Σεπ 01 2019

Ανακοινώσεις

Συντάκτης:

2020-11-21  6:04:09 PM

Διαγράμματα Voronoi και Γεωλογία

Οι μαθητές της Α Λυκείου που δουλεύουν στα διαγράμματα Voronoi μπορούν να αντλήσουν σπουδαίο «φρέσκο» υλικό πάνω στα διαγράμματα:

Διαγράμματα Voronoi


2020-11-07  8:23:06 PM

Περίπτωση lockdown.

Το υλικό που θα μου στέλνεται θα είναι ΠΑΝΤΑ σε pdf, ακόμα και οι φωτογραφίες. Προτιμώ να είναι γραμμένο το κείμενο είτε σε word είτε σε latex. 

  • H A τάξη θα συνεχίσει το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχαμε μέχρι τώρα με την κατανομή των μαθημάτων. Στην ηλεκτρονική τάξη και στο padlet θα σας δίνω νέα θέματα που θα προκύπτουν ανά περίπτωση. Εμείς θα ακολουθούμε το βιβλίο των σημειώσεων και στην Άλγεβρα και στη Γεωμετρία. Στην ηλεκτρονική τάξη θα σας ενημερώνω για την έκβαση του τελευταίου μαθήματος.
  • Η Β τάξη (Μαθηματικά κατ/νσης) θα συνεχίσει το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχαμε μέχρι τώρα. Στην  ηλεκτρονική τάξη και στο padlet θα σας δίνω νέα θέματα που θα προκύπτουν ανά περίπτωση. Ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε απευθυνόμενοι σε εμένα και σε όλη την τάξη γράφοντας στο padletΣτην ηλεκτρονική τάξη θα σας ενημερώνω για την έκβαση του τελευταίου μαθήματος.  Επίσης, περιμένω να μου στείλετε όλοι το email σας, στο email μου, για να σας στείλω την δ/νση του padlet.
  • Η Γ τάξη (Μαθηματικά κατ/νσης) θα συνεχίσει το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχαμε μέχρι τώρα. Στην  ηλεκτρονική τάξη θα σας δίνω νέα θέματα που θα προκύπτουν ανά περίπτωση. Στην ηλεκτρονική τάξη θα σας ενημερώνω για την έκβαση του τελευταίου μαθήματος.
  • Ο Όμιλος θα συνεχίσει να λειτουργεί κάθε Κυριακή στις 11.00-13.00. Υλικό και ενημέρωση θα ανεβάζω πάντα στο padlet. 

20:00:34   02/26/2020

Μόλις πήρα το αποτέλεσμα από ένα Χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Εθνικού  Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ το Math Snacks που είναι ένα σύνολο παιχνιδιών και κινούμενων σχεδίων για τους μαθητές επιπέδου Γυμνασίου.  Το πρόγραμμα αυτό έφερε τους εκπαιδευτικούς μαθηματικών και τους ερευνητές της θεωρίας της μάθησης μαζί με τους προγραμματιστές πολυμέσων σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

https://mathsnacks.com/


 

18:20:00  01/06/2020

Timeline of Mathematics

 


2019-09-04  17:52:38

Μαθητές του ομίλου Μαθηματικών της Α τάξης (σχολ. έτος 2018-19), συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών-Φυσικής-Πληροφορικής που έγινε στο Σχολείο MGSC  του Βελιγραδίου  τον Ιούνιο 2019.

Konstantinos Petros Tzafestas
Eleni Kyrkou
Nikolas Spyropoulos
Georgios Soukaras
 Mathematics, Physics,   Informatics
Mathematics
Informatics
Mathematics, Physics


2019-06-02   9:17:18 AM

Kangroo 2019:

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν οι μαθητές : Οδυσσέας Μπαλής και Παναγιώτης Μπαμπατσιάς.

Συμμετοχή στα EUROMATH 2019

Οι μαθητές του ομίλου μας: Κώστας Α. Γ. και Μπαμπατσιάς Π. συμμετείχαν με εργασία έχοντας σαν θέμα: Automated Geometry Theorem Proving and Discovering with JAVA GEOMETRY EXPERT (JGEX)

Δείτε:https://blogs.sch.gr/zenonlig/files/2019/03/Euromath-Presentation-Final.pdf


2019-06-02  09:13:53

Ασκήσεις Άλγεβρας Α Λυκείου (Επανάληψη)

Δείτε: Snacks Άλγεβρα Α Λυκείου

Γ Λυκείου Προσανατολισμός:

  1. Διαγώνισμα σε pdf
  2. Snacs 2018

Από τις ωραίες στιγμές με την οικογένεια του Βαρβακείου 


 

Τι είναι η εικασία ABC? Ένα άρθρο γεμάτο εκπλήξεις!

Στο τελευταίο ηλεκτρονικό τεύχος του Quanta Magazine η Εrica Klarreich δημοσίευσε ένα άρθρο για μια εντελώς απρόσμενη διαμάχη μεταξύ των Scholze (FM 2018) – Stix και Mochizuki σχετικά με μια απόδειξη του τελευταίου για την εικασία ABC. Δείτε quantamagazine Σήμερα, 22/9/2018, είδα ότι υπάρχει σχετικό άρθρο και στο New Scientist με τίτλο «Infinity war: The ongoing battle over the world’s hardest maths proof». Δείτε λοιπόν και το NEWSCIENTIST Επίσης στο New Scientist θα βρείτε και σχετική βιβλιογραφία για το διάσημο έργο του Mochizuki. Δείτε: Mochizuki 500 page


Τα φετινά – 2018 – βραβεία Field’s Medal και Nevanlinna Prize

O Kωνσταντίνος Δασκαλάκης πήρε το Rolf Nevanlinna Prize για την συνεισφορά του πάνω στη Game Theory και Machine Learning Ο Scholze Peter είναι ο νεότερος από τους βραβευθέντες φέτος με το  Field’s Medal Δείτε αναλυτικότερα κλικ ΕΔΩ


Η Περιοδική Έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης (ΕΕΕΑ) Τόμος 1 (τεύχος 1 και 2) περιέχει όλες τις τάσεις της αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων και των εκπαιδευτικών των Προτύπων – Πειραματικών Σχολείων από το 2010-2014. Το τεύχος είναι ΕΔΩ:  http://www.eletea.gr/wp-content/uploads/2018/02/PRAKTIKA_TELIKO.pdf


 

Μία απάντηση μέχρι τώρα
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση