Πρόσκληση σε βιωματικό εργαστηριακό επιμορφωτικό σεμινάριο 10 ωρών με θέμα «Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Προς: Εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων-ειδικοτήτων των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας Σταύρος Φιλιππίδης διοργανώνει βιωματικό εργαστηριακό επιμορφωτικό σεμινάριο για τις/τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων-ειδικοτήτων των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας τον Μάρτιο του 2025, διάρκειας 10 ωρών με θέμα:

Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω μεικτής μάθησης με το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης και θα έχει διάρκεια 10 ωρών (2 ώρες ασύγχρονης μελέτης υλικού από τις/τους επιμορφούμενες/επιμορφούμενους, 3 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μέσω Webex, 3 ώρες σύγχρονης διά ζώσης επιμόρφωσης στο εργαστήριο υπολογιστών του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης και 2 ώρες ασύγχρονης σχεδίασης του παραδοτέου διδακτικού σεναρίου).

Αναλυτικά, τα τέσσερα τμήματα του σεμιναρίου έχουν ως εξής:

  • 4/3/2025-12/3/2025: 2 ώρες ασύγχρονης μελέτης υλικού από τις/τους επιμορφούμενες/επιμορφούμενους. Θα σταλεί με email υλικό σε ψηφιακή μορφή στις/στους επιμορφούμενες/επιμορφούμενους, το οποίο θα πρέπει να έχουν μελετήσει πριν το επόμενο τμήμα του σεμιναρίου.
  • 13/3/2025, 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.: 3 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μέσω Webex.
    1. Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Εφαρμογές της στην Εκπαίδευση (επιμορφωτής: Δρ. Σταύρος Φιλιππίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας).
    2. Παιδαγωγικά θέματα αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση (επιμορφωτής: Δρ. Σταύρος Δημητριάδης, καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ.).
  • 20/3/2025, 12:00 μ. – 3:00 μ.μ.: 3 ώρες σύγχρονης διά ζώσης επιμόρφωσης στο εργαστήριο υπολογιστών του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης. Εργαστηριακή εξάσκηση των επιμορφούμενων σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και τρόπους παιδαγωγικής τους αξιοποίησης (επιμορφωτής: Δρ. Σταύρος Φιλιππίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας).
  • 24/3/2025 – 28/3/2025: 2 ώρες ασύγχρονης σχεδίασης του παραδοτέου διδακτικού σεναρίου. Κάθε επιμορφούμενη/επιμορφούμενος πρέπει να σχεδιάσει ένα διδακτικό σενάριο όπου θα αξιοποιεί εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης με κατάλληλη παιδαγωγική τους αξιοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επιμορφωθούν πρέπει να στείλουν ένα email στο sfil@sch.gr μέχρι τις 26/2/2025 με θέμα «Δήλωση συμμετοχής στην επιμόρφωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη», όπου στο σώμα του email θα αναγραφούν (με την παρακάτω σειρά): Όνομα εκπαιδευτικού, Επώνυμο εκπαιδευτικού, Πατρώνυμο εκπαιδευτικού, Αριθμός Μητρώου Εκπαιδευτικού, Σχολείο υπηρεσίας, Αριθμός εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας κατά το τρέχον διδακτικό έτος.

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν με email και θα τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, στη διεύθυνση email από όπου έγινε η αρχική δήλωση συμμετοχής. Για την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε όλα τα στάδια της επιμόρφωσης σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δίνονται σε κάθε στάδιο της επιμόρφωσης.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να ενημερώσουν τις/τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο τους. Παρακαλούνται επίσης οι διευθύνσεις των σχολείων να διευκολύνουν (σε ό,τι αφορά στις 3 ώρες σύγχρονης διά ζώσης επιμόρφωσης στο εργαστήριο υπολογιστών του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης στις 20/3/2025, 12:00 μ. – 3:00 μ.μ.)  τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν με αναμόρφωση του διδακτικού τους ωραρίου για την αποφυγή, κατά το δυνατόν, απώλειας διδακτικών ωρών.

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών. Ενδιαφέρεται έντονα για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και από τον Φεβρουάριο του 2023 είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικό Λύκειο, Γυμνάσιο, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Δράσεις στη δευτεροβάθμια, ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΠΑΛ, Επιστημονική ευθύνη Σ.Ε. ΠΕ86, Ερευνητική δραστηριότητα, Παιδαγωγική ευθύνη Σ.Ε. ΠΕ86, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Τεχνητή Νοημοσύνη / Μηχανική Μάθηση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *