απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Σχολική Δράση (Τρέιλερ καναλιού)

ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (Τρέιλερ καναλιού)

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα 1 Μαρτίου 2018

Για να δείτε το τρέιλερ πατήστε επί της οθόνης

Το κανάλι μου στο YouTube παρουσιάζει βίντεο Σχολικής Δράσης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές μου και εμένα. Συγκεκριμένα, στα βίντεο μπορείτε να δείτε:

  • Δειγματικές διδασκαλίες μαθημάτων.
  • Καλές πρακτικές για το δάσκαλο.
  • Ολοήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές.
  • Εθνικές γιορτές, με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις, απαγγελίες ποιημάτων και πατριωτικά τραγούδια.
  • Γιορτές Χριστουγέννων, με σκετς, ποιήματα και τραγούδια.
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα και έξω από το σχολείο.
  • Και ωραίες στιγμές, από μαζώξεις στα σπίτια των μαθητών και του δασκάλου.

Οι σχολικές γιορτές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι μαζώξεις μαθητών, γονέων και δασκάλων έξω από την αίθουσα διδασκαλίας, ενώνουν το σχολείο με την κοινωνία, ένας δεσμός τόσο απαραίτητος για το εκπαιδευτικό έργο.

Τα βίντεο μπορούν να φανούν χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα στους νέους. Κάθε νέος εκπαιδευτικός αισθάνεται την ανάγκη, να παρακολουθήσει έναν έμπειρο συνάδελφό του, πώς διδάσκει, πώς συμπεριφέρεται με τους μαθητές του και γενικά, πώς κινείται σε δραστηριότητες, που ξεφεύγουν από τους τέσσερις τοίχους της αίθουσας διδασκαλίας. Έτσι, βοηθιέται καλύτερα, να οικοδομήσει τις δικές του καλές πρακτικές για το εκπαιδευτικό έργο.

Ακόμη, τα βίντεο  μπορούν να φανούν χρήσιμα στους φοιτητές των Παιδαγωγικών σχολών, στους φίλους των Ελληνικών παραδοσιακών χορών, στους γονείς των μαθητών και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά θέματα.

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές μου, αλλά και τους γονείς τους, που στήριξαν την προσπάθειά μου, να καταγράψω σε βίντεο εικόνες Σχολικής Δράσης, μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Ανάλογες εικόνες έχω καταγράψει και στα βιβλία μου, τα οποία προσφέρω δωρεάν από το Ιστολόγιό μου.

Ιωάννινα 1 Μαρτίου 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων