Δεκατρείς αλλαγές …..

                                                                            

Διάβασα τις προάλλες  στην ιστοσελίδα του esos για 13 αλλαγές στο μάθημα της Φυσικής Αγωγήςj0318810.jpg

Στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που έγινε στην Κομοτηνή, οι  Επιτροπές του ΥΠΕΠΘ που προσδιορίζουν με τις αποφάσεις τους την εκπαιδευτική πολιτική στο χώρο της Φυσικής Αγωγής για την Α? και Β? βαθμίδα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος , ανακοίνωσαν  13 προτάσεις.

j0318810.jpgΧάρηκα. Διότι δεν είναι μία και δύο οι αλλαγές αλλά 13! Διότι όλες οι αλλαγές λίγο ή περισσότερο ενισχύουν το ρόλο της γυμναστικής στη ζωή των παιδιών με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για την παιδική ηλικία αλλά και για αργότερα όταν θα έχουν ενηλικιωθεί. Διότι φαίνεται να γίνεται συνείδηση ότι η γύμναση είναι άκρως σημαντική για την υγεία των παιδιών και των ενηλίκων και τέλος φαίνεται να συνειδητοποιούν το μερίδιο ευθύνης που έχουν σαν φορείς της πολιτείας.

Αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό , στο Γυμνάσιο , χρήση των χώρων του σχολείου για απογευματινή άθληση, διοργάνωση ενδοσχολικών πρωταθλημάτων, κ.α.

23.jpgΟ κύριος υπουργός Παιδείας, βέβαια, αφού άκουσε τις προτάσεις (φαντάζομαι), μίλησε για τις αξίες του Ολυμπισμού, για σύνδεση της Παιδείας με τον αθλητισμό, για σύνδεση του σχολικού με το σωματειακό αθλητισμό, για την ανάδειξη ταλέντων.

 Μα αυτό επιδιώκουμε; Την ανάδειξη ταλέντων;Τη σύνδεση του σχολικού με το σωματειακό αθλητισμό;  Μα τα σωματεία συνδέονται με τον πρωταθλητισμό. Τα σωματεία ενδιαφέρονται για τα ταλέντα. Αν κάποιο παιδί υπολείπεται παίρνει πόδι. Όσο για τις αξίες του Ολυμπισμού τις είδαμε και στην πράξη. Πού είναι η άθληση για όλους; Πού είναι ο μαζικός αθλητισμός;   Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την παιδική παχυσαρκία, τον παιδικό διαβήτη, τις εξαρτήσεις, την αποξένωση;  

Εγώ φανταζόμουν πως θα αυξάνονταν οι ώρες τις γυμναστικής στο σχολείο, πως θα άνοιγαν οι πόρτες των σχολείων το απόγευμα (με την παρουσία φύλακα) για να μπορούνε να αθλούνται τα παιδιά, πως θα γίνονταν περισσότερα ενδοσχολικά πρωταθλήματα, πως αργότερα θα υπήρχαν χώροι και τρόποι όπου θα μπορούσαν σαν ενήλικες πια να αθλούνται.  Όχι να πετάμε το μπαλάκι στα σωματεία, τα οποία προάγουν τον πρωταθλητισμό και ασχολούνται μόνο με τα ταλέντα!

ΚΡΙΜΑ!!

Αφήστε μια απάντηση