Αρχείο για "Μάιος, 2013"

Πασχαλινές δραστηριότητες παραρτήματος Καλλονής

Πάσχα σημαίνει Αγάπη και η Αγάπη έχει νόημα μόνο όταν γίνεται πράξη. Μπράβο στο παράρτημα Καλλονής που το μήνυμα των ημερών το μετουσίωσε σε πράξη με ένα γλυκό, μια καλή κουβέντα και επίσκεψη στο γηροκομείο στο μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου. Αν το κάναμε όλοι θα ‘ταν καλύτερος ο κόσμος μας.

Μπαζάρ Αγροτουρισμού Επαγγελματική Σχολή Καλλονής 2013

Το παράρτημα Καλλονής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΑΣ Καλλονής. Βρήκε εξαιρετική την ιδέα, δοκίμασε και ενημερώθηκε για όλα τα προϊόντα και υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες.

Συμπεράσματα εκπαιδευτικής επίσκεψης Grundtvig

Το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2013 όπου φιλοξενούσαμε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους από Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία στα πλαίσια  του προγράμματος Grundtvig με αντικείμενο την ομότιμη μάθηση (Peer mentoring) «H.E.L.P.» ήταν από κάθε πλευρά γεμάτο αφού εκπλήρωσε όλους τους στόχους.

Επιστημονικά: Η ημερίδα που έγινε που τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου κ. Καλογρίδης έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες τους στο αντικείμενο της ομότιμης μάθησης. Όλες τα νεώτερα για την όμοτιμη μάθηση περιλαμβάνονται στην νέα σελίδα του προγράμματος που σχεδιάστηκε στην Μυτιλήνη www.peer-mentoring.eu

Ευρωπαϊκή συνείδηση: Τέτοιες δράσεις όπου οι εταίροι έρχονται κοντά, συζητούν και καταλαβαίνουν τις απόψεις των άλλων βοηθούν στην συνειδητοποίηση ότι το μέλλον μας είναι κοινό και από κοινού πρέπει να το σχεδιάζουμε.

Γεύση από άλλες κουλτούρες: Τέλος οι εκπαιδευτικές συμπράξεις βοηθούν να γευτούμε άλλα και να ζήσουμε για λίγο ένα διαφορετικό τρόπο ζωής γιατί η ζωή δεν είναι μόνο επιστήμη αλλά και χορός και τραγούδι και παρέες που γράφουν ιστορία.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη 29 Ιουνίου στο Bochum της Γερμανίας για νέες κατακτήσεις σε όλους τους τομείς.

Δραστηριότητες

Την Τετάρτη 17  Απριλίου 2013 οι ευρωπαίοι εταίροι μας επισκέφτηκαν το νέο αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης και το κάστρο. Το απόγευμα στο ΣΔΕ Μυτιλήνης με τις οδηγίες της Βατώ Φρατζόγλου ζωγράφισαν εξωτερικό τοίχο όπου γνωρίστηκαν με τους εκπαιδευόμενους μας συνεργάστηκαν και πέρασαν καλά.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι

Το ΣΔΕ Μυτιλήνης μαζί με το παράρτημα Καλλονής και τους ευρωπαίους εταίρους επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι. Τρίτη 16 Απριλίου 2013.

Επίσημη Υποδοχή

Επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο και εκπρόσωπο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ευρωπαίων εταίρων από πέντε χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Grundtvig.  Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση