Οι “Ταπερίστες” του 2ου δημοτικού σχολείου Αίγινας συνεχίζουν τη δράση

Σε συνέχεια των δράσεών μας, μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας διατροφολόγος με σκοπό την πιο αποτελεσματική ακόμη ενημέρωση αλλά και την παροχή βιωματικού υλικού. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση και απαντούσαν σε ερωτήσεις κάνοντας διάλογο μεταξύ τους.Βοηθητικός είναι ο παρακάτω οδηγός με σκοπό να μάθει το παιδί να καταναλώνει όλες τις τροφές.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

  1. Οι γονείς να ακολουθούν την ίδια διατροφή με το παιδί. Οι γονείς αποτελούν διατροφικό πρότυπο για τα παιδιά.
  2. Μην ετοιμάζεται για το παιδί ξεχωριστό φαγητό.
  3. Το πιάτο του να περιέχει ποικιλία τροφίμων.
  4. Αποφυγή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας σνακ μεταξύ των γευμάτων, τα οποία θα περιορίσουν περισσότερο την όρεξη του παιδιού για φαγητό στο κύριο γεύμα.
  5. Να ψωνίζουν οι γονείς στο σούπερ μάρκετ μαζί με τα παιδιά τους: Η αγορά ειδών διατροφής μπορεί να διδάξει τα παιδιά πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή και να τα ωθήσει να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Καλό είναι να συζητούν οι γονείς με τα παιδιά τους από πού προέρχονται τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα και το κρέας.
  6. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν μόνα τους υγιεινές επιλογές με τη σωστή διατροφική εκπαίδευση.
  7. Να ενθαρρύνονται τα παιδιά να εφαρμόζουν μικρά και συχνά γεύματα.
  8. Επιλογή σερβίτσιου με χαρούμενα χρώματα και ελαφρύ, ώστε εύκολα το παιδί να μπορεί να το χειριστεί με τα χέρια του και να παίξει  με αυτό. Τέτοιες  μπορούν να το βοηθήσουν να εξοικειωθεί με περισσότερα τρόφιμα.
  9. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, πάντα με μέτρο και ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού. Κάθε τρόφιμο και σνακ μπορεί να έχει τη δική του θέση στην ισορροπημένη διατροφή, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.
  10. Το παιδί θα πρέπει να παροτρύνεται να έχει μια πιο ενεργή και δραστήρια ζωή, έχει και τη δυνατότητα να διατηρεί το βάρος του και ταυτόχρονα να μπορεί να απολαμβάνει περισσότερα τρόφιμα, χωρίς να φοβάται ότι θα προσλάβει επιπλέον βάρος.

 

Viber 2022 03 24 17 51 50 550Viber 2022 03 24 17 51 50 653 Viber 2022 03 24 17 51 52 466

 

2 σχόλιαστο “Οι “Ταπερίστες” του 2ου δημοτικού σχολείου Αίγινας συνεχίζουν τη δράση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *