Archive for 16 Δεκεμβρίου, 2010

Νέος Facebook ιός, Προσοχή! »

Από σήμερα έχουν αρχίσει και αναφέρονται κρούσματα ενός καινούριου ιού στο Facebook.

Αν δεχθείτε μύνημα που να λέει hello: I got you a surprise, που σας οδηγεί να κατεβάσετε φωτογραφίες (το μύνημα μπορεί να προέρχεται από φίλο σας), απλά αγνοήστε το. Αν τύχει και το ανοίξατε ήδη, πρέπει να σβύσετε το αρχείο photo.exe που βρίσκεται στον φάκελο C:\Documents and Settings\USER\Application Data (ή Appdata αν έχετε windows 7), και ίσως βοηθήσει αν είστε σε ασφαλή λειτουργία. Πρέπει επίσης να ανοίξετε το msconfig.exe (Ctrl-R και γράφουμε msconfig και Enter), και να ξετικάρουμε από την εκκίνηση μια καταχώριση που αντί για όνομα έχει έναν αριθμό (θα καταλάβετε ποιά μόλις δοκιμάσετε.). Reboot, και αν τα κάναμε όλα σωστά, καθαρίσαμε!

Προσοχή όμως, καλύτερα να μην βάλουμε τον ιό εξαρχής!
Source:

http://ronin.gr

Κλικ στο μέλλον »


Με ένα απλό κλικ θα έχουν στο άμεσο μέλλον οι μαθητές πρόσβαση στη διδακτέα ύλη, οι ίδιοι θα γίνουν παραγωγοί της γνώσης και η στείρα διδασκαλία θα αποτελεί πια παρελθόν.

Πιο κοντά σε αυτό το μέλλον μάς φέρνει το έργο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού) που θα διατεθεί ελεύθερα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, και σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Πρόκειται για ψηφιακή αναδόμηση εκατό και πλέον σχολικών βιβλίων -τα οποία ήδη αξιοποιούνται στο Κολλέγιο- μέσω του πρωτοποριακού ηλεκτρονικού, διαδραστικού Συστήματος Διαχείρισης Μαθημάτων.

Απλώς πληκτρολογώντας τη διεύθυνση Collegeonline1.Haif.gr καθηγητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση στις νέες ψηφιακές εκδόσεις.

Είναι ένα έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε με τη συνεισφορά δεκάδων εκπαιδευτικών του Ιδρύματος με την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Καζάζη και φιλοδοξεί να δώσει νέα διάσταση και νέες προοπτικές στη μαθησιακή διαδικασία.
ΕΛ.ΚΑΖ.
edugate.gr

Τα χρέη (χωρίς λόγια) »



Οι καθηγητές Πληροφορικής με αφορμή τις αποκαλύψεις του likio.gr για τις αλλαγές στο ΛΥΚΕΙΟ »


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής με αφορμή το αποκλειτσικό ρεπορτάζ του likio.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) περί πρότασης ομάδας Διευθυντών Λυκείων που συγκροτήθηκε στο Υπ. Παιδείας για τα μαθήματα του Νέου Λυκείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί το υπ. Παιδείας ότι «δεν θα

ανεχθεί τον διαφαινόμενο εμπαιγμό των καθηγητών Πληροφορικής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι έτοιμη να διατυπώσει εκ νέου τις θέσεις της, για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο Λύκειο οποτεδήποτε, όπως και στη δημόσια διαβούλευση, αρκεί να μην είναι προσχηματικός και αυτός ο διάλογος».

Για το σκοπό αυτό η το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Πληροφορικής , ζητά άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της προαναφερθείσας επιτροπής και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κουλαϊδή, παρουσία και του καθηγητή Αλ. Δημαρά, για να αναπτύξει τις θέσεις του κλάδου για την ανάγκη της ύπαρξης του γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο.

Μ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ

Το περασμένο Σάββατο 11/12/2010, πραγματοποιήθηκε παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με επιτυχία η Ημέρα Διαλόγου για την Πληροφορική στην εκπαίδευση, την οποία διοργάνωσε η Π.Ε.ΚΑ.Π., με θέμα «Η Πληροφορική στο νέο σχολείο».

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και έγινε διάλογος για τη θέση της Πληροφορικής στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο μεταξύ των συναδέλφων και των ομιλητών της ημερίδας που ήταν ο πάρεδρος Πληροφορικής του Π.Ι. Αδάμ Αγγελής, o καθηγητής του Παν. Πατρών Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για το πώς πρέπει να διδάσκεται η Πληροφορική στα σχολεία, οι σχολικοί σύμβουλοι Πληροφορικής της Αττικής και το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π., ενώ απουσίαζε παντελώς εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, παρότι είχε προσκληθεί.

Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Παν. Αθηνών καθηγητής Παναγιώτης Γεωργιάδης και εκπρόσωποι από την ΕΠΕ, την ΕΠΥ και τον Σύλλογο αποφοίτων Πληροφορικής του Παν. Αθηνών, ενώ χαιρετισμό έστειλε και το e-ΤΕΕ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση