Αρχείο για "Μάρτιος, 2014"

Tοπικές ποικιλίες των καλλιεργήσιμων φυτικών ειδών της Λέσβου

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Την Παρασκευή 21/3/2014, στο ΣΔΕ Μυτιλήνης, η γεωπόνος Τσίγγου Ραλλού, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικών Υποθέσεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μας μίλησε για τις τοπικές ποικιλίες των καλλιεργήσιμων φυτικών ειδών της Λέσβου και τη σημασία τους, στον άνθρωπο, τη Λέσβο και την τοπική οικονομία και κοινωνία. Παράλληλα, έγινε μία περιγραφή όλων των προσπαθειών που έλαβαν χώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια στη Λέσβο, για τη διάσωση και προστασία των σπόρων των τοπικών ποικιλιών, μέσα από συνεντεύξεις, ενημερώσεις, ανταλλακτικά παζάρια και ημερίδες. Τέλος, έγινε αναφορά σε παρόμοιες ενέργειες που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και της Νότιας Ευρώπης.

Ήταν μία αρκετά επίκαιρη ομιλία, με πολλές διαστάσεις, που μπορούν να δώσουν διέξοδο σε ανθρώπους που επιζητούν να δημιουργήσουν κάτι νέο και καινοτόμο και γι αυτό την ευχαριστούμε πολύ.

Let's do it Greece Kalloni

ldig

Ενδοοικογενειακή βία

Βία κατά των γυναικών          Έρευνα

Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (10&11-3-2014) στο παράρτημα της Καλλονής μελετήσαμε το σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, μέσα από τα πορίσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας για τη βία κατά των γυναικών, αλλά και την ταινία: ¨Te doy mis ojos¨.  Αρχικά,  εξετάσαμε τις μεθόδους της κοινωνικής έρευνας και είδαμε τα τεκμήρια και τα επιχειρήματα ως μέσα πειθούς που επικαλούνται τη λογική του δέκτη. Στη συνέχεια, με άξονα τα πορίσματα της έρευνας αλλά και τη θεματική της ταινίας  προσεγγίσαμε κριτικά – με τη βοήθεια της ψυχολόγου του παραρτήματος – τα αίτια, της συνέπειες και τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπισή της ενδοοικογενειακής βίας, ενός φαινομένου που δε γνωρίζει σύνορα ή κοινωνικές διαφοροποιήσεις. Η ενεργός εμπλοκή των εκπαιδευομένων καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών ευελπιστούμε να συμβάλει στην – ελάχιστη έστω – αλλαγή στάσεων απέναντι στις “παραδοσιακές¨ αντιλήψεις περί έμφυλων και κοινωνικών ρόλων στα σύγχρονα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.   Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντινού Κατερίνα

http://www.imdb.com/title/tt0350193/

http://www.athinorama.gr/cinema/movie.aspx?id=1007750

 

Μοσχάρι – σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος.

kreas

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 ο Φώτης εκπαιδευόμενος του β’ έτους σπουδών και χασάπης στο επάγγελμα μας μίλησε για την δουλειά του. Παρουσίασε στους συνεκπαιδευόμενους του τα μυστικά για το καλομαγειρεμένο κρέας και όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Την παρουσίαση του Φώτη μπορείτε να την βρείτε εδώ: Μοσχάρι

Συσσωρευτής Αυτοκινήτου

2014-03-06 18.08.58

Ο Παναγιώτης είναι πολλά χρόνια μάστορας (ηλεκτρολόγος αυτοκινήτου). Ξέρει την τέχνη του όσο κανείς άλλος αλλά την Πέμπτη κλήθηκε να μιλήσει γι αυτή σαν δάσκαλος. Παρουσίασε στους συνεκπαιδευόμενους του την μπαταρία με απλά λόγια πολλές σημειώσεις και αμεσότητα. Παρά το άγχος του ήταν πολύ καλός και θέλουμε να μας παρουσιάσει και άλλη ενότητα της ειδικότητας του. Παναγιώτη σε ευχαριστούμε.

Καρναβάλι

pic1 pic2

Το παράρτημα Καλλονής πρωτοστάτησε φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι μια φορά το χρόνο μεταμφιέζονται σε εκπαιδευτές, μας καθίζουν στο θρανίο και μας σατιρίζουν. Κοινή ομολογία είναι ότι μας πέτυχαν και γελάσαμε πολύ. Ευχαριστούμε και του χρόνου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση