Κινούμενη κάρτα – Εργασίες webex

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία 28η Οκτωβρίου 1940, Απόκριες, Γιορτές, Ζωγραφική, Χριστούγεννα | , στις 27-01-2022

Θέμα:

Κλειστά τα σχολεία λόγο απρόβλεπτης χιονόπτωσης τέλη Ιανουαρίου 2022. 

Πως πέρασα τις ημέρες αυτές με κλειστά τα σχολεία. Εκφράζομαι με μία κινούμενη κάρτα!!!

Ντανιέλα http://iwishyouto.com/view/31a8eb07129b9033

Αναστασία http://iwishyouto.com/view/9078322dc92b438c

Ευφροσύνη http://iwishyouto.com/view/820681caec685e18

Μαριτίνα http://iwishyouto.com/view/8fdd33aacbbfe7d8

Χρήστος http://iwishyouto.com/view/a7af8389a57d81e5

Σπύρος  http://iwishyouto.com/view/060c5bf5b20653cd

Oρέστης http://iwishyouto.com/view/53fb2227fd637ec0

Πολύ ωραίες και ξεχωριστές οι κάρτες σας παιδιά που δημιουργήσατε και μοιραστήκατε μαζί μου στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε.

Συγχαρητήρια!!!!

Ζωγραφική με το on-line πρόγραμμα Autodraw

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία 28η Οκτωβρίου 1940, Απόκριες, Γιορτές, Εικόνες, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Ζωγραφική, Χριστούγεννα | , στις 26-01-2022

Το on-line πρόγραμμα Autodraw  μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ψηφιακές ζωγραφιές και να τις μοιραστούμε με άλλους (π.χ. Φίλους, γονείς, δασκάλους κ.ο.κ). Όταν τελειώσεις την ζωγραφιά κάνε download (δηλ. κατέβασε) την ζωγραφιά στον υπολογιστή σου ή κάνε Share και αντέγραψε τον σύνδεσμο για να τον μοιραστείς με άλλους.

Κινούμενη κάρτα – Εφαρμογή iwishyouto.com

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία 28η Οκτωβρίου 1940, Απόκριες, Γιορτές, Εικόνες, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Ζωγραφική, Χριστούγεννα | , στις 26-01-2022

Η online εφαρμογή https://iwishyouto.com/ μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε κινούμενες κάρτες.  Την κάρτα αυτή μπορούμε να την στείλουμε ηλεκτρονικά σε άλλους (πχ στον εκπαιδευτικό μας, στους γονείς μας, σε φίλους μας κ.ο.κ. και να προσθέσουμε και κείμενο. Μπορούμε να αντιγράψουμε τον σύνδεσμο της κάρτας και να την βλέπουμε ψηφιακά από διάφορες συσκευές (laptop, tablet, κ.α).

Δείτε δύο κάρτες:

http://iwishyouto.com/view/a62f14d519c0101a

http://iwishyouto.com/view/b6fca47673c4279f

 

Πιστοποιητικό αριστείας για τη συμμετοχή στην Eβδομάδα του Kώδικα 2021

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, Τιμητικά Διπλώματα | , στις 25-01-2022

Certificate of Excellence in Coding Literacy 2021 για τη συμμετοχή στην Eβδομάδα του Kώδικα με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. Συμμετείχαμε μαζί με μία μεγάλη ομάδα σχολείων και δημιουργήθηκαν πάνω από 250 δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη.

Certificate of Excellence in Coding Literacy 2021

 

 

Παρουσιάσεις – Συνεργατική Δραστηριότητα: Χώρες της Ευρώπης & Αξιοθέατα

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία ΣΤ' Τάξη | , στις 14-01-2022

Οι συνεργατικές δραστηριότητες μας επιτρέπουν να δουλέψουμε από κοινού με άλλους μία ομαδική εργασία, στην δική μας περίπτωση μία παρουσίαση για τις “Χώρες της Ευρώπης“, και να έχουμε σε σύντομο χρόνο ένα τελικό προϊόν.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας παρουσιάσεων, όπως το MS PowerPoint, Libre Imress ή παρουσιάσεις στο GoogleDrive,  το οποίο μας επιτρέπει  να δουλέψουμε συνεργαστικά σε κάποια εργασία με άλλους συμμαθητές μας. Κάθε παρουσίαση αποτελείται από διαφάνειες οι οποίες μπορεί να περιέχουν κείμενο, εικόνες, ήχο ακόμη και βίντεο.

Για τον σκοπό αυτό σας έχω προετοιμάσει αρχικά κάποιες διαφάνειες της παρουσίασης μας στο Google Drive στη δομή των οποίων  θα στηριχθείτε: Χώρες της Ευρώπης –  ΣΤ

Έντυπες Οδηγίες : Οδηγός χρήσης του PowerPoint

Βίντεο 1 – PowerPoint 2007 ή Βίντεο 2 – PowerPoint 2016: Οδηγός παρουσιάσεων

Φωτόδεντρο: Γραφήματα και παρουσιάσεις

Τιμητικό Δίπλωμα μαθητών για το πρόγραμμα “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” 2021 – Ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ΣΤ' Τάξη, Τιμητικά Διπλώματα | , στις 09-01-2022

Η Ομάδα του «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου»  ευχαριστεί τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής  του 4ου ΔΣ Γλυφάδας – σχολικό έτος 2020-2021 για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου».

Συγκεκριμένα το σχολείο μας επέλεξε  το θέμα “Ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης“, το οποίο πάρα τις δύσκολες συνθήκες (μάθημα εξ αποστάσεως – Webex), η γνώση έγινε κατανοητή και απορροφήθηκε από τους μαθητές. Η Ομάδα λοιπόν επιβραβεύει την προσπάθεια των «Ηρώων του Διαδικτύου» και τους απονέμει ένα τιμητικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το τιμητικό δίπλωμα αυτό θα σας μοιραστεί τον Ιανουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα η Ομάδα μας επισήμανε: “Μας γεμίζει χαρά ότι μέσα από τη  συνεργασία μας  δημιουργήθηκαν οι νέοι  μικροί και μεγάλοι  « Ήρωες του διαδικτύου»  οι οποίοι μπορούν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους του διαδίκτυού  και χωρίς φόβο, να οχυρωθούν απέναντι  τους και να τους ξεπεράσουν”.

Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα σε σας παιδιά που είστε οι πραγματικοί “Ήρωες του διαδικτύου”!!!!!

Τιμητικό Δίπλωμα  “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου “

Δίπλωμα SaferInternet

https://e-me.edu.gr/groups/4odimglyfadas/wall

Θυμηθείτε τις δραστηριότητές μας:

  • Παρακολούθηση της Αφίσας του παιχνιδιού. Συζήτηση.
  • Ανάρτηση στο Padlet των κωδικών πρόσβασης από τους συντονιστές.

padlet

  • Ώρα για παιχνίδι στο Ιντερλαντ: Ο Πύργος του Θησαυρού είναι ξεκλείδωτος και βρίσκονται σε κίνδυνο πολύτιμες πληροφορίες σου, όπως ο αριθμός του τηλεφώνου σου ή προσωπικά μηνύματά σου. Τρέξε πιο γρήγορα από τον χάκερ και χτίσε ένα φρούριο με πανίσχυρους κωδικούς για να προστατέψεις τα μυστικά σου μια και καλή. Προσοχή, Μικρέ Ιντερναύτη! Άνοιξε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σου (π.χ. το τάμπλετ σου) και πήγαινε στη διεύθυνση Πύργος του Θυσαυρού

 

Πηγές: 

  • “Αφίσα” και “Φτιάχνω ασφαλής κωδικούς πρόσβασης”: Παρθένα  Πατσατζή και Ευσταθία Κυροδήμου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0

Αφίσας του παιχνιδιού. («Ιδέες για να φτιάξεις έναν σούπερ ασφαλή κωδικό πρόσβασης»  https://view.genial.ly/606ebd8f8af79d0d2fa56c4d )

Φτιάχνω ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης https://view.genial.ly/606ee398497f0e0d74405fd0/presentation-ftiaxnw-asfaleis-kwdikoys-prosbashs).

  • Σχολικά Εγχειρίδια Saferinternet4kids https://saferinternet4kids.gr/egxeiridia/
  • Πρόγραμμα μαθημάτων «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» https://storage.googleapis.com/gweb-interland.appspot.com/el-gr/hub/pdfs/curriculum.pdf

Παρουσιάσεις – Βουνά ή Λίμνες της Ελλάδας

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία Ε' Τάξη | , στις 09-01-2022

Οι συνεργατικές δραστηριότητες μας επιτρέπουν να δουλέψουμε από κοινού με άλλους μία ομαδική εργασία, στην δική μας περίπτωση μία παρουσίαση για τα “Βουνά της Ελλάδας” ή για τις “Λίμνες της Ελλάδας”, και να έχουμε σε σύντομο χρόνο ένα τελικό προϊόν.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα προγράμμα επεξεργασίας παρουσιάσεων, όπως το MS PowerPoint, Libre Imress ή παρουσιάσεις στο GoogleDrive,  το οποίο μας επιτρέπει  να δουλέψουμε συνεργαστικά σε κάποια εργασία με άλλους συμμαθητές μας. Κάθε παρουσίαση αποτελείται από διαφάνειες οι οποίες μπορεί να περιέχουν κείμενο, εικόνες, ήχο ακόμη και βίντεο.

Έντυπος οδηγός: Οδηγίες χρήσης του PowerPoint

Βίντεο 1 – PowerPoint 2007 ή Βίντεο 2 – PowerPoint 2016:  Οδηγός παρουσιάσεων

Φωτόδεντρο: Γραφήματα και παρουσιάσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση