Archive for 11 Δεκεμβρίου, 2010

Ρομποτικά παντελόνια επιτρέπουν σε παραπληγικούς να περπατούν »


Οι παραπληγικοί θα μπορέσουν μελλοντικά να περπατούν με τη χρήση βιονικών παντελονιών; Στην πραγματικότητα ήδη υπάρχουν, χάρις στον επιχειρηματία Amit Goffer, που αρνήθηκε να τον καταβάλει η κατάστασή του. Έχασε τα πόδια του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1997. Εφεύρε ρομποτικά παντελόνια που χρησιμοποιούν αισθητήρες και μοτέρ για να επιτρέπει στους παραπληγικούς ασθενείς να στέκονται, να περπατούν, ακόμα και να ανεβαίνουν σκάλες.

Μετά από κλινικές έρευνες που διήρκεσαν αρκετά χρόνια, στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τον Ιανουάριο σε κέντρα αποκατάστασης διαφόρων χωρών.

Τα νέα πόδια του Goffer αποτελούν μέρος αυξητικής τάσης ανάπτυξης βιονικών μελών που σχεδιάζονται για αναπήρους.

Η αμερικανική Tibion Corp, προωθεί το βιονικό πόδι που έχει σκοπό να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο να ξαναπερπατήσουν. Η εταιρεία Ossur από την Ισλανδία κατασκευάζει προσθετικό γόνατο με μοτέρ που επιτρέπει να περπατήσουν όσοι έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Η Rex Bionics στη Νέα Ζηλανδία ανέπτυξε ρομποτική συσκευή που λειτουργεί με joystick.

Το σύστημα του Goffer, που πωλείται από την εταιρία του, Argo Medical, ονομάζεται «ReWalk» και χρησιμοποιεί δεκανίκια για σταθερότητα όταν οι χρήστες γέρνουν μπροστά και κινούν το άνω μέρος του σώματός τους με διαφορετικούς τρόπους.

Η συσκευή φοριέται έξω από τα ρούχα και αποτελείται από σίδερα στο μηρό με αισθητήρες και μηχανικές αρθρώσεις που ανταποκρίνονται σε ανεπαίσθητες αλλαγές της κίνησης του άνω μέρους του σώματος και αλλαγές στην ισορροπία. Μια ζώνη γύρω από τη μέση και τους ώμους διατηρεί τη στολή στη θέση της, ενώ μια τσάντα πλάτης περιέχει τον υπολογιστή και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας 3,5 ωρών.

Το «ReWalk» είναι μια ανθρώπινη συσκευή που δεν μπορεί να περπατήσει από μόνη της. Ο χρήστης δεν περπατά μόνος παρά μόνο με τη συσκευή. Και ενώ τα νέα βιονικά μέλη μπορεί ενδεχομένως να μην επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρέχουν τόσο γρήγορα ή με μεγάλη ισχύ, για τον άνθρωπο που έχει ημιπληγία ή παραπληγία το κέρδος είναι αξιοθαύμαστο.
alfavita.gr

Νέο κανόνι 6.000 ασφαλισμένων »

Νέο κανόνι στην αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για δίωξη εις βάρος της VDV LEBEN International, η οποία φέρεται να παραποιούσε οικονομικά στοιχεία και παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία, ενώ στην πραγματικότητα είχε βουλιάξει. Στον αέρα οι ασφαλισμένοι
Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. η οποία κατηγορείται ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η ποινική δίωξη ζητάται να ασκηθεί και κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, διότι εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 42α του Κ.Ν. 2190/20.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία – μετοχών και ομολόγων – στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Η εταιρεία σε έναν και μόνον λογαριασμό στην Deutsche Bank εμφάνιζε τοποθετήσεις ύψους πλέον των 40 εκατ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα οι τοποθετήσεις στον λογαριασμό αυτόν είναι μηδαμινές κάτω από 20.000 ευρώ.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι πως επί του παρόντος βρίσκονται στον αέρα τουλάχιστον 10.000 συμβόλαια, γύρω στα 3.500 συμβόλαια ζωής στην Ελλάδα και άλλα περίπου 6.500 στη Γερμανία.

Και μπορεί το μέγεθος του προβλήματος να είναι μικρότερο από εκείνο της Aspis, με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ωστόσο ο προβληματισμός για το θέμα που ανοίγει στην ασφαλιστική αγορά είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας, απαγόρευσε την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ προχώρησε και στη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ακόμη ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες εκθέσεις ελέγχου για τη χρήση 2009 καθώς και για όλες τις προηγούμενες χρήσεις, δεδομένου ότι η έκδοσή τους στηρίχθηκε σε ψευδή δεδομένα.

news247.gr

«Δεν υπάρχουν πλέον καρέκλες για μια ζωή στο Δημόσιο» »


Η μονιμότητα στις επιχειρήσεις του Δημοσίου τομέα είναι κάτι το οποίο δεν υφίσταται πλέον στο εξωτερικό αναφέρει ο εκ των επικεφαλής της επιτροπής για θέματα Δημοσίου τομέα του παγκοσμίου Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ACCA). Σε συνέντευξη του στο enet.gr, πέραν της άρσης της μονιμότητας στο ελληνικό Δημόσιο, προτείνει εξορθολογισμό μέσω μείωσης περιττών δαπανών, σφιχτούς προϋπολογισμούς οι οποίοι θα υπόκεινται σε συνεχή και αυστηρό έλεγχο από ιδιωτικούς ελεγκτές αλλά και να μπει ένα τέλος στις «κομματικές» προσλήψεις.

ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΜΑ…

Στα 58 έτη για όλους. Κόντρα σε όλο τον κόσμο, η Βολιβία μειώνει τα όρια συνταξιοδότησης »


Για «ιστορική ημέρα» μιλούν τα σωματεία των εργαζομένων στη χώρα
Για «ιστορική ημέρα» μιλούν τα σωματεία των εργαζομένων στη χώρα

Η Βολιβία αποφάσισε να μειώσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 58 έτη από 65 για τους άνδρες και 60 για τις γυναίκες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα όπως και να εθνικοποιήσει τον ασφαλιστικό τομέα.

Επιπλέον, με το νέο νόμο θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται περίπου τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι μέχρι σήμερα άνθρωποι, όπως οι πλανόδιοι πωλητές.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου χιλιάδες εργαζόμενοι στα ορυχεία θα συνταξιοδοτηθούν δύο χρόνια νωρίτερα ή ακόμα και από τα 51 αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Οι μητέρες με τρία ή περισσότερα παιδιά θα συνταξιοδοτούνται από την ηλικία των 55 ετών.

Τον νόμο, που θα τεθεί σε ισχύ σε ένα χρόνο, υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες σε τελετή περιτριγυρισμένος από μέλη εργατικών ενώσεων.

«Εκπληρώνουμε μία υπόσχεση στο λαό της Βολιβίας, φτιάχνουμε ένα ασφαλιστικό που θα τους περιλαμβάνει όλους», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας.

Παραταύτα, το νέο σύστημα έχει επικριθεί και από τους επιχειρηματίες στη χώρα σαν υπερφιλόδοξο και μη βιώσιμο.

Το προσδόκιμο ζωής στη χώρα είναι 65 και 62 έτη για τις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση