ΘΕΑΤΡΟΤΑΞΙΔΙΑ

13 Ιουνίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Στο μαγικό κόσμο του θεάτρου μας ταξίδεψαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας, σήμερα στις 11/06/2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρουσία των μαθητών του 15ου και 24ου ΔΣ, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους. Οι μικροί ηθοποιοί έπαιξαν στιγμιότυπα από τα έργα ‘Όρνιθες’ του Αριστοφάνη και ‘Δόνα Τερηδόνα’ του Ευγένιου Τριβιζά, όπως παρουσιάζονται στο Ανθολόγιο της Γ’ και Δ’ τάξης. Βοηθοί στην προσπάθεια τους ήταν oi εκπαιδευτικοί τους κα Σταυρούλα Καραμπέτσου και η θεατρολόγος του σχολείου κα Ζωή Τσιπνή. Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους  για την τόσο ωραία παράσταση.

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός »Μαθηματικά και Παιχνίδι»

8 Ιουνίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 

Για άλλη μια φορά οι μαθητές μας που συμμετείχαν στο 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Μαθηματικά και Παιχνίδι για τα παιδιά της Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικού διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στους μαθητές της Ε’ Τάξης:

Βασίλη Φαράντο που βραβεύτηκε με αριστείο και μετάλλιο

Παντελή  Χρήστου που βραβεύτηκε με Αριστείο

Ευάγγελο Πανταζή για την πολύ καλή του επίδοση

Και στους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης:

Μακαρατζή Ραφαηλία για την πολύ καλή της επίδοση

 

 

ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΦΥΣΙΚΉΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΣΧΟΛΕΙΆ »ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ 2018»

8 Ιουνίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Οι μαθητές μας συμμετείχαν μας  και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής »Αριστοτέλης 2018» και για ακόμα μια φορά διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Συγχαρητήρια λοιπόν για τους μαθητές της Ε’ ΤΆΞΗΣ:

Φαράντο Βασίλη, Πανταζή Ευάγγελο, Ρεπανά Αντώνιο, Καπουράνη Ζωή και Μουντούρη Κέρσο.

Και της ΣΤ΄ΤΆΞΗΣ:

Μακαρατζή Ραφαηλία, Βογιατζή Ιωάννη, Μαλινδρέτου Ιωάννα, Μαλινδρέτου Βάσια και Αθανασίου Μαρία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

27 Μαΐου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Οι μαθητές  μας συμμετείχαν  στους αγώνες γυμναστικής που έγιναν την Παρασκευή στις 25 Μαΐου 2018 στο Βόλο και κάποιοι από αυτούς διακρίθηκαν . Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει μόνο η συμμετοχή δεν μπορούμε να μη συγχαρούμε τη Ραφαέλλα Μακαρατζή που βγήκε 2η στο μπαλάκι, την Αθηνά Πούλιου που βγήκε 3η στα 60 μ, από το σχολείο μας και τον Άγγελο Δενελάβα από το 24οΔΣ που βγήκε 3ος στο άλμα εις μήκος.

Ένα μεγάλο Μπράβο παιδιά!!!!!

ΤΕΛΕΤΉ ΛΉΞΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ERASMUS+ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΜΑΣ

15 Μαΐου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα το τέλος δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1 και kA2 με θέμα τις Κοινωνικές Δεξιότητες στα Δημοτικά Σχολεία και την Ανεκτικότητα αντίστοιχα

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιου Πολύζου, του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπ/κής  Περ/ας κ. Κων/νου  Σδρόλια, του Δ/ντή του 24ου Δ.Σ. Βόλου κ. Κων/νου Γαϊτανά, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχολεία τους, το εκπαιδευτικό τους σύστημα, τις πόλεις τους καθώς και τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης των Κοινωνικών Δεξιοτήτων και της Ανεκτικότητας  στο σχολικό τους περιβάλλον.

Επειδή η θεματολογία των δύο προγραμμάτων συνάδει, θεωρήθηκε σωστή η παράλληλη γιορτή με διαδραστικές παρουσιάσεις παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές επικεντρώθηκαν  στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαλογική λήψη αποφάσεων, στην επικοινωνία, στο σεβασμό και στην ανεκτικότητα και συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές,  οι καλεσμένοι εταίροι των προγραμμάτων από Πολωνία, Ισπανία, Λετονία, Γερμανία και Τουρκία καθώς και οι πρόσφυγες φιλοξενούμενοι από το ίδρυμα « Άρσις» στη Μακρυνίτσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης και σαν φόρο τιμής στο πρόγραμμα ΚΑ2, οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους μικρούς πρόσφυγες του Ιδρύματος «Άρσις».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας, οι εκπαιδευτικοί των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επισκέφτηκαν  τον Ανθοκομικό  Συνεταιρισμό ΑΜΕΑ «Ηλιοτρόπια» στην Άλλη Μεριά, το Ίδρυμα «Άρσις» στη Μακρυνίτσα και την «Κιβωτό του Κόσμου» στο Διμήνι και συνομίλησαν με τους  καθ’ ύλην αρμόδιους. Επίσης περιηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στα αξιοθέατα της πόλης μας, και επισκέφτηκαν την Μακρινίτσα, το ΚΠΕ Μακρινίτσας, τις Μηλιές και το ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βόλου όπου και παρακολούθησαν πρόγραμμα μαγειρικής με τοπικά εδέσματα.

Στην όλη αυτή προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν ώστε να πετύχει αυτή η διοργάνωση, όπως την εταιρία catering Χούτος, το State Cafe, τους φούρνους Τοπούζογλου και Χωριάτικο, το ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βόλου καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δ.Σ. Βόλου.

 

7 Μαΐου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

                                                                                            

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2018-19

1 Μαΐου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΤάξη Σχολ.Έτος 2018-2019 (4)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

18 Απριλίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Διευθυντές του  15ου και 24ου Δημοτικού  Σχολείου  Βόλου

& οι  Σύλλογοι  Διδασκόντων των δύο σχολείων

σας προσκαλούν

σε  ομιλία με θέμα:  «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

τη Δευτέρα  23  Απριλίου  2018 και ώρα 10.00

στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Σχολείου

Εισηγητής  ο Αστυνόμος Β΄ κ. Σαρδέλης Νικόλαος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

10 Απριλίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 15Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

21 Φεβρουαρίου 2018 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 

Το 15ο δημοτικό σχολείο της πόλης του Βόλου συμμετέχει σε δύο Ευρωπαικά  Προγράμματα Erasmus+ ka1 και ka2 με τίτλο Κοινωνικές Δεξιότητες στα Δημοτικά Σχολεία και Αγκαλιάζοντας τις Διαφορές μας Κάτω  από την Ομπρέλα της Ανεκτικότητας αντίστοιχα. Η δράση Erasmus  ka1 περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και επιτόπια παρακολούθηση διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς μόνο ενώ η δράση Erasmus ka2 αφορά τη συμμετοχή και των μαθητών  και  των δασκάλων τους ταυτόχρονα.

Αυτή τη σχολική χρονιά, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  Τζιντζίδου Ελένη και Μουρτζίνου Κατερίνα ταξίδεψαν στη  Σαλαμάνκα της Ισπανίας  ενώ τον Μάιο 2018 οι εκπαιδευτικοί Μάνου Σταυρούλα και Τζιντζίδου Ελένη θα μεταβούν στην πόλη Katowice της Πολωνίας για επιτόπια διδασκαλία.

Αλλά και το σχολείο μας θα ανταποδώσει τη φιλοξενία στις 23 Απριλίου2018 φιλοξενώντας για μια εβδομάδα εκπαιδευτικούς από την Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία και Λετονία και για τις δράσεις ka1,ka2. Παράλληλα θα συμμετέχουν μαζί μας παιδιά από τον οργανισμό Άρσις  στη Μακρυνίτσα ενώ θα συνεργαστούμε και με Την Κιβωτό του Κόσμου

Υπενθυμίζουμε ότι τη τελευταία δεκαετία το 15ο Δημοτικό Σχολείο έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα Comenius, δύο προγράμματα Erasmus+ ka1 και ένα πρόγραμμα Erasmus+ ka2 και επιδιώκει τη συμμετοχή σε περισσότερα καθώς η εμπειρία που αποκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολύτιμη

Εικόνες από την επίσκεψη των εκπαιδευτικών μας στην Ισπανία