Ιούλ 09
1
Ετοιμη να βομβαρδίσει τη Σελήνη
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 1 Ιουλίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο
Πανέτοιμη για τον βομβαρδισμό της Σελήνης δηλώνει η NASA προκειμένου να εντοπίσει ίχνη νερού και τοποθεσίες κατάλληλες για προσεδάφιση.
Πρόκειται για μία επανδρωμένη αποστολή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Οπως εξηγούν αξιωματούχοι της NASA, ο πύραυλος «Αtlas V» αναμένεται να εκτοξευτεί -καιρού επιτρέποντος- ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.
Ο Αναγνωριστικός Σεληνιακός Δορυφόρος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, για διάστημα ενός έτους και σε ύψος μόλις 50 χιλιομέτρων, πιο κοντά από οποιονδήποτε δορυφόρο που έχει μελετήσει τη Σελήνη στο παρελθόν.
Οι χάρτες που θα προσφέρει θα αποκαλύψουν τοποθεσίες για τις επανδρωμένες αμερικανικές αποστολές που σχεδιάζονται για την επόμενη δεκαετία.
Ο Δορυφόρος Παρατήρησης και Εντοπισμού Σεληνιακών Κρατήρων θα προσκρούσει στην επιφάνεια της Σελήνης με αστρονομική ταχύτητα. Σύμφωνα με τη NASA, αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα: τον προωθητικό πύραυλο «Κένταυρο», ο οποίος θα συντριβεί μέσα σ’ έναν κρατήρα στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και τη συσκευή οργάνων, η οποία θα αναλύσει τα συντρίμμια της πρώτης πρόσκρουσης και στη συνέχεια θα επιχειρήσει μία δεύτερη βουτιά αυτοκτονίας.
Οι δύο προσκρούσεις στη σεληνιακή επιφάνεια αναμένεται να εκτινάξουν 500 μετρικούς τόνους υλικού, το οποίο θα αποκαλύψει νέα στοιχεία για την ορυκτολογική σύσταση και την παρουσία νερού στην εξωγήινη έρημο.
Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.