ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκαν στις 18/05/2021 οι σχολικές μονάδες της Βαυαρίας μετά τις σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής, δηλαδή από τη Δευτέρα 07/06/2021, θα λειτουργήσουν ως εξής:

  1. Τιμή δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 από 0-50 –> καθημερινή δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις τάξεις, λειτουργία των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση.
  2. Τιμή δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 από 50-165  –> εκ περιτροπής διδασκαλία σε όλες τις τάξεις ή καθημερινή δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις τάξεις, εφόσον είναι δυνατή η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης του 1,5 μέτρου.
  3. Τιμή δείκτη κρουσμάτων πάνω 165 –> εξ αποστάσεως διδασκαλία για όλες τις τάξεις, πλην των απολυτηρίων.

Σημειώνεται ότι εφόσον η τιμή του δείκτη ανά 100.000 ξεπερνά τα δοθέντα όρια για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες, οι αλλαγές εφαρμόζονταιαπό την μεθεπόμενη ημέρα.  Εφόσον παρατηρείται πτώση της τιμής του δείκτη ανά 100.000 για πέντε (5)  συνεχόμενες ημέρες, οι αλλαγές εφαρμόζονται επίσης από την μεθεπόμενη ημέρα.

Παράδειγμα περίπτωσης Α

Αν σημειωθεί άνοδος της τιμής του δείκτη πάνω από το σχετικό όριο Κυριακή, Δευτέρα και  Τρίτη, τότε επέρχεται αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων από την Πέμπτη.

Παράδειγμα περίπτωσης Β

Αν σημειωθεί πτώση της τιμής του δείκτη  κάτω από το σχετικό όριο Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, και Κυριακή, τότε επέρχεται αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων από την Πέμπτη.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και τα τεστ κορωνοϊού, ακολουθούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες που αποστέλλονται στις σχολικές μονάδες από τη Βαυαρική Σχολική Υπηρεσία. Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες από 7/06/2021 για τους μαθητές από την 5η τάξη είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας (“OP-Maske”). Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Επιφυλασσόμεθα για οποιεσδήποτε αλλαγές από την πλευρά των Βαυαρικών αρχών.

Τις οδηγίες του Βαυαρικού Υπουργείου μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενο αρχείο



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *