c6020.jpgΌσοι παρευρέθηκαν σε πρόσφατη ημερίδα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας όπου παρουσιάστηκε έρευνα της MRB Ηellas για τη διείσδυση και τη χρήση των social media στην Ελλάδα θα θυμούνται τα σχόλια των χρηστών του twitter την ώρα που στο βήμα μιλούσαν πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Υou kill the event…» (σ.σ::’σκοτώνετε την ημερίδα’, μήνυμα στους ομιλητές), «Νομίζω πως μόλις παρακολουθήσαμε τις 2 πρώτες προεκλογικές ομιλίες…», «σημασία έχει η έναρξη της συζήτησης…» κλπ.

Πέρα από την ευστοχία ορισμένων τοποθετήσεων, οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων έδειχναν ότι επρόκειτο για μια νέα, ασυνήθιστη μορφή διαδραστικής επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Η «δύσκολη» θέση στην οποία ήρθαν αρκετές φορές οι πολιτικοί, φανέρωσε μια απροσδόκητη έκθεση τους σ’ ένα κοινό που δεν στέκεται πλέον αμέτοχο κάτω από το προεκλογικό «μπαλκόνι» της δεκαετίας του ’80.

Η ημερίδα και η συζήτηση που επακολούθησε έδειξε ότι η πολιτική επικοινωνία αναθεωρείται δυναμικά και πολυπρόσωπα όσο το Διαδίκτυο είναι προσβάσιμο από τους πολίτες και εξελίσσει τις πλατφόρμες εκείνες που ευνοούν τον διάλογο και δημιουργούν σκεπτόμενες συλλογικότητες που θεωρούν και πράττουν συνάμα.

Μμμ, σαν καλή ιδέα μου φαίνεται αυτή για εφαρμογή σε ένα συνέδριο π.χ., όπου το κοινό θα δίνει feedback στον ομιλητή…

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων