόροι και παραστάτες των 15ου και 24ου ΔΣ Βόλου

Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου:

Σημαιοφόρος:

Ροδίου Σπυρίδων-Μάριος

Παραστάτες:

  1. Παπαδόπουλος Αλέξανδρος
  2. Γιαννάκου Ναταλία
  3. Σκούρα Κόνι
  4. Σουλδάτου Καλλιόπη
  5. Κατσίμπης Αχιλλέαςς

Οι μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου:

Σημαιοφόρος:

Γοργόρης Κωνσταντίνος

Παραστάτες:

  1. Ευαγγελιδάκη Ελένη
  2. Χαλκιά Βάια
  3. Καλαμάτα Ελένη
  4. Ζήση Παρασκευή
  5. Ζάχος Άγγελος
blog3
« Παλιότερα άρθρα

φιλία γνώση συνεργασία

φιλία γνώση συνεργασία

τα σχολεία μας

τα σχολεία μας

Νέα όψη όπως διαμορφώθηκε από την Urban Art

τα σχολεία μας

τα σχολεία μας

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
European Radio Logo

Σαν σήμερα

11/12/1946: Δημιουργείται η UNICEF, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων