Archive for 13 Δεκεμβρίου, 2011

Δημόσιο: Περικοπή σύνταξης σε όσους αποφύγουν την εφεδρεία »

Θύελλα προκαλεί απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη από την οποία προκύπτει ότι εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπει τελικά, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το ΓΛΚ θα «κόψει» από αυτήν τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα!

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά. Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον. Το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της σύνταξης που καταβάλλεται.

2. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι, εάν υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά τη συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

3. Για τις ανάγκες εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και μόνο, ως «πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία» νοείται:

α) η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια, με βάση ειδικές διατάξεις (άρθρο 155 παρ. 4 του Υ. Κ.).

β) η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).

Επισημάνσεις:

α. Προκειμένου για υπαλλήλους που έχουν επαναπατριστεί από πρώην «ανατολικές χώρες», μη μέλη της Ε.Ε., από την προϋπηρεσία τους σε αυτές, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μισθολογική τους εξέλιξη, θα ληφθεί υπόψη μόνο εκείνη που τυχόν έχει μεταφερθεί (ως χρόνος ασφάλισης) σε ασφαλιστικό φορέα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά με τις διατάξεις της «διαδοχικής ασφάλισης».

β. Στις προαναφερόμενες υπηρεσίες της περ. β’ δεν περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται ως συντάξιμη με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1405/1983 (δηλαδή με την καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς εξαγοράς).

Πηγή: TO BHMA

Φωτογραφική μηχανή που καταγράφει το φως απευθείας από το MIT »

Επιστήμονες του MIT κατασκεύασαν στο εργαστήριο μια φωτογραφική μηχανή με ταχύτητα κλείστρου ένα τρισεκατομμύριο “ανοίγματα” το δευτερόλεπτο, ικανό να καταγράψει το “ταξίδι” που πραγματοποιεί το φως από ένα σημείο σε κάποιο άλλο.

Αξιοποιώντας τροποποιημένους σωλήνες (Streak Tubes) οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή ηλεκτρονίων από τα φωτόνια, η ομάδα του MIT κατάφερε να βγάλει μια φωτογραφία μιας ακτίνας λέιζερ καθώς αυτή περνούσε μέσα από ένα μπουκάλι. Για να δημιουργηθεί το slow – motion video που υπάρχει παρακάτω, χρειάστηκαν εκατοντάδες επαναλήψεις του πειράματος. Στο τελικό αποτέλεσμα βλέπουμε πώς η ακτίνα φωτός αναπηδά μέσα στο μπουκάλι μέχρι να εξαφανιστεί.

Το επίτευγμα αυτό μπορεί να έχει αρκετές πρακτικές εφαρμογές, με τον Dr. Raskar, μέλος της ερευνητικής ομάδας να κάνει λόγο για μια πιθανή εφαρμογή του στο λογισμικό των smartphones. Το λογισμικό θα μπορούσε να καταγράφει αλλά και να ερμηνεύει τις ανακλάσεις ακόμη και πάνω σε ένα φρούτο. “Φανταστείτε ότι σε 10 χρόνια από σήμερα το κινητό τηλέφωνό σας μπορεί να σας λέει όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ εάν τα φρούτα που θέλετε να αγοράσετε είναι ώριμα”.

Site: engadget.com
Site: MIT

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΛΕΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ… »

harryklynn.blogspot.com

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΛΕΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ…

Φ. Κουβέλης: «Η επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, η νέα δραχμή δεν θα γίνεται αποδεκτή σε πολλές διεθνείς αγορές, θα υπάρξει ανικανότητα καταβολής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεταβολές στην ΕΕ προς την κατεύθυνση μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, με αναπτυσσόμενες φυγόκεντρες τάσεις».
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…
………………….

harryklynn.blogspot.com

YouTube for Schools, η νέα εκπαιδευτική έκδοση για μαθητές. »

Τη νέα επιμορφωτική πλευρά του YouTube αποφάσισε να μας παρουσιάσει η Google, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα video με τις χαριτωμένες γάτες, τις χιουμοριστικές φάρσες και τα τραγούδια.

Όλοι γνωρίζουμε εκ πείρας ότι όταν είσαι στο YouTube δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να μην παρασυρθείς έστω και για λίγο και να ξεκινήσεις να βλέπεις τέτοιου είδους video. Στη συνέχεια το λίγο γίνεται πολύ και μερικές ώρες μετά ξεχνάς τι έψαχνες αρχικά. Σκέψου, μάλιστα, τι γίνεται αν είσαι μαθητής με ανοιχτή πρόσβαση στο YouTube εν ώρα μαθήματος…

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να διορθώσει η νέα έκδοση YouTube for Schools που φροντίζει ώστε τίποτα να μη σου αποσπάσει την προσοχή τουλάχιστον όσο βρίσκεσαι στην τάξη. Στην ουσία πρόκειται για μια ρύθμιση, με την οποία μπλοκάρεται η πρόσβαση σε οποιοδήποτε μη εκπαιδευτικό video, επιτρέποντας μόνο την παρακολούθηση επιμορφωτικού περιεχομένου από το YouTube EDU και τους 600 εκπαιδευτικούς συνεργάτες του YouTube.

Πέρα όμως από το μπλοκάρισμα συγκεκριμένων video, η Google σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές δημιούργησε περισσότερες από 300 λίστες με εκπαιδευτικά video, ομαδοποιημένα κατά μάθημα ή κατά τάξη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πηγή: techgear.gr

Σχεδόν 9.000 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, επιδιώκουν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία! »

Σχεδόν 9.000 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, επιδιώκουν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία!

Τις 9.000 χιλιάδες πλησιάζουν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα που ζητούν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία.

Αυτό αποκαλύπτουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με βάση τον αριθμό των ήδη εγγραφέντων στους καταλόγους διοριστέων, αλλά και των νέων υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2011.

………….

Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα της εφημερίδας “ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ”…

Αυξάνεται η υπογονιμότητα στην Ελλάδα »

Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά και η μετάθεση της επιθυμίας του ζευγαριού να τεκνοποιήσει, μετά τα 30 χρόνια τους, έχουν οδηγήσει σε αύξηση της υπογονιμότητας στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας προβλήματα υπογονιμότητας αντιμετωπίζουν περίπου 250.000 ζευγάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται ότι 1 στα 7 ζευγάρια δεν μπορεί να πετύχει σύλληψη, με απλές επαφές.

Το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι ίδιο στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας. Στόχος της Ιατρικής είναι η υπογονιμότητα να μην οδηγεί το ζευγάρι απευθείας στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά, αρχικά, στη διάγνωση των αιτιών του προβλήματος και, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, σε σύλληψη με φυσιολογικές μεθόδους, ανάλογα με την περίπτωση.

Στόχος της Ιατρικής είναι η υπογονιμότητα να μην οδηγεί το ζευγάρι απευθείας στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά, αρχικά, στη διάγνωση των αιτιών του προβλήματος και, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, σε σύλληψη με φυσιολογικές μεθόδους, ανάλογα με την περίπτωση.

…….

Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ …

Online τα χειρόγραφα του Νεύτωνα »


Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του “Principia Mathematica” (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.

Δείτε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φάκελοι μυστηρίων: Ισαάκ Νεύτων» («Mystery files: Isaac Newton», 26΄, Μεγάλη Βρετανία).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση